Bursa’da En İyi İskender Kebap Nerede Yenir?

Bursa’da En İyi İskender Kebap Nerede Yenir? Tarifi

İskender Kebabıyla Meşhur 8 Mekan

Bursa’nın en özel lezzeti hiç kuşkusuz iskender kebaptır. Odun ateşinde yavaş yavaş pişmiş döner eti, tırnak pide, yoğurt ve tereyağlı sos. Bu lezzete hayır diyebilecek hiç kimse yok. İşte tam da bu nedenle ünü Bursa’yı aşarak tüm Türkiye’yi sarmış. Ülkemize gelen yabancı turistlerin bile sonraki gelişlerinde yeniden yemek istedikleri bir yemek haline gelmiş.

İskender kebap, Bursa kebabı adıyla da bilinir. Adından da anlaşılacağı üzere, iskender kebap yaygın olduğu şehir Bursa’dır. Bu yazımızda en lezzeti İskender kebabı yiyebileceğiniz mekanları derledik. İşte lezzet garantili 8 mekan…

bursa iskender kebap

Bursa’da İskender Kebap Nerede Yenir? En İyi 8 Mekan

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Kebapçı İskender (İskender İskenderoğlu ve Evlatları)

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki; bu mekan İskender kebabın fikir babası İskender Efendi’ye ait. İskender Efendi, ilk olarak 1867 yılında Bursa’daki Karhan Çarşısı’nda müşterilerine sunduğu yoğurtlu kebabın isim babasıdır. Kebapçı İskender günümüzde 6 şube ile hizmet veriyor. Bu şubelerden 2’si İstanbul’da, geriye kalan 4 tanesi ise Bursa’dadır. Mekan, İskender Efendi’nin 4’üncü kuşak çocukları tarafından işletiliyor. Yolunuz Bursa’ya düştüğünde özüne uygun şekilde iskender kebap yemek isterseniz mutlaka Kebapçı İskender’e uğramalısınız.

Adres: Ahmet Yesevi Mah. Sanayi Cad. No:451 Balat Nilüfer, Bursa

İletişim: 0224 502 00 56

2) Mavi Dükkan (Kebapçı İskender)

Bu küçük dükkan özellikle sıcak ve samimi ortamı sevenler için ideal bir adres. Mavi rengi nedeniyle halk arasına “mavi dükkan” olarak biliniyor. Kebapçı İskender Mavi Dükkan, İskender Efendi’nin çocuklarından Cevat İskenderoğlu ve varisleri tarafından işletiliyor. Hem Bursa’daki iskender kebap sevenlerin hem de çeşitli nedenlerle Bursa’ya gidenlerin uğrak yeri. Mekan 40 kişilik kapasiteye sahip. Hal böyle olunca boş masa bulmak çoğu zaman zor olabiliyor. Hatta buradaki lezzetli iskender kebabı yemek için sıra beklemeniz bile gerekebilir. Ancak yemeği tattığınız andan itibaren sırada beklemeye değdiğini düşüneceksiniz, bundan eminiz! Kebapçı İskender’in 1’i İstanbul’da, 3’ü Bursa’da olmak üzere toplam 4 şubesi bulunuyor. Mavi Dükkan haftanın 7 günü 12.00 – 20.00 saatleri arasına hizmet veriyor. Ancak bazı günler yoğun sebebiyle saat 20.00 olmadan döner bitmiş oluyor.

Adres: Tayyare Kültür Merkezi Yanı Atatürk Caddesi No:60 Osmangazi, Bursa

İletişim: 0224 221 10 76

kebapçı iskender mavi dükkan

3) Yüce Hünkar Meşhur Bursa Kebapçısı

İskender kebap denildiğinde lezzet duraklarından biri de Yüce Hünkar. 40 yılı aşkın süredir hizmet veren bu mekan, bölgenin önemli simgelerinden Yeşil Camii’ye çok yakın bir noktada yer alıyor. Mekanın lezzet sırrı ise Uludağ’da beslenen koyunlardan elde ettikleri koyun eti, kullandıkları yoğurt ve tereyağında gizli. Bursa’nın tarihi mekanlarını geziyorsanız ve eğer Yeşil Camii yakınlarında iseniz hiç tereddüt etmeden Yüce Hünkar’a uğrayabilirsiniz.

Adres: Yeşil, Akyokuş Sk. No:17 Yıldırım, Bursa

İletişim: 0224 327 55 06

yüce hünkar bursa iskender kebapçısı

4) Uludağ Kebapçısı (Cemal & Cemil Usta)

Cemal ve Celil Çalışır kardeşler tarafından kurulan Uludağ Kebapçısı 1964 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Mekan günümüzde Cemal ve Celil ustaların çocukları, yeğenleri ve kardeşleri tarafından işletiliyor. Merkez şubesi Bursa Osmangazi’de olan mekanın İstanbul ve Bursa’da olmak üzere toplam 2 şubesi bulunuyor. İskender kebabı ile ünlü olan Uludağ Kebapçısı’nın menüsünde farklı kebap çeşitleri de yer alıyor. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifli bir şekilde İskender kebap yemeyi planlıyorsanız, adresiniz Uludağ Kebapçısı olabilir.

Adres: Eski Garaj Uluyol Şirin sok. No:12 Osmangazi, Bursa

İletişim: 0224 251 45 51

uludağ kebapçısı cemal & cemil usta

5) Kebapçı İskender Efendi Konağı

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde konumlanan Kebapçı İskender Efendi Konağı, atmosferiyle unutulmaz anlar yaşatıyor. İskender kebabı ile her misafirinden tam not alan mekan; hafta içi 12.00 – 22.00, hafta sonu ise 12.00 – 23.00 saatleri arasına hizmet veriyor. Kebapçı İskender Efendi Konağı, İskender Efendi’nin 3’üncü kuşak torunu Yavuz İskenderoğlu ve çocukları tarafından işletiliyor. Açık ve kapalı alanı bulunan mekanda özellikle havanın güzel olduğu günlerde çoğunlukla açık alan tercih ediliyor. Mekanın menüsünde kendi imalatları olan şıra bulunuyor. Kebapçı İskender Efendi Konağı’na giderseniz iskender kebabın yanında şıra içmenizi öneririz. Merkezi Bursa’da olan mekanın İstanbul, Balıkesir ve Afyon’da da şubeleri mevcut.

Adres: Soğanlı Botanik Parkı, No:1 Osmangazi, Bursa

İletişim: 0224 444 18 67

kebapçı iskender efendi konağı
Kaynak: iskender.com

6) Bursa Kebapçısı

1956 yılında Hüseyin Kural tarafından kurulan Bursa Kebapçısı günümüzde ailenin yeni kuşak temsilcileri tarafından işletiliyor. Bu mekanın menüsünde de şıra önemli bir yere sahip. Bursa Kebapçısı hazırladığı dönerde erkek koyun ve erkek dana etini tercih ediyor. Mekan, lezzetinin sırrının kullandıkları et oluğunu belirtiyor. Bursa’daysanız ve canınız iskender kebap çektiyse mutlaka Bursa Kebapçısı’na gitmelisiniz.

Adres: Belediye Cad. Kozahan Girişi, Orhan Cami Altı, Osmangazi, Bursa

İletişim: 0224 222 16 02

bursa kebapçısı
Kaynak: www.bursatatil.com

7) Kebapçı İskender Merkez / Heykel

Yavuz İskender’e ait bu işletme, Bursa Merkez’de Ünlü Caddesi üzerinde yer alıyor. Ahşap dekorasyona sahip mekan iskender kebabının yanı sıra atmosferiyle de misafirlerinden tam not alıyor. Kebapçı İskender merkez şubesi 12:00 – 21:00 saatleri arasına hizmet veriyor. Uludağ gezisi sonrası geç saatlere kaldıysanız ya da Mavi Dükkan’da aşırı yoğunluk varsa, Kebapçı İskender merkez şubesi sizin için iyi bir alternatif olabilir.

Adres: Kayhan Mah. Ünlü Cad. No:7, Osmangazi, Bursa

İletişim: 0224 221 46 15

kebapçı iskender
Kaynak: www.iskender.com

8) Kebapçı Hüseyin Usta

Osmangazi ilçesindeki bir diğer lezzet durağı Kebapçı Hüseyin Usta. Haftanın 7 günü 09.00 – 21.00 saatleri arasında hizmet veren mekan lezzetinin yanı sıra misafirperverliği ile de beğeni topluyor. Mekan doyurucu porsiyonları ve uygun fiyatları sayesine hatırı sayılır müdavim kitlesine sahip.

Adres: Alacamescit, Tuz Pazarı Sk. 16/B, 16020 Osmangazi, Bursa

İletişim: 0224 220 12 29

kebapçı hüseyin usta

Türkiye’nin En İyi İskender Kebapçıları Listesi

  • Kandilli Borsa – İstanbul
  • Hacıbey – İstanbul
  • Niyazibey – İstanbul
  • Bayülgen – Antalya
  • Gökçeli- Adana
  • İntiba Döner – İstanbul
  • Altınkapı – İzmir
  • Biget İskender – İstanbul
  • Boğaziçi Bursa İskender – İstanbul
  • Tarihi İskender Kebapçısı – İstanbul
  • Bursa Kebap Evi – İstanbul
  • Yonca Kebap – İstanbul
  • Dünya İskender Kebap – Nevşehir
  • Modül İskender Kebap – Antalya

Ev Yapımı İskender Kebap

Ev Yapımı İskender Kebap

İskender Kebabın Yaygın Olduğu Şehir Neresidir?

  • Türk mutfağı hiç kuşkusuz dünyadaki en özel mutfaklardan biri. Bu eşsiz mutfaktaki yemeklerden bazıları belirli iller ile özdeşleşmiş durumda.
  • İskender kebap ise Bursa ili ile özdeşleşmiştir. İskender kebabı hangi şehirde meşhurdur sorusunun cevabı elbette Bursa’dır. Hatta Bursa, İskender kebabın ana vatanıdır.
  • İskender kebap ilk kez 1867 yılında Bursa Karhan Çarşısı’nda İskender Efendi tarafından satılmış. Bu kebap adını yaratıcısı İskender Efendi’den almıştır.
  • Günümüzde iskender kebabı ile ün yapan tüm mekanların merkezleri Bursa’da bulunmaktadır. Bu mekanlar İstanbul ve Ankara başta olmak üzere farklı şehirlere şubeler açarak lezzetlerini Bursa sınırlarının dışına taşımıştır.
  • Ülkemizin farklı şehirlerinde Bursa’daki iskender kebabı aratmayan, misafirlerine lezzet garantisi sunan mekanlar da mevcuttur.
iskender kebabın yaygın olduğu şehir

Mudanya ve Trilye’de Ne Yenir? En İyi 10 Mekan

Bursa’da Ne Yenir? Yöresel Lezzetlerin En İyi 8 Adresi

Bursa İftar Mekanları Arayanlara Özel 6 Lezzetli Adres

Bursa Gezilecek Yerler Listesi – Görmeniz Gereken 10 Yer

Bursa Kahvaltı Mekanları – Gidebileceğiniz En İyi 12 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bursa İskender Tarifi

Bursa İskender

2-4 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Lezzet-i Şahane İskender Kebap Tarifi

Lezzet-i Şahane İskender Kebap

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
İskender Kebabı Tarifi

İskender Kebabı

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Köfteli Bursa Kebabı Tarifi

Köfteli Bursa Kebabı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Köfteli İskender Kebabı Tarifi

Köfteli İskender Kebabı

2-4 kişilik, 1 saat Hazırlık, 35dk Pişirme
Evde İskender Kebap Tarifi

Evde İskender Kebap

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Köfteli İskender Kebab Tarifi

Köfteli İskender Kebab

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Pratik İskender Kebabı Tarifi

Pratik İskender Kebabı

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Köfteli İskender Kebabı Tarifi

Köfteli İskender Kebabı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri