Pasta Malzemeleri – Ev Yapımı Pastalar İçin İhtiyacınız Olan 15 Gereç

Pasta Malzemeleri – Ev Yapımı Pastalar İçin İhtiyacınız Olan 15 Gereç Tarifi

Hazırları Aratmayacak Pastalar İçin

Malzeme Listesi

Pasta malzemeleri en özel ve güzel günlerinizde, mutfakta yanınızda olması gereken lezzet yardımcılarıdır. Kendi emeğinizin olduğu ve özgün dokunuşların yer aldığı pasta malzemeleri ile dilediğiniz boyutta nefis pastalar hazırlayabilirsiniz. Daha önce hiç pasta yapmamış olanların bile bu malzemeleri gördüğü anda aşka geldiğini ifade edebiliriz.

Yakın zamanlarda bir etkinlik ya da davet varsa, pasta ustası olmaya ne dersiniz? O halde ihtiyacınız olan pasta malzemeleri ekipmanları listesini sizlere sunalım. Size düşen ise çevrenizdeki en yakın pasta malzemeleri satan yerler ve kişiler ile iletişime geçmek, bu malzemeleri temin etmek. Sonrası ise çok kolay. Önlüğü takıp mutfakta nefis tatlar hazırlamak!

Son zamanlarda pastacılık eğitimleri bir hayli ilgi gördüğü için artık pasta malzemeleri fiyatları da çok uygun rakamlardadır. Her bütçeye uygun malzemeleri kolayca ve bilinçli bulabilmeniz adına iyi ki doğanlara, mutlu yıllar dileyenlere, bir ömür söz verenlere özel pasta malzemeleri listesi karşınızda!

İşte, Tam İhtiyacınız Olan En Kullanışlı Pasta Malzemeleri!

1) Mikser, Hamur Karıştırıcı

Pandispanya hazırlarken yumurtaları uzun bir süre çırpmanız gerekir. Eğer mikser ya da hamur karıştırıcı bir aletiniz olursa, bu çırpma işlemini daha kısa bir sürede ve rahatça yapabilirsiniz. Böylece hem zamandan tasarruf edersiniz hem de pastanız istediğiniz yumuşaklıkta olur. Piyasa ev tipi ve sanayi tipi olmak üzere hamur karıştırma aletleri mevcuttur. Büyük hamur karıştırma makineleri ortalama 500 TL iken ev tipi mikserler ortalama 50 TL civarındadır.

mikser

2) Kek Kalıpları

Pastanızın şeklini nasıl oluşturmak istersiniz? Kare, dikdörtgen, yuvarlak ya da kalpli? Dilediğiniz tüm şekillere göre pasta kek kalıpları satılmaktadır. İstediğiniz boyutta kalıp alarak, hazırladığınız pasta karışımını bu kek kalıpları içinde pişirebilirsiniz. Kek kalıplarının fiyatı ise yaklaşık 20 TL civarında oluyor.

kek kalıpları

3) Duy Setleri

Duy setleri plastik ve çelik olarak satılmaktadır. Bu duy setleri ile kremaları yahut krem şantiyi dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Tek kullanımlık olmayan, yıkandıkça kendini yenileyen bu duy setleri ile kek ve pastanın üzerinde adeta görsel şölen oluşturabilirsiniz. Pasta duy setlerinin son günlerdeki ortalama fiyatı ise 40 TL’dir.

duy setleri

4) Pasta Bıçakları

Pasta bıçakları ile krem şantiyi sıvayabilir, pürüzlü olan yerleri törpüleyebilirsiniz. Testereli bıçakla da pandispanyayı ikiye ayırabilir, dilediğiniz pastayı krema ile kapatabilirsiniz. Bu bıçaklar farklı boylarda ve türlerde olmaktadır.

pasta bıçakları

5) Pasta Sıvama Tabanı

Pasta kekinin etrafını krem şanti ya da çikolata ile kaplamak istediğinizde, dönme özelliğine sahip pasta sıvama tabanı ile çalışabilirsiniz. Böylece siz olduğunuz yerde işlerinizi hallederken, döner pasta tabanı ile çok hızlı şekilde enfes tatlar hazırlayabilirsiniz.

pasta sıvama tabanı

6) Pasta Tarağı

Pastanelerden alınan yaş pastaların etrafında çeşitli geçişler bulunur. İlk bakışta bu geçişleri ne ile sağladıklarını merak edebilirsiniz. Pasta ustaları dalga ve tırtıklı geçişleri pasta tarakları ile elde etmektedir. Siz de pasta tarağı ile hem pastanızın çevresini süsleyebilir hem de kurabiye yaparken farklı görsellik katabilirsiniz. Pasta tarakları 2 TL’den satılmaktadır.

7) Kesme Testeresi

Kesme testeresi, çift tutuş özelliğine sahip ince bir kesici alanı olan pasta aparatıdır. Bu kesme testeresi ile pastayı kolayca dilimleyebilir, dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Kek kısmına zarar vermeden pastayı kesmek istediğinizde, kesme testeresi size büyük kolaylık sağlayacaktır.

8) Sıkma Torbası

Sıkma torbasını kullanarak pastanın üzerine duylar ile krem şanti sıkabilirsiniz. Eğer estetik açıdan şık ve iştah açan bir pasta yapmak istiyorsanız, sıkma torbası size gerekli olacak. Sıkma torbalarının tanesini 1 TL’den satın alabilirsiniz.

sıkma torbası

9) Şeker Hamuru Ütüsü

Pastanızın rengarenk şeker hamuru ile bezenmesi için şeker hamuru ütüsü kullanmalısınız. Pasta malzemeleri satılan yerlerden aldığınız şeker hamuru büyük bir top şeklinde olmaktadır. Bu hamuru açmak için merdane yeterli olmayacaktır. Tahta silgisine benzeyen bu ütü ile hamuru dilediğiniz incelikte açıp pastanızı kaplayabilirsiniz. Piyasada 5 TL ‘den satılmaktadır.

şeker hamuru ütüsü

10) Kalıp Setler

Şekilli kalıp setler ile şeker hamurunu kesip çiçek, kalp, yıldız, harf görselleri oluşturabilirsiniz. Bu ürünler ise oldukça ucuz. Paketli halde satılan şekilli kalıp setler yaklaşık 10 TL’dir.

kalıp setler

11) Merdane

Merdane pasta yaparken nasıl kullanılır diyorsanız, size sağlayacağı kolaylığı duyunca hemen bir tane alabilirsiniz. Şeker hamurunu açtıktan sonra pasta üzerine daha rahat taşımanız için merdaneye ihtiyaç duyarsınız. Şeker hamurunun kırılmaması, merdane ile sağlanır.

merdane

12) Süzgeç

Çelik süzgeçleri kullanarak, pasta üzerine kakao yahut pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Ayrıca pasta kekini hazırlarken de unu süzerek eklemelisiniz. Bu pastanın daha iyi hazırlanması için bir altın kuraldır.

süzgeç

13) Pasta Fırçası

Pastanızı gıda boyası ile renklendirmek istediğinizde, pasta fırçalarından yardım alabilirsiniz. Pasta fırçası ile hem renk geçişlerini sağlarsınız hem de şeker hamurunun su ile bağlanmasını kolayca sağlayabilirsiniz. Fırçalar ise 3 TL civarında satılmaktadır.

pasta fırçası

14) Gıda Boyası

Pasta malzemelerinin en çok aranılan ürünü gıda boyasıdır. Sade ve klasik pastalardan sıkılanlar için renk unsuru olan gıda boyasını, pasta malzemeleri satışı yapan yerlerden ve aktarlardan alabilirsiniz. Kırmızı, sarı, yeşil, mavi, mor, pembe, turuncu aklınıza hangi renk geliyorsa her türde gıda boyasını ortalama 4 TL’den bulabilirsiniz.

gıda boyası

15) Karton Pasta Tabanı

Pasta kekini fırından çıkardığınız anda bir tabana almanız gerekecek. Bu pasta tabanı karton özellikte olursa hem tek kullanımlık olur hem de daha rahat çalışırsınız. Ayrıca karton pasta tabanı kullanarak pasta sunumunda şıklık oluşturabilirsiniz. Kare, dikdörtgen ve yuvarlak şekilde karton pasta tabanları yaklaşık 5 TL’den satılmaktadır.

karton tabanlık

Aşamalarıyla Yaş Pasta Yapımı, Resimli Tarifler, Püf Noktaları

Altın Değerindeki Püf Noktaları ile Kek Yapmanın Püf Noktaları

Kek Nasıl Kabarır? Püf Noktaları Nelerdir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri