Ardıç Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Ne İşe Yarar?

Ardıç Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Ne İşe Yarar? Tarifi

Ülkemizde de Tanınmasının Vakti Geldi:

Toksin Arındırıcı Ardıç Yağı

Servigiller familyasından gelen ardıç, iğne yapraklı bir ağaçtır. Tarih boyunca önem verilmiş olan ardıç ağacının meyveleri şifalıdır. Orta Çağ Avrupa’sında yaygın biçimde yaşanan veba hastalığında, insanlar ardıç meyvesi yiyerek şifa bulmuşlardır.

Güzel kokusu olan, yapraklarını hiç dökmeyen bu ağacın, siyah renkli üzüme benzer yemişleri, aşçılıkta ve geleneksel tıpta kullanılır. Ardıç yağı da birçok rahatsızlıkta başvurulan şifalı bir yağdır.

Ardıç yağı hakkında öğrenmek istediğiniz tüm bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz!

ardıç yağı faydaları

Ardıç Yağı Faydaları Nelerdir?

Ardıç yağı ülkemizde çok tanınmıyor olmasa da dünya genelinde alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan, etkili bitkisel yağ çeşididir. Ardıç yağı faydaları arasında şu maddeler öncelikli olarak sıralanabilir:

  • Vücudun toksinlerden arınmasında ve iltihapların tedavi edilmesinde kullanılır. Böbrekleri, bağırsakları, kalp ve damar yollarını toksinlere karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Ardıç yağı kanı temizler. Zararlı maddelerin vücuttan ve kandan atılmasında oldukça faydalıdır. Kansızlık tedavisinde kullanılır. Kan yoluyla bulaşabilecek hastalıklara engel olur.
  • Soğuk algınlığına ve gribe karşı faydalıdır. Bu rahatsızlıklar sırasında, bir bardak su içerisine birkaç damla ardıç yağı ekleyerek içebilirsiniz. Ardıç yağı sinüzit için de yararlıdır.
  • Vücut ağrılarına karşı etkilidir. Romatizma ve buna bağlı olarak gelişen vücut ve eklem ağrıları için faydalıdır. Bu ağrılarda ardıç yağı ile masaj yapmak rahatlatıcı etki yaratır.
  • İştah açıcı ve idrar söktürücü etkisi vardır. Ayrıca ardıç yağı saça faydaları olan bir bitkisel yağdır. Saç dökülmesi sorununa karşı etkili çözümler sunar.
  • Saç derisini ve diplerini güçlendirir. Parlak saçlara sahip olmak için ardıç yağını banyodan sonra saçlarınıza sürebilirsiniz.
  • Kandaki şeker miktarını düşürür. Yaraların tedavisinde kullanılır.

ardıç yağı ne işe yarar

Ardıç Yağı Neye İyi Gelir?

Ardıç yağı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da önemle vurgulanır. Bu şifalı yağın iyi geldiği diğer hastalıklar şunlardır:

  • Gaz sorununa iyi gelir. Hazımsızlık çeken kişilerde gaz problemi sıkça görülür. Bir bardak suya bir iki damla ardıç yağı damlatılıp içilirse gaz probleminin çözülmesine yardımcı olur.
  • Mide hastalıklarına karşı etkilidir. Mide spazmı ve kramplarının giderilmesinde ardıç yağından yardım alabilirsiniz. Gastrit, reflü ve ülser gibi mide rahatsızlıklarının tedavisinde de önerilir.
  • Uykusuzluğa iyi gelir. Yatmadan önce ardıç yağı ile boyun, bilek ve göğsünüze hafif bir masaj yaparsanız, kolayca uygulayabilirsiniz.
  • Cilt sorunlarına iyi gelir. “Ardıç yağı yüze sürülür mü” diye merak ediyorsanız yanıt evet. Cilt bakımında tonik olarak kullanılabilir. Cildin, kirlerden ve tozlardan arındırılması, gözeneklerin sıkılaştırılması için ideal bir üründür. Ardıç yağını bir parça pamuk yardımı ile temiz cildinize uygulayabilirsiniz.
  • Doğal içeriği ve canlandırıcı etkisi ile ardıç yağı cilde faydaları olan bir yağdır. Cildi sıkılaştırır, kırışıklıkların oluşmasını engeller. Antioksidan özelliği vardır. Selülitli bölgelere masaj yolu ile uygularsanız, yeni selülitlerin oluşmasına izin vermezsiniz.

ardıç meyvesi

Ardıç Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Yukarıda sayılan rahatsızlıkların tedavisinde ve cilt güzelliği konusunda faydalı olan ardıç yağı kullanımı 3 şekilde gerçekleşir:

  • Ardıç yağının dahili kullanımı: Bir adet kesme şekerin üzerine 4 – 5 damla ardıç yağı damlatın ve dilinizin üzerine koyup yavaşça emin. Ardıç yağı içilir mi diye merak ediyorsanız suyla birlikte tüketebilirsiniz. Su ile içmek isterseniz, 4 – 5 damla yağı bir bardak suya damlatın ve için. Günde üç kez kullanabilirsiniz.
  • Burun yoluyla kullanımı: Burun deliklerinize yerleştirebileceğiniz boyuttaki pamuk parçalarına ardıç yağı damlatın ve burnunuza yerleştirin. 15 dakika kadar burundan nefes alarak soluyun. Bu uygulamayı günde 1 ya da 2 kez yapabilirsiniz.
  • Haricen kullanımı: Ağrıyan kısımlara sürerek kullanabilirsiniz. Bu şekilde kullanmak için 1/10 oranında zeytinyağı ekleyerek hazırladığınız ardıç yağını, ağrılı bölgeye masaj yaparak uygulamalısınız.

Ardıç yağı, kıvamı oldukça yoğun olan bir yağdır. Bu nedenle az miktarlarda kullanılması önerilmektedir.

ardıç yağı

Ardıç Yağı Zararları ve Yan Etkileri

  • Hamile kadınlar ve böbrek hastaları kullanmadan önce bir doktora danışmalıdır.
  • Yoğun bir kıvamı ve kokusu olduğu için yan etki oluşturabilir.
  • Hamileliğin ilk aylarında olan kadınların kullanması önerilmez.
  • Ardıç yağı alerjik yapılı kişiler tarafından kullanılacaksa önce test edilmesi gerekir.
  • Böbrek iltihabı sorunu yaşayan hastaların da kullanması tavsiye edilmez.
  • Kronik hastalıkları olan ve düzenli ilaç kullanan kişilerin, doktorlarına danışmadan ardıç yağı kullanmaları doğru olmaz. Çünkü diğer ilaçlarla etkileşime girebilir.

ardıç yağı

Ardıç Yağı Nasıl Yapılır?

  • Ardıç yağı geleneksel tıpta ve kozmetik sektöründe yaygın olarak kullanılan, şifalı uçucu yağlardan bir tanesidir.
  • Ardıç yağı sabunu ve şampuanı da çok tercih edilen ürünler arasındadır.
  • Bu yağı evde yapmak çok olası değildir. Çünkü ardıç yağı, destilasyon yöntemiyle yapılır.
  • Olgunlaşmış ardıç kozalakları, su buharı ile damıtılır ve bir eterik (uçucu) yağ elde edilir.
  • Ardıç yağı çoğunlukla renksizdir. Bazen de yeşile, sarıya veya kahverengiye çalan bir rengi olur.
  • Birçok şifalı yönü olan bu yağ, farklı alanlarda kullanılır.

Ardıç Yağı Fiyatları Ne Kadar? Nerede Satılır?

Ardıç yağını aktarlardan, bitkisel ürün marketlerinden kolayca satın alabilirsiniz. İnternet ortamında, bitkisel ve doğal ürün satışı yapan siteler de ardıç yağını bulabileceğiniz diğer satış noktalarıdır. 10 ml, 20 ml, 50 ml’lik şişelerde satılan yağın fiyatı markasına, miktarına, satış yerine ve saflık oranına göre değişim gösterir.

10TL, 20TL, 30TL arasında değişen fiyatlar içerir. Fakat genel olarak çok pahalı olmayan bir yağdır. Ardıç yağı alırken güvenilir bir markanın ürünü olmasına ve %100 saf yağ olmasına dikkat etmelisiniz.

ardıç yağı fiyatları

Ardıç Yağı Kremi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Ardıç yağı kremi son derece şifalı bir krem olup özellikle romatizma ağrılarında kullanılır. Kremin yapımı için önce ardıç tohumlarından distilasyon yöntemiyle yağ elde edilir. Bu yağın içerisine farklı bitkisel ekstralar katılıp zenginleştirilerek bir krem yapılır.

Ardıç yağı kremi, rahatlatıcı ve ağrı kesici özelliği çok yüksek olan bir kremdir. Romatizma ağrısı olan bölgelere, kaslara ve eklemlere masaj yapılarak sürülür. Kremden fayda görmek için günde iki kez bu uygulamayı yapmak gerekir. Krem sürülen bölge streç ile sarılırsa, daha etkili sonuçlar elde edilir.

Ardıç Yağı Kreminin Faydaları Nelerdir?

  • Krem bünyesinde bulundurduğu özel bitki karışımları ile ağrılı bölgeye kolayca nüfuz eder. Cildin ısınmasını ve gevşemesini sağlar. Ağrılı bölgenin rahatlamasına yardım eder. Uygulamaya devam edildikçe ağrı ortadan kalkar.
  • Romatizma, böbrek taşı ve gut gibi hastalıkların oluş nedeni, vücutta biriken toksinlerdir. Ağrılı bölgeye uygulanan ardıç yağı kremi ile kan dolaşımı hızlanacağı için vücutta depolanan ürik asit kolayca dışarıya atılır.
  • Ardıç yağı kremi bel ve boyun fıtıkları, romatizma, kas ve eklem ağrıları için çok etkili bir üründür.
  • Yaraların hızla iyileşmesi için kullanılan yardımcı bir kremdir. Enfeksiyon riskini azaltır, deri hastalıklarından olan egzama ve akne tedavisinde yardımcı olur.
  • Krem, alkol ve zararlı hayvansal katkı maddeleri içermez.
  • Ardıç yağı kremi, vücutta meydana gelen burkulma, ezilme ve incinme gibi sorunlarda da kullanılır. Ağrılı ve zedelenmiş bölgeye, günde 2 ya da 3 kez yumuşak bir masajla uygulanırsa rahatlama sağlar. Kısa zamanda etki ederek sorunun giderilmesine yardımcı olur.

Ardıç Ağacı Özellikleri ve Faydaları

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye) Tarifi

Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye)

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ne Bulduysam Keki Tarifi

Ne Bulduysam Keki

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Akıtma (Krepte Neymiş) Tarifi

Akıtma (Krepte Neymiş)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri