Van Kahvaltısı Nerede Yapılır? En İyi Mekanlar

Van Kahvaltısı Nerede Yapılır? En İyi Mekanlar Tarifi

Van Kahvaltısı Guinness Rekorlar Kitabında!

Türkiye’de kahvaltı söz konusu olduğunda bir pazar kahvaltısı meşhurdur bir de Van kahvaltısı. Pek çok şehirde kahvaltı kültürü hakimken Van kahvaltısını böylesine ünlü yapan nedir? Biz söyleyelim, neredeyse 30 çeşitten oluşan yöresel ürünlerle bezenmiş yer sofrasında kahvaltı yapmaktır. Van kahvaltısını günümüze kadar getiren faktörlerden biri Van’ın İpek Yolu üzerinde olmasıdır. Konaklama ve kahvaltı yapma durağı olan Van, kendine has lezzetleri ile nice insanın karnını doyurmuştur.

Avrupa ülkelerinin kahvaltıları ile kıyaslandığında en kalabalık kahvaltıya sahip olan Van kahvaltısı, 2014 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmıştır. Bu yönüyle hem ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmuştur hem de kahvaltıda öncü olduğunu ispatlamıştır. Bazı Avrupa ülkelerinde Van kahvaltı salonlarında rastlamak mümkündür. Ünü bu kadar yaygın olan kahvaltıdan komşular da nasibini alacaktır elbette.

Van kahvaltısı menüsü tamamen doğal ve yerli ürünlerden meydana gelmektedir. Mevsime göre 20 çeşit ile 35 çeşit arasında servis edilmektedir. Bu nedenle Van kahvaltısı kaç çeşit sorunuza net bir rakam veremeyeceğiz. 20 ile 35 arasında gidip gelsek de eğer bir gün Van’da kahvaltı yaparsanız kesinlikle akşama kadar acıkmayacağınızın garantisini verebiliriz.

Van’da çok meşhur hale gelen ve pek çok şehirde açılmaya devam eden Van kahvaltı salonu size şu kahvaltılıkları sunmaktadır:

van kahvaltısı nerede yapılır

Van Kahvaltısı İçinde Neler Var?

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

  • Hakiki Van balı
  • Yoğurt kaymağı
  • Süt kaymağı
  • Yayık tereyağı
  • Otlu peynir
  • Cacık
  • Örme peynir
  • Beyaz peynir
  • Kavurmalı ve sucuklu yumurta
  • Zeytin
  • Murtuğa
  • Kavut
  • Gencirun
  • Süzme yoğurt
  • Piyaz
  • Tahin ve pekmez
  • Tandır ekmeği
  • Menemen
  • Zeytin türleri
  • Mevsim sebzeleri

Van kahvaltı sofrası içinde yöresel lezzetlerden biri olan kavut, buğday ununun tereyağında kavrulması ile hazırlanır. Murtuğa ise un, tereyağı ve yumurta ile elde edilir. Murtuğanın lezzeti bakır tavada hazırlanmasından gelmektedir. Cacık ise bildiğiniz salatalıklı cacık değildir.

Süzme yoğurt içinde dereotu, maydanoz ve bir tutam acı biber olmalıdır. Arzuya göre çökelek peyniri de eklenir. Bu leziz kahvaltının olmazsa olmazı da Van ile marka haline gelmiş tandır ekmeğidir. Sıcacık tandır ekmeği ile Van kahvaltısının tadına doyum olmaz.

Van Kahvaltısı Nerede Yapılır?

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Dillere destan, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş Van kahvaltısı nerede yapılır diyorsanız sizlere birbirinden lezzetli ve kaliteli mekanları sunmak için bu listeyi hazırladık. İşte Van kahvaltı evi önerileri:

1) Sütçü Kenan

1946’dan günümüze kadar aktif şekilde faaliyet gösteren Sütçü Kenan, Van’ın tanıtımı ve Van kahvaltısının şanı için çaba göstermektedir. Pek çok kahvaltılık ürünlerle hazırlanan bu yöresel lezzeti denemek için Van’a gittiğinizde, şehir merkezinde sizi bekliyor olacak. Sabahın ilk ışıklarında dükkanın kapılarını açan Sütçü Kenan, saatler 05.00 olduğunda ilk müşterilerine sıcak bir mekan imkanı sunuyor. Kahvaltının sağlık için önemli olduğunu vurgular, Van kahvaltısının dillere destan olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Adres: Cumhuriyet Caddesi Kahvaltıcılar Sokak No: 7/A Merkez, Van

İletişim: 0432 216 84 99

2) Bak Hele Bak Yusuf Konak

Bakın hele bu tarafa bakın! Yusuf Konak’ta Van kahvaltısı lezzetini denemeyen kalmasın. 1975’ten günümüze kadar her sabah Van’ın yöresel lezzetleri ile hazırlanan kahvaltısı, yöre halkının ve turistlerin gözdesi olmuş durumda. Çayınızın bitmeden bir yenisinin geldiği Yusuf Konak’tan aç kalkma ihtimaliniz sıfır.

Adres: İskele Caddesi TSO Altı, Tuşba – Van

İletişim: 0432 214 29 38

3) Damak Kahvaltı Salonu

Van merkezinde pek çok kahvaltı salonu bulunmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı Van kedilerinden sonra Van kahvaltısıdır. Doyurucu ve uygun fiyatlı bir Van kahvaltısı yapmak için sizi bu defa Damak Kahvaltı Salonu’na yönlendirebiliriz. Damak Kahvaltı Salonu da bu rakamlarda sizlere harika ve görsel şölen oluşturacak bir sofra hazırlayacak. Sıcacık ekmek ve her daim taze çayı ile Van’dan kahvaltı yapmadan ayrılmamalısınız.

Adres: Bahçıvan Mahallesi, 65200 Van

İletişim: 0541 838 66 65

4) Yöresel Van Kahvaltı Salonu

Binbir hastalığa şifa olan Van otlu peyniri, sıcacık pidesi, taze çayı, doğal balı, süt kaymağı ve daha fazlası Yöresel Van Kahvaltı Salonu’nda sizin masanızda olabilir. Tereyağında hazırlanmış kavurmalı yumurta ile güne enerjik başlayabilir, kavut ile akşama kadar açlık hissetmeden güne devam edebilirsiniz. Otlu peynir demişken, otlu peynirin kanser hücrelerini yok ettiğini biliyor muydunuz? Van kahvaltısı sizi sadece doyurmaz aynı zamanda sağlığınızı da korur. Sağlıklı günler için Yöresel Van Kahvaltı Salonu sizleri bekliyor.

Adres: Kahvaltıcılar Sokağı, Merkez, Van

5) Yeni İmsak Kahvaltı Salonu

Van’da gezilecek yerleri gezdikten sonra günün her anında kahvaltı yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bol malzemeli, doyurucu ve güleryüzlü hizmeti sunan Yeni İmsak Kahvaltı Salonu, hızlı servisi ile gelen misafirlerin beğenisini topluyor. Ballı kaymaklı, kavutlu murtuğalı yöresel lezzet kokan bir kahvaltı için Yeni İmsak Kahvaltı Salonu’nu ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Bahçıvan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi 6. Sokak 4/C Van

İletişim: 0432 215 08 97

6) Sütçü Fevzi

Van Gölü kıyısında huzurlu ve doyurucu bir kahvaltı yapmak ister misiniz? Cevaplar evet ise sizi Van Gölü’ne nazır bir mekan olan Sütçü Fevzi’ye davet ediyoruz. Kavurmanıza sıcak pidenizi bandırırken gözünüze takılan göl manzarası karşısında kavurmayı soğutabilirsiniz. Aman dikkat diyelim. Van’da çok meşhur olan mekanlardan birisidir Sütçü Fevzi. Ziyaret etmek istediğinizde adres bilgisi rehberiniz olsun.

Adres: Edremit Yolu 10. Km İpekyolu Caddesi Van

İletişim: 0432 312 28 25

7) Viane Van Kahvaltısı ve Kafe

Ispanaklı börekten, sıcacık tereyağlı pideye kadar aradığınız tüm lezzetleri aynı menüde buluşturan bir mekandır Viane kafe. Yöresel kahvaltı kültürü ile modern dokunuşların bir arada olduğu bu mekanda hem uygun fiyatla kahvaltı yapacaksınız hem de Van kahvaltı kültürünü doya doya yaşayacaksınız. Kahvaltı sonrasında içeceğiniz Türk kahvesi ile değmeyin keyfinize!

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Özok Sitesi, 65150 İpekyolu, Van

İletişim: 0432 502 00 84

8) Van Kahvaltı Konağı

Edremit sahiline karşı keyifli bir kahvaltı yapmak istediğinizde Van Kahvaltı Konağı, sizi her sabah kahvaltı yapmaya davet ediyor. Menemenden yumurtaya, reçelden zeytine, çeşitli peynirlerle donatılmış kahvaltı masanıza, Van Gölü manzarası eşlik edecek. Hafta sonu kahvaltıları için ideal bir mekan olan Van Kahvaltı Konağı, uygun fiyatları ile misafirlerini bekliyor. Yöresel lezzetleri denemeden Van’dan gitmemelisiniz. Bu kahvaltı kültürünü doya doya yaşamak için bir durağınız da Van Kahvaltı Konağı olacaktır.

Adres: Eski Cami Mahallesi Sahil Caddesi 350 / 6 Edremit – Van

İletişim: 0532 563 00 65

9) Ahtamara Kahvaltı Sarayı

Van sınırları içinde hakiki Van kahvaltısını yapabileceğiniz bir mekan arıyorsanız; zaman kaybetmeden Ahtamara Kahvaltı Sarayı’nda yerinizi ayırabilirsiniz. Burada sunulan Van yöresel kahvaltı sizi saatlerce tok tutacak seçeneklerden oluşuyor. Van Gölü manzarasının keyfini doya doya yaşamak, doğal ve yöresel lezzetlerle midenizde bayram havası estirmek için kahvaltıya kimseye söz vermeyin. Ahtamara Kahvaltı Sarayı, sıcak ve soğuk lezzetlerle donatacağı kahvaltı masanızda size unutulmaz bir kahvaltı deneyimi yaşatacak. Yolunuz Van’a düştüğünde muhakkak uğramanız gereken mekanlardan biri. Üstelik Van çevresine göre menüsü de oldukça hesaplı ve zengin içerikli!

Adres: Şerefiye, S. Mehmet Efendi Sk. 27a, 65140 Van

İletişim: 0542 428 42 71

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Van’da Ne Yenir? Lezzeti Meşhur 10 Restoran

Kahramanmaraş’ta Ne Yenir? 8 Meşhur Lezzet

Gaziantep’te Ne Yenir? Kesinlikle Tatmanız Gereken 10 Yöresel Lezzet

Antakya’da Ne Yenir? Damağınızda İz Bırakacak 10 Meşhur Restoran

Mardin’de Ne Yenir? Damağınızda İz Bırakacak 10 Yöresel Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kavut (Van Yöresi Kahvaltısı) Tarifi

Kavut (Van Yöresi Kahvaltısı)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Van Çöreği Tarifi

Van Çöreği

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Katmer Gibi Kete Tarifi

En İyi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri