Portakal Çiçeği Festival Programı, Adana’da Gezilecek Yerler

Portakal Çiçeği Festival Programı, Adana’da Gezilecek Yerler Tarifi

Nisanda Adana’da!

Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali

Bu yıl 8.si düzenlenecek olan Portakal Çiçeği Festivali Adana ve çevresi için her yıl şenlikle kutlanan bir festivaldir. Portakalın ve diğer turunçların Adana için öneminin büyük olduğunu ifade etmek gerekir.. Her yıl bahar ayları yaklaştığında Adana’da tatlı bir heyecan başlar. Taze taze açan portakal ağaçları, bereketin simgesi olarak kabul edilir ve bu nedenle bir şenlik organize edilmiştir.

Portakal Çiçeği Festivali, daha doğrusu Adanalılar tarafından karnaval olarak kabul edilen bu etkinlikler, birçok şehirden insanı Adana’ya toplar. Hatta öylesine çekici ve eğlenceli geçer ki; ülke sınırlarını aşıp pek çok ülkeye de adını duyurur.

Milyonlarca insanı aynı şehirde ve meydanda buluşturan Portakal Çiçeği Festivali etkinlikleri nedir, nasıl yapılır, önemi nedir gibi konulara biraz daha yakın olacağınız bir yazı hazırladık. Bu sayfada Adana’nın sıcağını ve samimiyetini, daha iyi hissedip kendinizi Portakal Çiçeği Festivali için hazırlayabilirsiniz.

Eğlenceye ve portakal kokulu bir etkinliğe hazırsanız, başlıyoruz!

portakal çiçeği karnavalı

Portakal Çiçeği Festivali Nedir?

Adana’da büyük bir coşku ile kutlanan Portakal Çiçeği Festivallerinin ilki 2013 senesinde gerçekleştirilmiş ve büyük bir ilgiyle karşılanmıştır. Adana’nın tanınmasında ve daha da gelişmesinde büyük payı olan Portakal Çiçeği Festivali, sadece portakal çiçeklerini gündeme almıyor. Hem yöresel lezzetlerin hem de Adana’nın tanınmasını da hedefliyor. Festival süreci boyunca Adana ekonomisi ve caddeleri canlanıyor.

Portakal Çiçeği Festivali, her sene nisan ayında yapılan özenli hazırlıklar sonrasında halkın da desteği ile gerçekleşir. Her yaştan insana hitap eden bu festival birkaç gün sürer. Nisan ayı geldiğinde Adana’da hava durumu oldukça iyi olur. Ne çok sıcak ne de çok soğuktur. Bu nedenle festivale gelirken üşür müyüm ya da hasta olur muyum diye endişe etmenize gerek kalmaz. İçinizi ısıtan şalgam, kebap, lahmacun ve daha pek çok yöresel lezzetlerin standı sizi festival alanında bekleyecektir. Hem yiyerek hem de bol bol gezerek festivalin tadını çıkarabilirsiniz.

Portakal Çiçeği Festivali’nde yemeğe olduğu gibi müziğe doyabilirsiniz. Adana’nın neredeyse tüm sokaklarında sokak sanatçıları, o güzel sesleri ile şarkılara eşlik etmenizi bekleyecek. Davullar, zurnalar derken bitmek bilmeyen bir müzik şöleni yaşayacaksınız. Bazen sokaklarda dans eden insanlar görebilirsiniz. Bu sizi hiç şaşırtmasın. Davul ve zurna seslerini duyunca siz de yerinizde duramayacaksınız. Bu festivalin olmazsa olmazlarından biri de portakal çiçeklerinden yapılan çiçek taçlarıdır. Her yaştan kadının festival boyunca tek aksesuarı portakal çiçeklerinden taktığı kolye ve taçlar olarak dikkat çeker. Bu ise festivale ve çekilen fotoğraflara renk katar.

portakal çiçeği festivali

Portakal Çiçeği Festival Programı Ne Zaman?

  • Portakal Çiçeği Festivali her sene olduğu gibi 2020’de de kutlanmaya devam edecek. Portakal Çiçeği Festivali 2020 programı için de yavaştan hazırlıklar yapılmaya başlandı.
  • Festivale hayran olanlar ve daha önceki senelerden memnun kalanlar, 2020 takvimini heyecanla bekliyor. Peki tarih nedir? İş yerinden festival için izin ayarlayanlar, Adana’ya uçak bileti alacaklar şimdiden planlarını yapsın. Yapılan duyurulara göre Portakal Çiçeği Festivali 4-5 Nisan 2020’de gerçekleştirilecek.
  • Festivale gelecek olanların merak ettiği bir konu vardır: Portakal Çiçeği Festivali Adana’da nerede? Festival için özel bir alan ilanı verilmemiştir. Atatürk Parkı civarında olmaya çalışın. Tüm eğlenceler bu noktada yaşanıyor.
portakal çiçeği festivali 2019

Portakal Çiçeği Festivali Etkinlikleri – Konserleri – Kortej Yürüyüşü

Nisan ayın ilk günlerinde başlayacak festival için bir program hazırlanmaktadır. Bu program çerçevesinde her gün neler yapılacağı planlanmıştır. Festivale katıldığınızda sizi şu etkinlikler bekliyor:

  • İlk gün festivale merhaba diyeceksiniz. Her sene Portakal Çiçeği Festivali kortej yürüyüşü ile açılışını yapar. Portakal kokulu sokaklardan onbinlerce kişi ile geçerek etkinliklerin düzenlendiği alana ulaşacaksınız.
  • Genellikle Atatürk Parkı civarında festivalin en heyecanlı anları yaşanıyor.
  • Kortej esnasında kendinizi kocaman bir kalabalık içinde bulabilirsiniz. Aman kaybolmayın deriz. Hareketli ve heyecanlı bu kalabalığı izleyerek konser ve etkinlik alanına doğru ilerleyeceksiniz.
  • Her sene Portakal Çiçeği Festivali konserleri anlaşma yapılan ses sanatçılarının katılımı ile daha da ilgi görür hale geliyor. Akşam saatlerine yapılan konserler katılımcılara müzik ziyafeti imkanı sunuyor.
  • Konser dışında neler mi oluyor? Yarışmalar, sergiler, çeşitli derneklerle daha rahat iletişim içinde olabileceğiniz danışma stantları ve birbirinden lezzetli yemek stantları yer alıyor. Anlayacağınız bu festivalde her şey var.
  • Festival alanından sıkılanlar ya da bir süre mola vermek isteyenler için ise; Adana’da gezilecek yerleri mutlaka görmesini tavsiye ediyoruz. Festivale gelmişken güneşin batmadığı şehri daha yakından tanıyabilirsiniz.

Adana Gezilecek Yerler Listesi

Adana’nın dillere destan Portakal Çiçeği Festivali için Adana’ya kadar gitmişken şehri gezmeden mi döneceksiniz? Kısa sürede Adana’da görülmesi gereken yerleri gördükten sonra evinize bolca huzur ve hatıra ile dönmeye ne dersiniz? Yanıtlar evet ise size kısa bir gezi rotası çizmek istiyoruz. Mutlaka görmeniz gereken yerlere göz atalım!

1) Adana Sinema Müzesi

Film ve medyaya ilgili biriyseniz, festival sonrasında muhakkak Adana Sinema Müzesi’ni görmelisiniz. Adana’da çekimi yapılan filmlerde rol alan Adanalı kişilerin bal mumu ve çeşitli görsellerin sergilendiği bu müzede, kendinizi film sahnesinde hissedebilirsiniz.

2) Büyük Saat

Büyük Saat, Adana’nın simgelerinden biridir. 32 metre yüksekliğe sahip olan bu saat kulesi, Türkiye’nin en uzun kulesi olarak kayıtlara geçmiştir. Festival fotoğraf hatıralarınıza saat kulesi önündeki fotoğrafınızı da ekleyebilirsiniz.

3) Taşköprü

Taşköprü, Seyhan Nehri üzerinde inşa edilen bir köprüdür ve araçların geçişi için de aktiftir. Taşköprü’nün geçmişi ise Romalılar Dönemi’ne kadar uzanır. Bu köprüyü gördüğünüzde Seyhan Nehri’nin güzelliğine doya doya bakmanız tavsiye edilir.

4) Ulu Cami

Ulu Camii, Adana’nın en gösterişli ve değerli mimari yapılarından biridir. Adana topraklarında hakimiyet süren Ramazanoğulları Beyliği’nin şehre bıraktığı miraslardan biridir. Ulu Cami’nin mimari yapısını daha yakından incelemek için camiyi görmenizi öneririz.

5) Seyhan Baraj Gölü

Adana demek Seyhan demek. Adana’nın bir diğer simgesi de Seyhan Baraj Gölü oluyor. Seyhan Baraj Gölü’ne geldiğinizde lezzetli yemekler yapan restoranlarda karnınızı doyurabilir, kafelerde sıcak içecekler ile içinizi ısıtabilirsiniz. Adana’nın meşhur bici bicisi de bu civarlarda sizi bekliyor.

6) Bebekli Kilisesi

İtalyan Katolik Kilisesi olan Bebekli Kilisesi, Adana’nın birçok dine ve kültüre ev sahipliği yaptığının bir işaretidir. Kilisenin isim hikayesi ise yapının üzerinde bulunan Meryem Ana heykelinden gelmektedir. Bebekli Kilisesi’ni ziyaret ettiğinizde, heykelde bulunan bebeği görüp kiliseye neden bu ismin verildiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

7) Kazancılar Çarşısı

Adana’nın en işlek yerlerinden biri olan Kazancılar Çarşısı, tarih kokan bir çarşıdır. Çok eski zamanlardan bu yana kazan ve bakır işleri burada yapılırmış. Dükkanların aralarında ise minik taburelere sahip çay evleri yer alıyor. Dinlenmek için iyi bir adres.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Mersin’de Ne Yenir? Tantuni ve Cezerye Cennetinde En İyi 10 Mekan

Gaziantep’te Ne Yenir? Kesinlikle Tatmanız Gereken 10 Yöresel Lezzet

Şanlıurfa’da Ne Yenir? Dillere Destan 11 Yöresel Lezzet – En İyi Mekanlar

Mardin’de Ne Yenir? Damağınızda İz Bırakacak 10 Yöresel Lezzet Durağı

Adana’da Ne Yenir? Nereye Gidilir? Kebap Cennetinde En İyi 10 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Airfryer'da Donut Adam Tarifi

Airfryer'da Donut Adam

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Portakal Rüyası Tarifi

Portakal Rüyası

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Portakal Rüyası Tarifi

Portakal Rüyası

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Portakal Rüyası Tarifi

Portakal Rüyası

6-8 kişilik, 35dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Portakal Kurusu Tarifi

Portakal Kurusu

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kardan Adam Pastası Tarifi

Kardan Adam Pastası

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Portakal Rüyası Tarifi

Portakal Rüyası

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Portakalı Kek Tarifi

Portakalı Kek

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri