Adana’da Ne Yenir? Kebap Cennetinde En İyi 10 Restoran

Adana’da Ne Yenir? Kebap Cennetinde En İyi 10 Restoran Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Adana

Nefis Yemek Tarifleri gezgin gurme ekibi yerinde durmuyor ve bu kez güneşin batmadığı şehir Adana’ya gidiyor! Adana’da yemek yemenin keyfi ve lezzeti bir başkadır. Adım atılan her yer yöresel lezzetlerle ve bol yemek mekanı tabelaları ile doludur. Kavurucu ve termometreyi bozan sıcaklığı ile meşhur olan Adana, Akdeniz’in en aktif illerinden biridir. Zengin mutfağı olan Adana’da nerede ne yenir sorusunun en popüler cevabı şüphesiz ki Adana kebap olmaktadır. Sadece kebapla sınırlı kalmayan Adana mutfağında bol baharatlı sebze ve et yemekleri de mevcuttur.

Yöre halkının kendi elleriyle hazırladığı salçalar, Adana yemeklerine farklı bir lezzet katmaktadır. Temel malzemeleri et, bulgur, un ve salça olan bu leziz mutfakta bakalım hangi yemekler ile mideler şenlenecek. Yolunuz Adana’ya düşerse size rehber olacak bu yazımızı mutlaka bir köşeye not etmelisiniz. Yolunuz düşmese de en iyi zamanda plan yapıp birazdan sizlere sunacağımız benzersiz lezzetleri tatmak için rotanızı Adana’ya çevirmelisiniz.

Gerekli hazırlıklar ve detoks programı yapıldıysa, bıkana kadar yemek yiyebileceğiniz Adana’ya doğru gidiyoruz. Doydum demek yok! Bu lezzetler sadece Adana’da tadılır!

Adana Merkez Camii

Adana Gezi Rehberi

  • Adana Merkez Cami
  • Adana Merkez Park
  • Sinema Müzesi
  • Taş köprü
  • Ulu Cami ve Külliyesi
  • Kazancılar Çarşısı
  • Büyük Saat
  • Seyhan Barajı
  • Varda Köprüsü
  • Anavarza Ören Yeri
  • Yılankale
  • Kozan Kalesi
  • Yumurtalık Plajı
  • Misis Mozaik Müzesi
  • Yağ Camii
  • Arkeoloji Müzesi
  • Atatürk Müzesi
Tarif: Analı Kızlı Çorbası Nasıl Yapılır?

Adana Yemek Rehberi

  • Yüzük çorbası
  • Adana Kebabı
  • Adana Lahmacunu
  • Analı Kızlı Çorba
  • Çiğ Köfte
  • İçli Köfte
  • Hırçikli Köfte
  • Baharatlı Ekmek – İftir
  • Sıkma
  • Muammara
  • Babagannüç
  • Humus
  • Künefe
  • Bandırma
  • Karakuş
  • Bici Bici
  • Şalgam
  • Ciğer
  • Şırdan

Adana Mekan Rehberi

1) Petek Pastanesi

Adana’da uyandığınızda gidilecek ilk mekan Petek Pastanesi olmalı. Çünkü çıtır çıtır börekler, simitler ve lezzetli tatlılar 1942’den beri bu mekanda aynı kalitede sunulmaktadır. Tatlı krizi tutanlara yaş pasta veya baklavayı, acıkanlara ise nefis yöresel börekleri tavsiye ediyoruz. En doğalından ve tazesinden limonata ise damaklarda muazzam bir limon esintisine şahit edecek. Anne eli değmiş lezzete sahip su böreği denemeden Adana’dan ayrılmayın deriz. Adana’da kahvaltıda ne yenir sorunuza vereceğimiz ilk yanıt Petek Pastanesi olacaktır.

Adres: Turgut Özal Bulvarı, Kurttepe Kavşağı, Petek Apartmanı, Adana

İletişim: 0322 248 02 48

Web: www.adanapetekpastanesi.com

petek pastanesi

2) Şırdancı Bedo

Merakla beklenen yazımız Adana’da ne yenir Vedat Milor önerisiyle devam ediyor. Şırdan, Adana mutfağı için çok önemli bir konuma sahiptir. Temiz ve kaliteli sakatat yemek isteyenler Şırdancı Bedo’nun birbirinden lezzetli ve doyurucu sakatat yemekleri ile tanışabilir. Şırdan yemek isteyenlerin ilk uçakla veya otobüsle Adana’ya kadar geldiğini söylesek, şırdanın kalitesini anlatmış olabilir miyiz? Çorba içmek için bile Şırdancı Bedo, lezzet duraklarınızdan biri olabilir. Kimyon, pul biberi ve şırdan üçlüsüne şahit olmak için Adana’da mekanınız Şırdancı Bedo!

Adres: Kocavezir Mahallesi Karacaoğlan Caddesi (Obalar Caddesi), Adana

İletişim: 0 322 365 44 54

şırdancı bedo

3) 7/C Ocakbaşı Restoran

Adana da nerede kebap yenir? Muhakkak 7/C Ocakbaşı’nda yemelisiniz. Son derece uygun fiyatlarla karnınızı doyurmak için tercih edebileceğiniz bu mekandan ayrılırken karnınız tok, yüzünüz güleç gidebilirsiniz. Samimi bir ortamda kendi evinizde kebap yiyormuş gibi hissedeceksiniz. Sadece Adana kebabı değil küşleme, tavuk şiş gibi farklı et türlerini de yiyebilirsiniz. Adana’ya ilk defa geldiyseniz, özel olarak hazırlanan kebap ve ızgara tabağını mutlaka denemelisiniz. Söz konusu Adana kebabı ise şalgamı masadan eksik etmeyiniz :)

Adres: Mahfessığmaz Mahallesi 79019 Sokak No: 23/ A (Turgut Özal Bulvarı)

İletişim: 0 322 232 22 25

7c ocakbaşı

4) Doğan Kaymaklı Kadayıf

İlk şubesini 1974 yılında açtı ve günümüze kadar ilk günkü kalitesiyle pek çok tatlı severin midesini şenlendirdi. Adana halkı için kadayıfın ve tatlının yeri her zaman üst sırada olmuştur. Leziz yemeklerden sonra mutlaka tatlı ikram edilen Adana akşamlarında, tatlı noktalarından biri de Doğan Kaymaklı Kadayıf olacaktır. Kaymaklı kadayıf tatlısından çıtır kabak tatlısına kadar birbirinden lezzetli tatlı seçenekleri olan bu bol şekerli mekanda, damaklarınız bayram edecek. Lezzeti Adana’yı aşıp Mersin’i ve İstanbul’u da kuşatmıştır. Adana’da canınız tatlı çektiğinde Doğan Kaymaklı Kadayıf sizi bekliyor olacak.

Adres: Bakımyurdu Caddesi (Doğum Evi civarı) No: 105 / A Seyhan / ADANA

İletişim: 0322 365 12 77

doğan kaymaklı kadayıf

5) Atosev Sosyal Tesisleri

Adana’da Seyhan Nehri’ne karşı lezzetli bir akşam yemeği yemek ister misiniz? Üstelik çok yüksek rakamlar ödemeyeceksiniz. Bol mezeli, çok lezzetli ve doyurucu bir masaya şahit olmak için size Atosev Sosyal Tesisleri’ni öneriyoruz. Giriş için herhangi bir üyelik şartı istemeyen Atosev Sosyal Tesisleri’nin kapısı tüm misafirlere açık. Haftasonu kahvaltıları, öğle yemekleri ve acıktığınız her anda ayaklarınız sizi Atosev’e doğru götürebilir. İki kişilik doyurucu bir yemek ve enfes huzur için 60 TL ödeyebilirsiniz.

Adres: Beyazevler mahallesi, Dilberler Mevki, DSİ yanı, Adana

İletişim: 0322 232 59 16

atosev sosyal tesisleri

6) Ciğerci Mahmut

Adana’nın meşhur mekanlarından biri olan Ciğerci Mahmut, Vedat Milör’den 5 yıldızı almıştır. Ciğerde kullanılan etin kalitesi, sunulan mezeler, lavaş ve arpacık soğanların damakta bıraktığı lezzet Milör’ün makalelerinde yer alacak kadar beğenilmiştir. Adana’ya gelip de ciğer yemeden gitmek olmaz. Adana’ya karşı yapılan bir ihmaldir ciğer yememek. O halde ne yapıyorsunuz? Kebap ve ciğer yemek için Ciğerci Mahmut’a doğru hazırlanıyorsunuz. Pişman olmayacağınız lezzetler bu mekanda!

Adres: Reşatbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi 14. Sokak No: 22 (Cumhuriyet Caddesi)

ciğerci mahmut

7) Öz Asmaaltı Kebap ve Döner

Adana’nın gezilecek yerlerini gezdikten sonra karnınızdan gelen seslere kulak verip kaliteli ve doyurucu bir mekan aradığınızda, size Öz Asmaaltı Kebap ve Döner evini tavsiye edeceğiz. Bol malzemeli ve dolgun Adana lahmacununu ancak bu mekanda ağzınızın tadı ile yiyebilirsiniz. Ana yemeklerden önce gelen mezelerle gözler ve mide doyacak zaten. Mezenin sayısından bahsetmiyoruz bile. Siz hakiki Adana kebabının kokusunda kendinizi kaybederken, lahmacundan gelen çıtır sese kulak verin en iyisi. İki kişilik dolu ve zengin bir masa için ortalama 70 TL ödeyebilirsiniz.

Adres: Kocavezir Mahallesi Melekgirmez Sokak Mestan Hamamı Yanı

İletişim: 0 322 351 32 15

öz asmaaltı kebap

8) Kifidis Büyük Saat Kebapçısı

Adana’da yemek seçenekleriniz ne kadar geniş olsa da aklınız mutlaka kebaba gidecektir. Bu konuda ikilemde kalmamanız adına sizlere Kifidis Büyük Saat kebapçısını öneriyoruz. Kifidis’te dilediğiniz her an kebap lezzetini tadabilirsiniz. Köz salatalar, köz soğan ve biberler ile afiyetle tüketebileceğiniz has Adana kebap lezzetini bir süre damaklarınızdan atamayacaksınız. Ciğer menüsü de olan Kifidis Büyük Saat Kebapçısı’nda pazar sabahları sucuk keyfi de yapabilirsiniz. Yolunuzu Seyhan’a doğru düşürdüğünüzde muhakkak uğramalısınız. Kebap ziyafetinden sonra çıtır kabak tatlısını denemeyi unutmayın!

Adres: Yeşiloba mahallesi, Şakirpaşa caddesi, 01100, Seyhan, Adana

İletişim: 0322 429 29 93

kifidis büyük saat kebapçısı

9) Levent Börekçilik

Santimetrelerce uzayan bir börek peyniri gördünüz mü daha önce? Sıcacık börek içinde uzadıkça uzayan peynir lezzeti. Bu lezzete ortak olan çıtır bir yufka. Daha önce hiçbir yerde denemediğiniz kadar lezzetli olan bu börek sadece ama sadece Levent Börekçilik’te sizi bekliyor. Deneyenler o kadar çok beğenmiş ki İstanbul, İzmir ve Mersin’de şubeleri açılmıştır. Eh bu benzersiz börek her an her yerde olmalıdır. Peynirli sevenlere peynirli, kıymalı dileyenlere ise kıymalı su böreği Levent Börekçilik’te. Adana’da uyanır uyanmaz yenilecek lezzetlerden birine siz de tanık olmak için işte adres:

Adres: Cumhuriyet Mahallesi Süleyman Vahit Caddesi- Yüreğir

İletişim: 0 546 223 26 59

levent börekçilik

10) Kara Çizmeli Lahmacun ve Pide Salonu

Adana’da lahmacun nerede yenir? Kara Çizmeli Lahmacun Salonu, size bu sorunun yanıtı vermek için birbirinden leziz pide ve lahmacunları ile sizi bekliyor. Mekana baktığınızda bir fırın olduğunu düşünebilirsiniz. Kapısından içeri girdiğinizde ise iştahları açan lahmacun kokusu ile kaç lahmacun yiyebilirim diye hesaplara başlayabilirsiniz. Normal lahmacundan biraz küçük, fındık lahmacundan ise bir tık daha büyük olan Adana lahmacunu, bu mekanda çıtır çıtır lezzetiyle sofranızda. Pek çok çeşitte pide imkanı da olan Kara Çizmeli’ye gitmek istediğinizde şu adresi takip edebilirsiniz:

Adres: Ethem Ekin sokak Altınbüken Apartmanı zemin kat (Atatürk cad)

İletişim: 0 322 458 41 51

kara çizmeli lahmacun

Bonus: Adana Kebap Lezzeti Evinize Geliyor

Canınız Adana kebabı çektiyse ve Adana’da değilseniz, mutfağınızda Adana esintili bir kebap denemeye ne dersiniz? Bu tarifi denediğinizde tıpkı lokantada yediğiniz lezzeti elde edebilirsiniz. Adana’da kebap meşhursa, bu meşhur lezzet sizin mutfağınızda da yapılabilir. İşte tüm püf noktalarıyla Adana kebabı! Adana Kebap (Lokanta Usulü ve Püf Noktalarıyla)

Tarif: Adana Kebap (Lokanta Usulü ve Püf Noktalarıyla)

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Kaynak:

www.turkoloji.cu.edu.tr

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Mardin’de Ne Yenir? Damağınızda İz Bırakacak 10 Yöresel Lezzet Durağı

Hatay’da Nerede Ne Yenir? Gitmeniz Gereken 11 Meşhur Lezzet Durağı

Şanlıurfa’da Ne Yenir? Dillere Destan 11 Yöresel Lezzet – En İyi Mekanlar

Gaziantep’te Ne Yenir? Kesinlikle Tatmanız Gereken 10 Yöresel Lezzet

Mersin’de Ne Yenir? Tantuni ve Cezerye Cennetinde En İyi 10 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Adana Kebap (Orijinaline En Yakın) Tarifi

Adana Kebap (Orijinaline En Yakın)

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Adana Kebabı Tarifi

Adana Kebabı

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap

10-12 kişilik, 35dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap

2-4 kişilik, 25dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri