Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Tarifi

Diş Bakımı Uzmanı, Afrodizyak Etkili

Bitki yağları, çeşitli sağlık sorunlarının giderilmesinde yardımcı ürün olarak kullanılır. Karanfil yağı da onlardan bir tanesidir. Hoş kokusuyla ferah hisler sunan karanfil yağı faydaları oldukça fazladır.

Hazımsızlık, öksürük, astım, diş ve baş ağrıları için kullanılabilir. Diş bakımı için kullanımı çok yaygındır. Hatta bazı diş macunlarının içeriğinde ona yer verilir. Karanfil ağacından toplanan karanfil taneleri, medikal nitelikler taşıdığı için Hindistan ve Çin’de, yüzyıllardan beri geleneksel tıp alanında kullanılmaktadır.

Karanfil ağacı, Mersingiller familyasına aittir. Yağmurlu ve sıcak havayı sever. Sürekli yeşil kalan bir ağaçtır. Ana yurdu Endonezya olan karanfil ağacı, şimdilerde Afrika kıtasının doğusundaki Zengibar ile Hint Okyanusu’nda yer alan adalarda yetişir.

Karanfil taneleriyle yapılan karanfil yağı hakkında öğrenmek isteyeceğiniz tüm ayrıntıları bu yazıda bulabilirsiniz.

karanfil yağı faydası

Karanfil Yağı Nasıl Yapılır?

Karanfil yağını, aktarlardan ya da doğal bitki yağları satan noktalardan satın alabileceğiniz gibi evinizde kendiniz de kolayca yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler, cam kavanoz, zeytinyağı ve karanfil taneleridir.

100 gr karanfil için 100 ml zeytinyağı kullanmanız yeterlidir. Can kavanozun içine zeytinyağı ile yıkanmış ve kurutulmuş olan karanfil tanelerini ekleyin. Ağzını iyice kapatıp iki hafta kadar, güneşli bir ortamda bekletin. Daha sonra su dolu tencere içerisinde benmari usulü ısıtın. Yeterince ısındıktan sonra süzerek başka bir cam kavanoza alın. Karanfil yağınız kullanıma hazır hale gelmiştir. Evinizde hazırlayacağınız karanfil yağı diş ağrısı çektiğiniz zaman size yardımcı olabilecek bir ağrı kesicidir.

karanfil yağı faydaları

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Ağız kokularının giderilmesinde kullanılan karanfil tanelerinden yapılan karanfil yağı faydaları saymakla bitmeyecek bir üründür. Ambalajlanmış hazır ürün olarak birçok yerde satışa sunulur. Karanfil; kalsiyum, demir, fosfor, sodyum, potasyum, A ve C vitaminleri açısından çok zengin olduğu için medikal değer taşır.

  • Diş bakımı ve diş ağrıları için kullanılır. Ağızda biriken mikropları temizleyerek ağız bakımını yapmanıza yardı eder. Ağız kokularını da giderir.
  • Eklem ağrıları ve kas ağrıları için yararlıdır. Eklemlerdeki şişkinliklerin geçmesine yardım eder. Romatizma ağrılarına karşı faydalı olduğu söylenir.
  • Baş ağrılarına neden olan iltihaplanmalara ve strese iyi gelerek baş ağrılarını dindirmeye yardım eder.
  • Karanfil yağı sivilce tedavisinde Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı ile beraber kullanılır. Bu karışım, sivilceli bölgeye yumuşak bir masajla sürülür.
  • Enfeksiyon tedavilerinde önerilir. Yaralar, mantar enfeksiyonları, böcek sokmaları ile oluşan iltihaplar için faydalıdır.
  • Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Virüslere karşı vücuda direnç sağlar.
  • Beynin sağlıklı çalışmasına katkısı vardır. Stresi ve zihin yorgunluğunu alır. Hafıza kaybı olaylarında faydalı olduğu söylenir.
  • Karanfil yağı geciktirici etkisi ile cinsel performansı artırma özelliği taşır. Erken boşalmayı önler ve genital bölgedeki kan dolaşımını hızlandırır. Bu konudaki bilimsel çalışmalar yeterli değildir. Fakat halk arasında karanfil yağı geciktirici etkisi olan bir yağ olarak kabul görür.
  • Cinsel gücü artırdığı söylenen “karanfil yağı cinsel organa sürülür mü” diye sorarsanız yanıtı hayır. Bu yağ cilde uygulanırken başka yağlarla birlikte kullanılır. Çünkü uyuşturucu etkisi vardır.

Pek çok rahatsızlık için şifa kaynağı olarak tavsiye edilen karanfil yağını kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmamalısınız.

karanfil yağı ne işe yarar

Karanfil Yağı Neye İyi Gelir?

Karanfil yağı yukarıda sayılan faydalarının yanı sıra daha birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir:

  • Astım, bronşit, sinüzit, soğuk algınlığı, öksürük gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Boğaz ağrıları için de yararlı olup balgam söktürücü etkisi vardır.
  • Hazımsızlık için kullanımı yaygındır. Özellikle bağırsak gazlarının giderilmesine çok iyi gelir. Mide bulantısı ve kusmaya karşı da etkilidir.
  • Kan dolaşımını artırarak vücudun daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Stres ve gerilim kaynaklı ağrıları giderir.
  • Kanı temizleme özelliğine sahiptir. Vücuttaki antioksidan seviyesi yükseltir.
  • Şeker hastalığına iyi geldiği söylenir. Kan şekeri seviyesinin kontrol altında olmasına katkı sağlayabilir. Fakat diyabet hastalarının doktor onayı almadan karanfil yağı kullanması doğru değildir.
  • Karanfil, güzel kokusu ve keskin tadı ile sevilen bir bitkidir. Doğal analjezik (ağrı kesici) etkisi olduğu için yağı, çeşitli vücut ağrılarına ve kas ağrılarına karşı kullanılabilir.

karanfil yağı

Karanfil Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Karanfil yağı, antioksidan, antienflamatuar ve analjezik özellik içerdiği için birçok konuda işe yarar:

  • Sivilce, akne gibi cilt sorunlarında ve bağırsaklardaki bakteriyel enfeksiyonların giderilmesinde kullanılır. Saç güzelliği ve bakımı için kullanımı yaygındır. Diğer taşıyıcı yağlar ile karıştırılarak cildi nemlendirmek amacıyla da kullanılır.
  • Diş ağrıları ve ağız bakımı için kullanılan “karanfil yağı dişe nasıl uygulanır” sorusunun yanıtı, sulandırarak uygulamaktır. Çünkü bu yağ yakıcı ve acıdır. Bir bardak ılık suyun içine 3 damla karanfil yağı damlatıp karıştırdıktan sonra gargara yapabilirsiniz. Bunun dışında bir parça pamuğu suya batırıp sonra da dişin üzerine koyabilirsiniz.
  • Saçlarınızın uzamasını ve bakımlı olmasını isterseniz bu yağdan yararlanabilirsiniz. Saçlarınızın beslenmesini ve kırıklarınızın onarılmasını sağlar. Karanfil yağını, taşıyıcı yağlarla (zeytinyağı gibi) karıştırıp incelttikten sonra saç diplerinize uygulayabilirsiniz. Yarım saat kadar bekleyip sonra durulayabilirsiniz.
  • Analjezik bir yağ olduğu için tek başına cilde uygulandığında “karanfil yağı uyuşturur mu” diye merak ediyorsanız, sorunuzun yanıtı evet. Uyuşturucu özelliği nedeniyle bu yağ, ağda uygulamalarında kullanılmaktadır.
  • Afrodizyak etkisi gösterdiği için depresyon ve stres kaynaklı gerginlikleri gidermektedir.
  • Karanfil yağını, sağlık sorunlarına karşı tüketirken bir bardak suyun içine birkaç damla katarak içmelisiniz. Masaj amaçlı kullanmak istediğinizde ise susam yağı, tatlı badem yağı, zeytinyağı gibi taşıyıcı yağlarla karıştırılarak kullanmanız gerekir. Çünkü tek başına cilde uygulanırsa, yakarak tahriş eder.

karanfil yağı fiyatları

Karanfil Yağı Zararları ve Yan Etkileri

Karanfil yağı da tüm bitkisel ürünler gibi doktor tavsiyesi alınmadan kullanılmamalıdır. Çünkü çok duyarlı bünyelerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Hamilelikte ve emzirme sürecinde kullanılması doğru olmaz.

Yağın, direkt cilde uygulanması söz konusu değildir. Aşırı ve uzun süreli kullanımlarda karaciğere, böbreklere, sindirim sistemine zarar verebilir. Şeker hastalarının, doktorlarına danışmadan kullanmaları kötü sonuçlar doğurabilir. Çünkü karanfil yağı kan şekerini düşürür.

Yağı, bir uzman görüşü aldıktan ve hangi hastalıklar için ne şekilde kullanacağınızı öğrendikten sonra kullanmanız en doğru uygulama yöntemi olacaktır.

karanfil yağı diş

Karanfil Yağının Fiyatı Ne Kadar? Nerede Satılır?

Karanfil yağının evde yapılışı oldukça pratiktir. Fazla zamanınızı da almaz. Kolayca hijyenik bir yağ hazırlayabilirsiniz. Fakat ambalajlı ürün olarak satın almak isterseniz, birçok yerde bulma imkanına sahipsiniz.

Bitkisel ürün satan marketler, aktarlar, hatta büyük market zincirleri, bu ürünü bulabileceğiniz yerler arasındadır. İnternette satış yapan doğal ürün siteleri de karanfil yağı alabileceğiniz diğer satış yerleridir. Bu alanda faaliyet gösteren pek çok internet sitesi mevcuttur.

Kutulanmış olarak alacağınız ürünün, %100 karanfil yağı olması konusunda çok dikkatli olmanız gerekir. Kaliteli ve tanınmış markaların ürünlerini almaya özen gösterirseniz daha sağlıklı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Aldığınız yağın, koruyucu katkı maddesi içermemesi gerekmektedir. Kaliteli bitkisel yağlar çok uygun fiyatlı ürünler değildir. 10 ve 20 ml’lik şişelerde satılan karanfil yağının ortalama fiyatı 10 ml’lik şişe için 30 TL ile 40 TL arasında değişim göstermektedir.

Karanfilin Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Karanfilli Suyun Faydaları Nelerdir? Karanfilli Su İçmek Zayıflatır Mı? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri