Ankara’da Gezilecek Yerler – Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Mekan

Ankara’da Gezilecek Yerler – Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Mekan Tarifi

Ankara’da Görmeden Dönmemeniz Gereken 10 Yer

Sizler için hazırlanan Ankara’da gezilecek yerler listesi Ankara’ya yolu düşenler için harika bir rehber olabilir. Zamandan tasarruf ederek bir gün içinde Ankara’nın en meşhur yerlerine gidip keyifli ve unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Başkentimiz Ankara, hem manevi hem de siyasi otoritesinden dolayı çok ayrı bir konuma sahiptir. Soğuk kışı, yakıcı sıcağı ile meşhur olan Ankara’da eğitim ve iş potansiyeli daha yüksek olduğu için; bir gidenin bir daha ayrılamadığı şehir olarak bilinir.

Her mevsimi ayrı tatta olan Ankara’da gezilecek yerler kışın ve yazın, insanlara farklı duyguları hissettirir. Soğuğun eksi derecelerde hissedildiği kış günlerinde, pek çok kişi kat kat giyinerek Ankara’nın soğuğu ile mücadele eder. Devlet ve vakıf üniversiteleri incelendiğinde yaklaşık 15 üniversitenin yer aldığı Ankara’da, tatil günlerini değerlendirecek öğrenci nüfusu daha çoktur. Doya doya yaşanacak günler için, Ankara’yı karış karış gezmek için ve Ankara’da yaşadığınızı en iyi şekilde hissetmeniz için sizlere Ankara’da gezilecek yerlerin bilgisini vereceğiz. Piknik, yürüyüş, müze yahut eğlence merkezlerini ziyaret ederek Ankara anılarınızı unutulmaz kılabilirsiniz.

1) Anıtkabir

Ankara’ya kısa süre için de gelmiş olsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer var: Anıtkabir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının yer aldığı Anıtkabir, Türk Milleti için oldukça ayrı bir öneme sahiptir. 10 Kasım’da adım atılacak yer bulunmayan Anıtkabir’e diğer günlerde yerli ve yabancı pek çok ziyaretçi gelmektedir. Atatürk’ün ömrü boyunca okuduğu sayısız kitapları, kişisel eşyaları burada sergilenmektedir. Silah arkadaşı olan İsmet İnönü’nün mezarı da açık alanda biraz daha farklı bir konumda bulunmaktadır. Modern Türkiye’nin mimarı olan Atatürk’e ulaşmak için öncelikle Aslanlı Yol’dan geçip 42 merdivenden çıkmanız gerekecektir. Anıtkabir’de görevli olan personeller engelli ve yaşlı ziyaretçilere de yardım etmektedir. Gerekli ulaşım koşullarını müthiş bir şekilde hazırlayarak sizleri Atatürk’ün olduğu bölüme götürecektir. Ankara’da görülmesi gereken yerlerden en önemlisi ve ilki Anıtkabir.

Bu vesileyle ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz…

Adres: Turgut Reis Caddesi Arzu Apartmanı No: 3/5 Mebusevleri – Tandoğan, Ankara

İletişim: 0312 213 16 58

Web: www.anitkabir.com.tr

anıtkabir

2) Ankara Kalesi

Ankara Kalesi’ne çıkıp devasa başkente şöyle bir tepeden bakmak ister misiniz? Ankara Kalesi’nin geçmişi neredeyse 4000 yıllık. Pek çok uygarlık tarafından hem savaşlarda savunma yeri hem de yaşam bölgesi olarak kullanılan bu tarihi kalede, toplamda 42 kule yer almaktadır. Evliya Çelebi’nin de Seyahatname’sinde yer verdiği Ankara Kalesi, Ankara’ya tepen bakış imkanı sunan bir tarihi yapı olmaktadır. Kaleye çıkarken çeşitli dükkanların ve küçük esnafların yer aldığı yolda, zaman zaman dinlenip kaleye çıkmak için enerjinizi yenileyebilirsiniz. Ayrıca bu kaleyi inşa eden uygarlığın, doğal Ankara taşını kullandığı ve çevrede bulunan taşları topladığı da tarihi kaynaklarda yer almaktadır. Ankara’ya uğradığınızda zirveye ulaşmak için Ankara Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Kale Mahallesi, Altındağ, Ankara

ankara kalesi

3) Hamamönü

Ankara’da yeni bir hayata başladıysanız ya da gezmek için bulunuyorsanız muhakkak Hamamönü’ne uğramalısınız. İş ve hayat telaşını bir köşeye koyup Hamamönü’nün tarih kokan sokaklarında, ruhunuzu her türlü yorgunluktan arındırabilirsiniz. Mehmet Akif Ersoy Müzesi, Taceddin Dergahı, Muhsin Yazıcıoğlu kabri gibi pek çok değerli yerleri bu adreste aynı zaman dilimi içinde görebilirsiniz. Tarihi ve manevi duyguların daha yoğun hissedildiği Hamamönü’nde, yiyecek ve içecek hizmeti sunan pek çok mekan da yer almaktadır. Ulaşım imkanları da oldukça rahat olan Hamamönü, Ankara’da görülmesi gereken yerlerden biri olarak gezi listesine eklenebilir.

Detaylı bilgi için: Hamamönü Gezilecek Yerler – En Bilinen 10 Meşhur Mekan

hamamönü

4) Gençlik Parkı

Ulus’un tam ortasında, Ankara Kalesi’nin ayaklarının altında, TCDD garının yakınlarında yer alan Gençlik Parkı çok önceden birçok Yeşilçam filmine mekan olmuş yerlerden biridir. 1943 yılında açılan Gençlik Parkı, daha sonra da çeşitli düzenlemeler ile daha da genişlemiştir. İçinde lunapark, açık hava tiyatro mekanı, büyük bir koru alanı ve havuzlu yapıya sahip olan Gençlik Parkı şu günlerde birçok çay evinin olduğu, zaman zaman fuarların düzenlendiği bir park olarak kayıtlara geçiyor. Her yaştan insanın ziyaretine tanıklık eden Gençlik Parkı’nın lunapark bölümüne girişi ücretlidir. Çok düşük bir rakam ödeyerek lunapark içine giriş yapabilirsiniz. Eğer park içinde daha sakin bir şekilde zaman geçirmek isterseniz, çay evlerinin olduğu mekanda kendinize bir şeyler ısmarlayabilirsiniz. Gençlik Parkı, Ankara için eskimeyen ve her zaman canlı kalan yerlerden biridir.

Adres: Doğanbey Mahallesi, Atatürk Bulvarı No: 50 Altındağ, Ankara

gençlik parkı

5) Etnografya Müzesi

Cumhuriyet döneminde müze olarak tasarlanan ve inşa edilen ilk müze olan Etnografya Müzesi, Türk kültürü açısından paha biçilemez ve tarif edilemez bir özelliğe sahiptir. Anıtkabir inşa edilene kadar Etnografya Müzesi, 1953 senesine kadar Atatürk’ün naaşına sahip çıkmış ve burada korumuştur. Türk kültürünü yansıtan 11 müze salonu içinde yöresel unsurlar, eski silah ve eşyalar sergilenmektedir. Müzeye giriş için müze kart sisteminden faydalanabilirsiniz. Eğer kartınız yoksa öğrenci ve yetişkin için belirlenen ufak bir rakamı ödeyerek Ankara gezinize Etnografya Müzesi’ni ekleyebilirsiniz.

Adres: Hacettepe Mahallesi Türkocağı Sokak No: 4 Opera / Sıhhiye, Ankara

İletişim: 0312 311 30 07

Web: www.etnografyamuzesi.gov.tr

etnografya müzesi

6) Kuğulu Park

Ankara fotoğraf arşivinize kuğuların da yer aldığı, huzur veren bir mekanda çektiğiniz fotoğrafı da eklemek ister misiniz? Ankara’nın en işlek caddelerinden biri olan Tunalı Hilmi Caddesi’nde yer alan Kuğulu Park, Ankaralılar için buluşma ve dinlenme noktası. Özellikle de kış mevsiminde Ankara’da bulunuyorsanız, parkı süsleyen ağaçların karlarla kaplanmasına bizzat şahit olmalısınız. Kuğuların sırrını merak edenlere Viyana’dan armağan olduğunu da açıklamak istiyoruz. Kuğulu Park’ta bir kahve içerek Ankara gezinize kısa tatlı bir mola vermek güzel fikir olacaktır.

kuğulu park

7) Mogan Gölü – Gölbaşı

Ankara’da gezilecek yerler piknik alanları açısından araştırma yapanlara, Mogan Gölü’nü önerebiliriz. Mogan Gölü’ne karşı keyifli bir piknik yapmak istediğinizde sabahın ilk saatlerinde gitmeniz daha iyi olabilir. Denize hasret kalan Ankara’da Gölbaşı adıyla da bilinen bu göl, Ankara’da gezilecek yerler doğa ortamına sahip mekanlar arasında dikkat çekmektedir. Bu gölün özellikleri hakkında bilgi verecek olursak; yaklaşık 160 türdeki kuşa ev sahipliği yaptığı, hemen hemen 645 metrekare üzerinde kurulduğu ve şehir merkezine neredeyse 30 dakika uzakta yer aldığı bilinmektedir. Ankara’da geçecek günlerinizden birini Mogan Gölü’ne ayırıp keyifli bir piknik yapabilirsiniz.

Adres: Karşıyaka Mahallesi, Haymana Yolu Bulvarı Gölbaşı, Ankara

mogan gölü

8) Anadolu Medeniyetleri Müzesi

15. yüzyıldan kalan tarihi mirasların sergilendiği Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 1921 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. Çatalhöyük’ten günümüze kadar gelen medeniyetlerin tarihi ve sosyolojik miraslarının sergilendiği bu müze, adeta bir varoluş müzesidir. Kronolojik bir düzenle eşyaların sergilenmesi, ziyaretçileri milattan önceki devire götürüp müze sonunda günümüze getiriyor. Haftanın her günü gidip ziyaret edebileceğiniz Anadolu Medeniyetleri Müzesi aynı zamanda 1997 yılında Avrupa Yılın Müzesi ödülüne de uygun görülmüştür.

Adres: Gözcü Sokak No: 2 Ulus, Ankara

İletişim: 0312 324 31 60 – 61

Web: www.anadolumedeniyetlerimuzesi.gov.tr

anadolu medeniyetleri müzesi

9) I. TBMM – Kurtuluş Savaşı Müzesi

Modern Türkiye’nin kurulması için yapılan hazırlıkların bir merkezi de Kurtuluş Savaşı Müzesi yani ilk TBMM olmaktadır. Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ziyaret ettiğinizde cumhurbaşkanlarına ait fotoğraflar, şahsi eşyalar, çini süslemeler ve meclis dizaynı ile karşılaşabilirsiniz. Ziyaret için ortalama 5 TL ödeyerek müzeye girebilirsiniz. 1915 yılında inşasına başlanan meclis binası, 1920 yılında tamamlanarak 1924’e kadar meclis için aktif şekilde kullanılmıştır. Atatürk’e ait resmi yazışmalara ve meclise dair her şeye daha yakından tanık olmak için Ankara’ya geldiğinizde Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne uğramadan dönmemelisiniz.

Adres: Doğanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi. No: 14 Ulus, Ankara

kurtuluş savaşı müzesi

10) Keçiören Akvaryum – Deniz Dünyası

Ankara’yı gezmek isteyenler için hazırlanan Ankara’da gezilecek yerler akvaryum önerisi ile son buluyor. Keçiören semtinde, 4 farklı bölümden oluşan Deniz Dünyası Akvaryum, yaklaşık 4000 farklı balığa ev sahipliği yapmaktadır. Bu önerimizin en dikkat çeken özelliği ise engelli bireyler için temas havuzlarının da yer alması oluyor. Deniz canlıları hakkında eğitim verilebilen seminer salonuna da sahip olan Deniz Dünyası, çok düşük bir giriş ücreti ile ziyaretçilerini kabul etmektedir. Ankara’da gezmek ve Ankara’ya daha çabuk alışmak için siz de Keçiören’de Deniz Dünyası’na uğrayabilirsiniz.

Adres: Şefkat Mahallesi, Doktor Besim Ömer Caddesi, 54. Sokak Keçiören, Ankara

İletişim: 0312 340 53 17

deniz dünyası

Gezi Rehberi kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Ankara İftar Mekanları Oruç Açabileceğiniz 10 Farklı Lezzet Durağı

Ankara’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı

Ankara Kahvaltı Mekanları, En Doyurucu 10 Leziz Adres

Ankara Kitap Kafe Tavsiyeleri, En İyi 10 Entelektüel Mekan

Aspava Keşfindeyiz! Ankara’nın İkramı En Bol 7 Kral Aspava Şubesi

Ankara Piknik Alanları – Aileye Uygun Doğayla İç İçe 10 Temiz Yer

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 55dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Ankara Tava Tarifi

Ankara Tava

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri