Yıldız Çiçeği Bakımı, Anlamı ve Çoğaltılması

Yıldız Çiçeği Bakımı, Anlamı ve Çoğaltılması Tarifi

Evde Yıldız Çiçeği (Dahlia) Nasıl Yetiştirilir?

Yıldız çiçeği, dalya ve dehlia isimleriyle de bilinir. Renkli çiçekleri sayesinde eve ayrı bir hava katan bu çiçek, hoş görüntüsü ile genellikle süs bitkisi olarak değerlendirilir. Beyaz yıldız çiçeği, sarı yıldız çiçeği, kırmızı yıldız çiçeği, mavi yıldız çiçeği… Adeta gökkuşağının her rengini yıldız çiçeği çeşitleri içerisinde görmek mümkündür.

Yıldız çiçeğini ekmek ve yetiştirmek tahmin edilenden çok daha kolay ve zahmetsizdir. Bu şahane bitki hemen her toprakta kolaylıkla yetişebilir. Ayrıca sık sık sulanmasına gerek yoktur. Bu çiçek için en ideal yerler bol güneş alan bahçelerdir. Çünkü suyu sevmeyen bu bitki güneşe adeta aşıktır. Yıldız çiçeği doğru uygulamalarla iyi bakıldığında yaz sonu ve sonbahar döneminde çiçek açar.

Bu yazımız evde yıldız çiçeği yetiştirmek isteyenlere özel olarak hazırlandı. Yıldız çiçeği bakımı ve çoğaltılmasına dair ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgiler yazımızın devamında sizleri bekliyor.

Mum Çiçeği Bakımı, Çoğaltılması, Ne Zaman Açar?

yıldız çiçeği bakımı

Yıldız Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Yıldız çiçeği hemen her toprakta yetişebilir. Bu bitki suya çok fazla ihtiyaç duymadığından yetiştirmesi oldukça kolaydır. Bununla birlikte söz konusu yıldız çiçeği bakımı ise dikkat etmeniz gereken bazı hususlar olduğunu belirtmek zorundayız. Ama endişelenmeyin. Biz sizler için tüm bu püf noktalarını derledik. Yıldız çiçeği nasıl bakılır sorusu için tüm cevapları yazımızda bulabilirsiniz. İşte yıldız çiçeği bakımının püf noktaları!

Toprak Seçimi

Yıldız çiçeği hemen her toprak türünde kolaylıkla yetiştirilebilir. Ancak daha sağlıklı bir gelişim için pH değeri yüksek, alkali, verimli, humuslu ve kolay drenaj sağlanan toprakları tercih etmelisiniz.

Sulama

Yıldız çiçeği bakımı nasıl yapılır sorusu için en önemli kısım tabii ki her bitkide olduğu gibi sulamadır. Yıldız çiçeği susuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Yıldız çiçeği yetiştirilirken sulama çok fazla yapılmaz; ama suyun kaliteli olması mühimdir. Çiçeğe ne zaman su vereceğinize karar vermek için toprağını kontrol etmeniz yeterlidir. Eğer toprak kuru ise sulama zamanı gelmiş demektir.

Konumlandırma

Yıldız çiçeği güneşi sever mi, nasıl konumlandırmalı? Yıldız çiçeği, güneşi seven çiçeklerdendir. Hatta öyle ki; bu bitki ne kadar çok güneş görürse o kadar çok çiçek açar. İlkbahar aylarının başından yaz mevsiminin sonuna kadar günde minimum 6 saat güneş ışığına ihtiyaç duyar. Dolayısıyla bu çiçeği evinizin en fazla güneş alan noktasına, balkona ya da terasa konumlandırmanızı öneririz.

Yapısı nedeniyle narin göründüğü için yıldız çiçeği balkonda yetişir mi diye endişe ediyor olabilirsiniz, çok rüzgarlı bir balkonunuz yoksa yıldız çiçeğini dış ortamda da yetiştirebilirsiniz.

Yıldız çiçeğini konumlandırırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise çiçeği koyduğunuz yerin havadar olmasıdır. Çünkü bu bitki özellikle çiçek açma döneminde temiz havaya ihtiyaç duyar. Yıldız çiçeği açmıyor acaba neden diye düşünüyorsanız bu sorunun cevabı genellikle çiçeğin yerini sevmemesiyle ilgili olabilmektedir.

Isı – Sıcaklık

Yıldız çiçeği oda sıcaklığında sağlıklı bir gelişim gösterir. Ancak çimlenme döneminde oda sıcaklığının normalden birkaç derece fazla olmalıdır. Çimlenme gerçekleştikten sonra ise oda sıcaklığını normal seviyesine alabilirsiniz.

Manolya Çiçeği Bakımı, Anlamı ve Faydaları

Yıldız Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Yıldız çiçeği çoğaltılması 2 şekilde yapılır. Bunlar kök çeliği ve tohum ekme yöntemleridir. Yıldız çiçeğinin yumruları birbirine ince bağlantılar ile bağlıdır. Bu çiçeğin yumrularından çimlenme yani filizlenme gözleri belirgin olanları dikkatlice kesilerek ayrılır ve başka bir saksıya ekilir. Bu işleme kök çeliği yöntemi denilmektedir. Yıldız çiçeği çoğaltma için sık kullanılan bir yöntemdir.

Kök çeliği ile çoğaltma işlemi bitki uyku dönemindeyken yani kasım sonundan şubat sonuna kadar olan dönemde yapılmalıdır. Yıldız çiçeği yaprak kuruması sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Çiçeğin sağlıklı bir gelişim göstermesi için kuruyan yapraklar düzenli olarak temizlenmelidir.

Yıldız çiçeğinin bir diğer çoğaltma yöntemi ise tohum ekme yöntemidir. Ancak bu çiçek her yıl tohum vermez, verse bile tohum melezdir. Ne demek istiyoruz? Bu bitkiyi tohumla çoğaltabilirsiniz ancak bitki birbirinden farklı şekil ve renkte çiçekler açar. Bu nedenle yıldız çiçeği genellikle yukarıda bahsettiğimiz gibi kök çeliği yöntemiyle çoğaltılır.

Açelya Çiçeği Bakımı, Anlamı, Çoğaltılması

yıldız çiçeği anlamı

Yıldız Çiçeği Anlamı, Özellikleri ve Çeşitleri

Dalya, dehlia isimleriyle de bilinen yıldız çiçeği, Asteraceae yani papatyagiller familyasına ait bir bitkidir. Ana vatanı Meksika olan bu çiçeğin birçok çeşidi mevcuttur. Dahlia yıldız çiçeği, iyi bir şekilde bakıldığında yaz ve sonbahar boyunca çiçekli kalır.

Renkli çiçekleri sayesinde hoş bir görüntüye sahip olan bu bitki evlerin yanı sıra park ve bahçelerde de süs bitkisi olarak değerlendirilir. Bu bitki çiçekçilerde ve yapı markette vazo çiçeği olarak satılır. Ancak bu şekilde kökleri olmadığından en fazla 10 gün yaşayabilir. Eğer evde yıldız çiçeği yetiştirmek istiyorsanız çiçekçiden yıldız çiçeği tohumu alıp saksıya ekebilirsiniz.

Yıldız çiçeğinin ömrü ne kadardır derseniz birçok çiçek gibi sezonluktur. Soğanları saklanarak havalar güzelleştiğinde tekrar yeşillendirilebilir. Yıldız çiçeği saksıda kolaylıkla yetiştirilebilen, bakımı zahmetsiz olan bir bitkidir. Yıldız çiçeği anlamı sabırdır. Yani bu çiçek sabrı temsil eder.

Nergis Çiçeği Bakımı, Evde Yetiştirme İpuçları

yıldız çiçeği nasıl çoğaltılır

Yıldız Çiçeği Soğanı Nasıl Saklanır?

Yıldız çiçeği soğanı, soğuğa karşı dayanıksızdır. Bu nedenle soğanları doğru bir şekilde saklamaya özen göstermelisiniz. Yıldız çiçeği soğanını toprak altında saklayabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise file ya da bez torba içinde muhafaza etmektir.

Kardelen Çiçeği Hikayesi, Özellikleri, Nerede Yetişir?

yıldız çiçeği çoğaltma

Sümbül Çiçeği: Bakımı ve Çoğaltılması

Atatürk Çiçeği Bakımı, Nasıl Çoğaltılır?

Küpe Çiçeği: Bakımı, Çoğaltılması, Çeşitleri

Sıklamen Çiçeği Bakımı: Ne Zaman Ekilir? Çoğaltma, Sulama

Orkide Bakımı: Çoğaltma, Budama, Sulama ve Saksı Değişimi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Hatmi Çiçeği Ve Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Hatmi Çiçeği Ve Kabak Çiçeği Dolması

6-8 kişilik, 25dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bakla Tarifi

Bakla

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bakla Kızartması (Bakla Balığı) Tarifi

Bakla Kızartması (Bakla Balığı)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bakla Salatası Farklı Ve Lezzetli Tarifi

Bakla Salatası Farklı Ve Lezzetli

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Günlerin Yıldızı Yıldız Şehriye Salatası Tarifi

Günlerin Yıldızı Yıldız Şehriye Salatası

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Yıldız Pide Tarifi

Yıldız Pide

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yıldız Kurabiye Tarifi

Yıldız Kurabiye

10-12 kişilik, 40dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yıldız Salata Tarifi

Yıldız Salata

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Sofranın Yıldızı Tarifi

Sofranın Yıldızı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri