Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi

İstanbul’un En İyi Cağ Kebapçılarını Keşfettik!

Ülkemizin en sevilen kebap çeşitlerinden biri olan cağ kebabı, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük illerinden biri olan Erzurum’a aittir. Erzurum’un Oltu ve Tortum bölgelerinde yapılan kebap, kendine özgü lezzetiyle tüm ülkeye yayılmıştır ve hemen hemen her ilde bir cağ kebabı restoranına rastlamak mümkündür.

Et severler tarafından gurme bir lezzet olarak kabul edilen kebap çeşidinin en önemli özelliklerinden biri kuzu ya da oğlak etinden yapılmış olmasıdır. Kemiksiz etler karabiber, reyhan, pul biber ve tuz gibi baharatlarla harmanlanarak en az 48 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Daha sonra hazırlanan etler cağ ya da bico adı verilen şişlere geçirilir ve yassı bir biçimde odun ateşine yerleştirilir.

Cağ kebabının dikkat çeken bir diğer özelliği de odun ateşinde pişirilmesidir. Odun ateşinde etin pişme süresi uzun olduğu için daha yumuşak ve daha lezzetli aromatik bir tada sahip olan cağ kebabı fiyatı diğer kebap türlerine göre biraz daha yüksektir. Genellikle bulgur pilavı, soğan ya da söğüş salata ile birlikte servis edilen kebabın yanında ayran ya da şalgam suyu tercih edilir.

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir?

21 santimlik şişlere takılan oğlak ya da kuzu etinin muhteşem lezzeti manda yoğurdu ve lavaşla tamamlanarak sıcak sıcak servis edilir. Türk mutfağında kendine özgü lezzetiyle fark yaratan cağ kebabı İstanbul restoranları arasında özel bir yere sahiptir.

1) Palandöken Erzurum Cağ Kebabı

İstanbul’un en meşhur cağ kebabı restoranlarından biri olan Palandöken Erzurum Cağ Kebabı dilimlenmiş soğan, domates, köz biber ve sıcacık lavaş ekmeğiyle birlikte servis edilir. Gaziosmanpaşa’da yer alan restoran, odun ateşinde pişen etin muhteşem lezzetini misafirlerine şalgam suyu ya da ayran ile birlikte sunar. Yemeğin arkasından gelen ceviz ya da fındık içi ile doldurulan tel kadayıf olmazsa olmaz restoran lezzetlerinden biridir. Yumuşacık etin damaklara yayılan lezzetini tamamlayan manda yoğurdunu da unutmamak lazım. Kendine özgü bu lezzeti en doğal haliyle misafirlerine sunan Palandöken Erzurum Cağ Kebabı, İstanbulluların en çok tercih ettiği mekânlar arasında yer alır.

Adres: Yeri Mah. Poligon Cad. No: 65, Gaziosmanpaşa/İstanbul

İletişim: (0212) 618 45 88

palandöken cağ kebabı

2) Şehzade Cağ Kebap

Dadaşlar diyarının meşhur cağ kebabını bir de Şehzade Cağ Kebabında deneyin. Sirkeci merkeze yer alan kebap salonu güler yüzlü hizmeti ve muhteşem lezzet sunan cağ kebabı ile dikkat çekicidir. Manda yoğurdu ve sumaklı soğan ya da söğüş salata ile birlikte ızgara biber, küp şeklinde doğranan domateslerle cağ kebabını servis eden restoranın yumuşacık lavaşları da parmak ısırtacak cinsten. Küçük bir mekân olan kebapçı her zaman tıklım tıklımdır ve buna rağmen servis konusundaki başarısı ile dikkat çeker. Şehzade Cağ Kebabın lezzetiyle ön plana çıkan mercimek çorbası ile yemeğe başlayabilir kadayıf dolmasıyla da yemeğinize son noktayı koyabilirsiniz.

Adres: Ankara Cad. Hoca Paşa Sok. No: 4 Sirkeci, Fatih, İstanbul

İletişim: (0212) 520 33 61

şehzade cağ kebap

3) Seki Erzurum Sofrası Cağ Kebabı

Cağ kebabı konusunda oldukça iddialı olan Seki Erzurum Sofrası, İstanbul’da yenilebilecek en yumuşak kebaba sahiptir. Aynı zamanda özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’ne özgü bir çorba olan ayran aşı ile de ünlü olan restoran nezih ortamıyla da dikkat çekicidir. 2006 yılından bu yana Erzurum’un benzersiz cağ kebabı lezzetini misafirleriyle buluşturan Seki Erzurum Sofrasının menüsünde cağ kebabının yanı sıra domatesli kebap, Ali nazik kebabı, patlıcan kebabı gibi lezzetlere de yer veren kebapçı, etten buram buram yayılan dağ kekiği kokusuyla da mest eder. Cağ kebabının yer aldığı şişleri etin soğumasını önlemek amacıyla teker teker ikram eden restoranın cağ kebabı menüsünde manda yoğurdu, acılı ezmesi, söğüş soğanı ve yemeğin üzerine de cevizli ya da fındıklı kadayıf dolması sunar.

Adres: B.o.s.b Birlik Sanayi Sitesi 3.Cadde Keleşoğlu Plaza No: 3 Dükkân 12-13, 34520
Beylikdüzü/İstanbul

İletişim: (0212) 879 25 20

seki erzurum

4) Cağistan Erzurum Cağ Kebabı

Cağ kebabı lezzetini İstanbul’un en güzel semtlerinden biri Eyüp’te de misafirlerin sunan Cağistan Cağ Kebabı, misafirlerine kebabı standart şişlere takılı olarak ya da dilimli bir şekilde sunar. “Cağa Çağ Atlatan Lezzet” sloganıyla dikkat çeken kebapçı, yemek sonrası semaverde çay ikramı ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile ön plandadır. Çay ile birlikte cevizli ya da fındıklı kadayıf dolması da mutlaka denemeye değer lezzetlerdendir. Cağ kebabının en önemli özelliği sinir, kemik, zar ve damarlardan ayıklanmış olmasıdır. Yumuşacık et ve manda yoğurdu ile sıcacık lavaşın dayanılmaz lezzeti için Cağistan cağ kebabını mutlaka denemelisiniz.

Adres: Topçular Mahallesi, Eyüp Sultan Bulvarı No: 81, 34055 Eyüp/İstanbul

İletişim: (0212) 501 69 69

cağistan

5) Meşhur Erzurum Cağ Kebabı

İstanbul Anadolu yakasında bulunan Meşhur Erzurum Cağ Kebabı restoranı, Ümraniye’nin en çok tercih edilen kebapçılarından biridir. Cağ kebabının yanı sıra diğer kebap çeşitleriyle de ünlü olan restoran, özellikle ünlüler tarafından da tercih edilir. Günün herhangi bir saatinde ünlü bir sanatçıyla karşılaşabileceğiniz restoranın damaklarda kalıcı lezzet bırakan kebap çeşitlerini mutlaka denemelisiniz. Izgara biber, acılı ezme ve sumaklı soğan salatasının yanı sıra yumuşacık lavaşı ve kendine özgü manda yoğurdu ile kebap dünyasına keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Adres: Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Alemdağ Cd. No: 205, 34771 Ümraniye/İstanbul

İletişim: (0216) 313 25 25

meşhur erzurum cağ kebabı

6) Tarihi Sadabad Cağ Kebap

İstanbul Sirkeci’de bulunan tarihi mekânından geçtiğimiz senelerde taşınan Sadabad Cağ Kebapçısı yeni yeri Karaköy’de en çok tercih edilen restoranlar arasındadır. Balıkesir’den özel olarak getirtilen oğlak ya da kuzu etlerinden hazırlanan cağ kebabı, odun ateşinin mis gibi lezzetini misafirleriyle paylaşır. 1973 yılından beri İstanbul’un en ünlü cağ kebapçısı olarak bilinen Sadabad Cağ Kebap, aynı zamanda kendine özgü Sadabat köfte ve Cağ İskender Kebabı ile de ünlüdür. Yemekten önce gelen tulum peyniri, lavaş ve tereyağı üçlüsü ise damaklarda bıraktığı kalıcı lezzeti ile de adından söz ettirir.

Adres: Maslak Mah. Ahievran Cad. 42 Shops Alışveriş Merkezi, No: 6 K:-2 No:101, 34485 Sarıyer/İstanbul

İletişim: (0212) 520 33 62

tarihi sadabad cağ kebap

7) Büyük Erzurum Sofrası

İstanbul’un en ünlü cağ kebabı restoranlarından biri de Kartal’da bulunan Büyük Erzurum Sofrası’dır. Geniş ve ferah mekân tasarımıyla dikkat çeken restoranın servis ettiği ürünlerin tamamı Erzurum’dan getirtilir. Doğal ve organik ürün kullanımı nedeniyle tercih edilen restoran yaklaşık 250 kişiye aynı anda hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir. 2007 yılından beri İstanbullulara hizmet veren restoranın salonunda yer sofrası gibi yöresel figürler bulunur. Cağ kebabının yanı sıra restoranın menüsünde ayran aşı, güveçte mantar, mangalda yeşil biber, civil peynir, karışık turşu, piyaz, sumaklı kuru soğan, acılı ezme, su böreği, güveçte manda yoğurdu gibi lezzetler bulunur.

Adres: Kordonboyu Mahallesi, 26, Kumlar Cd. 34862 Kartal/İstanbul

İletişim: 0532 599 51 18

büyük erzurum sofrası

8) Yörem Cağ Kebap

2012 yılından beri İstanbul Kavacık’ta hizmet veren Yörem Cağ Kebap salonu, muhteşem yeşilliğe sahip orman manzarası eşliğinde misafirlerine hizmet verir. Kendine özgü lezzete sahip cağ kebabı’nın yanı sıra bol cevizli kadayıf dolmasıyla da dikkat çeken kebapçı, Doğu Anadolu Bölgesi’nin meşhur ayran aşı ile de ön plandadır. Restoranda Cağ Kebabı ile birlikte güveçte süzme manda yoğurdu, sumaklı soğan, biber turşusu ve mevsim salata servis edilir. Tatlı olarak kadayıf dolmasına ek olarak sütlaç ve ekmek kadayıfı da tercih edilebilir.

Adres: Kavacık Mahallesi, Cumhuriyet Cad. No: 91, 34805 Beykoz/İstanbul

İletişim: (0216) 413 41 32

yörem cağ kebap

9) Saray Erzurum Cağ Kebabı

İstanbul’un en meşhur kebapçılarından biri olan Saray Erzurum Cağ Kebabı, cağ kebabının yanı sıra diğer kebap ve pide çeşitleri ile dikkat çekicidir. Restoranı diğer kebapçılardan farklı kılan özelliği ise cağ kebabının kuzunun farklı bölgelerinde yer alan etlerin terbiye edilerek hazırlanmasıdır. Kendine özgü kebabıyla ön plana çıkan restoranın cağ kebabını mutlaka denemelisiniz.

Adres: Yenişehir Mahallesi, Mustafa Akyol Sokağı No: 97, 34912 Pendik/İstanbul

İletişim: (0216) 482 60 11

saray erzurum cağ kebap

10) Asude Cağ Kebap

Asude Cağ Kebap salonu özellikle Ekmek Teknesi dizisinden sonra ün kazanmıştır. İstanbul Kuzguncuk’ta bulunan restoran enfes lezzete sahip cağ kebabı ile misafirlerine hizmet verir. İstanbul sınırları içerisinde damaklarınızı şenlendirecek bir cağ kebabı arıyorsanız ideal bir adres.

Adres: Kuzguncuk Mahallesi, Perihan Abla Sk. No: 4, 34674 Üsküdar/İstanbul

İletişim: 0216 532 66 77

asude cağ kebap

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran

İstanbul’da Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

Uykuluk Nerede Yenir? Sütlüce’nin En Meşhur 5 Uykuluk Dükkanı

Beyran Çorbası Nerede İçilir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Aspava Nerede Yenir? Ankara’nın İkramı En Bol 7 Kral Aspava Şubesi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Erzurum Cağ Kebabı Tarifi

Erzurum Cağ Kebabı

8-10 kişilik, 4 saat ve üzeri Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Beyti Kebap (Kebapçıları Aratmayan Lezzet) Tarifi

Beyti Kebap (Kebapçıları Aratmayan Lezzet)

2-4 kişilik, 40dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Lezzet Garantili Kısır Tarifi

Lezzet Garantili Kısır

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kebapçılara Taş Çıkaracak Adana Kebap Tarifi

Kebapçılara Taş Çıkaracak Adana Kebap

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Profiterol (Lezzet Garantili) Tarifi

Profiterol (Lezzet Garantili)

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Lezzet Garantili Çorba Tarifi

Lezzet Garantili Çorba

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ballı Kanat (Lezzet Garantili) Tarifi

Ballı Kanat (Lezzet Garantili)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri