Cihangir’de Nerede Ne Yenir? Uğramanız Gereken 10 Popüler Mekan

Cihangir’de Nerede Ne Yenir? Uğramanız Gereken 10 Popüler Mekan Tarifi

Cihangir Sokaklarında Mekan Keşfindeyiz!

Herhangi bir önem sırasına göre hazırlanmayan bu liste, Cihangir semtindeki tavsiye ettiğimiz mekânları sıralama yapmaksızın sunma gayesi taşır. Cihangir kebapçı ya da Cihangir restoranları gibi önerilerin yer aldığı Cihangir mekanlar listesi, bu tarihi semtte ziyaret edebileceğiniz birbirinden güzel mekânlardan yalnızca birkaç tanesini içerir.

Siz de vakit kaybetmeden İstanbul’un kalbinde yer alan tarihi Cihangir semtini gezmeli, Rum evleriyle çevrelenmiş dar sokaklarında yürümeli, kibar insanlarıyla tanışmalı ve birbirinden güzel mekânlarda vakit geçirmelisiniz.

cihangir nerede

Cihangir Nerede, Nasıl Gidilir?

İstanbul’da entelektüellik denildiğinde ilk akla gelen, ismini Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlundan alan ve birbirinden renkli, şık tasarımlı kafeleri, her köşe başındaki sevimli kedileri, semte kimlik katan Rum mimarisi, sanatçı popülasyonu ve hem zarif hem de samimi insanıyla dikkat çeken Cihangir; her dönem yerli ya da yabancı çok sayıda turisti ağırlayan, İstanbul’un en gözde semtlerinden biridir. Beyoğlu ilçesine bağlı olan semt, İstiklal Caddesi’ne yakın konumuyla oldukça merkezi bir yerdedir.

Taksim Meydanı’ndan da, Kabataş’tan da yürüyerek kolaylıkla ulaşılabilen Cihangir, büyük bir çoğunluk için en yaşanılabilir semtlerin başında gelir. Samimi mahalle kültürünün korunduğu Cihangir’de esnaf hâlâ sıcak, insanlar hâlâ kibardır.

Kediler hiç kaçmaz Cihangir’de, yolda karşılaşan insanlar birbirlerine güler yüz gösterir, selam verir. Herkesin özlediği, imrendiği hayatı korumayı başaran, barışçıl ve ilham veren atmosferiyle göz dolduran semt, birbirinden güzel mekânlara da ev sahipliği yapar. Gitmenizi tavsiye ettiğimiz Cihangir mekanlar listesi!

İşte, Cihangir’in En Gözde 10 Mekanı!

1) 5. Kat Restaurant

1993 yılından beri Cihangir’de faaliyet gösteren 5. Kat; eşsiz manzarası, birbirinden lezzetli yemekleri, insanın ruhunu dinlendiren müzikleri, sıcakkanlı çalışanları ve özellikle muhteşem kahvaltısı ile ön plana çıkar. Cihangir kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen yer olan 5. Kat, kurulduğu günden beri birbirinden ünlü isimleri ağırlamakta, Cihangir’e gelen herkese büyük bir mutluluk ve özveriyle hizmet vermektedir.

Adres: Cihangir Mahallesi, Soğancı Sk. No: 7, 34427 Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 293 37 74

cihangir 5. kat
www.5kat.com

2) Kronotrop

Kahve meraklılarının vazgeçilmez mekânlarından biri olan Kronotrop, Cihangir’in en ünlü kahvecileri arasında yer alır. Specialty Coffee akımının başarılı temsilcisi olan Kronotrop, düzenlediği workshoplar ile de en çok tercih edilen cihangir kafeler listesinin de olmazsa olmazıdır. Cihangir semtindeki Firuzağa Cami Sokak üzerinde yer alan mekân; küçük, samimi ve sıcak bir atmosfer sunar.

Adres: Kuloğlu Mahallesi, Firuzağa Cami Sk. No: 4, 34433 Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 249 92 71

kronotrop

3) Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar

Özellikle akşamüstü saatlerde dolup taşan Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar; birbirinden lezzetli kahveleri ve zengin kokteyl çeşitliliği ile dikkat çeker. Hem alkollü hem de alkolsüz içecek isteyen herkese hitap eden mekan; önündeki sandalyeleri, içerdeki rahat koltukları, her köşesinde yatan miskin kedileri ve samimi, güler yüzlü çalışanlarıyla misafirlerini ağırlar. Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar, 16:00 ve 02:00 saatleri arasında hizmet verir.

Adres: Akarsu Cad. Kılıçali Paşa Mah. No: 22/A Cihangir, Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0532 773 00 13

geyik coffee cihangir

4) Pizzeria Trio

Uzun yıllar boyunca yurt dışında yaşamış olan ve İtalyan mutfağının özünü kendi memleketinde kavrayan işletmecisi ve İstanbul’un en iyi şeflerinden birini barındırması, Pizzeria Trio’nun en gözde Cihangir pizzacı mekânlarından biri olmasını sağlar. Kırmızı beyaz renkli kareli masa örtüleri, taş ocağı ve mimarisiyle hoş bir ambiyans sağlayan Pizzeria Trio, pizza ve şarap ikilisini en güzel sunan mekânlardan bir tanesidir. Alışılmış pizzalardan farklı bir pizza yemek isteyenlere tavsiye edeceğimiz Pizzeria Trio, Sıraselviler Caddesi’ndeki minik yerinde misafirlerini beklemektedir.

Adres: Kâtip Mustafa Çelebi Mah. Sıraselviler Cad. Billurcu Sok. No: 5 Cihangir, Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 252 44 44

pizzeria trio

5) Aliye Meyhane

En kaliteli Cihangir restoranları arasında gösterilen Aliye Meyhane, 2012 yılından beri hizmet veren, modern bir görünüme sahip meyhanedir. Birbirinden lezzetli mezeleri ile ön plana çıkan meyhanede özellikle levrek, ahtapot ızgarası ve kabak kızartmasını tavsiye ederiz. Samimi çalışanları ve nezih atmosferi sayesinde çok beğeneceğiniz Aliye Meyhane, Cihangir semtinde gitmenizi tavsiye ettiğimiz mekânlardan bir tanesidir.

Adres: Cihangir Mah. Cihangir Cad. 35 / B, 34433 Cihangir, Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 244 23 73

aliye meyhane

6) Cihangir Balıkçısı

İsmiyle müsemma semtin en güzel balıkçılarından biri olan Cihangir Balıkçısı; birbirinden lezzetli deniz ürünleri, zeytinyağlı yemekleri, bitki salataları ve her şeyden önemlisi eşsiz manzarasıyla dikkat çeker. Cihangir’i ziyaret eden tüm turistlerin ziyaret ettiği mekânların başında gelen Cihangir Balıkçısı, Sıraselviler Caddesi Mavi Plaza’nın 6. ve 7. katlarında hizmet vermektedir.

Adres: Kuloğlu Mah. Sıraselviler Cad. No: 84, 34433 Cihangir, Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 243 71 58

cihangir balıkçısı

7) Savoy Pastanesi

Yarım asrı geçkin süredir faaliyet gösteren tarihi Savoy Pastanesi, Cihangir’de tatlı yemek isteyenlerin ilk tercih ettiği mekanlardan biridir. Monsenior Koço tarafından 1950 yılında açılan pastane, nostalji ile moderniteyi harmanlayarak güzel bir atmosfer sunar. Özel pastaları, sütlü tatlıları ve özellikle tavsiye edebileceğimiz muffin gibi çok çeşitli bir ürün yelpazesi olan Savoy Pastanesi, semtteki en ünlü pastanelerdendir.

Adres: Cihangir Mah. Sıraselviler Cad. 91/A, 34433 Cihangir, Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 249 18 18

savoy pastanesi

8) Asri Turşucu

Sirke mi limon mu? Münir Özkul ile Adile Naşit arasında geçen bu diyalog hepimizin aklına kazınmıştır. Her duyulduğunda suratta bir gülümseme belirten bu diyaloğun yaşandığı turşucu Asri Turşucu, Cihangir’e yolu düşen herkesin uğraması gereken yerlerden biridir. 1913 yılından beri hizmet veren koca çınar Asri Turşucu; klasik turşuları, özel turşuları, turşu suları ve salça, üzüm yaprağı ve sirke gibi ürünleriyle ön plana çıkmaktadır. Üç kuşaktır hizmet vermeye devam eden Asri Turşucu, Ağa Hamam Caddesi’nde misafirlerini beklemektedir.

Adres: Kuloğlu Mah. Ağa Hamam Cad. No: 9/A Cihangir, Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 244 47 24

asri turşucu

9) Özkonak Lokantası

Ev yemeklerinin tadı her zaman bir başkadır. Özlenen doğallıktaki ev yemeklerinden tatmak isteyenlerin vazgeçilmez mekânlarından olan Özkonak Lokantası, birbirinden lezzetli ev yemeklerinin yanında sütlü tatlıları ile de meşhurdur. 1963 yılından beri faaliyet gösteren Özkonak, Cihangir mekanlar tavsiyelerimizden bir diğeridir.

Adres: Kılıçali Paşa Mah. Akarsu Ykş. No: 46, 34433 Cihangir, Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 249 13 07

özkonak lokantası

10) Journey Lounge

Mevsiminde yetiştirilmiş taze gıdaları kullanan Journey, sıcacık atmosferiyle misafirlerini evindeymiş gibi hissettirir. Her yaş grubuna uygun konsepti ve zengin menüsü ile ön plana çıkan mekân; davet ve toplantı gibi etkinliklerde de ilk akla gelen toplanma yeridir. Dj Style-İst’in hazırladığı müzik listelerinin ünü değil semtin; İstanbul’un sınırlarını bile aşmıştır. Neredeyse her mutfak kültüründen yemekler sunan Journey Lounge, günün her saatinde leziz ve sağlıklı yemekler sunar.

Adres: Akarsu Cad. No: 21/a Cihangir, Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 244 89 89

journey lounge cihangir

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Heybeliada Gezilecek Yerler – Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Mekan

Çengelköy Gezilecek Yerler, Uğrak Noktası 10 Meşhur Adres

Yeniköy’de Ne Yenir? Müdavimi Olacağınız Kalitesi Sabit 10 Adres

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Zararlı Mı? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

Tarifler Geri
Videolar Geri