Aloe Vera Nasıl Kullanılır? Çok İşinize Yarayacak 7 Farklı Yöntem

Aloe Vera Nasıl Kullanılır? Çok İşinize Yarayacak 7 Farklı Yöntem Tarifi

Cilt İçin En İyi Nemlendirici: Aloe Vera ve Kullanımı

Aloe vera, Afrika kökenli zambakgiller familyasından gelen ve kaktüse benzeyen bir bitkidir. Hakkında birçok araştırma yapılmış olan bitkinin, insan sağlığına çok faydalı olduğu görülmüştür. Tıpta da yararlı olduğu kabul edilen aloe vera, ilaç ve kozmetik endüstrisinde kullanılan bir bitkidir.

Peki aleo vera nasıl kullanılır? Faydaları ve kullanım şekilleri nelerdir? Soruların yanıtlarını öğrenmek istiyorsanız bu yazıyı sonuna kadar okuyabilirsiniz.

aloe vera jel

1) Aloe Vera Jel Nasıl Kullanılır?

Aloe vera bitkisi dahili ve harici olmak üzere iki şekilde kullanılır:

Ağız yoluyla tüketilen bitki sindirim sistemine, bağırsakların düzenli çalışmasına ve sinir sistemine faydalıdır. Cilde sürülerek uygulandığı zaman da cilt için yararlı olur. En yaygın kullanım alanı cilt sorunları ve cilt bakımıdır. Lekelerin ve siyah noktaların yok edilmesi konusunda etkilidir. Yapılan bazı araştırmalar sonucunda aloe vera jelinin cilt için en iyi nemlendirici olduğu tespit edilmiştir. Güneşin neden olduğu kızarıklıklar için de faydalıdır.

Aloe vera cilde nasıl kullanılır sorusunun yanıtı şöyledir: Hazır bir ürün alarak uygulayabileceğiniz gibi canlı bitkiden jel çıkararak da kullanabilirsiniz. Bitkinin bir yaprağını alın ve kökten uca doğru ince parçalar halinde ayırın. Yaprakta olan jeli, kullanacağınız miktar kadar aldıktan sonra cildinizde sürmek istediğiniz bölgeye uygulayın. Cildinizdeki morluklar, kızarıklar ve lekeler için kullandığınızda etkili sonuçlar alabilirsiniz.

aloe vera kremi

2) Aloe Vera Kremi Nasıl Kullanılır?

Aloe vera yaprağı jeli ve manolya özü içeren aloe vera kremi, cildinizi en iyi şekilde nemlendirerek bakım yapar. Cilt tarafından kolayca emilir ve yumuşak bir his yaratır. Hassas ve kuru ciltler için çok uygun bir bakım kremidir. Hem yüze hem vücuda uygulanabilen krem, cildi yağlandırmadan nemlendirir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanılır.

Kendiniz evde krem yapmak isterseniz hazırladığınız kremin içerisine, bitkinin yapraklarından aldığınız jeli karıştırarak doğal bir aloe vera kremi elde edebilirsiniz. Yüzünüze ve vücudunuza ihtiyaç duyduğunuz oranda uygulayabilirsiniz.

Evinizde veya ofisinizde yetiştireceğiniz aleo vera çiçeği nasıl kullanılır sorusunun yanıtı ise çok yönlü kullanılır olmasıdır. Cilt bakımınız için kullanabileceğiniz gibi evinizin ya da ofisinizin negatif enerjisini temizlemesi için de ondan faydalanabilirsiniz. Üstelik hastalıklara karşı koruyucu etkisi de vardır.

aloe vera maskesi

3) Aloe Vera Maskesi Nasıl Uygulanır?

Evinizde farklı malzemeler kullanarak aloe veralı maskeler yapabilirsiniz. Cilt bakımınıza çok faydalı olacak bu maskeleri kolayca uygulayabilirsiniz.

Önce bitkinin yapraklarından bir yemek kaşığı kadar jel çıkarın ve bir kaba koyun. Jelin içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve 2 çay kaşığı kil koyarak karıştırın. Bu maske yağlı ciltler için uygundur. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın.

Kuru ciltli olanlarsa bu maskeyi,1 yemek kaşığı aole vera jeline 1 çay kaşığı kadar badem yağı ya da zeytinyağı ekleyerek yapmalıdır. Maske çeşitlerini artırmak sizin seçiminize kalmıştır. Aloe vera cilt kadar saç bakımında da etkili olan bir bitkidir.

Aloe vera saça nasıl kullanılır derseniz şu şekilde kullanabilirsiniz: Bitkinin yaprağını ikiye ayırarak içerisindeki jeli çıkarın ve bir kaba alın. Yaklaşık bir çorba kaşığı jelin içerisine 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Ardından saçınızın tamamına sürün ve 15 dakika kadar bekleyin. Sürenin bitiminde saçınızı yıkayın. Saçlarınızın daha canlı ve parlak göründüğünü hemen fark edeceksiniz.

aloe vera suyu

4) Aloe Vera Suyu Nasıl Kullanılır?

Aloe vera bitkisi mineral, vitamin, aminoasit ve fitosterol yönünden çok zengin olup birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde faydalıdır. Cilt sağlığı ve güzelliğine olan katkılarının yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendir, sindirim sistemini düzenler ve kabızlığa iyi gelir. Kabızlık sorunu yaşayanlara aloe vera suyu içmeleri tavsiye edilir. Aç karnına bir bardak aloe vera suyu içmek hazmı kolaylaştırır ve bağırsak hareketini hızlandırır.

Aloe vera bitkisinin tüm faydalarını içinde barındıran aloe vera suyu, besin değeri yüksek bir içecektir. Bitkinin jelinin ya da suyunun normal doz olarak tüketilme miktarı, günde 1 – 3 kez, birer yemek kaşığıdır. Aloe vera suyu vücut direncini artırmaya yarayan antioksidan ve diğer temel besin maddeleri yönünden çok zengindir. Bu özelliği nedeniyle birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösterir.

Ayrıca aloe veranın; antioksidan, beta-sitosterol, C vitamini, beta karoten, çinko ve selenyum içeriğinin, kanseri önlemeye yetkin olup olmadığı hakkındaki araştırmalar hızla devam etmektedir. Aloe vera suyunu evinizde konsantre şeklinde hazırlayarak buzdolabında birkaç gün bekletebilirsiniz. Bu sudan alacağınız iki yemek kaşığı özü, bir bardak suya karıştırarak tüketebilirsiniz.

aloe vera yağı

5) Aloe Vera Yağı Nasıl Kullanılır?

Cilt bakımında etkili sonuçlar veren aloe vera yağı, bitkinin kendisinden elde edilir. Cilt sorunlarında, yanıklarda, alerjik reaksiyonlarda ve böcek ısırmalarında faydalıdır. Kaslardaki şişlikleri ve ağrıları da azaltır. Hoş bir aroması olduğu için rahatlatıcı etkiye sahiptir. Aloe vera yağı anti bakteriyel özellik taşıdığı için yaraların iyileşmesini sağlar. Vücutta oluşan mantarlar için faydalıdır. Yüzdeki lekelerin giderilmesi için kullanılır. Kuru ciltlerde çatlakların oluşmasını önler. Her gün düzenli biçimde aloe vera yağı ile masaj yaparak çatlak oluşumunun önüne geçilebilir.

Aloe vera yağı, cilt hücrelerine oksijen taşıyarak cildin esnek kalmasını ve nemlenmesini sağlar. Yağı kullandıktan birkaç gün sonra cildinizin parlak ve ışıltılı olduğunu görürsünüz. Ayrıca yaşlanmaya karşı koyarak cildin genç kalmasına yardım eder. Ciltte oluşabilecek hastalıklara karşı cildi koruma özelliğine sahiptir. Bünyesinde yer alan amino asitler, doku oluşumuna katkı sağlar. Aloe vera yağı vücutta meydana gelen iltihapları iyileştirir. Bileşiminde bulunan kalsiyum, potasyum, fosfor, demir, sodyum, manganez ve çinko ile bedene sağlık verir. Mide rahatsızlıklarına karşı da faydalıdır. Antikor oluşumunu yardımcı olur.

Aloe vera yağı hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

aloe vera sabun

6) Aloe Vera Sabun Nasıl Kullanılır?

İbrahim Saraçoğlu aloe vera nasıl kullanılır konusunda yaptığı tüm açıklamalarda, bitkinin cilt ve vücut sağlığı için çok faydalı olduğunu belirtmiştir. Aloe veralı ürünlerin kullanılmasını da tavsiye eder. O ürünlerden bir tanesi olan Aloe vera sabunu, kan dolaşımını hızlandıran ve cildin nem dengesini koruyan bir sabundur. Bu sabunu kuru ve alerjik cilt yapısına sahip olanlar da kullanabilir. Cildi derinlemesine besler ve aşırı yağlanmaya karşı cildi korur. Epitel doku onarımı için çok faydalıdır. Akne ve sivilce oluşumunu engeller.

Aloe vera sabunu ayak kokusunu alma ve nasırlı ayakları iyileştirme özelliğine de sahiptir. Diğer sabunlara oranla daha yumuşak bir yapısı vardır. Yalnız cilt için değil saçların yıkanması için de kullanılabilir. Hem cilde hem de saçlara parlak ve sağlıklı bir görünüm verir. Yıpranmış cildi onararak ölü hücrelerden temizler. Aloe vera sabunu böcek ısırıkları tedavisinde de kullanılır.

aloe vera

7) Sivilceler İçin Aloe Vera Nasıl Kullanılır?

Aloe vera sivilce tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Bitkinin jelini alarak doğrudan ciltteki sivilceli bölgelere uygulayabilirsiniz. Yarım saat kadar bekleyip daha sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Bu uygulamayı günde iki kere yaparsanız kısa zaman içerisinde etkisini görebilirsiniz. Aloe vera jeli sivilcelerinizi en doğal yolla tedavi ederken aynı zamanda cildinize parlaklık ve ışıltı da verecektir.

aloe vera sivilce

Aloe Vera Nedir? Özellikleri, Bakımı ve Ürünleri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sulu Köfte (Farklı Yöntemle Nefis) Tarifi

Sulu Köfte (Farklı Yöntemle Nefis)

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Çilek Reçeli Farklı Bir Yönteme Tarifi

Çilek Reçeli Farklı Bir Yönteme

4-6 kişilik, 35dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Farklı Yöntem İle Çıtır Kabak Tarifi

Farklı Yöntem İle Çıtır Kabak

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
4 Farklı Sarımsak Saklama Yöntemi Tarifi

4 Farklı Sarımsak Saklama Yöntemi

12-14 kişilik, 2 saat 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Salça Nasıl Küflenmeden Uzun Süre Kullanılır Tarifi

Salça Nasıl Küflenmeden Uzun Süre Kullanılır

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 45dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri