Portakal Çiçeği Festival Programı, Adana’da Gezilecek Yerler

Portakal Çiçeği Festival Programı, Adana’da Gezilecek Yerler Tarifi

Nisanda Adana’da!

Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali

Bu yıl 8.si düzenlenecek olan Portakal Çiçeği Festivali Adana ve çevresi için her yıl şenlikle kutlanan bir festivaldir. Portakalın ve diğer turunçların Adana için öneminin büyük olduğunu ifade etmek gerekir.. Her yıl bahar ayları yaklaştığında Adana’da tatlı bir heyecan başlar. Taze taze açan portakal ağaçları, bereketin simgesi olarak kabul edilir ve bu nedenle bir şenlik organize edilmiştir.

Portakal Çiçeği Festivali, daha doğrusu Adanalılar tarafından karnaval olarak kabul edilen bu etkinlikler, birçok şehirden insanı Adana’ya toplar. Hatta öylesine çekici ve eğlenceli geçer ki; ülke sınırlarını aşıp pek çok ülkeye de adını duyurur.

Milyonlarca insanı aynı şehirde ve meydanda buluşturan Portakal Çiçeği Festivali etkinlikleri nedir, nasıl yapılır, önemi nedir gibi konulara biraz daha yakın olacağınız bir yazı hazırladık. Bu sayfada Adana’nın sıcağını ve samimiyetini, daha iyi hissedip kendinizi Portakal Çiçeği Festivali için hazırlayabilirsiniz.

Eğlenceye ve portakal kokulu bir etkinliğe hazırsanız, başlıyoruz!

portakal çiçeği karnavalı

Portakal Çiçeği Festivali Nedir?

Adana’da büyük bir coşku ile kutlanan Portakal Çiçeği Festivallerinin ilki 2013 senesinde gerçekleştirilmiş ve büyük bir ilgiyle karşılanmıştır. Adana’nın tanınmasında ve daha da gelişmesinde büyük payı olan Portakal Çiçeği Festivali, sadece portakal çiçeklerini gündeme almıyor. Hem yöresel lezzetlerin hem de Adana’nın tanınmasını da hedefliyor. Festival süreci boyunca Adana ekonomisi ve caddeleri canlanıyor.

Portakal Çiçeği Festivali, her sene nisan ayında yapılan özenli hazırlıklar sonrasında halkın da desteği ile gerçekleşir. Her yaştan insana hitap eden bu festival birkaç gün sürer. Nisan ayı geldiğinde Adana’da hava durumu oldukça iyi olur. Ne çok sıcak ne de çok soğuktur. Bu nedenle festivale gelirken üşür müyüm ya da hasta olur muyum diye endişe etmenize gerek kalmaz. İçinizi ısıtan şalgam, kebap, lahmacun ve daha pek çok yöresel lezzetlerin standı sizi festival alanında bekleyecektir. Hem yiyerek hem de bol bol gezerek festivalin tadını çıkarabilirsiniz.

Portakal Çiçeği Festivali’nde yemeğe olduğu gibi müziğe doyabilirsiniz. Adana’nın neredeyse tüm sokaklarında sokak sanatçıları, o güzel sesleri ile şarkılara eşlik etmenizi bekleyecek. Davullar, zurnalar derken bitmek bilmeyen bir müzik şöleni yaşayacaksınız. Bazen sokaklarda dans eden insanlar görebilirsiniz. Bu sizi hiç şaşırtmasın. Davul ve zurna seslerini duyunca siz de yerinizde duramayacaksınız. Bu festivalin olmazsa olmazlarından biri de portakal çiçeklerinden yapılan çiçek taçlarıdır. Her yaştan kadının festival boyunca tek aksesuarı portakal çiçeklerinden taktığı kolye ve taçlar olarak dikkat çeker. Bu ise festivale ve çekilen fotoğraflara renk katar.

portakal çiçeği festivali

Portakal Çiçeği Festival Programı Ne Zaman?

  • Portakal Çiçeği Festivali her sene olduğu gibi 2020’de de kutlanmaya devam edecek. Portakal Çiçeği Festivali 2020 programı için de yavaştan hazırlıklar yapılmaya başlandı.
  • Festivale hayran olanlar ve daha önceki senelerden memnun kalanlar, 2020 takvimini heyecanla bekliyor. Peki tarih nedir? İş yerinden festival için izin ayarlayanlar, Adana’ya uçak bileti alacaklar şimdiden planlarını yapsın. Yapılan duyurulara göre Portakal Çiçeği Festivali 4-5 Nisan 2020’de gerçekleştirilecek.
  • Festivale gelecek olanların merak ettiği bir konu vardır: Portakal Çiçeği Festivali Adana’da nerede? Festival için özel bir alan ilanı verilmemiştir. Atatürk Parkı civarında olmaya çalışın. Tüm eğlenceler bu noktada yaşanıyor.
portakal çiçeği festivali 2019

Portakal Çiçeği Festivali Etkinlikleri – Konserleri – Kortej Yürüyüşü

Nisan ayın ilk günlerinde başlayacak festival için bir program hazırlanmaktadır. Bu program çerçevesinde her gün neler yapılacağı planlanmıştır. Festivale katıldığınızda sizi şu etkinlikler bekliyor:

  • İlk gün festivale merhaba diyeceksiniz. Her sene Portakal Çiçeği Festivali kortej yürüyüşü ile açılışını yapar. Portakal kokulu sokaklardan onbinlerce kişi ile geçerek etkinliklerin düzenlendiği alana ulaşacaksınız.
  • Genellikle Atatürk Parkı civarında festivalin en heyecanlı anları yaşanıyor.
  • Kortej esnasında kendinizi kocaman bir kalabalık içinde bulabilirsiniz. Aman kaybolmayın deriz. Hareketli ve heyecanlı bu kalabalığı izleyerek konser ve etkinlik alanına doğru ilerleyeceksiniz.
  • Her sene Portakal Çiçeği Festivali konserleri anlaşma yapılan ses sanatçılarının katılımı ile daha da ilgi görür hale geliyor. Akşam saatlerine yapılan konserler katılımcılara müzik ziyafeti imkanı sunuyor.
  • Konser dışında neler mi oluyor? Yarışmalar, sergiler, çeşitli derneklerle daha rahat iletişim içinde olabileceğiniz danışma stantları ve birbirinden lezzetli yemek stantları yer alıyor. Anlayacağınız bu festivalde her şey var.
  • Festival alanından sıkılanlar ya da bir süre mola vermek isteyenler için ise; Adana’da gezilecek yerleri mutlaka görmesini tavsiye ediyoruz. Festivale gelmişken güneşin batmadığı şehri daha yakından tanıyabilirsiniz.

Adana Gezilecek Yerler Listesi

Adana’nın dillere destan Portakal Çiçeği Festivali için Adana’ya kadar gitmişken şehri gezmeden mi döneceksiniz? Kısa sürede Adana’da görülmesi gereken yerleri gördükten sonra evinize bolca huzur ve hatıra ile dönmeye ne dersiniz? Yanıtlar evet ise size kısa bir gezi rotası çizmek istiyoruz. Mutlaka görmeniz gereken yerlere göz atalım!

1) Adana Sinema Müzesi

Film ve medyaya ilgili biriyseniz, festival sonrasında muhakkak Adana Sinema Müzesi’ni görmelisiniz. Adana’da çekimi yapılan filmlerde rol alan Adanalı kişilerin bal mumu ve çeşitli görsellerin sergilendiği bu müzede, kendinizi film sahnesinde hissedebilirsiniz.

2) Büyük Saat

Büyük Saat, Adana’nın simgelerinden biridir. 32 metre yüksekliğe sahip olan bu saat kulesi, Türkiye’nin en uzun kulesi olarak kayıtlara geçmiştir. Festival fotoğraf hatıralarınıza saat kulesi önündeki fotoğrafınızı da ekleyebilirsiniz.

3) Taşköprü

Taşköprü, Seyhan Nehri üzerinde inşa edilen bir köprüdür ve araçların geçişi için de aktiftir. Taşköprü’nün geçmişi ise Romalılar Dönemi’ne kadar uzanır. Bu köprüyü gördüğünüzde Seyhan Nehri’nin güzelliğine doya doya bakmanız tavsiye edilir.

4) Ulu Cami

Ulu Camii, Adana’nın en gösterişli ve değerli mimari yapılarından biridir. Adana topraklarında hakimiyet süren Ramazanoğulları Beyliği’nin şehre bıraktığı miraslardan biridir. Ulu Cami’nin mimari yapısını daha yakından incelemek için camiyi görmenizi öneririz.

5) Seyhan Baraj Gölü

Adana demek Seyhan demek. Adana’nın bir diğer simgesi de Seyhan Baraj Gölü oluyor. Seyhan Baraj Gölü’ne geldiğinizde lezzetli yemekler yapan restoranlarda karnınızı doyurabilir, kafelerde sıcak içecekler ile içinizi ısıtabilirsiniz. Adana’nın meşhur bici bicisi de bu civarlarda sizi bekliyor.

6) Bebekli Kilisesi

İtalyan Katolik Kilisesi olan Bebekli Kilisesi, Adana’nın birçok dine ve kültüre ev sahipliği yaptığının bir işaretidir. Kilisenin isim hikayesi ise yapının üzerinde bulunan Meryem Ana heykelinden gelmektedir. Bebekli Kilisesi’ni ziyaret ettiğinizde, heykelde bulunan bebeği görüp kiliseye neden bu ismin verildiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

7) Kazancılar Çarşısı

Adana’nın en işlek yerlerinden biri olan Kazancılar Çarşısı, tarih kokan bir çarşıdır. Çok eski zamanlardan bu yana kazan ve bakır işleri burada yapılırmış. Dükkanların aralarında ise minik taburelere sahip çay evleri yer alıyor. Dinlenmek için iyi bir adres.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Mersin’de Ne Yenir? Tantuni ve Cezerye Cennetinde En İyi 10 Mekan

Gaziantep’te Ne Yenir? Kesinlikle Tatmanız Gereken 10 Yöresel Lezzet

Şanlıurfa’da Ne Yenir? Dillere Destan 11 Yöresel Lezzet – En İyi Mekanlar

Mardin’de Ne Yenir? Damağınızda İz Bırakacak 10 Yöresel Lezzet Durağı

Adana’da Ne Yenir? Nereye Gidilir? Kebap Cennetinde En İyi 10 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Airfryer'da Donut Adam Tarifi

Airfryer'da Donut Adam

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Airfryer'da Adana Kebap Tarifi

Airfryer'da Adana Kebap

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Portakal Suyu Tarifi

Portakal Suyu

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Portakal Suyu Tarifi

Portakal Suyu

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Portakal Kurusu Tarifi

Portakal Kurusu

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kardan Adam Pastası Tarifi

Kardan Adam Pastası

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Portakal Rüyası Tarifi

Portakal Rüyası

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Portakal Peltesi Tarifi

Portakal Peltesi

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Portakal Suyu Tarifi

Portakal Suyu

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri