Gökçeada’da Ne Yenir? En Popüler 7 Enfes Mekan – Gezilecek Yerler

Gökçeada’da Ne Yenir? En Popüler 7 Enfes Mekan – Gezilecek Yerler Tarifi

Doğası, Koyları ve Yerel Lezzetleriyle

Gökçeada Yeme & İçme Rehberiniz!

Çanakkale’nin şirin ilçesi Gökçeada Türkiye’nin en büyük adasıdır. Saroz Körfezi’nin girişinde konumlanan ada doğası, tarihi geçmişi ve farklı kültür kalıntılarıyla size muhteşem bir güzellik sunar. Alternatif tatil yapmak isteyenler için ideal bir yerdir.

Organik ürünlerle hazırlanan yiyecekleri, doğa spor alanları ve konaklama tesisleriyle cennet gibi bir adadır. Olağanüstü doğa güzelliğinin yanı sıra gastronomi yolculuğu da sunan Gökçeada, bağ bozumu mevsiminde çok talep gören bir tatil beldesidir. Nefis yemek seçenekleri ve Gökçeada şarapları size tadı damağınızda kalacak bir tatil fırsatı sunmaya hazır, peki siz keşfetmeye ne dersiniz?

gökçeada gezilecek yerler
www.gokceada.bel.tr

Gökçeada Nerededir? Nasıl Gidilir?

Gidenlerin çok beğendiği ve tavsiye ettiği Gökçeada neresi diye merak ediyorsanız yazımızın bu kısmını dikkatlice okuyabilirsiniz:

  • Türkiye’nin kuzeybatısında ve Marmara Bölgesi içinde yer alan Gökçeada, Çanakkale ilinin ada ilçesidir.
  • Yaklaşık 9.000 kişilik nüfusa sahip olan bu güzel ada, karadan 10 km uzaklıktadır.
  • Gökçeada’nın Çanakkale il merkezine olan uzaklığı 70 km olup en yakın komşu ilçesi de Eceabat’tır.
  • Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada’yı yürüyerek gezmeniz mümkün değildir. Çünkü görmek isteyeceğiniz yerler, birbirinden uzak mesafelerde yer alır.
  • Eğer kendi aracınızla adaya geçerseniz daha konforlu bir tatil yapabilirsiniz.
  • İsterseniz adadaki araç kiralama, taksi ve toplu taşıma alternatiflerinden yararlanabilir ya da ada turlarına katılabilirsiniz.
  • Gökçeada’ya gelmek için feribot ve arabalı vapur seferlerini kullanmanız gerekir.
  • Çanakkale Limanı’ndan kalkan deniz otobüsü, Eceabat-Kabatepe Limanı’ndan kalkan feribot ve arabalı vapur seçenekleri sizi rahatça Gökçeada’ya ulaştırır.
  • Gökçeada’ya İstanbul’dan gelmek isterseniz Kabatepe Limanı, Anadolu tarafından gelmek isterseniz Çanakkale Limanı ve Eceabat-Kabatepe Limanı en uygun geçiş güzergahını oluşturur.
  • Kabatepe’den bineceğiniz feribot ile 80 dakikada Gökçeada’ya ulaşırsınız.
  • Gökçeada plajları ve koyları sayesinde muhteşem bir tatil yapabilirsiniz.
gökçeada gezilecek yerler
www.gokceada.bel.tr

Gökçeada’da Nerede Ne Yenir? Gidenlerin Çok Beğendiği 7 Meşhur Mekan

Gökçeada kurabiye çeşitleri, sakızlı muhallebisi, şarapları, deniz mahsulleri ve lezzetli yemekleri ile size eşsiz tatlar sunar. Farklı damak zevklerine hitap eden restoranları, meyhaneleri, tavernaları ve kahvehaneleri ile keyifli bir tatil geçirmenize imkân tanır.

Gökçeada’nın en çok tercih edilen mekanlarını şöyle sıralamak mümkündür.

1) İmroz Poseidon Restaurant

İmroz Poseidon gün batımını keyifle izlerken muhteşem yiyeceklerin tadına bakabileceğiniz bir restorandır. Olağanüstü güzel manzarasına eşlik eden lezzetlerine doyamayacaksınız. Kayalıklar üzerine kurulan İmroz Poseidon’da romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Oğlak pirzolası, balık çeşitleri, güveçte karides, ahtapot ızgarası ve mükemmel mezeler eşliğinde manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Sabah kahvaltısını burada yapmayı da tercih edebilirsiniz.

Adres: Belgüzar Hanım sok. No:42 Yukarı Kaleköy, Gökçeada

İletişim: 0553 410 34 62

gökçeada imroz poseidon

2) Mustafa’nın Kayfesi

Mustafa’nın Kayfesi; sabah kahvaltısı yapabileceğiniz, nefis ev yapımı reçellerin tadına bakabileceğiniz, koca çınar ağacının gölgesinde serinleyip çay ve kahve içebileceğiniz harika bir köy kahvesidir. Eski Rum köyü Kaleköy’ün meydanında yer alan mekân tost, patates kızartması, damla sakızlı muhallebi ve kahve servisi de yapar. Ada dutlarından yaptıkları ve kendi üretimleri olan doğal karadut şurubunun tadına bakmayı ihmal etmeyin. Mekânın zengin dergi arşivinden de yararlanarak keyifli bir zaman dilimi geçirebilirsiniz.

Adres: Kaleköy Kilisesi Meydanı, Çınaraltı, Gökçeada

İletişim: 0286 887 20 63

mustafa'nın kayfesi gökçeada

3) Avlu İmroz Meyhane

Avlu İmroz tipik bir Ege meyhanesidir. Ege’nin eşsiz lezzetlerinin sunulduğu meyhanede tahta kepenkler, mavi beyaz masa ve sandalyeler görürsünüz. Adanın en gözde meyhaneleri arasında yer alan Avlu İmroz’da size birçok taze meze ve yiyecek sunulur. Beğendi yatağında oğlak, balık taraması ve pastırması, uskumru lakerdası, cevizli kabak borani ve şarap soslu güveçte sübye bunlardan sadece birkaç tanesidir.

Adres: Çınarlı Mahallesi, Kadri Üçok Cad. No:15, 17760 Gökçeada

İletişim: 0542 312 37 82

avlu imroz meyhane gökçeada

4) To Steki Tis Angelikis Taverna

Tepeköy meydanında yer alan Angelikis Taverna lezzetli yemekleri ve doyurucu porsiyonları ile ünlüdür. Doğma büyüme Gökçeada Tepeköy’lü olan Angeliki tarafından işletilen mekân, Yunan müziği eşliğinde lezzetli mezeler ve yemekler yiyebileceğiniz bir tavernadır. Oğlak tandır, oğlak kapama, ahtapot ızgara, ada ırkı kuzu pirzola ve kuzu ciğeri ise en meşhur lezzetleri arasında yer alır. Zeytinyağlı mezelerinin tadına hayran kalacaksınız.

Adres: Tepeköy No: 247/A – Gökçeada

İletişim: 0 286 887 34 27

to steki tis angelikis gökçeada
www.gokceada.bel.tr

5) Madam’ın Yeri

Madam’ın Yeri, Gökçeada’nın en bilindik mekanlarından bir tanesi olup Zeytinli Köyünde yer alır. Harika dibek kahvesi içebileceğiniz çok özel bir yerdir. Madam’ın Yeri nefis damla sakızlı muhallebisi, dibek ve damla sakızlı kahvesi ile ünlüdür. Dededen toruna geçen bu tarihi kahve, eski kahvehane ve dibek kahvesi kültürünü devam ettiren özel bir mekândır. Dondurmasını mutlaka denemelisiniz.

Adres: Zeytinli Köyü, Gökçeada

madamın yeri gökçeada

6) Soykan Çiftliği

Soykan Restoran beş dönüm arazi üzerinde kurulu Soykan Çiftliği’nin bir köşesinde hizmet veren bir kır restoranıdır. Az sayıda konuk kabul edebilen restoranın köy kahvaltısı meşhurdur. Kahvaltıda çiftlikte üretilen yumurtalar, ada peyniri ve ada balı servis edilir. Gün içerisinde ise konuklara sadece taş fırında pişirilen oğlak eti sunulur. Öğlen ve akşam yemeği olarak verilen oğlak etinin yanında pilav, domates, patlıcan salatası ve kabuklu patates de servis edilir. Restoranda ikram edilen limonata ve vişne suyu ev yapımı olup yemekler için kullanılan sebzeler ve oğlak çiftlikte yetiştirilir.

Adres: Zeytinli Köy Yolu, 17760 Gökçeada

İletişim: 0555 222 55 74

soykan çiftliği gökçeada

7) Eleni Restaurant

Kaleköy Limanda yer alan Eleni Restoran mavi beyaz renkleri ve hoş dekorasyonu ile çok beğenilen bir mekandır. Balık ürünleri ve meze ağırlıklı menüye sahip olan Eleni Restoran’da 45 çeşit meze servis edilir. Adaya özgü otlarla yapılan mezeler, avokadolu karides ve saganaki bu özel lezzetlerden birkaç tanesidir. Yemeklerde kullanılan balık çeşitleri ve deniz ürünleri ise günlük olarak tutulan en taze ürünlerdir.

Adres: Kaleköy Liman – Gökçeada

İletişim: 0286 887 24 44

eleni restaurant gökçeada

Gökçeada Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

Gökçeada gezilecek yerler listesi oldukça fazla olmakla beraber en çok talep gören yerleri şöyle sıralamak mümkündür.

  • Zeytinli: Gökçeada şaraplarının tadına bakmak ve en lezzetli sakızlı muhallebiyi yemek için Zeytinli’ye gitmelisiniz. Bozulmamış doğal dokusu ve eski Rum evleri ile hayran kalacağınız bir yerdir.
  • Kaleköy: Pek çok güzel konaklama yerinin bulunduğu Kaleköy eski bir Rum köyüdür. Muhteşem doğası ve manzarasıyla sizi büyüler. Bknz: Görsel
  • Tepeköy Çınaraltı: Tepeköy’de bulunan ve 625 yaşında olan bu ulu çınar ağacını görmeden dönmemelisiniz. Bu nokta Gökçeada’yı kuşbakışı görür. Altı asırlık çınar ağacının altında piknik keyfi yapabilirsiniz.
  • Yıldız Koy: Gökçeada’nın en güzel koylarından bir tanesi olan Yıldız Koy dalış yapmak isteyenlerin uğrak yeridir. Yüzmenin, dalış yapmanın ve muhteşem doğa manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Sualtı Milli Parkı: Gökçeada Türkiye’nin ilk sualtı parkı olan Sualtı Milli Parkı’na ev sahipliği yapar. Buranın güzelliğini görmeden asla dönmemelisiniz. Sualtı Milli Parkı, Kaleköy ile Kuzu Limanı arasında yer alır ve içerisinde 180 farklı deniz türünü barındırır.
  • Tuz Gölü: Kefalos ve Aydıncık plajlarının arasında bulunan gölün kaynağı sadece denizdir. Gölün suyu çekilince üzeri beyaz bir tuz tabakası ile kaplanır. Tuz Gölü’nün etrafında uçuşan flamingo ve diğer kuş türlerini izlemeye doyamayacaksınız.

Gökçeada size keyifli bir tatil sunabilecek pek çok alternatif aktiviteye sahiptir. Otel ve pansiyonlarının yanı sıra Gökçeada kamp alanı seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz!

gökçeada gezilecek yerler
www.gokceada.bel.tr

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çanakkale’de Ne Yenir? En İyi 10 Mekanda Çanakkale Lezzetleri

Bozcaada’da Ne Yenir? Adanın En Meşhur 10 Nefis Lezzet Durağı

Assos’ta Ne Yenir? Antik Limanın En İyi 10 Mekanı – Gezilecek Yerler

Türkiye’nin En İyi 15 Kamp Alanı – Ekonomik, Pratik ve Doğayla İç İçe!

Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Meşhur Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri