Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi Tarifi

Karaköy Cafeler Sokağında Gezintiye Çıkıyoruz!

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Karaköy, tarihi doku ve değişen dinamiklerin harmanlandığı, sıcak ve samimi insanlarıyla her daim insana huzur veren bir semt olarak tanımlanır. Boğaziçi’nin Avrupa tarafında, Haliç’in ağzında yer alan Karaköy, eski Galata semtinin yeni adıdır.

Eski dönemlerde ticaret ve bankaların merkezi olarak bilinen Karaköy, bugünlerde yerli yabancı her turistin gözdesi haline gelmiştir. Marjinal konseptlere sahip ünlü mekanları, her daim özlenen deniz havası ve tarihi doku ile modern sanatın muhteşem uyumu, Karaköy’ün farkını ortaya koyan noktalar olarak sıralanabilir.

Karaköy Kahvaltıcıları: En İyi 11 Mekan

karaköy kafeler

Karaköy mekânlar açısından zengin bir çeşitlilik sunar, Karaköy meyhane kültürünün yaşatıldığı ender yerlerdendir. Karaköy kahvaltı denildiğinde ilk akla gelendir, Karaköy restaurant isteyenler için de en sık tercih edilen semtlerdendir. Karaköy kafeler ve çay bahçeleri alternatifi açısından her zaman ön plana çıkar. Karaköy İstanbul; İstanbul da Karaköy’dür.

Karaköy, farklı dinlere hoşgörüyle yaklaşmanın güzelliğini de içinde barındırır. Her sokağında bir kilise, onların yanında irili ufaklı camiler vardır. Güzel insanları her dinden insana kucak açar; deniz havası da insanın içini.

Özlenen huzurlu atmosfere ve sanatın özgür ruhuna sahip Karaköy, birbirinden nezih ve birbirinden kaliteli mekânlara da ev sahipliği yapar. Nezih meyhanelerden samimi simitçilere her ihtiyaca cevap verebilen Karaköy, mekân sayısı ve çeşitliliği bakımından oldukça zengindir.

Karaköy, mekân çeşitliliği açısından en zengin semtlerden biridir. Her zevke uygun mekânlara sahip olan semt, keyifli vakit geçirmek isteyen herkesin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek güzelliktedir. Yazının devamında, bu nadide semt içinde yer alan en iyi mekânlara yönelik tavsiyeler yer almaktadır. Üçüncü nesil kahvecilerden tarihi simitçilere, geniş bir perspektifte hazırlanan bu liste, Karaköy’e ilk kez gideceklere altın niteliğinde tavsiyeler sunar.

İşte, Karaköy için 10 mekan tavsiyesi!

1) Coffee Sapiens

Adından da anlaşılacağı üzere kendini kahve insanları olarak adlandırılan samimi insanlar tarafından işletilen Coffee Sapiens, Karaköy’ün en iyi kahvecilerinin başında gelir. Kahvenin insanları ve kıtaları birbirine bağlayan bir kültür olduğuna inanan bu sıcak ortam, genç ve dinamik kesime hitap etmektedir. Mekân içinde ayakta kahve içilebilecek alanların yanı sıra barista ile iletişim kurulabilecek bir kahve barına sahip olan Coffee Sapiens, espresso bazlı içeceklerin dışında özel lezzetleriyle de dikkat çekmektedir.

Adres: Kemankeş Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sok. No:10/C Karaköy

İletişim: 0 212 369 72 77

karaköy cafeler

2) Gümrük

Karaköy’deki eski Gümrük Müdürlüğü binasının restore edilmesiyle oluşturulan mükemmel tasarımı ve her gün değişen menüsüyle dikkat çeken Gümrük, kullandığı ürünlerin tamamının doğal olması sayesinde benzersiz bir lezzet sunmaktadır. Portakal süslü dülger, kişnişli havuç çorbası, çömlekte pişen kuzu gerdan ve portakallı kazandibi gibi eşsiz menüsüyle alışılmışlıkların dışına çıkan bu mekân, akşam yemeğinin yanında şarap içmek isteyenler için de biçilmiş kaftandır.

Adres: Müeyyedzade Mahallesi, Gümrük Sk. No:4, Karaköy

İletişim: 0 212 244 22 52

karaköy kafeler

3) Karaköy Lokantası

Meyhane kültürünün değişen dinamiklere ayak uydurulmuş hali denilebilecek Karaköy Lokantası, dekorasyonu, lezzetli yemekleri ve meze çeşitliliği ile ön plana çıkmaktadır. Öğlen saatlerinde lokanta, akşam saatlerinde de meyhane olarak hizmet veren mekân, benzersiz kalitesini müşterilerin beğenisine makul fiyatlarla sunmaktadır. Gitmeden önce rezervasyon yapılması gereken Karaköy Lokantası, semtteki en iyi mekânlardan biridir.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kemankeş Cd., 34425 Karaköy

İletişim: 0 212 292 44 55

karaköy lokantası

4) Dem

Türkiye, dünyada en çok çay tüketen ülkelerin başında gelir. Hâl böyle olunca çay, Türk insanının ihtiyaçlar hiyerarşisinin zirvesinde yer alır. Dem, sunduğu 60 çeşit çayıyla dikkat çekmektedir. Misafirlerinin kendilerini evlerinde hissetmelerine olanak sağlayan Dem, 2013 yılından beri Karaköy’ün gözde mekânlarından biridir. Otantik Karaköy mimarisi ve beyaz, yeşil, oolong, siyah, tütsülenmiş, pu-erh, kırmızı çay gibi 60 çay çeşidiyle benzersiz bir deneyim yaşatacak mekân, Karaköy’de tavsiye edilebilecek mekânlardan sayılmaktadır.

Adres: Arap Cami mah. Söğüt sok. no:1 Eski Posta Han – Karaköy

İletişim: 0 212 293 97 92

dem karaköy

5) Unter

1960’lı yıllarda yapılmış eşsiz mimariye sahip taş binada hizmet veren Unter, tasarımı ve leziz kokteylleriyle ön plana çıkmaktadır. Özel organizasyonlar için tasarlanan üst katı ve samimi atmosferiyle beğeni toplayan mekân, zengin menüsüyle herkese hitap etmektedir. Brunch, tatlı ve kokteylleriyle ünlü olan Unter, Karaköy’e gidildiğinde uğranılması tavsiye edilen mekânların başında gelmektedir.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa mah., 4 Necatibey Caddesi, Karaali Kaptan Sk., Karaköy

İletişim: 0 212 244 51 51

unter karaköy

6) Muhit

Makul fiyatlı, sessiz, huzurlu bir kafe olan Muhit, az ama öz menüsüyle Karaköy’deki en başarılı mekânlardan biridir. Sade iç dekorasyonu ve samimi atmosferiyle ön plana çıkan mekân, ağaçlarının altında güzel vakit geçirilebilen, tabiri caizse kafa dinlenebilen mekânların başında gelmektedir. İstanbul’un keşmekeşliğinden uzaklaşmak isteyenler, Muhit’i deneyebilir.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sk. Karaköy

İletişim: 0 212 243 65 25

muhit karaköy

7) Naif

2013 yılından beri şirin dekorasyonuyla hizmet veren Naif, Karaköy’ün tarihi dokusunu en iyi koruyan mekânlardan bir tanesidir. Haftanın yedi günü açık olan mekân, 2015 yılında Kültür Bakanlığı tarafından özel tesis olarak nitelendirilmiş ve turizm belgesi almaya hak kazanmıştır. Tescilli lezzetleriyle adından söz ettiren Naif, tamamen yerel ve mevsimsel malzemelerin kullanıldığı hem yöresel hem de çağdaş bir menü sunmaktadır.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Cd. No:52 Karaköy

İletişim: 0 212 251 53 35

naif karaköy

8) Karabatak

Karaköy’ün olmazsa olmaz uğrak mekânlarından olan Karabatak, üçüncü dalga kahvelerin yanında Türk kahvesi de sunar. Eski bir torna dükkanının restore edilmesiyle oluşan mekan, kitap okumak ya da bilgisayarında vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği, sıcak, samimi ve sakin bir yapıya sahiptir.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kara Ali Kaptan Sok. No:7 Karaköy

İletişim: 0 212 243 69 95

karabatak karaköy

9) Pim

“Lübnan esintileri, Fransa’nın tatlı sürprizleri, İtalya’nın özel tarifleri ve ülkemizin özgünlüğü harmanlanıp Karaköy’de pimlendi” diyen Karaköy’ün tatlı pastanesi Pim, bir aile işletmesidir. Farklı ülkelerden eşsiz tatları sunan mekân, mükemmel mimarisi ile de herkesin dikkatini çeker. Rocher Royal’den tartlara, kurabiyelerden pastalara pek çok farklı lezzet sunan Pim, canı tatlı çekenlerin ilk tercihlerindendir.

Adres: Kemankeş Mahallesi, Kılıçali Paşa Mescidi Sokak, No:20 Karaköy

İletişim: 0 212 243 44 47

pim karaköy

10) Tarihi Galata Simitçisi

Şu ana kadar sıralanan mekanlardan büyük bir farklılık gösteren bu tavsiye, zamandan bağımsız bir lezzet olan simit ile alakalıdır. Tam olarak bir mekân özelliği taşımasa da Tarihi Galata Simitçisi, Karaköy’de tavsiye edilmeden geçilemeyecek bir noktadır. Lokasyon olarak da Karaköy’ün en güzel noktalarından biri olan bu tarihi simitçi, şanslı olanların sandalyede oturarak eşsiz bir keyif yaşamasını sağlar. Geleneksel simit-çay ikilisinin müdavimi olanların vazgeçemediği Tarihi Galata Simitçisi, klasik simit sıcaklığını ve samimi havayı hissettirmektedir.

Adres: Kemankeş Mah., Mumhane Cd. 47/A Karaköy

İletişim: 0 212 244 77 75

tarihi galata simitçisi

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çukurcuma’da Ne Yenir? Eski Günlere Döndürecek 5 Nostaljik Mekan

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

Cihangir’de Nerede Ne Yenir? Uğramanız Gereken 10 Popüler Mekan

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En Orijinal Şekerpare Tarifi

En Orijinal Şekerpare

8-10 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Karaköy Poğaçası (Çok İyi Benden Söylemesi) Tarifi

Karaköy Poğaçası (Çok İyi Benden Söylemesi)

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri