Yemek Yapmanın Püf Noktaları, Yeni Başlayanlar İçin 10 Altın İpucu

Yemek Yapmanın Püf Noktaları, Yeni Başlayanlar İçin 10 Altın İpucu Tarifi

Tebrikler! Mutfağa İlk Adımı Attınız ;) Peki Sonra?

Yemek yapmanın püf noktaları mutfak konusunda daha önce hiç deneyimi olmayanları da bir süredir mutfakla ilgilenenleri de çok mutlu edecektir. Zamandan tasarruf sağlayan ve pratiklik kazandıran ufak detaylar, hem lezzetli yemeklerin hazırlanmasını sağlar hem de mutfakta zaman geçirenleri daha mutlu eder. Kadın ve erkekler için yemek yapmayı öğrenmek oldukça kolay olmalıdır. Malzemeler ortada olacak ve tek yapmanız gereken sihirli dokunuşlar yaratmak. Zaman zaman “ Ben yumurta bile kıramam. ” ifadesinde bulunan arkadaşlarınız olmuştur. İşte bu yazımız yumurta kırmaya korkanları, mutfaktaki düzene alışamayanları tam bir yemek uzmanı haline getirebilir.

Yemek yapmaya yeni başlayanlar için öncelikle yemek yapmanın en keyifli hobilerden biri olduğunu belirtmek gerekir. Stresi yok eden bir alan olduğu için yemekten gelen nefis kokularda kendinizi kaybedebilirsiniz. Üstelik yapmış olduğunuz leziz yemeklerle çevrenizden gelen takdirler ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Öyle ya da böyle derken mutfakta geçen zamanın nasıl olduğunu anlayamayacaksınız. Şimdi sizlere güzel yemek yapmanın püf noktaları hakkında bilgi vereceğiz. Bu bilgiler sayesinde kendi mutfağınızın şefi olabilirsiniz. Önlükleri taktıysanız, mutfağa doğru geçebiliriz!

yemek yapma

1) Hamur İşi Hazırlarken

Hamurlu yiyecekler hazırlarken genellikle mayalı hamur tercih edilir. Mayalı hamurla yapılan leziz tarifler her zaman daha yumuşak ve kabarmış olur. Peki biraz maya ve unu pamuk gibi yumuşacık yapan sır nedir? Size şöyle açıklayalım o halde: Toz maya veya yaş maya kullanırken mayanın üzerine 1 kaşık toz şeker ekleyerek mayalandırma işlemine geçin. Çünkü şekerde bulunan maddeler mayanın daha hızlı fermantasyon oluşturmasını sağlayacaktır. Ayrıca kıvam verdiğiniz hamuru elinizden ayırmak için birkaç damla sıvı yağı kullanabilirsiniz. Böylece hamur elinizden kayıp gidecektir.

yemek yapmak

2) Pilav Pişirecekseniz

Pilav yaparken daha leziz olması için mutlaka buzluğunuzda hazır et suyu bulundurmalısınız. Pirinç veya bulgur pilavına lezzet veren detaylardan biri ev yapımı et suyu olacaktır. Ayrıca pirinç pilavı hazırlarken pirinçleri önceden bir süre ılık su içinde bekletip güzelce yıkayın. Bu şekilde pirinç nişastasını suya bırakacak ve lapa bir pilav riskini ortadan kaldıracaktır. Pilava suyunu ekledikten sonra kapağını kapatmadan önce bir iki damla limon suyu eklerseniz pirinç pilavınız daha berrak bir renge sahip olacaktır.

yemek yapma tarifleri

3) Salata Yapacaksanız

Mevsim yeşillikleri ile lezzetli bir salata hazırlamak istediğinizde malzemelerinizi öncelikle güzelce yıkamalısınız. Yıkama işleminden önce 10 dakika sirkeli suyun içinde bekletebilirsiniz. Böylece yeşilliklerin üzerindeki toprak ve tozlar ayrılacaktır. Doğrama işleminde geçtiğinizde doğrama tahtasına bir miktar tuz serpin ve o şekilde doğrayın bu işlem ile yeşilliklerin tahtadan kaymasını önleyip daha hızlı bir salata hazırlayabilirsiniz. En önemli detay salata sosu olacaktır. Salata sosunu ise ayrı bir kapta harmanlayarak salatanın üzerinde gezdirebilirsiniz.

yemek yapmak istiyorum

4) Menüde Balık Varsa

Akşama balık hazırlamayı düşünüyorsanız, balığın oda sıcaklığında çok fazla beklememesine dikkat etmelisiniz. Pişirme anına kadar buzdolabında bekletirseniz herhangi bir bozulma meydana gelmez. Balığın besin değerinin ve lezzetinin kaybolmaması için ızgarada pişirme yöntemini deneyebilirsiniz. Bir iki adet defne yaprağı ile beraber pişen balık yemekleri daha hoş bir aroma ile damaklarınızı lezzetlendirebilir.

yemek yapmayı bilmiyorum

5) Kızartma Yapacaksanız

Kahvaltıda veya diğer öğünlerde kızartma hazırlamak için öncelikle tavanızın kuru olmasına dikkat etmelisiniz. Bir damla su olan tavada yağ kızdıkça sıçrama meydana gelebilir. Bu nedenle tava kontrolü yaptıktan sonra yağı ekleyebilirsiniz. Eğer kızartacağınız sebze veya etlerin yağ çekmemesini istiyorsanız, tavaya bol yağ dökmelisiniz. Yağın ise iyice kızmasına dikkat etmelisiniz. Kızgın yağa atılan yiyecekler daha hızlı kızaracak ve yağ çekmeyecektir. Aynı şekilde hamur kızartmaları için de bol yağ kullanmalısınız.

yemek yapma

6) Lezzetli Çorbalar İçin

Her öğünün sıcak lezzeti çorba, pek çok kişi tarafından afiyetle tüketilmektedir. Evde leziz bir çorba hazırlamak için öncelikle derin çorba tenceresi kullanmalısınız. Pişirirken altını kısık ateşte bırakmaya özen gösterebilirsiniz. Kısık ateşte pişen çorbalar her zaman daha lezzetli bir tada sahip olacaktır. Et suyu veya tavuk suyu eklenen çorbaların ise lezzeti tamamlanacaktır. Bu amaçla buzluğunuzda et suyu hazır edebilirsiniz.

yemek yapmak

7) Et Yemekleri İçin

Lezzetli ve besin değeri yüksek et yemekleri için öncelikle et seçimi çok önemli olacaktır. Bu nedenle eti alırken kullanma amacınıza göre seçmelisiniz. Köftelik, güveçlik, yahnilik ve ızgaralık etler birbirinden farklı olacaktır. Alırken kasaba danışabilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa etleri marine etmenizi tavsiye edeceğiz. Çünkü marine edilen etler her zaman daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Marine edilen etlerin kızgın tavada hafif mühürlendikten sonra yemeklere eklenmesi de ayrı bir yemek yapma sırrı olarak aklınızda kalabilir.

yemek yapma

8) Zeytinyağlı Yemeklerde

Zeytinyağı ile sağlıklı yemekler hazırlarken çok az salça kullanabilirsiniz. Salça yerine taze domates eklerseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır. Ayrıca zeytinyağlı yemeklerin çok sıcak tüketilmesi de önerilmez. Bir süre kapağı kapalı şekilde demlenen yemeklerin hafif ılık şekilde sofraya sunulması tavsiye edilir. Demlenen zeytinyağlı fasulye gibi yiyeceklerin tadı her zaman daha unutulmaz olacaktır.

yemek yapma

9) Tazelik Önemli

Yemek yapmanın püf noktalarından biri de kullanılacak malzemelerin tazeliği olacaktır. Taze sebzelerle hazırlanan yemekler daha sağlıklı olacağı gibi tadı da en iyi lezzette olacaktır.Hafif bir çürüme meydana gelen soğanın bile kullanılması yemeğin tadını etkileyecektir. Bu nedenle yemek yapmaya başlamadan önce malzemelerin tazeliğini gözden geçirmekte fayda var.

yemek yapmak

10) Bir Tutam Baharat

Eğer mide probleminiz yoksa yemeklerinize bir tutam baharat eklemenizi önereceğiz. Çünkü baharatlı yemeklerin hem kokusu daha çekici olacaktır hem de damağınızda bıraktığı lezzet unutulmaz olacaktır. Tavuk yemeklerinde kekik veya köri, sebzelerde pul biberi veya kırmızı biber, balık yemeklerinde defne yaprağı veya biberiye gibi baharatlar kullanırsanız farkı görebilirsiniz.

yemek yapma

Usta Aşçıların Mutfak Sırları Lezzet Arttıran 10 Püf Noktası

Mutfak Düzeni: İşinizi Kolaylaştıracak Resimli 10 Mükemmel Taktik

Sofra Düzeni Nasıl Olmalıdır? Şık Davetlerinizde Fark Yaratın!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kek Yapmanın Püf Noktaları Tarifi

Kek Yapmanın Püf Noktaları

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Izgara Köfte Yapmanın Püf Noktaları Tarifi

Izgara Köfte Yapmanın Püf Noktaları

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Sütlaç (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Sütlaç (Püf Noktalarıyla)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Trileçe (Püf Noktalarıyla) Tarifi

Trileçe (Püf Noktalarıyla)

12-14 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç Tarifi

Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ezogelin Çorbası Püf Noktalarıyla Tarifi

Ezogelin Çorbası Püf Noktalarıyla

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri