Türkiye’nin En Lezzetli 13 Kebapçısı

Türkiye’nin En Lezzetli 13 Kebapçısı Tarifi

En İyi Kebap Nerede Yenir?

Türk mutfağı söz konusu olduğunda akıllara gelen en lezzetli et yemeklerinden biri de ocakbaşında pişen ve kokusuyla iştahları açan kebaptır. Kebap, yerli ve yabancı turistlerin severek tükettiği masada bolca mezenin eşlik ettiği özel lavaşla servis edilen doyurucu bir ana yemektir. Kebap yemek için herhangi bir saati beklemenize gerek yoktur. Özellikle Adana, Mersin, Antep ve Urfa’da bulunuyorsanız günün her saatinde kebap yiyebilirsiniz.

Bodrum Dönerini En İyi Yapan 8 Mekan

Türkiye’nin En Lezzetli 13 Kebapçısı

  • Hacıbaba Et Lokantası – Mersin
  • İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu – Gaziantep
  • Hamdi Restoran – İstanbul
  • Kocabaylar Kebap Salonu – Denizli
  • Cercis Murat Konağı – Mardin
  • Bol Kepçe – Adana
  • Kebap 49 – Ankara
  • Ortaklar Kebap – İstanbul
  • Hayyam Ocakbaşı – İzmir
  • Dedecan Ocakbaşı – Şanlıurfa
  • İboo Restaurant – Bursa
  • Pöç Kasabı – Hatay
  • Abdüsselam Balaban Kebap – Eskişehir

Cennet vatanın dört bir yanını sizler için gezdik ve en iyi patlıcanlı kebap, en iyi acılı kebap, en iyi beyti kebabı nerede yenir sorusunun yanıtlarını aradık. İstanbul’da kebap yemek isteyenlere en iyi kebap Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası içinde mekanlar önerildi. O kadar çok leziz durağa uğradık ki bu yerleri sizin de denemenizi istedik. Şimdi milyonlarca kişinin bayılarak yediği kebap lezzetini, en iyi şekilde hazırlayan ve sunan adresleri tanıyalım.

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

Türkiye’nin En Lezzetli 13 Kebapçısı

1) Hacıbaba Et Lokantası – Mersin

Mersin’de ünlü bir restoran olan Hacıbaba, pek çok kişinin damak zevkine hitap eden bir lezzet durağı. Burada sipariş verdiğiniz kebap etlerinin yanında ikram edilen mezeler ve salatalar hem gözü hem de mideyi doyuruyor. Sıcacık servis edilen tırnak pide, buz gibi ayran ya da soğuk içecekler Mersin’in geçmeyen sıcaklarında size çok iyi gelecek. Yumuşacık ve baharatı tam tadında hazırlanan kebapları, Mersin’de nerede yesem diyenler; en uygun rakamları ödeyerek Hacıbaba Et Lokantası’ndan memnun ayrılacak.

Adres: İnönü Mahallesi GMK Bulvarı M.Akarsu Apartmanı No: 391 Yenişehir 33130 Mersin

İletişim: 0324 444 69 08

2) İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu – Gaziantep

40 yılı aşkın süredir kebap ve et yemekleri alanında hizmet veren İmam Çağdaş, Antep’te oldukça popüler bir mekan. Antep kebabının tam tadını almak isteyenler bulunduğu şehirden kilometrelerce uzağa gidip bu lezzetleri yerinde tadıyor. Ezmeli kebap, Alinazik kebabı ve seçkin lezzetler, senelerdir aynı kaliteyle sunuluyor. Nezih bir mekanda, doya doya kebap yemek için tercih edebileceğiniz İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu, sizi pişman ettirmeyecek bir adres.

Adres: Eski Hal Civarı, Uzun Çarşı No: 49/A 27400 Şahinbey Gaziantep

İletişim: 0342 231 26 78

3) Hamdi Restoran – İstanbul

Urfa kebabını seneler önce İstanbul’a getiren ve bu civarda kebap lezzeti konusunda usta olan Birecikli Hamdi Arpacı, Güneydoğu mutfağının en özel lezzetlerini bu restoranda bir gelenek haline getirdi. Özellikle de fıstıklı kebap hazırlayan Hamdi Restoran, damak zevki güçlü olanları davet ediyor. Buraya geldiğinizde yapılan diyetleri birkaç saat için unutabilirsiniz. eşsiz ve leziz mezelerle, fındık lahmacunlarla, en iyi kebaplarla donatılan masanızda bolca ziyafet olacak. En iyi kebapçı Avrupa Yakası içinde nerede derseniz Hamdi Restoran’a davetlisiniz.

Adres: Rüstem Paşa Mahallesi Tahmis Caddesi, Kalçin Sokak No: 11, Eminönü / İstanbul

İletişim: 0212 528 03 90

Kebap Tarifleri kategorisinden ev yapımı, şık sunumlu tüm çeşitlere ulaşabilirsiniz!

4) Kocabaylar Kebap Salonu – Denizli

Kebap etlerinin lezzetlendiği duraklardan bir diğeri de Denizli’de yer alan Kocabaylar Kebap Salonu oluyor. Bu restorana geldiğinizde fırın kebabını yemeden dönmeyin. Yerli ve yabancı turistlerin fırın kebabını denediğinde tadına hayran kaldığını söylemeden geçemeyeceğiz. Yolunuz Denizli’ye düştüğünde en uygun rakamlarla bolca lezzeti görebileceğiniz Kocabaylar Kebap Salonu’na uğramayı unutmayınız.

Adres: Saraylar Mahallesi, 420. Sokak No: 20/1 Merkezefendi / Denizli

İletişim: 0258 263 24 61

5) Cercis Murat Konağı – Mardin

Geleneksel Mardin mutfağında kebap önemli bir yere sahiptir. Mezeler, yoğurtlu salatalar ve sıcacık pidelerin yanında tüketilir en doyurucu kebap etleri. Bir de servisler bakır eşyalarla yapılırsa; yemeğin tadı ikiye katlanır. Cercis Murat Konağı, Mardin’de kebap yerken kendinizi özel hissedeceğiniz bir mekan. Burada lokum gibi pişen kebap etlerini başka yerde bulamayabilirsiniz. Gelmişken mutlaka uğramalısınız.

Adres: Şar, 1. Cadde No: 517, Artuklu / Mardin

İletişim: 0482 213 68 41

6) Bol Kepçe – Adana

Adana’da en iyi kebap nerede yenir diyenlere gönlü de servisi de bol olan bir mekan önereceğiz. Bol Kepçe Restoran, Adana’nın en sevilen mekanlarından. Burada kebabın en iyisini, servisin en hızlısını göreceksiniz. Adana’da çok meşhur olan yöresel lezzet kebap, sayısız meze ve doyumsuz tatla sizin de masanızda yerini alacak. Adana şehir turu yaptıktan sonra acıktığınızda, sizleri Bol Kepçe Restoran’a bekliyoruz. En ekonomik ve leziz kebapların adresi sizin için burada!

Adres: Güzelevler Mahallesi. Şht. Jnd. Er Gökhan Yılmaz Caddesi Keresteciler Sitesi, Yüreğir / Adana

İletişim: 0322 346 73 06

7) Kebap 49 – Ankara

Kaliteli etlerle hazırlanan yumuşacık kebapları, Ankara’da olanlar da tatmalı dedik ve sizlere Kebap 49’un en özel yemeklerini getirdik. Kebap konusunda Tunalı Hilmi Caddesi’nde çok ünlü olan bu restoran, Ankara’nın en iyi kebap restoranları arasında ve en özel öğünlerinizi lezzetlendirecek nitelikte. Çok uygun rakamlar ödeyerek dolu dolu bir masada kebap ziyafeti yapmak isterseniz; Kebap 49’un kapısını aralayıp kendinizi menüdeki leziz yemeklere bırakabilirsiniz.

Adres: Tunalı Hilmi Caddesi, Bülten Sokak No: 5 Kavaklıdere Bestekar Sokak Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 467 49 49

8) Ortaklar Kebap – İstanbul

En iyi kebap İstanbul içinde nerede yenir diyenlere Ortaklar Kebap’ı önereceğiz. Çünkü bu restoran servis ve lezzet konusunda gelen misafirlerinden çok beğeni alıyor. Senelerdir kebap etlerini özenle ve lezzetle hazırlayan Ortaklar Kebap, İstanbul’da ekonomik restoranlardan sadece biri. Bu restorana sevdiklerinizle beraber gelip kalabalık, bol lezzetli ziyafet sofraları görebilirsiniz. Beyti kebabı, mekanın favori yemeği. İstanbul’da olanlara haber edilsin, kebap burada yenir!

Adres: Peykhane Caddesi No: 27, Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 517 61 99

9) Hayyam Ocakbaşı – İzmir

Sevdiklerinizle beraber, leziz ve keyifli bir akşam geçirmek isterseniz; İzmir’de Hayyam Ocakbaşı’ndan yerinizi ayırabilirsiniz. Burada 25 çeşit meze, dinlendirici Türk Sanat Müzikleri, konforlu bir iç mekan ve tadına doyum olmayan kebaplar var. Bugün de yemeği dışarıda yemek lazım diyorsanız; ocakbaşında tam kıvamında pişen kebaplara ulaşmak için Hayyam Ocakbaşı’nı tercih edebilirsiniz. İzmir’in nadide mekanlarından biri olan Hayyam Ocakbaşı, sizin de favoriniz olacak.

Adres: Mansuroğlu, 288/6. Sokak 8/B, 35535 Bayraklı / İzmir

İletişim: 0232 486 12 86

10) Dedecan Ocakbaşı – Şanlıurfa

Kebap denildiğinde Şanlıurfa kendinden mutlaka söz ettirir. Urfa kebabı ve kebap sofrası Türk mutfağında çok meşhurdur. Yöresel lezzetlerden biri olan Urfa kebabı, acılığı ile meşhurdur aynı zamanda. Siz de kebabın tam tadını, tam yerinde yemek isterseniz; Dedecan Ocakbaşı’na uğrayıp tadını asla unutamayacağınız bir ziyafet yapabilirsiniz. Mezelerin bolluğu, kebabın kalitesi sizi mest edecek.

Adres: Refahiye Mahallesi 300 Evler Çarşı İçi D:11 Merkez / Haliliye, Şanlıurfa

İletişim: 0414 315 25 25

11) İboo Restaurant – Bursa

Bursa’nın sevilen mekanlarından biri olan İboo Restaurant, kebap konusunda çok leziz sonuçlar veren ve sunumuyla göz kamaştıran bir durak. Nilüfer’in tam merkezinde yer alan İboo Restaurant, konforlu masalarda tadına doyum olmayan kebap yemenizi sağlıyor. Çevre illerden gelen misafirlerin memnun kaldığı, Bursa halkının sık sık uğradığı bu mekanı siz de deneyebilirsiniz.

Adres: Esentepe, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No: 66 D: 70, 16130 Nilüfer / Bursa

İletişim: 0224 322 28 13

12) Pöç Kasabı – Hatay

Kebap etini şişte hazırlayıp yemeye alışanlara bambaşka bir tat sunan Pöç Kasabı’nı öneriyoruz. Hatay’ın çok meşhur olan sini kebabını dilediğiniz miktarda hazırlayan bu kasap, evlere ve işyerlerine özel olarak hazırladığı doyumsuz lezzeti ulaştırıyor. Kebap etinin en leziz ve özgün halini Hatay’da yemek, size unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Eti sevenler, Pöç Kasabı’nda buluşuyor.

Adres: Yeni Cami Mahallesi. Uzun Çarşı Caddesi No: 154, Antakya

İletişim: 0326 213 95 03

13) Abdüsselam Balaban Kebap – Eskişehir

Eskişehir en iyi kebap mekanı için önerilen yerlerden biri de Abdüsselam Balaban Kebap oluyor. Öğle ve akşam yemeği için kaliteli bir durakta dinlenmek isteyenler, bu mekana gelip enfes kebap lezzetlerini tadabilir. İskender kebap servisi çok meşhur olan, tereyağlı sosuyla kebapların lezzetini ikiye katlayan Abdüsselam Balaban Kebap, Eskişehir’in nadide restoranlarından biridir.

Adres: Belediye Sokak 63/7, Eskişehir Türkiye

İletişim: 0 222 231 14 44

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Dönercileri: Tam Not Alan 17 Adres

Meşhur İstanbul Köftecileri En İyi 13 Mekan

Bursa’da En İyi İskender Kebap Nerede Yenir?

Ankara’da Hakiki Döner Yiyebileceğiniz 12 Meşhur Restoran

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri