Mayonez Yapımı ve Kullanımı

Mayonez Yapımı ve Kullanımı Tarifi

Ketçabın Lezzetli Eşlikçisi Mayonez

Patates kızartması, Amerikan salatası denince akla ilk mayonez gelir değil mi? Mayonez, çoğunlukla ketçap ve hardal gibi soslarla tüketilir.

Kızartmaların yanında sos olarak kullanılan mayonez aynı zamanda meze, salata veya ana yemeklerin içerisinde de kullanılır. Bu sos, hızlı tüketilebilen yemeklerin yaygınlaşmasıyla birlikte hemen hemen her ülke mutfağında kendine yer edinmiştir.

Mayonez Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Mayonez, Fransız mutfağı kökenli olup bir çeşit soğuk sostur. Yaygın olarak patates kızartması gibi yiyeceklerin yanında tüketilse de soğuk sandviçler ve salatalarda da oldukça tercih edilir. Bu tür sosların genelde birkaç çeşidi bulunurken mayonezin bilinen pek fazla çeşidi bulunmamaktadır.

Market raflarında bilinen mayonezlerin yanı sıra organik, glutensiz ve sarımsaklı olanlarına da rastlamanız mümkündür. Bunun dışında içeriğinde mayonez bulunan mayonez sosları yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Mayonez fiyatları ile her bütçeye uygun bir sostur denebilir.

Mayonez Nasıl Yapılır? İçindekiler Nelerdir?

Beyaz renkli bu sosun içeriği incelendiğinde ise yumurta sarısı, bitkisel sıvı yağ, su, sirke, tuz ve limon olduğu görülmektedir. Günümüzde her markette farklı markaların mayonez ürünleri kolaylıkla bulunabilir ancak malzemelerden de tahmin edilebileceği gibi doğal mayonez yapımı da zor denemeyecek kadar basit bir işlemdir.

Eğer ki bu sosu evinizde yapmak isterseniz 2 yumurta sarısı, 1,5 su bardağı bitkisel yağ, 2’şer yemek kaşığı sirke ve limon, 1 çay kaşığı tuz yeterli olacaktır. Mayonez tarifi için yumurta sarılarını sirke, limon ve tuz ile karıştırın, daha sonra hızlıca karıştırmaya devam ederek yağı ilave edin ve mayonezi birkaç saat buzdolabında bekletin.

Mayonez Kalori ve Besin Değeri Nedir?

Mayonez kalori bakımından birçok sosa göre daha az masumdur. Bu tip soslar zaman zaman uzmanların ağır eleştirilerine maruz kalmaktadır. Mayonezli salatalar, mayonezli mezeler birçok menüde artık karşımıza çıkmaktadır. Besin değeri bu denli yüksek olan bir yiyecek maddesine ulaşmanın bu kadar kolay olması nedeniyle uzmanlar tüketimi konusunda uyarılarda bulunmaktadır.

Mayonez içeriği dikkate alındığı zaman 100 gramında yaklaşık 700 kalori olduğu görülebilir. Aynı miktar ürün, yaklaşık 80 gram yağ, 42 mg kolesterol ve 635 mg sodyum içermektedir. Yağ oranının yüksek olması nedeniyle tüketimi sırasında beslenme uzmanınızdan veya doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz. Ayrıca “Mayonez hamilelikte zararlı mı?” gibi merak ettiğiniz sorular için de uzmanlara danışmak en doğrusu olacaktır.

Mayonez

Mayonez Maskesi Nasıl Kullanılır? Neye Yarar?

Birçok besin yiyecek olarak tüketilirken aynı zamanda cilt ve saç bakımı için de kullanılmaktadır. Mayonez cilde faydaları ile de evde doğal cilt bakım ürünleri yapanlar tarafından tercih edilebilir. Saç bakımınız için şampuanlar ve saç kremleri gibi kimyasal içeriklere sahip ürünleri kullanmak yerine doğal yöntemler arıyorsanız mayonez bakımı tam size göre olabilir. Saçlarınızın yanı sıra mayonezi yüzünüze de uygulayabilirsiniz.

Mayonez yüze sürülür mü diye düşünüyor olabilirsiniz; ancak mayonez cilt maskesi yaptıktan sonra fikriniz tamamen değişebilir.

Lezzet Garantili Mayonezli Tarifler

1) Kahvaltıların Vazgeçilmezi Olmaya Aday

Güzel bir güne başlangıç yapmanın en kısa ve en iyi yolu olan kahvaltılara lezzet katacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Bu lezzeti ister özel gün kahvaltılarında ister ailenizle olduğunuz günlük bir sofrada servis edebilirsiniz. Az malzeme ile yapılan yumurtalı tarif, masaya kattığı şıklığın yanı sıra pratik hazırlanan bir yan yemek oluşuyla da ön plana çıkmaktadır.

Kahvaltılıklarınız arasında siz de bu alternatif lezzete yer verebilirsiniz. Oldukça kolay bir yapılışı olduğundan dilerseniz bu tarifi küçük çocuklarınız ile mutfakta keyifli anlar geçirirken de uygulayabilirsiniz. Kahvaltılık Mayonezli Yumurta

Tarif: Kahvaltılık Mayonezli Yumurta

2) Tavuk Patatese Mayonezli Sos Çok Yakışır

Tavuk ve patates ile yapılan yemekler kültürümüzden bize kalan bir mirastır denebilir. Büyüklerimizin yaptığı tavuk yemeklerinin günümüze uyarlandığı bu harika yemek ile misafirlerinizi lezzete doyurabilirsiniz. Fırında pişirilerek hazırlanan bu yemeğin kızartma yöntemi ile hazırlanan birçok patates yemeğine göre daha hafif olduğu söylenebilir.

Bunun yanı sıra mayonez ile kekiği daha önce hiç birlikte denemediyseniz bu ikilinin uyumunu mutlaka tatmalı ve tattırmalısınız. Akşam yemeklerinin başrolü olabilecek bu tarife ulaşmak için linke tıklamanız yeterli!  Mayonezli Kekik Soslu Tavuk Patates

Tarif: Mayonezli Kekik Soslu Tavuk Patates

3) Kim Demiş Mayonez Yumurtayla Yapılır Diye

Bilinen aksine mayonez yapımı esnasında yumurta kullanmak zorunlu değildir. Sağlık sorunu nedeniyle veya sevmediği için yumurta tüketmeyen birçok kişi bulunur. Bu kişilerin de bu harika tattan mahrum kalmamaları için yumurta ilave edilmeden hazırlanan mayonez tarifleri de geliştirilmiştir.

Yaklaşık bir dakika gibi kısa bir sürede yapabileceğiniz bu mayonezi mutlaka deneyin ve ister yemeklerinizle ister salatalarınızla yumurtasız mayonezi buluşturun! Yumurtasız mayonez resepti için bu tarifi inceleyebilirsiniz. 1 Dakikada Yumurtasız Mayonez

Tarif: 1 Dakikada Yumurtasız Mayonez

4) Evde Kolay Mayonez Üretimi

Bazılarımız market raflarında gördükleri sosları, yemekleri evde yapmanın imkansız olduğunu düşünüyor olabilir. Ancak sanılanın aksine hepsini evde kendimizin yapması da mümkündür. Herkesin evinde bir mayonez makinesi olacak değil, elbette ki pratik bir tarif ile de kendi mutfağınızda mayonez yapabilirsiniz.

Kendi üretiminiz olan ve içeriğini bildiğiniz bu sosu gönül rahatlığı ile mayonezli makarna ve diğer mayonez ilaveli lezzetlerinize katabilirsiniz. Ev Yapımı Mayonez

Tarif: Ev Yapımı Mayonez

5) Patatesi Mayonez ile Buluşturan Salata

Soğuklar özellikle ev hanımlarının günlerinde ve önemli misafirlerin ağırlanacağı sofralarda baş tacı edilir. Siz de salatalarınızla gurur duymak istediğiniz bir menü hazırlarken bu patates ve mayonezi buluşturan salataya yer verebilirsiniz.

Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyerek şık bir sunum da elde edebileceğiniz bu lezzeti sevdiklerinize her öğün sunabilirsiniz. İster güne başlarken ister arkadaşlarınızla ev buluşmasındayken tüketebileceğiniz mayonezin lezzetine lezzet katacağı bu patates salatasına öncelik verebilirsiniz. Yoğurtlu Mayonezli Patates Salatası

Tarif: Yoğurtlu Mayonezli Patates Salatası

6) Ketçabın Kardeşi Mayonezin Yapılışı

Tüketmekten keyif aldığınız mayonezin yapılışını öğrenmek istiyor veya onu kendiniz yapmak istiyorsanız yapılışını kolayca öğrenebilirsiniz. Mayonez malzemeleri gereği yapılması oldukça kolay denilebilen bir sostur.

Hemen hemen her evde bulunan ürünler ile hazırlanan bu lezzeti ketçap ile buluşturmak için yapılışını inceleyebilir hatta belki tarifini kendiniz bile yapabilirsiniz. Ketçabı yalnız bırakmamak için bu tarife mutlaka göz atmalısınız! Mayonez Nasıl Yapılır?

Tarif: Mayonez Nasıl Yapılır?

7) Köz Kokusunu Mayonezle Harmanlayan Meze

Mezeler, günün her saati tüketilebilen ve genelde hazırlanması kolay olan soğuk yan yemeklerdir. Bu lezzetler çoğu zaman sofraların vazgeçilmezi konumundadır. Bu mezede de közün eşsiz tadı mayonez ile buluşmaktadır.

Eğer ki közde hazırlanan yemekleri seviyorsanız bir de onları mayonez ile servis etmeyi deneyebilirsiniz. Alışılmışın dışına çıkan mezeler yapmak ve servis etmek istiyorsanız bu mezeyi kısa bir süre içerisinde hazırlayabilirsiniz. Yoğurtlu Mayonezli Köz Mezesi

Tarif: Yoğurtlu Mayonezli Köz Mezesi

8) Sosların En Lezizi: Sarımsaklı Mayonez

Genelde kızarmış patatesin yanında tüketilen mayonezi çeşitlendirmek istiyor ve daha leziz bir hale getirmek istiyorsanız onu bir de sarımsak ile buluşturabilirsiniz. Hem kızartılmış yiyeceklerin yanında tüketebileceğiniz hem de salataların soslarına ekleyebileceğiniz mayonezi bir de bu haliyle deneyebilirsiniz. Özellikle sarımsak seven ve sevdiğiniz lezzetleri farklılaştırmaktan keyif alıyorsanız küçük bir dokunuş ile mayonezin tadının nasıl katlandığına şahit olabilirsiniz. 1 Dakikada Sarımsaklı Mayonez

Tarif: 1 Dakikada Sarımsaklı Mayonez

9) Mayonez ve Patatesi Bir de Böyle Deneyin: Fırında Mayonezli Patates

Mayonez, ketçap ve hardal üçlüsü genelde kızartılmış patatesin yanında tüketilir olsa da bu tarif ile algıları değiştirebilirsiniz. Patates fırında pişirerek daha hafif yapabileceğiniz gibi bir de mayonez ile birleştirince harika bir atıştırmalık ortaya çıkarabilirsiniz. Bu lezzetli tarifi yan yemek olarak da ana yemeklerinizin yanında servis edebilirsiniz. Fırında Mayonezli Patates

Tarif: Fırında Mayonezli Patates

10) Daha Güzeli İçin: Ev Yapımı Mayonez

Kavanozlarda satılan mayonez ile evde kendinizin yaptığı mayonez arasındaki tadı kavradığınız zaman bir daha mayonezi marketten almayabilirsiniz. Bu lezzeti denemek için kolları sıvayıp ev yapımı organik mayonez hatta ufak değişiklikler ile glutensiz mayonez dahi yapabilirsiniz.

Mayonez alerjisi olan kişiler de ev yapımı mayonez tarifleri ile kendilerine uygun soslar hazırlayabilirler. Ev Yapımı Mayonez Nasıl Hazırlanır?

Tarif: Ev Yapımı Mayonez Nasıl Hazırlanır?

Mayonezli tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Mayonez Tarifi

Mayonez

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Mayonez Tarifi

Mayonez

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Mayonez Tarifi

Mayonez

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Mayonez Tarifi

Mayonez Tarifi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Sarımsaklı Mayonez Tarifi

Sarımsaklı Mayonez

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Sarımsaklı Mayonez Tarifi

Sarımsaklı Mayonez

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yumurtasız Mayonez Tarifi

Yumurtasız Mayonez

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Mayonez Soslu Tavuk Tarifi

Mayonez Soslu Tavuk

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Sarımsaklı Mayonez Tarifi

Sarımsaklı Mayonez

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri