Yoğurdun Faydaları, Suyunun Faydaları, Yoğurt Yemenin Faydaları

Yoğurdun Faydaları, Suyunun Faydaları, Yoğurt Yemenin Faydaları Tarifi

Neden Daha Çok Yoğurt Tüketmeliyiz?

Sizlere çok faydalı bir yazı ile geldik. Gün içinde bir şekilde yemeklerde, salatalarda veya çorbalarda tükettiğiniz yoğurt, sizin için ne kadar değerli? Bir düşünün istiyoruz. Sofralara saflık ve sadelik ekleyen bembeyaz bir yoğurt, bu yazımıza faydaları ile eşlik edecek. Pek çok şekilde tüketilen, kimi zaman hamur işi yemeklerinde yardımcı madde olan, yaz sıcaklarında buzlu su ile buluşup içinizi ferahlatan yoğurt faydaları sizler için araştırıldı ve yazıya döküldü.

Gün içinde tükettiğiniz yaklaşık 100 gramlık bir yoğurt, sadece 62 kaloriye sahip. Aynı zamanda 3 gram protein, 111 mg kalsiyum da içermekte. Sağlıklı bir yaşama sahip olmak istediğinizde, günlük yoğurt tüketimini ihmal etmemelisiniz. Şimdi sırada bol yoğurt faydası içeren başlıklarımız var. Her bir konu başlığı sizler için şifa olacak değerde.

Yoğurt ile sağlıklı kalmanız için, işte yoğurdun eşsiz faydaları!

yoğurt faydaları

Yoğurt Yemenin Faydaları Nelerdir?

Eğer günlük beslenme programınızda bir kase yoğurt yer alırsa; listedeki etkileri görebilirsiniz. Listede yer alan yoğurt faydaları okuduğunuzda, öğünlerinizden yoğurdu eksik etmeyeceksiniz.

  • Yoğurt, sindirim sisteminin en masum ve en etkili dostudur. Bağırsaklarınızı rahatlatıcı etkisi ile, metabolizmanızın çalışmasını sağlar. Araştırmalara göre yoğurdun içinde bulunan proteinler, süt proteinlerine göre daha rahat sindirilmektedir.
  • Yoğurdun içinde bulunan probiyotikler, bağışıklık sisteminiz için de oldukça yararlıdır.
  • Yoğurttan alınan kalsiyum, vücut tarafından emilebilen bir yapıya sahiptir. Böylece kemik, kas ve diş sağlığınız korunacaktır.
  • Gebelikte yoğurdun faydaları anne karnındaki bebeğin gelişimini destekler.Sağlıklı kemiklere sahip olması için; annenin gebelik döneminde yoğurt yemesi gerekir. Çocukluk döneminde ve emzirme döneminde mutlaka yoğurt tüketimine önem verilmelidir.
  • Kemik erimesinin önüne yoğurt ile geçebilirsiniz. Yoğurtta bulunan kalsiyum kemiklerinizin erimesini büyük oranda önlemektedir.
  • Yoğurt fosfor kaynağıdır. Vücudunuz için enerji üretimini destekler. DNA ve RNA için büyük önem arz eder.
  • Vitamin açısından güçlü bir besindir. Mayalanma esnasında B vitaminlerini ve C vitaminini sentezler. İhtiyacınız olan vitaminler, yoğurtta saklıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kemik gelişimini desteklediği için, yapılan araştırmalarda insan ömrünün yoğurt ile daha da uzun olabileceği ifade edilir.
  • Kolay sindirilen bir besin olduğu için, pek çok mide ve bağırsak hastalığını da ortadan kaldırmaktadır. Sindirim sorunlarını ortadan kaldırmak ve kabızlık gibi problemleri yok etmek için yoğurt iyi bir besin olacaktır.
  • Doğal bir antibiyotiktir. Yoğurt tükettiğinizde, vücudunuzda yer edinmiş zararlı bakterileri yok edebilirsiniz.
  • Zehirlenme durumunda, yoğurt Cu ve Fe gibi maddeler ile birleşerek bu maddelerin kana geçmesini önler. Zehirlenmeyi kesmek için zehirlenen kişiye yoğurt verilmektedir.
  • Düzenli olarak yoğurt tükettiğinizde, kanser riskini en aza indirmiş olursunuz. Yoğurt radyoaktif maddelerin etkisini ortadan kaldırmada iyi bir besindir.

yoğurt suyu

Yoğurt Suyunun Faydaları Nelerdir?

Mayalanan yoğurt, bir süre sonra suyunu salacaktır. Genelde bu yoğurt suyu kullanılmaz. Fakat yoğurt suyunun faydalarını öğrendikten sonra bir daha asla o suyu dökmeyeceksiniz. Yoğurt suyu vitamin değeri bakımından oldukça zengindir. Faydalarına değinecek olursak:

  • Yoğurdun yeşil suyunu çorbalarınıza ekleyerek, çorbanın lezzetini ikiye katlayabilirsiniz.
  • Bir miktar soğuk su ve biraz yoğurt suyu ile serinletici bir ayran elde edebilirsiniz. Böylece metabolizmanızı hızlandıracak soğuk içeceğiniz hazır olacaktır.
  • Tıpkı yoğurt gibi, suyu da kanser riskini en aza indirecektir.
  • Yoğurt suyunun yapısında bulunan probiyotikler, vücudunuzda yer edinmiş kötü huylu tümörler ile savaşır ve vücudunuzu zararlı maddelerden ve hastalıklardan korur.
  • Böbrek taşı şikayetlerinizi, yoğurt suyu tüketerek yok edebilirsiniz.
  • Anksiyete gibi ruhsal sıkıntılarda, yoğurt suyunun rahatlatıcı özelliği ile kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
  • Diyet günlerinizde yoğurt suyu tüketerek, tokluk hissi ile günü bitirebilirsiniz. Aynı zamanda yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Yoğurdun diyette faydaları hissedilsin istiyorsanız; öğünlerinizde yoğurdu eksik etmemelisiniz.
  • Şeker hastalarının yakındığı insülin direnci durumunu, yoğurt suyu tüketerek dengeleyebilirsiniz.

yoğurt faydaları

Yoğurdun Ciltteki Faydaları Nelerdir?

Yoğurt, sofralarda yer almanın dışında cilt bakımı konusunda da sizlere faydalı olacaktır. Cilt maskeleri için birkaç malzeme daha eklenerek etkili hale getirilebilir. Cildinize uyguladığınız yoğurt maskesinin faydaları ise adeta bir mucize!

  • Yoğurt yüzünüzü nemlendirmede etkili bir besindir. Yapısında bulunan laktik asitler, ölü deriyi soyar ve hücre yenilenmesini sağlar.
  • En doğal ve katkısız bir peeling görevine sahiptir. Cildinizi temizler, arındırır ve yeniler. Aynı zamanda parlaklık ve canlılık katar.
  • Cildinizde hapsolmuş mikropları temizler. Sivilceleri kurutur ve yok eder.
  • Güneş yanıkları için başvurulan ilk çözüm durağıdır. Yanık ve lekeler için oldukça etkilidir.
  • Gözenekleri sıkılaştırıcı etkisi ile siyah nokta oluşumunun da önüne geçer.

Yoğurdun Saça Faydaları Nelerdir?

  • Yoğurt, bu defa saçlarınıza faydalı olmak için harekete geçti. Yoğurt ile saç maskesi uyguladığınızda öncelikle saç diplerinizi rahatlamış olacaksınız.
  • Kuruyan saç diplerine derinlemesine nem vererek hücrelerin yenilenmesini sağlar. Kuru ve yıpranmış saçlar için de ideal bir çözüm olan yoğurt bakımı, saçlarınıza yumuşaklık ve parlaklık katacaktır. Ayrıca saç köklerini içinde bulunan vitaminler sayesinde besleyerek, saç dökülmelerini önleyecektir.

yoğurt kürü

Yoğurt Kürü Faydaları Nelerdir?

Yaklaşık 1 kase yoğurt içine çeşitli baharatlar eklenerek, faydalı yoğurt kürleri tüketilmektedir. Bu kürler kimi zaman detoks amaçlı kimi zaman ise mide rahatsızlıklarını önlemek amaçlı kullanılır.

Son zamanlarda sıkça tüketilen “zerdeçallı yoğurdun faydaları nelerdir” diyorsanız:

  • Zerdeçallı yoğurt; metabolizmanızın en büyük dostudur. Kilo verme sürecinde bağırsaklarınızı harekete geçirip yağ yakımınızı hızlandıracaktır.
  • Ayrıca kabızlık gibi problemlerde sindirim sisteminizi harekete geçirerek, daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
  • Özellikle karaciğer yağlanmalarında büyük rol oynar.

Diyet yapanlar arasında meşhur olmuş pul biberli yoğurdun faydaları ise şu şekildedir:

  • Pul biberi bağırsak ve mide sinirlerini uyaran, kısa süre içinde harekete geçiren bir tür baharattır. Sindirim sisteminizin çalışmasını hızlandırarak, bağırsaklarınızın temizlenmesinde etkilidir. Yoğurt üzerine eklenen pul biberi ise yağ yakıcı mucize bir kür olarak bilinmektedir.
  • Kadınlarda bel çevresinde biriken yağlardan kurtulmak için etkili bir kür önerisi olacaktır.

tarçınlı yoğurt

Tarçınlı Yoğurdun Faydaları Nelerdir?

Tarçın sütlü tatlılarda olmak üzere pek çok yerde kullanılan bir baharattır. Kan şekerini dengeleyici özelliği ile bilinir. Ayrıca antioksidan ve afrodizyak özellikler gösteren bir yapıya sahiptir. Cildin yaşlanmasını önlediği için de yoğurtla beraber iyi bir cilt maskesi olabilir. Tarçınlı yoğurt tükettiğinizde ise; anında midenizi rahatlatabilirsiniz. Mide rahatsızlığı yaşıyorsanız, günde bir kase tarçınlı yoğurt midenizi sağlığına kavuşturabilir. Kilo vermek istediğinizde ise; sağlıklı bir ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Metabolizmanız tarçınlı yoğurt ile harekete geçsin!

probiyotik yoğurt

Probiyotik Yoğurdun Faydaları Nelerdir?

Probiyotikler, insan sağlığı için etkili ve faydalı birer mikroorganizmalardır. Süt ürünlerinde daha çok bulunduğu için, sağlıklı beslenme açısından probiyotik yoğurtlar tercih edilir. Probiyotik yoğurdun faydaları nelerdir derseniz işte merak edilen o faydalar:

  • Bağırsaklarınızla ilgili tüm şikayetlerinizi, probiyotik yoğurt ile ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Egzama ve alerjik rinit gibi problemlerin tedavisinde etkilidir.
  • Her yaştan insan için bağışıklık sistemini güçlendirmek amacı ile tüketilir.
  • Ağız içi sorunlarında özellikle diş çürükleri ve diş eti rahatsızlıklarının tedavilerinde en doğal çözüm olarak tercih edilir.
  • Evinizde mayaladığınız ev yoğurdun faydaları Canan Karatay tarafından da vurgulanmaktadır. Canan Karatay; ev yoğurdunun probiyotik yoğurt olduğunu ve tüketen kişilerin daha uzun yaşadığını vurgulamaktadır.
yoğurt

Yoğurt Nasıl Mayalanır? Faydaları Nelerdir?

Yoğurt Diyeti Metabolizma Hızlandıran Kolayca Yağ Yakan Diyet

Yoğurt Kürü ile Zayıflama Önerileri

Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ev Yoğurdu Tarifi

Ev Yoğurdu

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Ev Yoğurdu Tarifi

Ev Yoğurdu

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Ev Yoğurdu Tarifi

Ev Yoğurdu

10-12 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ev Yoğurdu Tarifi

Ev Yoğurdu

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ev Yoğurdu Tarifi

Ev Yoğurdu

12-14 kişilik, 4 saat Hazırlık, 30dk Pişirme
Ev Yoğurdu Tarifi

Ev Yoğurdu

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Ev Yoğurdu Tarifi

Ev Yoğurdu

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ev Yoğurdu Yapılışı Tarifi

Ev Yoğurdu Yapılışı

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri