Aşamalarıyla Yaş Pasta Yapımı, Resimli Tarifler, Püf Noktaları

Aşamalarıyla Yaş Pasta Yapımı, Resimli Tarifler, Püf Noktaları Tarifi

Keki, Kreması ve Süslemesiyle Pasta Yapımının Püf Noktaları

Hangi mekanda olursa olsun ortaya çıkmasıyla tüm gözlerin ona çevrildiği, bütün kutlamaların baş tacı, doğum günlerinin vazgeçilmezi, “ay o dilim bana fazla gelir” deyip bir lokmada bitiriverdiğiniz o nefis pastaları yapabilme fikri kulağa hoş geliyor değil mi?

Her şeyde olduğu gibi pasta ev yapımı olunca daha bir tatlı gelir. Evde profesyonel pasta yapımı da zaman içinde pratikle mutlu sona ulaşır. İhtiyacınız olan; kaliteli malzeme, biraz zaman, çok istek ve bir tutam sabır… Kutlamanın en heyecanlı anında alkışlarla sofraya getirdiğiniz ev yapımı pastanıza gelecek iltifatları kabul etmenin hazzı ise paha biçilemez.

Nasıl bir pasta yapacağınıza karar verdikten sonra öncelikle pasta yapımı için gerekli malzemeleri satın almak gerekir. Pandispanya ve pasta kreması için marketler, taze meyveler için semt pazarı, dekoratif ürünler için ise ya sanal mağazalar ya da Eminönü pasta yapımı malzemeleri satan yerler ihtiyaçlarınızı karşılar. Bunlar için de en az 3-4 gün önceden planlarınızı yapabilirsiniz.

Pandispanya Keki

Pasta Keki ‘Pandispanya’ Yapımı

Pandispanyadan pasta yapımı kritik bir süreç aslında; çünkü bir pastanın ayakta sağlam durabilmesi pasta kekinin taşıyıcılığı ile doğru orantılı olarak başarıya ulaşır.

Temel olarak yumurta, şeker, un, süt, yağ, vanilya gibi malzemelerin belirli oranlarda ve sırayla mikserde çırpılması sonucunda pasta hamuru elde edilir. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterilir. Böylelikle homojen bir kıvam oluşur ve her yeri eşit kabaran bir pandispanyaya doğru yolculuk başlar.

Pasta keki pişirmek için ortası delik klasik kek kalıpları değil pasta çemberleri kullanılır. Bu çember kalıpların altı olmadığı için pasta hamurunuzu içine dökmeden önce yağlı pişirme kağıdıyla yanlarından sıkıştırarak altı kaplanır. Çember, fırın tepsisine konulur ve hazırlanan kek hamuru dikkatlice içine dökülür. Bu aşamada mikser kabının içini tamamen sıyırmak için silikon spatula kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Pandispanyanız önceden ısıtılmış fırınınızda pişmeye ve mutfağınızı mis kokularla doldurmaya hazır bile!

Pasta Kreması

Lezzete Lezzet Katan Pasta Kreması Yapımı

Pasta kekiniz pişerken nefis kremasını da hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Bunun için önünüze üç seçenek çıkar. Mikserle çırpılarak soğuk hazırlanan bulutumsu hafif krem şanti, tereyağı kreması veya daha yoğun kıvamlı muhallebi…

  • Krem şanti hazırlamak en pratiğidir. Marketlerde pastacılık malzemeleri reyonunda paketli olarak hazır tozları satılır. Bunları soğuk süt ile köpük köpük bir kıvam alana kadar çırpıp sonrasında buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Pastanın hem içini bununla doldurabilir hem de dışını sıvayabilirsiniz.
  • Tereyağı kreması pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağının uzun uzun çırpılmasıyla hazırlanır. Bunu da hem pastanın içine hem de dışına kullanabilirsiniz. Hatta dilerseniz tereyağı kremasına gıda boyaları ve aromalar karıştırarak eğlenceli bir sunum ve farklı lezzetler oluşturabilirsiniz. Mesela ıspanaklı pasta yapımı için kullanabileceğiniz bu kremaya az miktarda yeşil gıda boyası ekleyip harika sonuçlar yaratabilirsiniz.
  • Pasta muhallebisi yapımı da oldukça kolaydır. Süt, şeker, yumurta, un ve nişasta gibi malzemeler tel çırpıcıyla sürekli karıştırılarak ocakta pişirilir ve puding gibi bir kıvama ulaştığında altı kapatılır. Önce belli bir süre oda sıcaklığına gelmesi beklenir ve daha sonra buzdolabında soğutularak kullanılır. Bu kremayı diğerlerinden ayıran şey; sadece pastanın içini doldurmak için kullanılabileceğidir, bununla pastaların dış sıvası yapılmaz.

Neşeli Pastalar: Şeker Hamuruyla Pasta Yapımı

Pasta yapımı şeker hamuru ile çok kolay bir şekilde profesyonel bir görünüm alabilir. Ev yapımı pastanızı süslemek için dilerseniz şeker hamurunuzu hazır alabilirsiniz ya da kendiniz yapabilirsiniz.

Şeker, su, tereyağı gibi kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle süsleme hamurunuz yoğurulur ve streç filmle sarılarak kullanmadan önce en az 1 gün dinlendirilir. Şeker hamuru dinlenirken önceden pişirmiş olduğunuz pandispanya, katlarına ayrılıp lezzetli krema ile doldurulur ve sonra bu krema pandispanyanın etrafına muntazam bir şekilde sürülür. Bunun için krem şanti veya tereyağı kreması kullanabilirsiniz. Kremayla hazırladığınız pasta da aynı şeker hamuru gibi tercihen 1 gece buzdolabında bekletilir. Bu şekilde pastanın hem içi hem dışı kekle bütünleşip soğur ve üstüne şeker hamuru kaplaması yapmak için hazır hale gelir.

Şeker hamurunuzu kullanmadan önce yoğurarak, ister beyaz haliyle isterseniz de gıda boyalarıyla renklendirdikten sonra merdane ile açıp pastanızı kaplayabilirsiniz. Temiz bir işçilik için profesyonel pasta malzemecilerinden satın alabileceğiniz pasta ütüleri ideal…

Çamaşır ütülemekten kaçarken mutfakta da karşınıza çıkan bu ütü ilk başta can sıkıcı gibi gözükse de kullanması çok kolay, emin olabilirsiniz. Kaplama bittikten sonra kutlamanın temasına göre şeker hamurundan figürler hazırlanmaya başlanır. Kalp, bebek, balon gibi figürleri pastanın üstüne yerleştirip eserinizi sofranızın en güzel yerinde sunabilirsiniz.

Ganaj

Enfes Bir Görünüm İçin: Pasta Ganajı Yapımı

Ganaj, kaynama noktasına getirilen süt kremasının içinde çikolatanın eritilmesi ile hazır hale gelir. Bunun için beyaz çikolata ve sütlü çikolata kullanılabileceği gibi bitter Belçika çikolatası da kullanılabilir. Ganajı hazırladıktan sonra birçok pastada çeşitli şekillerde kullanılabilir. Örneğin; ağlayan pasta yapımı için oda sıcaklığına gelmiş lezzetli bir ganaj işinizi görür.

Pastanızın üstüne yavaş yavaş ganajı dökerek kenarlardan süzülmesini sağlayabilirsiniz. Yalnız bu pastanın ağlamasına vicdanınız pek elvermeyebilir, baştan çıkarıcı çikolata kokusuna dayanabilmek kaya gibi irade ister. Yine aynı ganajı prenses pasta yapımı için de kullanabilirsiniz. Tart kalıbında pişirdiğiniz keki ters çevirip üstüne ganajı döktükten sonra buzdolabında soğumaya bırakabilirsiniz.

Ganajın bir diğer kullanımı ise buzdolabında iyice sertleşmesini sağlayıp pasta sıvama kıvamına getirerek olur. Ev yapımı pastalarınızı ganajla sıvadıktan sonra tekrar buzdolabında dinlendirmeniz gerekir. Daha sonra üstünü taze meyveler, krokan veya çikolata parçacıklarıyla süsleyip sunabilirsiniz.

Maharetli Ellerin İşi: Pasta Süsleme

Yaş pasta yapımı ve süslemesi hem yaratıcılığınızı geliştirir hem de keyifli bir zaman geçirmenizi sağlar. Fikir edinmek amacıyla daha önce yapılmış pastalardan ilham alabilirsiniz veya tamamen kendi tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Günümüzde pasta süslemeleri yapımı için yaygın olarak o kadar farklı teknikler kullanılıyor ki arasından seçim yapmak zor olabilir.

Çikolatalı pasta sevenler için süslemede kullanabileceğiniz bonibonlar, profiterol topları ve fıstıklı drajeler enfes alternatifler olabilir. Başka bir seçenek olarak pudingli pasta yapımı örneğinde olduğu gibi çikolatalı puding kullanarak pastanızı süsleyebilirsiniz.

Romantik bir pasta üstüne serpiştireceğiniz birkaç gül yaprağı veya taze çiçeklerle hedefi 12’den vurmayı garantileyebilirsiniz. Çocuklara yönelik doğum günü pasta yapımı için jelibonlar, renkli şekerlemeler ve marshmallowlar güldüren küçük sürprizler olabilir. Ev yapımı tiramisunuzun etrafını kedi dili bisküvilerle çit gibi çevreleyip güzel bir kurdeleyle bağlayabilirsiniz. Makaronlar, kırmızı orman meyveleri, karamel soslar gibi onlarca malzemeyi de yine pastalarınıza ruh katmak için kullanabilirsiniz.

Pratik Yapımıyla ve Lezzetiyle En Çok Tercih Edilen 9 Pasta Tarifi

Pastalardan pasta seçmeye, lezzet denizine yelken açmaya ve hazine adasının en gözde tariflerine hazır mısınız?

1) Çocuklar Çok Sevecek!  Zürafa Desenli Rulo Pasta İçin:

Özellikle çocukların çok ilgisini çeken zürafa desenli rulo pasta, konsept doğum günü partilerine yönelik olarak hazırlanabilir. Rulo pasta yapımı için aşamaları içeren tarifte tüm detaylarıyla desen oluşturmayı da öğrenebilirsiniz. ​​​​​​Zürafa Desenli Rulo Pasta

Tarif: Zürafa Desenli Rulo Pasta

2) Evet Bunu da Yaptık: Fırınsız Bomba Pasta İçin:

Fırına gerek kalmadan pasta yapabilmeyi hayal edebiliyor musunuz? Fırınsız bomba pasta tarifinde gizli formülü öğrenip pratik bir şekilde siz de pastanızı hazırlayabilirsiniz. Fırınsız Bomba Pasta

Tarif: Fırınsız Bomba Pasta

3) Gelin Kadar Zarif Duvak Kadar Hafif: Gelin Pastası İçin:

Vanilyalı hafif bir kek ve Hindistan cevizinin buluşması ile gelin gibi zarif bir pasta yapmak çok kolay. Bir dilimin asla yetmeyeceği bu lezzet misafir sofralarınızın gözdesi haline gelebilir. Gelin Pastası

Tarif: Gelin Pastası

4) Pratik Pasta Yapmak da Mümkün: Kolay Yaş Pasta İçin:

Kısıtlı zamanda efsaneler yaratan becerikli hanımlar için bu kolay yaş pasta tarifi defterlerin ilk sayfasında yer alacak gibi… Çilek ve çikolata parçalarıyla süslenmiş bu pastayı deneyebilirsiniz. Kolay Yaş Pasta

Tarif: Kolay Yaş Pasta

5) Orijinal Bir Tarif Sunuyoruz: Sabah Çiyi Pastası İçin:

Dilimlendiğinde hoş bir görüntü elde edilen sabah çiyi pastasını kakao, taze nane yaprakları ve file badem ile servis edebilirsiniz. Pasta yapımı videoları sayesinde mükemmel sonuç için tüm detaylar kolayca takip edilebilir. Sabah Çiyi Pastası

Tarif: Sabah Çiyi Pastası

6) Milli Pastamız: Bisküvili Pasta İçin:

Bu tarifi gördükten sonra bildiğiniz tüm bisküvili pastaları unutabilirsiniz. Zarif bir sunum ile herkesi etkileyecek olan bu pastanın malzeme listesinde mayhoş tadı ile vişneler yer alır. Bisküvili Pasta

Tarif: Bisküvili Pasta

7) Mozaik Pasta Lezzetine Lezzet Kattık: Çilek Soslu Mozaik Pasta İçin:

Efsane mozaik pastayı çilekli denemiş miydiniz? Özellikle taze çilek çıktığında mevsimi geçmeden tadına bakılması gereken bir pasta. Tüm püf noktalarıyla pasta tabanı yapımı ve çilekli sos hazırlanışı için videoya göz atabilirsiniz. Çilek Soslu Mozaik Pasta

Tarif: Çilek Soslu Mozaik Pasta

8) Ja Das ist Schön! Alman Pastası İçin:

Davetlerin vazgeçilmezi yaş pasta yapımı Nefis Yemek Tarifleri farkıyla hazırlanabilir. Sade ama bir o kadar da zengin bir lezzete sahip olan Alman pastasını tarif defterinize ekleyebilirsiniz. Alman Pastası

Tarif: Alman Pastası

9) Kremasız Olmaz! Pastacı Kreması İçin:

Az ama öz malzemeyle yapabileceğiniz pastacı kreması hem kıvamıyla hem de lezzetiyle pastalarınızı bir üst seviyeye taşıyabilir. Hazır pastabanla pasta yapımı için de kullanabileceğiniz bu kremayı özel davetleriniz için not edebilirsiniz. Pastacı Kreması

Tarif: Pastacı Kreması

Bonus: Cake Pops Yapımı

Çocukların Erişebileceği Yerlere Koyunuz: Cake Pops Yapımı İçin:

Tek lokmalık bu mini pastaları özellikle açık büfe ve kokteyl düzeni sofralarınız için hazırlayabilirsiniz. Cake pop yapımı çok kolaydır. Kek ve çikolata sosu ile hazırlanır. Renkli şekerlemeler, fıstık veya Hindistan cevizi ile süslenebilir. Kutlama yapacağınız günden bir gün önce hazırlayıp buzdolabında muhafaza ettiğinizde ertesi güne kadar tazeliğini korur. Çok lezzetli ve küçük oldukları için kişi başı en az 2-3 adet yapabilirsiniz. Misafirlerinizin hayır demeyeceği ve afiyetle yiyeceği kesin! Cake Pops

Tarif: Cake Pops

Pasta tarifleri devamı için ilgili kategoriyi ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resimli Yaş Pasta Tarifi

Resimli Yaş Pasta

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Sütlaç (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Sütlaç (Püf Noktalarıyla)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Trileçe (Püf Noktalarıyla)

12-14 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kek Yapmanın Püf Noktaları Tarifi

Kek Yapmanın Püf Noktaları

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç Tarifi

Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Resimli Pasta Tarifi

Resimli Pasta

10-12 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ekler Tüm Püf Noktalarıyla Tarifi

Ekler Tüm Püf Noktalarıyla

12-14 kişilik, 40dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ev Baklavası (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Ev Baklavası (Püf Noktalarıyla)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri