Patates Suyunun Faydaları, Zayıflatan Etkileri – Hiç Duymadıklarınız!

Patates Suyunun Faydaları, Zayıflatan Etkileri – Hiç Duymadıklarınız! Tarifi

Antioksidan Kaynağı Patates Suyunun Faydaları

Neredeyse her iklimde kolayca yetişebilen ve bu yüzden dünyanın büyük kısmında kullanılan patates, yalnızca yiyeceklerde kullanılmaz. Kolay ulaşılabilirliği sayesinde hemen her sofrada kendine yer bulan patatesin suyu da birçok farklı alanda oldukça faydalıdır.

Patates, suyu çıkarılarak kullanıldığında başta cilt olmak üzere vücudun birçok kısmında iyileştirici etkiler gösterir. Bağırsak kanseri gibi kanser türlerine karşı da kullanılabilen patates vücutta baştan aşağıya farklı bölgeler için onarıcı bir etki yaratır.

patates suyu faydaları

Patates Suyunun Faydaları Nelerdir?

Patatesin yaklaşık %75’i sudan oluşsa da içerdiği antioksidanlar ve nişasta sayesinde tıbbi anlamda oldukça önemli bir değer taşır. Tıbbi etkilerinden maksimum fayda sağlamak için ise çiğ halinin suyu kullanılmalıdır.

  • Patates suyu kas ve eklemleriniz için oldukça yararlıdır. Patates suyu bele iyi gelir mi gibi soruların cevabı da bu özelliğinde saklıdır.
  • Vücuttaki dengesizlikleri kontrol altına alarak ağrı kesici etkisi gösterir.
  • İçindeki antioksidanlar ise böbrek ve karaciğer gibi organlarınızda bulunan toksinlerin atılmasını sağlar. Ayrıca kolesterol içermediği göz önünde bulundurulduğunda patates erken yaşlanmanızı önleyen oldukça sağlıklı bir besindir. Bu sayede yüksek tansiyon ve damar sertliği gibi hastalıkların da önüne geçer.
  • Bazik özelliği sayesinde vücudun pH değerini dengeleyen patates suyu kan şekerinizi de düzenler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra içerdiği vitaminler sayesinde vücudunuzun özellikle kış hastalıklarına karşı koymasına yardımcı olur.
  • Patates suyu mideye faydaları açısından incelendiğinde de oldukça yararlıdır. Ülkemizde birçok kişide bulunan asit reflüsünü rahatlatmak için de çiğ patates suyu kullanılır. Yemeklerden sonra bir kaşık alınan patates suyu reflü ile savaşmanız için oldukça faydalıdır.
  • Kalori yakmanızı kolaylaştıran nişastayı bol miktarda içinde bulunduran patates, gün boyunca daha enerjik olmanıza da yardımcı olur.

haşlanmış patates suyunun faydaları

Patates Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Pamuk yardımı ile her gün cilde sürülen çiğ patates suyu size genç bir görünüm kazandırır.
  • Yatmadan önce göz çevrenize yapacağınız maske, göz çevrenizdeki lekeleri yaklaşık 1 hafta içinde azaltır.
  • İçerdiği yoğun su miktarı ile cilde uygulanan patates suyu cildinizi kuruluğunu giderir, nemli ve canlı bir görüntü kazanmasını sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde patates suyu sivilce için de faydalıdır. Güzellik uzmanlarına göre kırmızı üzüm sirkesi, maden suyu ve patates suyu karışımından oluşan kürü pamuk yardımı ile yüzünüze yayarak sivilcelerden kurtulabilirsiniz.
  • Göz çevresinde kaz ayağı olarak tabir edilen kırışıklıklardan ise zeytinyağı ve patates suyunu birlikte kullanarak kurtulabilirsiniz. Patates suyu ve zeytinyağını içine pamuk atarak beklettiğinizde ve bu pamuğu göz çevrenize uyguladığınızda kısa sürenin ardından farkı hissedebilirsiniz.
  • Yaz aylarında güneş yanıklarından yana dertliyseniz de patates suyu size yardımcı olur. Güneş yanıklarına uyguladığınız patates suyu acı hissini azaltır ve size ferahlık verir.

çiğ patates suyunun faydaları

Patates Suyunun Saça Faydaları Nelerdir?

Saçınızla alakalı sorunlar yaşamanızın temel nedeni genelde A, B ve C vitaminlerinin eksikliğidir. Bu vitaminlerin eksikliğinde saçlarınız çabuk yıpranır, kurur ve dökülür. Patates ise içerdiği farklı vitaminler sayesinde saçınız için oldukça yararlıdır. Patates suyu saç beyazlaması, saç dökülmesi, saçların canlılığını yitirmesi gibi sorunlar için kullanılabilir.

  • Blenderdan geçirdiğiniz 2 patatesi 2 yemek kaşığı aloe vera jeli ve 1 yemek kaşığı bal ile karıştırın. Saç ve saç diplerine bu karışımı yedirdikten sonra saçınızı 2 saat bir bone yardımı ile kapalı tutun. Haftada 2 kez uygulanan bu patates suyu kürü saç dökülmenizi tedavi eder.
  • Patatesi haşladığınız suyu, saçınızı şampuanladıktan sonra bir kez kullanarak saçınızın beyazlamasının önüne geçebilir, saçınızı koyulaştırabilirsiniz.
  • Katı meyve sıkacağında sıkılan 2 adet patates içine 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip bu karışımı saç diplerinize uygulayın. 30-40 dk bekledikten ve bunu düzenli hale getirdikten bir süre sonra kepeğin yok olduğunu görürsünüz.

patates suyunun faydaları ibrahim saraçoğlu

Çiğ Patates Suyu Zayıflatır mı?

Patates, toplumumuzda kilo aldıran bir yiyecek olarak görülür. Fakat bu tamamen patatesi kızartarak yeme tercihi ile alakalıdır. Yağı emerek kalorisi yükselen patates tabi ki de kilo verdiren bir özelliğe sahip değildir. Fakat patates suyu faydaları arasında zayıflatmak da bulunur. Şok diyetlerle sağlığı tehlike altına almak yerine çiğ patates suyu faydaları kullanılarak da kilo verilebilir.

Ayrıca:

  • Besinlerin daha iyi emilmesini sağlayarak sindirim sistemini uyaran patates suyu kabızlığı da önler.
  • Kalsiyum, potasyum ve özellikle lif açısından zengin olması sayesinde tokluk hissi uyandırır ve çabuk acıkmamanızı sağlar.
  • Özellikle sabahları aç karna kullanıldığında yağ yakımını hızlandırıcı özelliği sebebiyle daha da etkilidir.
  • Patates suyunun tadından hoşlanmadıysanız bu faydadan mahrum kalmanız gerekmez. Biraz limon suyu ekleyerek tadı dengeleyebilir ve bu şekilde kullanabilirsiniz.
  • Patates suyu ile kilo vermek istiyorsanız yalnızca patates suyu size yardımcı olmaz. Beslenme ve sporun birlikte yer aldığı diyetler her zaman daha faydalı olur. Bu yüzden çiğ patates suyu tüketirken aynı zamanda düzenli beslenmenizi ve günlük hareketlerinizi ihmal etmemeniz gerekir.
  • Patates suyu faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da dile getirilir. Patates suyu kürü ile bağırsak kanserinin önüne geçilebileceğini yazılarında vurgular.

patates suyunun faydaları cilde

Patates Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

Yüzünüzde kimyasallardan oluşan pudralar yerine patates suyu maskesi kullanarak aynı etkiyi yaratabilirsiniz. 1 adet patatesin kabuklarını soyarak kür yapımına başlayabilirsiniz. Uygun bir kasenin içine patatesi rendeleyin ve suyunu ayırın. Ayırdığınız bu suyu yüzünüze sürün ve yüzünüzde kuruması için bir süre bekleyin. Rendelenen ve posa haline gelen patatesler ise yine yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Özellikle burun bölgesine ve göz çevresine uygulayacağınız patates cilde yapıştığında kolay kolay düşmese de siz uzanarak bekleyebilirsiniz. Kırışıklıklara karşı savaş açan ve yaşlanma karşıtı etkileri olan bu maskeyi düzenli kullandığınızda değişimi fark edebilirsiniz.

Siyah noktalarınız için ise farklı bir patates suyu maskesi uygulayabilirsiniz. 2 adet patatesi blendera atarak püre kıvamına gelmesini sağlayın. Püre haline gelen patatesleri yavaş hareketlerle yüzünüze yedirin. Yaklaşık 10 dakika kadar yüzünüzde kalmasını sağladıktan sonra ılık su ile yine aynı yavaşlıkta ve yüzünüzü ovarak yıkayın.

patates suyu faydası

Patates Suyu Nasıl Çıkarılır?

Patates suyunun çıkarılma şekli genelde kullanım amacına göre değişir. Patates suyunu blenderda, katı meyve sıkacağında çıkarabilirsiniz. Zayıflama amaçlı kullanıldığında ise patates suyuna birkaç bardak ihtiyaç duyulabilir. Bu yüzden haşlanan patateslerden elde edilen suyun süzülerek kullanılması gerekir. Fakat kür olarak kullanılacak patates suyu genelde katı meyve sıkacağı ya da blenderda işlem görmelidir.

Patates suyu hazırlarken yararlarını daha iyi kullanmak için dikkat etmeniz gerekenler de bulunur. Zararlı etkisi bulunabilen tomurcuklar ve patates üzerindeki siyah noktalardan patatesi arındırmak daha etkili bir kullanım sağlar. Ayrıca ister maske olarak kullanın ister sıvı olarak tüketin aldığınız patateslerin olgun olduğuna dikkat etmelisiniz. Farklı amaçlı kullanımlar için aloe vera, kereviz suyu, limon gibi ek sağlıklı besinler de patates suyu ile birlikte kullanılabilir.

Doğanın size bahşettiği her gıdadan doğru faydalanmak için hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Ucuzluğu ve kolay bulunabilirliği ile herkesin kullanabileceği patates de bunlardan biri. Farklı kullanımları hakkında bilgi sahibi olduğunuz patatese artık farklı bir gözle bakabilirsiniz.

Patatesin Faydaları Nelerdir?

Patates Diyeti ile Zayıflama: 3 Günlük ve 7 Günlük Şok Diyet Listeleri

Tatlı Patates Nerede Bulunur? Faydaları Nelerdir?

Havuç Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Ne Zaman İçmeli?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Zayıflatan Detoks Tarifi

Zayıflatan Detoks

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan) Tarifi

Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kemik Suyunda Patates Yemeği Tarifi

Kemik Suyunda Patates Yemeği

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Zayıflama Yoğurdu Tarifi

Zayıflama Yoğurdu

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Tavuk Suyuna Patates Çorbası Tarifi

Tavuk Suyuna Patates Çorbası

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Zayıflatan Kahve Tarifi

Zayıflatan Kahve

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Zayıflatan Yoğurt Tarifi

Zayıflatan Yoğurt

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Zayıflatan Dukan Birası Tarifi

Zayıflatan Dukan Birası

1-2 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Zayıflatan Dukan İçeceği Tarifi

Zayıflatan Dukan İçeceği

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri