Kuşadası’nda Ne Yenir? Şehrin Gözdesi 10 Adres

Kuşadası’nda Ne Yenir? Şehrin Gözdesi 10 Adres Tarifi

Liman ve Turizm Kenti Kuşadası Yemek Rehberi

Türkiye’nin en büyük 3. limanı olan Kuşadası turizm merkezi olma özelliğiyle gündeme gelmektedir. Yıllardır akan turist trafiği bu bölgeyi popüler hale getirmiştir. Aydın’ın sevilen, canlı ve popüler ilçesi olan Kuşadası, her sene yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen güzel hatıralar yaşatan bir bölgedir. Eğer siz de kendinize hoş bir tatil hediye etmek isterseniz Kuşadası’nı güvenle tercih edebilirsiniz. Çünkü burada sizi bekleyen Kuşadası restoranlar ve konaklama yerleri A’dan Z’ye konforunuzu düşünerek hazırlanmıştır.

Antik Yunan’dan kalan eserler, girilmesi gereken temiz plajlar, denenmesi gereken yöresel yemekler ve daha da ötesi için sizlere faydalı bir yazı hazırladık. Kuşadası’na gittiğinizde hiç zorlanmadan şehir turu yapabilirsiniz. Çünkü bu satırlarda gününüzü gün edecek Kuşadası kahvaltı yerleri ve eğlence noktaları önerildi. Acıktığınız anda Kuşadası ne yenir diye düşünmeyeceksiniz. Sizlere en sevilen mekanları adresleriyle beraber öneriyoruz.

Renkli sokaklarıyla, eğlenceli akşamlarıyla, vur patlasın çal oynasın tekne turlarıyla unutamayacağınız bir Kuşadası gezisi sizi bekliyor. Hem yiyerek hem de eğlenerek tatil yapmak isteyenler bu bilgileri bir köşeye not etmeli!

kuşadası'nda ne yenir

Kuşadası’nda Nerede Yemek Yenir? En İyi 10 Restoran

1) Mezgit Restaurant

Mezgit Restoran, Kuşadası’nda bulunan en iyi deniz ürünleri sunan restoranlar arasında kendinden söz ettiriyor. Taze balıklarla hazırlanmış lezzetli akşam yemekleri için tercih edebileceğiniz Mezgit Restoran’da, yemek sonrasında kızarmış dondurma alarak gecenizi taçlandırabilirsiniz. Mezeleriyle de beğeni toplayan bu mekanı denemek için daha fazla geç kalmamalısınız!

Adres: Atatürk Bulvarı No: 104 Marina Karşısı Kuşadası, Aydın

İletişim: 0256 618 28 08

mezgit restaurant kuşadası
www.mezgitkusadasi.com

2) Marvista Cafe & Restaurant

Sahilde yer alan Marvista Restoran, hem kahvaltı hem de lezzetli öğünler için vazgeçilmez bir durak oluyor. Serpme kahvaltıdan, ızgara etlere kadar genişleyen menüsüyle birçok kişiyi memnun eden Marvista, Kuşadası’nda keyifli buluşmaların da adresi. Ekonomik menüsüyle misafirlerin hoşnut kalmasını sağlayan Marvista Restoran, güneşin batışını yakalamak isteyenler tarafından akşam üzeri tıklım tıklım oluyor. Bu keyfi siz de yaşayın!

Adres: Türkmen, Atatürk Bulvarı, No: 46, Kuşadası, Aydın

İletişim: 0256 614 38 07

marvista cafe restaurant kuşadası

3) Saray Restaurant

Kuşadası’nda farklı yemek kültürlerini bir arada bulabileceğiniz bir mekan aradığınızda, oklar size Saray Restoran’ı gösterecek. Burada pek çok ülkenin lezzetli yemekleri sunuluyor ve sizlere eğlenceli bir akşam armağan ediliyor. Canlı müziğe denk geldiğinizde değmeyin keyfinize! Saray Restoran, Kuşadası’na gelenlerin uğradığı ve çevresine tavsiye ettiği lezzet duraklarından biri olarak karşınızda!

Adres: Camikebir, Bozkurt Sokak No: 25, Kuşadası, Aydın

İletişim: 0544 921 62 24

saray restaurant kuşadası

4) Tranche Steak House

Canınız kırmızı et yemek istediğinde hiç düşünmeden gidebileceğiniz bir mekan öneriyoruz sizlere. Tranche Steak House, yumuşacık etlerin lezzetli ve özenle servis edildiği bir durak. Kuşadası’nda keyifli bir öğün yaşamak istediğinizde, manzarasıyla içi ferahlatan menüsüyle de mideyi doyuran Tranche Steak House tercih edebilirsiniz. Kuşadası günlerinizi lezzet ve mutlulukla yaşayın diye!

Adres: Türkmen, Setur Marina Avm, Atatürk Bulvarı No: 101, Kuşadası, Aydın

İletişim: 0256 618 28 29

tranche steak house

5) Kiwi Restaurant

Kuşadası’nın popüler yerlerinden biri olan Kadınlar Denizi’nde kendini sevdiren Kiwi Restoran, dinlenmek ve yemek yemek istediğinizde uğrayabileceğiniz adreslerden biri. Kahvaltıdan akşam öğünlerine kadar leziz servisler sunan Kiwi Restoran sıcak yemekler, tatlılar ve içecekleriyle beğeni topluyor. Kadınlar Denizi’nde yüzme keyfinden sonra Kiwi Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Kadınlar Denizi, Kadınlar Denizi Caddesi No: 31, Kuşadası, Aydın

İletişim: 0256 612 27 56

kiwi restaurant

6) Planet Yucca

Canlı müzik sevenlerin sık sık buluştuğu Planet Yucca, aynı zamanda yemek yemeyi sevenlerin de ortak noktası. Salatası ve yemekleri bol porsiyonlu olan Planet Yucca, sizlere Kuşadası akşamlarını en eğlenceli şekilde yaşatıyor. Hem restoran hem de mini bir konser alanı olarak görebileceğiniz Planet Yucca’da, olduğunuz anın tadını almanızı öneriyoruz. Yemekler de müzikler de ruhunuzu doyuracak!

Adres: Camikebir, Sağlık Caddesi No: 65, Kuşadası / Aydın

İletişim: 0 256 612 07 69

planet yucca kuşadası

7) Kule Seafood Restoran

Kuşadası’nın enfes manzarasını doya doya izleyebileceğiniz bir mekan ararsanız, Kule Seafood Restoran’ı deneyebilirsiniz. Balık sofrasının özenle hazırlandığı bu adreste, masanızı donatan mezelerle gözleriniz de iştahınız da açılacak. Yediklerinizin karşısında hak edici bir rakam ödeyerek, dolu dolu bir akşam geçirebilirsiniz. Kaliteli, nezih ve samimi bir Restoran aradığınızda, Kule Seafood Restoran aklınızdan çıkmasın!

Adres: Hacı Feyzullah Mahallesi, Mahmut Esat Bozkurt Caddesi, Kuşadası, Aydın

İletişim: 0256 612 00 90

kule seafood restaurant

8) Port Yelken Restaurant

Işıl ışıl bir akşamda, Port Yelken Restoran’ın nezih mekanında buluşmak ister misiniz? Birbirinden lezzetli sıcak ve soğuk mezeleri masanızda yerini alırken, siz de manzara karşısında dalıp gideceksiniz. Taze balık ve et yemeklerinin kokusunu aldığınızda iştahınızın birden açıldığını fark edip bu ortamın tadını çıkarabilirsiniz. Port Yelken Restoran, hızlı ve kaliteli servisiyle Kuşadası’nın sevilen adreslerinden biri oluyor!

Adres: Camikebir, Ege Ports, Kuşadası, Aydın

İletişim: 0256 612 80 08

port yelken restaurant

9) Toros Resturant

Deniz ürünleri tüketiminin yaygın olduğu Kuşadası’nda geçmişi 1894 senesine uzanan bir lezzet durağı var. Toros Restoran, Kuşadası’na gelen misafirlerin uğradığı ve lezzete doyduğu bir mekan. Izgara ya da tava balık sevenler, sıcak ve soğuk mezeleri tatmak isteyenler Kuşadası’nda Toros Restoran’da buluşuyor. Ekonomik menüleriyle konuklarının gönlünde taht kuran Toros Restoran, sizin de favori mekanınız olabilir!

Adres: Camikebir, Atatürk Bulvarı No: 19/21, Kuşadası, Aydın

İletişim: 0256 614 11 44

toros restaurant kuşadası

10) Aryam Çapa Balık

Kuşadası’nda sahili süsleyen ve acıkanları davet eden mekanlardan biri de Aryam Çapa Balık. Denize sıfır bir konumda, lezzetli sofralarda buluşmak isteyenler Aryam Çapa Balık’ı tercih ediyor. Kuşadası’na yeni gelmişseniz ve nerede yemek yesem diye düşünüyorsanız; Aryam Çapa Balık’ta masanızı ayırıp unutulmaz bir öğün geçirebilirsiniz! Aryam Çapa Balık sizler için kapısını açıyor!

Adres: Kadınlar Denizi, Kuşadası, Aydın

İletişim: 0544 722 12 46

aryam çapa balık

Kuşadası Gezilecek Yerler – Aktivite Tavsiyeleri

Kuşadası’na yolunuz düştüğünde Kuşadası içinde ve yakınlarında bulunan yerleri görmeden dönmeyin. Bu adresler hem doğal hem de tarihi miras niteliğinde. Plajlar, koylar ve süslü sokaklar sizi bekliyor. Tarihin size armağanı olan yerleri daha iyi görmek için listemizi inceleyebilirsiniz!

  • Güvercinada
  • Kuşadası Milli Parkı
  • Efes Antik Kenti
  • Meryem Ana Evi
  • Zeus Mağarası
  • Kadınlar Plajı
  • İsabey Camii
  • Kuştur Plajı
  • Kurşunlu Manastırı
  • Dilek Yarımadası
  • Davutlar
  • Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı
  • Kaleiçi Cami
  • Roma Hamamı
  • Andız Kulesi
Efes Antik Kenti

Kuşadası Nerede, Nasıl Gidilir?

  • Kuşadası, Aydın’ın bir ilçesidir. Kuşadası’na ulaşmak için Aydın’a varış yapmanız önerilir. Özel araçla, uçakla, otobüslerle buraya varmanız oldukça kolay.
  • Eğer yaz dönemlerinde uçakla ulaşımı tercih edecekseniz, biletinizi erkenden almanızda fayda var çünkü yaz aylarında Kuşadası oldukça kalabalık oluyor ve birçok turist uçakla ulaşım sağlıyor.
  • Eğer İzmir güzergahından hareket edecekseniz, İzmir ve Kuşadası arasında 100 km olduğunu bilmeniz gerekir.
  • İzmir – Aydın otoyolunu kullananlar, Selçuk çıkışından yaklaşık 20 km daha ilerleyerek Kuşadası’na varabilir.
  • Aydın merkezden ise kalkış yapan belediye otobüslerini kullanabilirsiniz.
  • Uçakla ulaşım sağlamak isteyenler İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na inebilir ve araç kiralayarak Kuşadası’na geçebilir.
Dilek Yarımadası

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Aydın’da Ne Yenir, Neyi Meşhur? En İyi 7 Restoran

Denizli’de Ne Yenir? En Meşhur 10 Yöresel Restoran

İzmir’de Ne Yenir? İzmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Çeşme’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil İçin 7 Süper Mekan

Şirince’de Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 7 Mekan – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri