Tonik Nedir? Ne İşe Yarar? Farklı Cilt Tipleri İçin Tonik Önerileri

Tonik Nedir? Ne İşe Yarar? Farklı Cilt Tipleri İçin Tonik Önerileri Tarifi

Cilt Bakımı İçin Etkili Alternatif: Tonikler

Cilt güzelliğiniz, sizi her zaman iyi hissettiren ve güzelliğinizi tamamlayan unsurlardan biridir. Hassas ve narin yapıya sahip dokunuz, her zaman bir bebek gibi ilgi ve bakım ister. İlgi gören ve değerli olduğunu hisseden ciltler, canlı kalarak size adeta teşekkür eder.

Gün içinde iş ve yaşam telaşından dolayı pek çok yere gidip gelirsiniz. Gittiğiniz yerlerde ise, çeşitli havalara maruz kalırsınız. Dumanlı, tozlu, sıcak ve güneşli ortamlar en çok cildinizi etkiler. Dışarıdaki mikropları almaya uygun bir yapıya sahipseniz, yüzünüzdeki ağırlığı ve rahatsız eden tozları anında fark edeceksiniz. Kendinizi iyi hissetmenin yollarından birini, işte bu yazıda sizlerle paylaşacağız.

Hava ile en çok temas halinde bulunan cildinizin sağlığını korumak için, çeşitli uygulamalar yaparsınız. Sabunlarla yıkamak, jeller ile temizlemek veya haftada bir yapılan maskeler bu bakımlar içinde yer alır. Her insanın yapması gereken, fakat ihmal ettiği cilt tonikleri hakkında sizleri bilgilendirmek için buradayız. Tonikler ile cilt sağlığınızı koruyup daha canlı hissedebilirsiniz. Yapmanız gerekenler ve kaçınmanız gereken tüm detaylar şimdi sizlerle. Unutmayın, cildiniz ruhunuzun yansımasıdır. Ona iyi bakın!

tonik nedir

Tonik Nedir?

Tonik, cilt sağlığınız için üretilmiş bakım ürünleridir. Losyon formunda tonik çeşitleri satışa sunulmaktadır. Cildi temizleyen ve bakterilerden arındıran içeriği ile tüm cilt tipleri için uygundur. Gün boyu telaşlarınız arasında kire ve yağa maruz kalan cildinizi, tüm rahatsız edici durumlardan temizler ve nefes aldırır. Antioksidan ve vitamin içeriğine sahiptir.

Tonikler, cildinizi temizlerken gözeneklerinizi de sıkılaştırır. Gözeneklerin sıkılaşması ise cildinizin daha canlı ve genç görünmesini sağlar. Hava şartlarından ve cildin yapısından dolayı kuruyan ciltleri de nemlendirerek her zaman daha iyi görünmenizi sağlayan cilt bakım ürünleridir. Cilt temizliği ve bakımda uygulanan ikinci bir işlem olan tonik uygulaması, farklı cilt tiplerine göre değişkenlik gösterecektir.

Cilt hassasiyetinize göre üretilen tonikler çeşitli kozmetik mağazalarında ve marketlerde satılmaktadır. Piyasadaki tonik fiyatları ise 10 TL ve 50 TL arasında değişmektedir.

sivilce

Tonik Ne İşe Yarar?

  • Her gün uygulayacağınız tonikler, cildinizi tüm bakterilerden temizler.
  • Gözeneklerinizi sıkılaştırarak cildi tazeler.
  • Yıpranan ciltlerde pH seviyesini dengeler.
  • Yüzünüzdeki fazla yağı alarak sivilce oluşumunu engeller. Tercih edeceğiniz tonik temizleyici işlevini görür.

tonik kullanımı

Tonik Kullanımı: Tonik Nasıl Kullanılır?

Cildinize faydası olması için tonikleri kullanım koşullarına göre uygulamak en doğru seçim olacaktır. Aklınızdaki “tonik yüze nasıl uygulanır” sorusu da bu başlık altında, sizler için cevaplandı. Cilt temizliği, birkaç adımdan meydana gelmektedir. Eğer gün içinde yoğun bir makyaj yapıyorsanız, öncelikle makyajınızı iyi bir makyaj temizleme losyonu ile silmelisiniz. Daha sonra ılık bir su ile makyajdan ve losyondan kalanları yok etmelisiniz. Sonrasında cilt temizleme toniğiniz, sıvı losyon şeklinde ise bir pamuk ile temizleyebilirsiniz. Pamuğa birkaç damla dökerek, cildinizde daireler çizerek temizliği sağlayabilirsiniz.

Cildinizi arındıran tonikler, sprey şeklinde de satılmaktadır. Spreyi yüzünüze uygulayabilirsiniz. Temizleme işleminde mutlaka pamuk kullanmanızı tavsiye ederiz. Hijyen kuralları açısından pamuğu bir kere kullandıktan sonra yenilemelisiniz. Aynı bölgeye kullanılmış pamukla bakım yapmanız, tavsiye edilmez. Cilde uygulanan “tonik durulanır mı” diye düşünenler ise, işlemden 2 veya 3 dakika sonra yüzünü ılık su ile yıkamalıdır.

Cildiniz çok hassassa ve pamuk cildinize iyi gelmiyorsa, toniğinizi parmak uçlarınızla da uygulayabilirsiniz. Ellerinizin temiz olmasına özen gösterirseniz, cildiniz olası bir mikroptan etkilenmeyecektir. Temizleme işlemini çene bölgesinden elmacık kemiklere doğru uygularsanız, yüzünüzde kan dolaşımı hızlanacaktır. Göz çevresinde ise oldukça hassas olmanız önerilir.

Tonik uygulamasını, cilt bakımlarınızda en son yapmalısınız. Herhangi bir maskeden önce yapmanız doğru bir işlem olmayacaktır. Maskeler ve peelingler gözenekleri açmak için yapılan uygulamalardır. Tonikler ise gözenekleri sıkılaştıran bir bakımdır. Sağlıklı bir uygulama yaparken zarar görmek istemeyenler, elbette merak edecektir “tonik zararlı mı” diye. Tonik tüm cilt tiplerine uygun bir üründür. Alerjiye müsait bir cildiniz yoksa, herhangi bir zararı görülmez. İlk kullanımda cildinizde ufak bir bölgede deneyebilirsiniz.

tonik temizleyici

Tonik Faydaları ve Cilde Etkileri

  • Cildinize uygun doğru tonik seçerseniz, cildinizin her zaman nemli kalmasını ve canlılığını korumasını sağlarsınız.
  • Her sabah yüzünüzü musluk suyu ile yıkarsınız. Musluk suları, içeriğindeki klordan dolayı cildin pH dengesini bozmaktadır. Tonikler ise bozulan pH dengesini ideal seviyeye getirir.
  • Yüzünüz için, kullandığınız herhangi bir ürün için yer hazırlar. Kremlerin daha etkili olmasını sağlar. Değişen hava koşullarından cildinizi korur ve yıpranmasını önler.
  • Gözeneklerinden şikayetçi olanların sıkça merak ettiği bir konuyu da açıklığa kavuşturmak gerekir. “Tonik gözenekleri sıkılaştırır mı?” Evet, tonikler cildi sıkılaştırır. Tozdan ve bakterilerden sizi koruyarak uzun süre sağlıklı bir cilde sahip olmanızda yardımcı olur. Çevreye karşı adeta koruyucu bir duvar görevi görecektir.
  • Yağlı, tozlu ve kirli ciltler kişinin ruh halini de etkilemektedir. Tonik uygulamasından sonra cildiniz nefes alıp ferahlayacağından, sizi ruhen ve bedenen daha iyi hissettirir. Canlılığı cildinizden ruhunuza kadar hissedebilirsiniz.
  • Ergenlik döneminde sıkça yaşanan akne problemi için de tonik çare olabilir. Çaresi aranan “tonik sivilcelere iyi gelir mi” endişesine burada son veriyoruz. Tonik gözenekleri sıkılaştırdığı için mikroplara karşı sizi korur ve sivilcelerin oluşmasını önlerken, olan sivilceleri de kurutup iyileştirir.

tonik yapımı

Evde Tonik Nasıl Yapılır?

En doğal malzemeler ile cilt bakımı için, katkısız ürünler elde etmek artık çok kolay. Hangi ürünün nete iyi geleceğini bildikten sonra, temizleyici tonik yapımı için harekete geçebilirsiniz. Aynı zamanda evinizde kendi imkanlarınızla elde ettiğiniz tonikle, cildinizi yapay koruyuculardan da uzak tutarsınız. İşte cildinizi ferahlatan ve koruyan ev yapımı tonik tarifleri:

  • Buzdolabınızı açın ve hemen oradan bir sirke şişesi çıkarın. En doğal tonik olarak sirke sizi dolaptan selamlayacaktır. 1 kaşık elma sirkesi ile 4 kaşık suyu karıştırın ve bir pamuk yardımı ile cildinize uygulayın. Kokusundan endişe ediyorsanız, birkaç dakika içinde kokusu gidecektir. Sirke; içindeki mineraller sayesinde cildinizi de besleyecektir.
  • Gözeneklerinizin sıkılaşmasını ve cildinizin yenilenmesini istiyorsanız, her makyaj temizleme sonrasında bir miktar gül suyunu cildinize uygulayabilirsiniz. Yapmanız gereken gül suyunu bir pamuk aracılığı ile cildinize sürmek.
  • C vitamini içeren havuç da cilt sağlığınız için görev alacaktır. Havuçları rendeledikten sonra suyunu bir kenara ayırın. Ayırdığınız suyu cildinize uygulayın. C vitamini sayesinde gözenekleriniz sıkılaşacak ve sizi mikroplardan koruyacaktır.
  • Lavantanın ferahlatan etkisi ile cildinizi arındıran bir tonik elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken 1 tatlı kaşığı kuru lavantayı yaklaşık 1 bardak su ile demleyin. Demlenen suya birkaç damla limon sıkın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan karışımı pamuk yardımı ile cildinize daireler çizerek uygulayın. Düzenli kullanmaya devam ederseniz, cildinizde gözenekler kapandığı için sivilce oluşumu da önlenecektir.

tonik önerileri

Farklı Cilt Tipleri İçin Tonik Önerileri

Yağlı Ciltler: Yağlı bir cilde sahipseniz, alkol bazlı tonik kullanmanız cildinize daha iyi gelecektir. Yağlı ciltlerin en büyük problemi olan akne ve sivilceleri önlemek için alkol bazlı tonikler size büyük derecede yardım edecektir.

Normal Ciltler: Cildinizde yoğun şekilde yağlanma görülmüyorsa, sadece nem dengesini korumak için bitki ve gliserin özlü tonikler uygulayabilirsiniz. Kullanacağınız ürün ile cildinizin sağlığını uzun süre sağlayabilirsiniz.

Kuru Ciltler: Cildinizin nem oranının yükselmesi için alkol içermeyen tonikler tercih etmelisiniz. Bal ve gül suyu özlerinden oluşan ürünler aklınızda olabilir. Cildinizin durumunu göz önüne alarak, kozmetik mağazalarındaki cilt bakım uzmanlarından da tonik tavsiyeleri alabilirsiniz.

Karma Ciltler: Su bazlı tüm tonikleri tercih edebilirsiniz. Karma bir cilde sahipseniz, var olan pH dengesini korumak için tonik kullanmalısınız.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Pancar Kvass (Şifa Deposu Kan Toniği) Tarifi

Pancar Kvass (Şifa Deposu Kan Toniği)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Farklı Tatlara Ne Dersiniz Yarmalı Sütlaç Tarifi

Farklı Tatlara Ne Dersiniz Yarmalı Sütlaç

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye) Tarifi

Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye)

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ne Bulduysam Keki Tarifi

Ne Bulduysam Keki

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri