Vitamin Deposu Tropikal Ananasın 10 Faydası

Vitamin Deposu Tropikal Ananasın 10 Faydası Tarifi

Düşük Kalorili Bol Vitaminli Tropikal Ananas Meyvesi

Özgün aroması sayesinde kendine has bir hayran kitlesi bulunan ananas, besin değeri ile de göz dolduran önemli bir meyvedir. Bu düşük kalorili tropikal meyvenin günümüz mutfaklarında giderek daha fazla kullanılmaktadır.

Tatlı ekşi tadıyla öne çıkan ananası çiğ tüketebileceğiniz gibi birçok tarife de katabilirsiniz. Özellikle tatlılar için yerinde bir tercih olan ananas; kek, pasta ya da kurabiye tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alır.

ananasın faydaları

Ananasın Faydaları Nelerdir?

  • Ananasın en önemli faydalarından birisi, anti-oksidan özelliklere sahip olmasıdır. Özellikle ananas suyu, vücudun toksinlerden arınmasına ve kendini yenileyebilmesine yardım eder.
  • Uygun miktarda ananas tüketimi, öksürük benzeri solunum sistemi rahatsızlıklarının giderilmesine destek olabilmektedir.
  • Ananas besin değeri açısından oldukça zengin bir meyvedir. Bu nedenle bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Ananas, özellikle içerisinde bulunan
  • C vitamini sayesinde soğuk algınlığı ya da nezle gibi kış hastalıklarına karşı bünyeyi güçlendirir.
  • Ananas, içinde bulunan birçok mineral ile kan dolaşımının ideal bir şekilde gerçekleşmesine de yardım eder.
  • Ananas meyvesinde yer alan kalsiyum minerali, kemik ve kas sistemi için yararlı etkilere sahiptir.
  • Ananasın, ağız ve diş sağlığı için de olumlu etkileri olduğu bilinmektedir.
  • İçerdiği vitamin ve minerallerle öne çıkan ananas, cilt sağlığı için de faydalıdır. Ananas maskesi gibi çeşitli yöntemler sayesinde cildin ideal bir şekilde beslenmesine destek olunabilir.
  • Zengin bir lif kaynağı olan ananas, sindirim sistemi için de oldukça yararlıdır. Başta bağırsaklar olmak üzere, sindirim sisteminin rahat ve düzenli bir şekilde çalışmasına yardım eder.
  • Ananas meyvesi, içerdiği beta-karoten ile göz sağlığı için de faydalı olabilmektedir.

Pek çok meyve gibi ananasın zararları da çeşitli şekillerde ortaya çıkabilmektedir. Olumsuz etkilerinden ya da oluşturabileceği alerjik reaksiyonlardan korunmak için ananası doktorunuza danışmadan tüketmeyiniz.

ananas kalori

Ananas Kalori ve Besin Değeri Nedir?

Ananas kalori seviyesi düşük bir meyve çeşidi olarak bilinmektedir. 100 gram ananasta yaklaşık 50 kcal kalori bulunur. Ananas şeker oranı da 100 gramlık porsiyonda ortalama 10 gram olacak şekildedir.

Ananas meyvesi vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Öne çıkan ananas vitaminleri arasında A, B6 ve C vitaminleri sayılabilir. Potasyum, demir, kalsiyum, magnezyum ve sodyum gibi önemli minerallerin de bulunduğu ananas, bazı yağ asidi çeşitlerini de içermektedir.

Detaylı bilgi için: Ananas Kaç Kalori? Diyette Yenir Mi? Zayıflatır Mı?

ananas ağacı

Ananas Nerede Yetişir?

Ananasgiller familyasına ait olan ananas ağacı, sıcak bölgelerde yetişmektedir. Ana vatanı Güney Amerika olan ananasın meyvesi iri ve lezzetlidir. Hoş bir kokusu olan ananas meyvesinin üst kısmında bir demet yaprağı bulunur. Genellikle 1 ya da 1,5 metre boya sahip olan ananas bitkilerinin kökleri kısadır. Brezilya’da yoğun şekilde üretilen bu tropikal meyve, Filipinler, Kosta Rika ve Tayland gibi ülkelerde de yetiştirilmektedir.

Ananas yetiştiriciliği için tropik ve sub-tropik olarak tanımlanan iklimler idealdir. Ilık ve nemli iklimleri seven ananas bitkisinden verim almak için bol miktarda yağış alan yerler tercih edilebilir. Güneş ışığının az gelmesi ve sıcaklığın düşük olması gibi etkenler, ananas meyvesinin yetişme sürecini olumsuz etkileyebilir. Çok yıllık bir bitki türü olan ananasın her birinden genellikle bir adet meyve çıkar. Bitkinin boğaz kısmındaki ya da kökündeki dip sürgünlerden veya tohum aracılığı ile ananas yetiştiriciliği yapılabilir.

ananas diyeti

Ananas Diyeti Nasıl Yapılır? Zayıflatır Mı?

Birçok yararlı özelliği bulunan ananas meyvesi, vücudun toksinleri uzaklaştırmasına da destek olabilmektedir. Ananas meyvesi tek başına, zayıflatma gibi bir etkiye sahip değildir. Fakat lif açısından zengin olan ananas, düşük kalorisi ile de diyetlerde yer alabilmektedir.

Metabolizma üzerinde hızlandırıcı etkileri olduğu düşünülen ananas meyvesini, uzman diyetisyenlere danışarak yemek takvimlerinize ekleyebilirsiniz. Ananas detoksu ya da ananas diyeti gibi süreçleri gerçekleştirmeden önce doktorunuza da mutlaka danışmalısınız.

Detaylı bilgi için: Ananas Diyeti Nasıl Yapılır? Kolayca Zayıflatan Şok Diyet Listeleri

ananas nasıl kesilir

Ananas Nasıl Soyulur?

Sert kabuklu bir meyve çeşidi olan ananası soyabilmek için bazı detaylara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Ananas soyma işlemine başlamadan önce büyük bir bıçak ve kesme tahtası hazırlamalısınız.

Ananas meyvesinde ilk olarak yaprak kısmı kesilerek gövdeden ayrılmalıdır. Ananasın alt kısmında yer alan sert bölümü de kesmeniz gerekmektedir. Dik bir halde kesme tahtasına koyacağınız ananasın kabuklarını yukarıdan aşağıya soyabilirsiniz.

Kabuk soyma işlemi sonrasında, kalan siyah noktaları da sivri bir bıçak ile çıkarabilirsiniz. Daha sonra ananası yine yukarıdan aşağı doğru dört parçaya ayırabilirsiniz. Bu parçalarda, ananasın iç kısmındaki sert bölgeyi keserek çıkartmanız gerekecektir. Tüm bu işlemlerin ardından kalan kısım yemek için hazır haldedir. Ananası bu noktadan sonra, küp küp doğrayıp rahatlıkla tüketebilirsiniz.

ananas

Ananas ile Hazırlanan 10 Enfes Tarif

1) İki Harika Tat Bir Arada: Ananaslı Hindistan Cevizli Pasta

Ananas ve Hindistan cevizi gibi iki tropikal tadı bir araya getirerek, misafirlerinize de ikram edebileceğiniz enfes bir pasta ortaya çıkarabilirsiniz. Ananaslı ve Hindistan cevizli pastanın yumuşacık dokusu da konuklarınızdan tam not alacak. Ananaslı Hindistan Cevizli Pasta

Tarif: Ananaslı Hindistan Cevizli Pasta

2) Hem Damaklara Hem Gözlere Hitap Edecek: Milföy Hamurundan Ananaslı Çiçek Tatlısı

Çiçek şeklinde bir tatlı ile sunumlarınıza renk katmak istiyorsanız bu tarif sizin için ideal bir seçim olabilir. Milföy hamuru ile pratik bir biçimde yapabileceğiniz ananaslı çiçek tatlısı, ikramlarınızın gözdesi haline gelecek. Milföy Hamurundan Ananaslı Çiçek Tatlısı

Tarif: Milföy Hamurundan Ananaslı Çiçek Tatlısı

3) Sevilen Lezzetlerin Müthiş Uyumu: Muzlu Ananas Pastası

Muz ve ananas gibi sevilen lezzetlerin görsel bir bütünlük içinde sunulduğu bu tarif ile çay saatlerini şölene çevirebilirsiniz. Farklı görünümü ve uyumlu tadıyla öne çıkan muzlu ananas pastası ile ikramlarınıza zenginlik katabilirsiniz. Muzlu Ananas Pastası

Tarif: Muzlu Ananas Pastası

4) Çay Saati İçin İdeal: Milföy Hamurundan Ananaslı Kurabiye

Gün içinde tüketebileceğiniz farklı atıştırmalıklar arıyorsanız, milföy hamurundan ananaslı kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Ananasın özgün tadıyla zenginleşecek kurabiyeler çay saatleri için de ideal bir alternatif olacak. Milföy Hamurundan Ananaslı Kurabiye

Tarif: Milföy Hamurundan Ananaslı Kurabiye

5) Farklı ve Özgün Bir Kek Tarifi: Ananaslı Kek

Gün içinde sıklıkla tüketilen keklerin, farklı damak zevklerine hitap edebilen birçok çeşidi bulunur. Ananas ile keklerinize özgün bir tat katabilir, misafirlerinizin beğenisini kazanabilirsiniz. Ananaslı Kek

Tarif: Ananaslı Kek

6) Aromasıyla Fark Yaratacak Lezzet: Dibi Karamelli Ananaslı Kek

Dibinde karamelin kendine has aromasını barındıran bu kek, farklı tarifler arayanların hoşuna gidecektir. Ananas lezzetini karamelle birleştiren kek ile ikramlarınıza çeşitlilik katabilirsiniz. Dibi Karamelli Ananaslı Kek

Tarif: Dibi Karamelli Ananaslı Kek

7) Enfes Bir Atıştırmalık: Ananaslı Bademli Mini Turtalar

Pratik şekilde hazırlayabileceğiniz bu turtaları, gün içinde afiyetle tüketebilirsiniz. Ananaslı bademli mini turtaları, meyve suyu ya da çay ile birlikte sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Ananaslı Bademli Mini Turtalar

Tarif: Ananaslı Bademli Mini Turtalar

8) Şifa Deposu Ananaslı Detoks Suyu

Vücudun toksinlerden arınmasına destek olan detoks suları günümüzde birçok farklı meyve ve bitki ile hazırlanabilmektedir. Ananaslı detoks suyu tarifi içerdiği birçok yararlı bileşen ile sağlığınıza katkı sunacak. Ananaslı Detoks Suyu

Tarif: Ananaslı Detoks Suyu

9) Gününüze Lezzet Katacak Metabolizma Hızlandıran Ananas Smoothie

Besleyici ve faydalı bir içecek olarak gün içinde ananaslı smoothie tüketebilirsiniz. Metabolizma hızlandıran ananas smoothie tarifi kendinizi zinde hissetmenize de yardımcı olacak. Metabolizma Hızlandıran Ananas Smoothie

Tarif: Metabolizma Hızlandıran Ananas Smoothie

10) Pastaya Zenginlik Katan Ananas Lezzeti: Ananaslı Pasta

Ananasın tropik aromasını ve tadını yansıtacak tarif ile özgün pastalar yapabilirsiniz. Her türlü ikrama eşlik edecek bu nefis pasta, konuklarınız da ilgisini çekecek. Ananaslı Pasta

Tarif: Ananaslı Pasta

Ananas ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Vitamin Deposu Tarifi

Vitamin Deposu

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Şekersiz Vitamin Deposu Havuç Topları Tarifi

Şekersiz Vitamin Deposu Havuç Topları

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Tropikal Meyveli Yaz İçeceği (Videolu) Tarifi

Tropikal Meyveli Yaz İçeceği (Videolu)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Vitamin Depolu Havuç Topları Tarifi

Vitamin Depolu Havuç Topları

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
10 Dakikada Bisküvi Pastası Tarifi

10 Dakikada Bisküvi Pastası

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
10 Dakikada Meyveli Parfe Videolu Tarifi

10 Dakikada Meyveli Parfe Videolu

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Fırınsız 10 Dakikada Bisküvi Pastası Tarifi

Fırınsız 10 Dakikada Bisküvi Pastası

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri