Marmaris’te Ne Yenir? En İyi 10 Lezzet Durağı

Marmaris’te Ne Yenir? En İyi 10 Lezzet Durağı Tarifi

Tatil Cenneti Marmaris’te Nerede Yemek Yenir?

Marmaris, Türkiye’nin en canlı ve hareketli turizm bölgelerinden biridir. Sıcağı ve eğlenceyi seven kişilerin bolca huzur bulacağı Marmaris, Ege Denizi ile Akdeniz’in sınırlarında kalmaktadır. Muğla’nın Bodrum kadar aktif olan bu ilini sadece deniz turizmi ile tanıyorsanız; henüz bilmediğiniz birçok şeyin olduğunu söyleyeceğiz. Masmavi denize karşı nefis yemekler tadabileceğiniz işlek mekanlar, sizlere Marmaris tatilinde lezzetli dakikalar yaşatacak. Tarihi dokular ile de Marmaris’i daha yakından tanıyacaksınız. Ama önce Marmaris hakkında merak edilen detayları verelim.

Rodos ve Ege adalarına açılan bir kapı olarak bilinen Marmaris, M.Ö 1200 yıllarından günümüze kadar gelişen ve yerleşen bir ilçedir. Mısır, Pers, Osmanlı gibi birçok medeniyete ev sahipliği yaparak günümüzde bilinen Marmaris’in tarihi dokusu oluşmuştur. İlçede gezdiğinizde gözünüze çarpan birçok antik kent bu medeniyetlerden kalan birer miras olarak, hatıralarınıza eklenir.

Yılın 7 ayında da denize girme imkanı bulabileceğiniz Marmaris, yerli ve yabancı turistin görmek istediği tatil beldelerinden biridir ayrıca. Siz de Marmaris planları yapıyorsanız; özenle hazırlanan gezi yazımızda Marmaris’te ne yenir ne içilir, hangi adres gezilir sorularının yanıtlarını bir köşeye not edebilirsiniz.

Kum, deniz, sıcak, alabildiğine mavilik ve doyumsuz lezzetlerin buluşma noktası Marmaris sizi de bekliyor!

marmaris gezilecek yerler

Marmaris’te Gidebileceğiniz En İyi 10 Yemek Mekanı

1) Kalimera Rum Meyhanesi

Marmaris’te nerede yemek yenir telaşını giderecek keyifli ve eğlenceli bir mekan önerimiz var. Kalimera Rum Meyhanesi, deniz ürünleri ile donatılan ziyafet sofrasının tam adresi. Marmaris’in sıcak gecelerinde nezih ve serin bir mekan aradığınızda karşınıza çıkacak Kalimera Rum Meyhanesi, diğer illerden hatta ülkelerden gelen misafirlerini memnun edecek bir mekan. Burada en beğenilen lezzet beğendili ahtapot oluyor. Farklı ve leziz bir deneyim için mutlaka gitmelisiniz!

Adres: Tepe Mahallesi Barbaros Caddesi No: 95 Yat Limanı (Kordon) Marmaris

İletişim: 0532 322 14 01

kalimera rum meyhanesi

2) Cihan Ocakbaşı Restoran

Marmaris’in leziz mekanlarından bir diğeri de Cihan Ocakbaşı! Burada ne ararsanız var. Bir barbekü restoranından beklentiniz neyse Cihan Ocakbaşı’nda fazlasıyla mevcut. Lahmacun, kebap, çöp şiş, ızgara etler en lezzetli şekilde tabağınızda yer alacak. Alkollü ve alkol içermeyen içeceklerin de servis edildiği lezzet durağına, Marmaris’te güvenerek gidebilirsiniz. Ocakbaşından gelen kokuyu takip edin!

Adres: Siteler Mahallesi, Barbaros Caddesi No: 2, Marmaris, Muğla

İletişim: 0252 417 32 05

cihan ocakbaşı

3) Yalıbaşı Yasemin Restaurant

Bir sahil restoranında sizce neler olmalı? Önce hijyen ve lezzetli yemekler değil mi? Aradığınız tüm kriterleri karşılayan Yalıbaşı Yasemin Restaurant, Marmaris’te afiyetle yemek yiyebileceğiniz bir mekan. Kabak çiçeği dolmasında usta olduğunu belirtelim. Taze ve leziz mezeler ile donatılan masanız, denizden esen hafif rüzgar ile unutulmaz olacak. Ben burayı çok beğendim diyenler için konaklama imkanı da sunan bu adres hem restoran hem de pansiyon niteliğinde. Akşamı Marmaris’te geçirecekler için konaklama ve lezzet adresiniz Yalıbaşı Yasemin Restaurant!

Adres: Söğüt Mahallesi Cumhuriyet Sokak 68/1 Cumhuriyet Caddesi, Marmaris

İletişim: 0530 582 27 93

yalıbaşı yasemin restaurant

4) Mavi Beyaz Balık Restoran

Marmaris’te balık nerede yenir dediğiniz anda karşınıza Mavi Beyaz Balık Restoran çıkıyor. Mevsim balıklarını damak zevkinize göre sipariş edip yemeğin tadını alabileceğiniz bir mekan. Marmaris’e uyumlu marin konsepti ile düzenlenen bu restoranın içi, iştahınızı açacak detaylar ile donatılmış. Mavi Beyaz Balık Restoran’ın en dikkat çeken köşesi ise Atatürk köşesidir. Geldiğiniz de siz de bu detaydan etkileneceksiniz. Leziz zeytinyağlı tabağı ve taze balıkların adresine bekleniyorsunuz!

Adres: Armutalan Mahallesi, No: 13 Z-2, Göktürkler Caddesi Marmaris, Muğla

İletişim: 0252 417 17 16

mavi beyaz balık restaurant

5) Pineapple

Kendine has menüsü ile Marmaris’in gözde mekanlarından biri olmayı başarmış Pineapple, sizlere leziz ve doyurucu yemekler sunacak. Yelkencinin tabağı, deniz ürünleri çorbası, soğan çorbası ve daha ötesi menüde karşınıza çıkacak yemeklerden. Sadece yemeklerde değil tatlı konusunda da başarılı sunumlar veren Pineapple, samimi ve hızlı servisi ile gelen misafirlerinden tam puan alıyor.

Adres: Sarıana Mahallesi, Netsel Marina, Marmaris, Muğla

İletişim: 0252 412 09 76

pineapple marmaris
pineapple.com.tr

6) La Kebap

Marmaris’i karış karış gezmeden önce karnımı güzelce doyurayım diyenler için açılan La Kebap, ete dair tüm lezzetleri sizin için hazırlıyor. Kebap, cağ kebabı, küşleme, ızgara çeşitleri, ikram edilen nefis mezeler ile iyi bir ziyafet yaşayacaksınız. La Kebap samimi ve keyifli ortamı ile dikkat çeken, tüm misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan bir yemek durağı. Siz de Marmaris’te La Kebap’a uğramalısınız!

Adres: Armutalan Mahallesi, Adnan Menderes Caddesi No: 110, Marmaris, Muğla

İletişim: 0252 417 45 32

la kebap marmaris

7) Denizkızı Söğüt Restoran

Marmaris gün batımını unutulmaz bir şekilde yaşamak ister misiniz? Yanıtınız evet ise Denizkızı Söğüt Restoran’dan masanızı ayırabilirsiniz. Lezzetli menüden sipariş ettiğiniz yemekler sıcak sıcak ve tadına doyum olmayacak şekilde hazırlanacak. Balık siparişlerinizde sıcak ot tabağının tadını aldığınızda, bu restoranı unutmanız biraz zor olacak. Makul fiyatlar ile dolu dolu bir öğün geçirmek için, Denizkızı Söğüt Restoran’ı denemelisiniz!

Adres: Söğüt Mahallesi Cumhuriyet Mevkii No: 66/A Marmaris

İletişim: 0252 496 50 32

söğüt deniz kızı marmaris

8) Liman Restoran Ömer’in Yeri

Kahvaltı, ana yemekler ve akşam ziyafetleri için buluşma noktanız Liman Restoran Ömer’in Yeri! Kalamardan ahtapota, kahvaltıdan tatlıya kadar zengin menüsü ile tatilcileri ve gurmeleri bekliyor. Deniz havasında iz bırakan bir öğün geçirmek için ideal tercih olacak Liman Restoran, gündüz ve gece tüm öğünlerde hizmetinizde!

Adres: Tepe, Barbaros Caddesi No: 25, Marmaris, Muğla

İletişim: 0 252 412 63 36

liman restaurant ömerin yeri

9) Dede Restoran

Marmaris’te kendinden söz ettiren bir diğer mekan önerimiz Dede Restoran oluyor. Dede Restoran’a neden gitmeliyim dediğiniz anda sizlere seçkin menüsü sunacağız. Izgarada ya da güveçte balık, kırmızı etlerin en leziz hali, tavuk etinin özenle hazırlanmış menüleri ve daha fazlası Dede Restoran’da. Deniz kenarında sevdiklerinizde iyi bir sofrada buluşmak için aklınızda olsun!

Adres: Barbaros Caddesi No: 15 Marmaris Yacht Marina

İletişim: 0252 413 17 11

dede restaurant

10) Nil Balık Restoran

Nil Balık Restoran kendinizi evinizde hissettiren bir lezzet durağı. İşletme sahibinin gelen her misafirle özellikle ilgilenmesi, dikkat çeken nazik detaylardan biri. Karides güveç, leziz mevsim balıkları, sıcak ve soğuk mezeler masanızda yerini alırken önce hangisinden başlayacağınızı düşüneceksiniz. Yemekler önünüzde iken denize karşı böylesine keyifli bir an yaşamanın tadını çıkarmalısınız.

Adres: Barbaros Caddesi No: 101 Marmaris

İletişim: 0 252 412 89 09

nil balık restaurant

Marmaris Gezilecek Yerler – Yapabileceğiniz Aktiviteler

Turistlerin her sene, her mevsim gelip memnun kaldığı Marmaris’e henüz gitmediyseniz en kısa zamanda bir tatil programı yapmanızı öneriyoruz. Marmaris’te neler yapılır diyenler için bir rota rehberi hazırladık. Belki gezinizi şekillendirecek fikirler bu listededir!

  • Marmaris çevresini bisiklet ile gezip manzaranın tadını alabilirsiniz.
  • Deniz paraşütü, jet ski gibi su sporlarına dahil olabilirsiniz.
  • Gün içinde düzenlenen tekne turlarına katılıp ilçenin keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Muhteşem doğal oluşumlara daha yakından tanık olmak için safari turuna katılabilirsiniz.
  • Gece eğlencelerine bar ve müzikli mekanlar ile şahit olabilirsiniz.
  • Denizden sıkılanlar için su parkları mevcut. Su parkında doya doya eğlenebilirsiniz.

Ayrıca Marmaris’e gitmişken görmeniz gereken yerleri de unutmayın!

  • Marmaris Kalesi ve Müzesi
  • Hafsa Sultan Kervansarayı
  • Halıcı Ahmet Urkay Müzesi
  • Hisarönü
  • Kleopatra Adası
  • Dalyan
  • Kızkumu
  • Loryma Antik Kenti
  • Bördübet Koyu
  • Kumlubük Koyu
marmaris gezilecek yerler

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Salda Gölü En İyi Yemek ve Mekan Rehberi

Kaş’ta Nerede Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler

Gökçeada’da Ne Yenir? En Popüler 7 Enfes Mekan – Gezilecek Yerler

Urla’da Ne Yenir? Kahvaltı, Yeme & İçme Rehberi

Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Meşhur Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lezzet Durağı Kurabiye Tarifi

Lezzet Durağı Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Marmaris Gıyamı Tarifi

Marmaris Gıyamı

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Marmaris Köftesi Tarifi

Marmaris Köftesi

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Lezzet-i Şahane Tarifi

Lezzet-i Şahane

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri