Vişnenin Faydaları Nelerdir?

Vişnenin Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kirazın Kardeşi Ama Biraz Ekşisi: Vişne

Muhtemel ana vatanı Hazar Denizi ile Kuzey Anadolu dağları arasında kalan bölge olarak kabul edilen vişne, mayhoş ve bir o kadar lezzetli tadı eşliğinde sağlığa olan onlarca faydası sayesinde reçeli, marmelatı, kompostosu, meyve suyu ve şurubu ile meyve severlerin severek tükettiği besinler arasında yer alır. Vişne ile ilgili tüm ayrıntılar için yazımızı incelemeniz yeterli!

Vişne Nedir?

Ekşimsi tadı ve harikulade görüntüsüyle pek çok kişinin sevdiği meyveler arasında yer alan vişne, görünüş itibariyle kiraza benzese de tat ve yapısal içerik olarak çok farklı özellikler taşır.

Sulu, ekşi tadıyla vişne, pek çok kişinin mutfağından eksik etmediği meyveler arasında yer alır. Besin değeri açısından oldukça zengin olan vişne bu yönden kiraza benzese de şeker oranı açısından fazlasıyla düşük olduğu için mayhoş lezzeti ve düşük kalorisi ile ön plana çıkar.

Vişne Ağaçları Nerede Yetişir?

Türkiye’de hemen hemen her çeşidinin bulunduğu vişne, aynı zamanda dünyanın pek çok ülkesine ihracatı yapılan meyvelerden bir tanesi olma özelliği taşır. Yaklaşık 50 yıllık bir ömre sahip olan vişne ağacı, düzenli bir bakım yapıldığı takdirde her temmuz ayında meyve verebilir.

Toprak seçiciliği olmayan vişne fidanı daha çok kumlu, kireçli ve killi topraklarda kolaylıkla meyve verebilir. Ilıman iklimlerde yetişmeyi seven bu meyve içerisinde özellikle Kütahya ve Katırlı vişneleri en sevilenler arasındadır.

Vişne Kalori, Besin Değeri ve Vitaminleri Nelerdir?

C vitamini yönünden zengin olan vişne meyvesi, içerdiği potasyum ve lif sayesinde yaşlanmanın önüne geçer ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Diyet menülerinin vazgeçilmez meyvelerinden bir tanesi olan vişne kalori açısından da oldukça düşük değerlere sahiptir.

100 gramının yaklaşık 58 kalori olduğu vişne, özellikle diyet programı uygulayanlar için kilo vermeye yardımcı olur ve tüketildikten sonra uzun süre tokluk hissi verir. Vişne detoksu ise kilo kontrolüne dikkat eden pek çok kadının uyguladığı hızlı kilo verme alternatifleri arasında yer almaktadır.

Vişnenin Faydaları Nelerdir?

  • Sinir sistemini iyileştirici gücü bulunan vişne, stresi azaltır.
  • Kalp ve damar hastalıklarını önleyici etkisi bulunur.
  • Vücutta kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve yavaşlatır.
  • Kolesterolü düzenler.
  • Lif içeriği konusunda oldukça zengin olan vişne, bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına ve sindirimin kolay gerçekleşmesini sağlar.
  • Beyin hastalıklarını tedavi edici etkisi olan vişne meyvesi, Alzheimer hastalığının da önüne geçer.

Vişne Yaprağının Faydaları Nelerdir?

  • Vişne yaprağı, özellikle çay olarak tüketildiğinde sağlık konusunda oldukça etkili faydaları barındırır. Demlenen vişne yaprağı çayı böbrek taşı oluşumunu önlemesi, böbrek taşı bulunan kişilerin ise taş düşürme süreçlerinin ağrısız bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur.
  • İltihap önleyici etkisi bulunan vişne yaprağı, iç ve dış kanamalarının da önüne geçer.
  • İdrar söktürücü özelliği bulunan vişne yaprağı, vücutlarda biriken toksinlerin kısa sürede atılmasına yardımcı olduğu gibi karaciğere de olumlu yönde etki bırakır.

Vişne Zayıflatır Mı?

Kilo verme sürecinde olanlar için vişne ve özellikle vişne sapı, bu sürecin hızlanmasına yardımcı olur. İçerdiği bileşenler sayesinde yağ yakımını hızlandıran vişne sapı, özellikle çay olarak tüketildiğinde kısa sürede etkisini gösterir. Düzenli olarak tüketilen vişne sapı ile hazırlanan vişne detoksu, iştah azaltıyor ancak maksimum 2 hafta ve günde 3 bardaktan fazla tüketilmemesi uygun görülür.

Vişne Nasıl Kurutulur?

Çerez, meyve suyu, hoşaf, reçel gibi pek çok tüketme alternatifi olan vişne, kurutulduğu zaman da sağlık için oldukça faydası bulunur. İster yaz aylarında temiz bir bez üzerinde, ister tepsiye dizerek fırında ya da güneşte kurutulabildiği gibi, evde kısa sürede sağlık deposu vişne kurusu ile atıştırmalıklar da hazırlanabilir.

Vişne Nasıl Dondurulur?

Vişne, taze tüketilebileceği gibi istenildiğinde dondurularak mevsim dışında da tüketilme alternatifi sunar. Sapları çıkartılan vişne, soğuk suda iyice yıkandıktan sonra, isteğe göre çekirdekleri temizlenerek ayrılır.

Küçük ya da orta boy buzdolabı poşetlerine yerleştirilip, poşetin havası alındıktan sonra dibinden düğüm atılır. Vişneler, el yardımı ile poşete yayıldıktan sonra dondurucuya bırakılır. Böylece buzluktan çıkardıktan sonra komposto, reçel, pasta süsleme, tatlı yapımı gibi pek çok lezzetli seçenek ile tüketilebilir.

En Beğenilen Nefis Aromalı Vişne Tarifleri

1) Kahvaltının Kraliçesi: Vişne Reçeli

Siz de kahvaltının mutlulukla ilgili olduğunu düşünüyor ve mutluluğun tatlı mı tatlı reçellerden geçtiğine inanıyorsanız, o halde nefis aroması ile vişne reçeli tam kahvaltılarınızı şenlendirecek bir lezzet olacaktır. Tam Kıvamında Vişne Reçeli

Tarif: Tam Kıvamında Vişne Reçeli

2) Ağız Sulandırır: Doğal Vişne Suyu

İç ferahlatan meyve sularını kim sevmez ki? Hele bir de ev yapımı, doğal, lezzeti tam kıvamında yapılmış bir organik vişne suyu ise değmesinler keyiflere! Kahvaltı sofralarına ya da yemek yanına doğal alternatif arayanlara işte yapması kolay doğal vişne suyu. Doğal Vişne Suyu

Tarif: Doğal Vişne Suyu

3) Lezzetiyle Hayran Bırakır: Vişneli Muffin

Mis kokusu, puf puf görüntüsü, içi dolu dolgulu lezzetiyle muffin neredeyse pek çok kişinin sevgi dolu rüyası. Bir ısırığın yetmeyeceği, yedikçe keyiflendirecek, kabarıklığı ile gönüllerde taht kuran vişneli muffini henüz denemediyseniz şimdi tam zamanı! Vişneli Muffin Nasıl Yapılır?

Tarif: Vişneli Muffin Nasıl Yapılır?

4) Çayla Nefis Gider: Vişneli Sade Kek

Çayları hazırlayın! Yaz mevsimi vişnesiz, vişneleri de keksiz düşünemeyeceğiniz bir tarif. Puf puf kabaran kekleri aromalandırmak, isterseniz vişneli kek tarifini denemeden geçmemelisiniz. Vişneli Sade Kek

Tarif: Vişneli Sade Kek

5) Parmak Isırtan Lezzet: Vişneli Etimekli Tavuk Göğsü

Sütlü tatlılara düşkün olanların favori lezzetlerinden bir tanesi hiç şüphesiz tavuk göğsü. Peki klasik tavuk göğsü tarifini biraz değiştirmeye, lezzetlendirmeye, yeni aromalar katmaya ne dersiniz? O halde etimek ve vişnenin içine dahil olduğu, mükemmel kıvamlı vişneli etimekli tavuk göğsüne bayılacaksınız. Vişneli Etimekli Tavukgöğsü

Tarif: Vişneli Etimekli Tavukgöğsü

6) Hem Pratik Hem Lezzetli: Vişne Kırıntılı Pay

Şu sıralar “evdeki vişneleri nasıl değerlendirmeliyim?” diye düşünüyorsanız, yanıtı lezzetli, pratik ve el yormayan vişne kırıntılı pay tarifi. Vişneleri çekirdeklerinden ayırdıysanız, en pratik haliyle vişne kırıntılı pay, çay keyiflerinizin vazgeçilmez lezzeti olacaktır. Vişneli Kırıntılı Pay

Tarif: Vişneli Kırıntılı Pay

7) Meyveli Pasta Tutkunlarına: Vişneli Soğuk Pasta

Ani gelen misafirlere, beklenmedik tatlı krizlerine derman olacak lezzetli bir tarif geliyor şimdi; vişneli soğuk pasta! Dondurucudan çıkardığınız vişneler ile hızlıca hazırlayacağınız pasta, meyveli tatlılardan hoşlanan sevdikleriniz için harikulade ve pratik bir lezzet cümbüşü olacaktır. Vişneli Soğuk Pasta (10 Dakikada)

Tarif: Vişneli Soğuk Pasta (10 Dakikada)

8) Mükemmel Uyum: Vişneli Ayva Tatlısı

Kış gecelerinin en lezzetli tatlısı, vişne ile ayvanın mükemmel uyumu! Özellikle ayvayı tek başına tüketmeyi sevmeyenler için vişnenin kattığı nefis aroma ile hazırlanan ayva tatlısı, kış gecelerinde yemek sonrası klasik bir ritüel haline gelecek. Vişneli Ayva Tatlısı

Tarif: Vişneli Ayva Tatlısı

9) İçi Dolu Dolu Lezzet: Vişneli Kurabiye

Her mutfağın klasik bir kurabiye günü vardır. Mis kokusu ile evin tüm havasını değiştiren, çay yanına müthiş yakışan, tatlı – tuzlu ayırt etmeden yenilen o kurabiyelerden en dolu dolu olanı vişneli kurabiye! Mayhoş tadıyla karamelize edilen vişne, yumuşacık hamurun içine girdiğinde ortaya çıkan lezzet bombasını yemelere doyamayacaksınız! Vişneli Kurabiye

Tarif: Vişneli Kurabiye

10) Sünger Gibi: Vişneli Kremalı Kek

Lezzetli mi lezzetli, yoğun bir krema, sünger gibi yumuşacık kabarmış tazecik bir kek düşünün. Kulaklara ve damaklara sizce de çok hoş gelmez mi? Yanıtınız evet ise, sizi daha önce fırsat vermediğiniz o lezzet ile baş başa bırakmak isteriz. Vişneli kremalı kek, yeni lezzet arayanların, vişnenin ekşi tadını keklerde de tatmak isteyenlerin çok severek yediği bir lezzet. Vişneli Kremalı Kek

Tarif: Vişneli Kremalı Kek

Kiraz Sapı Çayı Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Vişne tarifleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Vişne Suyu Tarifi

Vişne Suyu

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Vişne Kompostosu Tarifi

Vişne Kompostosu

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri