Anadolu Yakası En İyi 10 Meşhur Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler

Anadolu Yakası En İyi 10 Meşhur Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi

Anadolu Yakası Mekan Keşfindeyiz!

İstanbul tarihi geçmişi, kültürel altyapısı ve doğal güzellikleri ile hem yerli hem de yabacı turistlerin en fazla uğradığı şehirler arasında ilk sırada yer alır. Pek çok olanağa sahip olan İstanbul’un Anadolu yakası, gezilecek yerler ve keşfedilecek mekânları ile dikkatleri üzerine çeker. Dört mevsimde de konaklama, gezme ve keşfetmeye uygun olan Anadolu yakası hem sakin bir dinlence hem de maceraperest bir serüven yaşamak isteyenlerin uğrak yeridir.

40 ilçesi bulunan İstanbul’un Anadolu yakasında 14 ilçe bulunur. Bu metropolde hem gezme hem de yeme & içme anlamında seçenekler neredeyse sınırsızdır. Şehrin Anadolu tarafında Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar yer alır. Bu ilçelerin her birinin kendi tarihi, yaşanmışlıkları ve kültürü vardır. Bu bakımdan farklı arayışlardaki konuklara geniş bir seçenekler listesi sunar.

Şehir içi ve şehirler arası ulaşım olanakları gelişmiş olduğundan istenilen destinasyona varma seçenekleri de gelişmiştir. Deniz yolu, kara yolu ve demir yolu aktif biçimde hizmet verir. Bu bakımdan ziyaretçilerin ne istediklerini düşünmeleri, araştırmaları ve bu doğrultuda ulaşım seçeneklerini öğrenmeleri kâfidir.

anadolu yakası mekan keşfi

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

Anadolu Yakası denildiğinde gezilecek ve keşfedilecek onlarca yer akla gelir. Seçenekler çok olmakla birlikte mutlaka gidilip görülmesi tavsiye edilen meşhur birkaç yer vardır.

  • Üsküdar Kız Kulesi
  • Çamlıca Tepesi
  • Kadıköy Barlar Sokağı
  • Bağdat Caddesi
  • Beylerbeyi Sarayı
  • Ümraniye Dudullu Tepesi
  • Beykoz Anadolu Kavağı
  • Anadolu Hisarı
  • Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi
beylerbeyi sarayı

Anadolu Yakasının En İyi 10 Meşhur Lezzet Durağı

Dünya mutfağı, yöresel tatlar ve daha nicesini içerisinde barındıran İstanbul Anadolu Yakası fasıl olanaklarından deniz ürünleri içeren mekânlara, nostaljik konseptli yeme-içme alanlarından farklı tatlar deneme olanağı sunan restoranlara değin geniş bir yelpaze sunar.

İşte, Anadolu yakasında ziyaret edilmesi gereken 10 yeme & içme mekânı!

1) Villa Bosphorus – Beylerbeyi

Villa Bosphorus gerek zengin menüsü ve deniz ürünlerine yönelik leziz tatları gerek manzarası ile İstanbul’a gelindiğinde mutlaka uğranması gereken mekânlardan biridir. Her iki köprüyü de görmesi mekânın konuklarına sağladığı avantajlar arasında yer alır. Anadolu’yu Avrupa ile birleştiren köprünün Anadolu tarafındaki ayaklarının hemen yanı başında yer alan mekânda muazzam bir manzara eşliğinde balık çeşitlerinden yiyebilir ya da geniş deniz ürünleri listesinden dilediğinizi tadabilirsiniz.

Adres: Beylerbeyi Mah. Beylerbeyi İskele Cad. No: 18, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 318 68 10 / 0533 256 56 94

villa bosphorus

2) Kız Kulesi Restaurant – Salacak

Öyküsü dünyaca ünlü Meşhur Kız Kulesi’nde yemek yeme isteğinde olanlar için Kız Kulesi Restaurant ideal bir tercih. Deniz kenarı, teras, iç ve dış mekân opsiyonlarına sahip olan bu yerde kahvaltı, lüks yemek ve full bar seçenekleri mevcuttur. Hem deniz hem de boğaz manzarasını masalsı bir atmosferde deneyimlemek isteyenlere ev sahipliği yapan restorana deniz yolundan ulaşıyor olmak ise ayrıca keyiflidir.

Adres: Kız Kulesi, Salacak Mah. Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 342 47 47

kız kulesi restaurant
www.istanbul.com

3) Lacivert Restaurant – Anadoluhisarı

Anadolu yakası restaurantlar bakımından oldukça zengindir. Konuklarına son derece geniş bir menü sunan Lacivert restoran Anadolu yakası kahvaltı seçenekleri arasında tercih yapacaklara önerilebilir. Lacivert’te köy kahvaltısından İngiliz kahvaltısına ve brunch konseptine değin geniş bir sabah – öğlen menüsü vardır. Mekân ayrıca Akdeniz ve Türk mutfağını kapsayan birbirinden leziz tatları ve muazzam manzarası ile de tercih sebebidir.

Adres: Anadolu Hisarı Mah. Körfez Caddesi, No: 57/A, Beykoz, İstanbul

İletişim: 0216 413 37 53 / 0216 413 42 24

lacivert restaurant

4) Del Mare Ristorante – Çengelköy

Anadolu yakası balıkçı temasının en güzel örneklerinden biri olan Del Mare denize nazır konumu, menüsü ve emek harcandığı belli olan dekorasyonu ile mutlaka gidilmesi gereken mekânlardan. Balık yemek isteyenlerin ve bilhassa meze sevenlerin uğraması gereken bu balıkçının menüsünde kabak çiçeği dolmasından çiğ enginar salatasına ve karides güvece kadar farklı ve leziz çeşitli mezeler yer almakta.

Adres: Çengelköy Mahallesi, Kuleli Caddesi, No: 53/4, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 422 57 62

del mare ristorante

5) A’jia Restaurant– Kanlıca

İstanbul Anadolu yakasına gelindiğinde Kanlıca’ya gitmek adettendir. Buraya gelindiğinde A’jia Restaurant gidilecek yeme & içme mekânlarından biridir. American Academy of Hospital Services’in ödüle layık gördüğü Osmanlı yalısı restoran Akdeniz lezzetleriyle ünlüdür. Kanlıca manzarası eşliğinde lezzetli bir akşam yemeği yemek isteyenler için güzel lezzet duraklarındandır. Restoranın yanı sıra otel olması ise misafirlere konaklama avantajı da sunar.

Adres: Halide Edip Adıvar Cad. No: 27, 34810, Kanlıca, İstanbul

İletişim: 0216 413 93 00

ajia restaurant
www.ajiahotel.com

6) Hatay Restaurant – Bostancı

1967 yılından bugüne hizmet veren bu tarihi restoran yemeklerin tadıyla, geniş menüsüyle ve yemekleri sunum biçimiyle kaliteli mekânlar arasında yer alır. Hem ana yemekleri hem de leziz mezeleri ile mükellef bir masa donatmaya imkân veren mekân, yalnızca tarihi atmosferiyle dahi tercih sebebidir. Anadolu yakası akşam yemeği seçeneklerinden biri olan bu otantik restoranda alkollü içecek servisi de mevcuttur.

Adres: Bostancı Mahallesi, Bağdat Caddesi, No: 526/A, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 361 33 57

hatay restaurant

7) İOKİ Sushi Bar & Japanese Restaurant – Kandilli

İstanbul’da yer alan en ünlü Uzakdoğu restoranlarından biri olan İoki Sushi Bar hem dünya mutfağını denemek isteyenleri hem de Uzakdoğu tatlarını sevenler için iyi bir tercih olacaktır. İsminin kaynağı olan ünlü Hollywood şefi Keizo Okita’nın tariflerini içeren menüsünde kırmızı et, deniz ürünleri ve noddle çeşitleri yer alır. İoki Sushi Bar & Japanese Restaurant’ın Kandilli dışında İstinye’de de bulunduğunu belirtelim.

Adres: Kandilli Mah. Kandilli Cad. No: 11/A, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 202 20 22

ioki sushi bar

8) İnciraltı Meyhanesi – Beylerbeyi

Anadolu yakası meyhane seçenekleri bakımından da oldukça zengindir. Geçmişi yad etmek isteyenlerin gönül rahatlığı ile gidebileceği İnciraltı Meyhanesi, eski meyhane kültürünü yaşatmaya çalışan mekânlardan. Muhammara, balık turşusu, midye-lahana dolması, Ermeni pilaki ve daha pek çok çeşit mezesi bulunan İnciraltı’nda rakı keyfi sonrası geleneksel Türk kahvesi içmek de mümkün.

Adres: Beylerbeyi Mah. Arabacılar Sokak, No: 4, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 557 66 86

inciraltı meyhanesi

9) Karşıbeyaz – Ataşehir

Anadolu yakası kebapçılar bakımından cennetidir demek doğru olacaktır. Yöresel lezzetlerden olan kebap denildiği zaman pek çok isim akla gelir, Karşıbeyaz Lezzetler Grubu İstanbul’da meşhur olan kebapçılardan biridir. Yeniköy ve Florya’da hizmet veren mekânın Ataşehir’de de bir şubesi mevcuttur. Water Garden Ataşehir’de hizmet veren Karşıbeyaz yöresel kebap, ızgara ve tatlıları incelikli bir sunumla servis eden mekânlardan.

Adres: Water Garden Yaşam Merkezi; Barbaros Mahallesi, Şebboy Sokak, No:2, Ataşehir, İstanbul

İletişim: 0850 441 20 40

kaşıbeyaz

10) The Crepe Escape – Bağdat Caddesi

The Crepe Escape pancake ve krepleri ile meşhur olan yeme – içme mekânlarından. Modern ve samimi de bir konsepti olan bu kafe, rahatça oturma ve tatlı ya da tuzlu krep çeşitlerinden doyasıya yeme seçeneğinin bulunduğu bir yer. Glutensiz de dahil 20’nin üzerinde krep çeşidi bulunan The Crepe Escape de kahve çeşitlerinin olması tatlının yanında kahve içmek isteyenleri sevindiren bir detay. Mekân ayrıca son derece sıcak ve tatlı bir iç dizayna da sahip.

Adres: Caddebostan Mah. Bağdat Cad. Beyaz Akasya Sokak, No: 4, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 408 23 05

the crepe ascape

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Çengelköy Gezilecek Yerler, Uğrak Noktası 10 Meşhur Adres

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

Samatya Restoranları – Tarihin İzini Takip Edebileceğiniz 10 Mekan

Cihangir’de Nerede Ne Yenir? Uğramanız Gereken 10 Popüler Mekan

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

19. Gün İftar Menüsü

İftara ne yapsam diye düşünmek yok, Nefis Yemek Tarifleri her gün yanınızda! 19. günde harika sunumlarıyla enfes bir iftar menüsü hazırladık. Yayla çorbası ile nefis bir başlangıç yapıyoruz. Doyurucu ramazan yemekleri taleplerinizi karşılayabilecek harika önerimiz var: Patates mantısı ve iştah ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lezzet Durağı Kurabiye Tarifi

Lezzet Durağı Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Anadolu Çorbası (Enfes Lezzet) Tarifi

Anadolu Çorbası (Enfes Lezzet)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Anadolu Çorbası Tarifi

Anadolu Çorbası

2-4 kişilik, 45dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Anadolu Pilavı Tarifi

Anadolu Pilavı

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Anadolu Çorbası Tarifi

Anadolu Çorbası

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri