Ayak Detoksu Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Ayak Detoksu Nedir? Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

Ayaklarınızın da Arınmaya İhtiyacı Var

Ayak Detoksu Hakkında Merak Edilenler

Son yılların en gözde terapisi olan detoks, neredeyse vücudun her bölgesi için uygulanmakta. Çeşitli etkenlerden dolayı toksinler biriktiği için vücut detoksa ihtiyaç duyar. Bu etkenler çevre kirliliği, sigara ve alkol kullanımı, dengesiz ve sağlıksız beslenmek ve hareketsiz yaşam olarak karşınıza çıkabilir. Bunun sonucunda biriken zararlı maddelerden arınmaya da detoks uygulaması denilmektedir. Kilo vermek için yapılan detokslar, vücudunuzun her bölgesi için uygulanabilir.

Çalışan bir toplumun en büyük sorunlarından biri olan ayakta kalmanın ve beden yorgunluğunun acısını ayaklar çekmektedir. Tüm gün ayakkabı içinde kalan ayakların ne kadar yorulduğunu ve yıprandığını tahmin edebilirsiniz. Ayak sağlığınıza verdiğiniz önem, genel vücut sağlığınıza yansıdığı için ayaklarınızın da detoksa ihtiyacı olacaktır. Bu yazımızda sıkça merak edilen ayak detoksu hakkında bilgileri derledik. Aklınızdaki tüm sorular şimdi sizler için cevaplanıyor. Sağlıklı bir yaşam için bedeninize iyi bakmayı unutmayın…

ayak detoksu nedir

Ayak Detoksu Nedir?

Gün içindeki faaliyetleriniz için neredeyse tüm gün ayakta kalırsınız. İş yaşamının veya ev hayatının getirdiği sonuçlardan dolayı pek çok yere gidip gelirsiniz. Bu işlerinizi hallederken de ayakta kaldığınız için yorgunluk hissedersiniz. Vücudunuz da ise toksinler birikir. İşte bu toksinlerden arınmak için, ayaklarınıza uygulanan işlemin adıdır ayak detoksu.

Ayak detoksunun amacı; ayakta bulunan ter bezlerinden vücutta biriken toksinleri atmak ve vücudu arındırmaktır. Bu amaçla Japon üreticiler tarafından ayak detoksu makinesi piyasaya sunulmuştur. Bu makine içeriğinde gerekli detoks tuzları bulunmaktadır. Yaklaşık 1 saat boyunca uygulayacağınız bu bakım işlemini, cihazı alarak siz de evinizde uygulayabilirsiniz.

Ayak detoksunu sürekli ayakta ve tempolu çalışanlar, ayaklarında kaşıntı ve koku hissedenler, sigara ve alkol tüketenler, tozlu ve ağır metal altında çalışan kişiler uygulayabilir. Oldukça ilgi gören ayak detoksu Maranki tarafından da incelenen ve tavsiye edilen bir yöntemdir. Ahmet Maranki’ye göre; düzenli olarak uygulanan ayak detoksu kişinin vücuttaki pH dengesini korumasını sağlar. Aynı zamanda uzun süredir vücutta biriken toksinlerin de bu uygulama sayesinde atıldığını ifade eder.

ayak detoksu nasıl yapılır

Ayak Detoksu Nasıl Yapılır?

Ayak detoksunu uygulamak için üretilen cihazlardan ve çeşitli bantlardan faydalanılır. Ayak detoksu evde de oldukça rahatça yapılabilir. Evde de kolayca yapacağınız detoks için, öncelikle ayaklarınızın rahat edeceği bir geniş kap, sıcak su, bentotit kil, epsom tuzu ve elma sirkesi gereklidir. Malzemeleriniz hazır ise şu aşamaları izleyebilirsiniz:

  • Derin kap içine sıcak suyu ekleyin.
  • Sıcak suyun içine epsom tuzunu ve bentotit kilini ilave edin.
  • Suyu karıştırdıktan sonra elma sirkesini karıştırın.
  • Karışımın biraz ılımasını bekleyin ve su ılık hale geldiğinde ayaklarınızı suyun içinde bekletin. En az 20 dakika suyun içinde beklemelisiniz. Ortalama 30 dakika sonra ayaklarınızı sudan çıkarın ve kendiliğinden kurumasını bekleyin. Sonrasında beyaz bir havlu ile ayaklarınızı silin. Beyaz havlu önerilmesinin sebebi ise arındığınız toksinleri fark etmeniz içindir.
  • Bu ayak detoksu tarifi ile ayda 1 veya 2 defa detoks yaptığınızda, ayaklarınızın rahatladığını ve vücudunuzun yenilendiğini fark edeceksiniz.

Daha kolay bulunabilen malzemeler ile de ayak detoksu yapabilirsiniz. Bunun için 1 limon, 1 avuç kaya tuzu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağına ihtiyacınız olacaktır. Bütün malzemeleri sıcak su dolu bir leğen gibi kap içinde karıştırın ve ayaklarınızı içinde bekletin. 15 dakika bekledikten sonra ayaklarınızı çıkarıp kurumasını bekleyin. Ayaklarınızın içinde bulunduğu suyun rengi değiştiğinde bu uygulamanın işe yaradığını fark edebilirsiniz. Bu uygulamayı her hafta da deneyebilirsiniz.

Bakım uzmanları, detoks sonrasında suyun içinde oluşan renklerin de bir anlamı olduğunu belirtir. Suyun içinde siyah renk yoğunluk gösteriyorsa, karaciğerinizde toksin fazlalığı vardır anlamına gelir. Beyaz parçacıklar enzim düzensizliği yaşadığınızı gösterir. Siyah parçalar ise diyabet riskini ifade eder. Kırmızı renk kan problemlerinin habercisidir. Yeşil renk görülüyorsa böbreklerinizde bir sorun olduğunu belirtir.

ayak detoksunun faydaları

Ayak Detoksunun Faydaları Nelerdir?

Asya ve Japon tıbbında önemli bir yeri olan ayak detoksunun faydaları oldukça dikkat çekmektedir. Faydalarını okuduktan sonra detoks uygulamayı düşünebilirsiniz. Denemek için iyi bir fırsat, neden olmasın?

  • Yorgun günlerinizde yaşadığınız kas ve eklem ağrılarınızı ortadan kaldırır.
  • Ayaklarınızda oluşan kaşıntı ve alerji gibi durumları da yok eder. Egzama gibi durumlarda da tercih edilebilir.
  • Düzenli detoks kullanımında uyku düzeniniz daha sağlıklı hale gelmektedir.
  • Vücudunuzu zehirli maddelerden arındırarak daha sağlıklı hissetmenizi ve canlanmanızı sağlar.
  • Bedeninizi arındıracağı için ayak detoksu ile zayıflama da mümkün olabilir. Vücutta daha az su birikmesini sağlar. Vücudunuz zehirli maddelerden temizlendikçe rahatlayacak ve metabolizmanız daha iyi çalışacaktır.
  • Kan dolaşımını hızlandırır ve vücudun lenf sistemini daha sağlıklı hale getirir. Kendinizi daha canlı hissetmenizi sağlar.

ayak detoksu

Ayak Detoksu Zararları Nelerdir?

Ayak detoksunun şu güne kadar bilimsel bir kanıtı olmadığı gibi, tıbbi açıdan da bir zararı görülmemiştir. Evde yapılacak detoks için ayakta açık yara bulunmamasına dikkat edilmelidir. Eğer ayak detoksu makinesi ile uygulama yapılacaksa cihazın gerekli kontrollerinin sağlanması gereklidir. Suya temas eden bir cihaz olduğu için herhangi bir elektrik kaçağı olmamasına dikkat edilir.

Sosyal medyada pek çok “ayak detoksu yalan mı” başlığı altında yorumlar yer almaktadır. Bu konuda uzmanlar ve kullanıcılar ikiye ayrılmış durumdadır. Kimi kullanıcılar herhangi bir faydası göremediklerini dile getirirler. Bazı kullanan kişiler ise detoks sayesinde rahatladıklarını ve ayaklarındaki arınmayı hissettiklerini belirtirler. Sonucu merak edenler için bir defa denemekte fayda vardır diyebiliriz.

ayak detoksu bandı

Ayak Detoksu Bandı Nasıl Kullanılır?

Toksinlerden arınmanız için cihazlarla beraber ayak detoksu bandı da piyasada yerini almaktadır. Detoks bandını üreten firmaların yapmış olduğu bilgilendirmeye göre, bu ayak detoksu bantları eski Japon ve Asya tıp kültüründen gelmektedir. Bu bantların kullanım amacı; her organın ayaklara doğru giden bir bağlantısına olduğu inanışıdır.

Ayakların alt kısmına uygulanan bu bantlar, kısa süre içinde renk değiştirir. Rengin değişmesi ise ağaç sirkesinden kaynaklanmaktadır. Kurutulan ağaç sirkesi, öğütülüp bant içeriğine eklenir. Su ile temas eden bu bant, kullanım esnasında renk değişimine uğrar.

Ayak detoks bantları uykudan önce ayakların alt bölgesine yapıştırılır. Sabah uyanınca ayak detoksu pedi yüzeyinde, toksinlerin birikmesinden dolayı bir kararma meydana gelir. Bu uygulama ile vücut içi biriken sıvılar ve zehirli toksinler dışarıya atılmaktadır.

ayak detoksu fiyatı

Ayak Detoksu Nerede Yaptırılır? Fiyatları Ne Kadar?

Ayak detoksları cilt ve güzellik bakım merkezlerinde, yapılmaktadır. İsteğe göre doğal su ile de yapılan bu uygulamalar, ayak detoksu makinesi kullanılarak da yapılır. Cihazla süren seanslar ortalama 1 saatte uygulanır. Ayak detoksu yapan yerler pek çok şehirde kendini göstermektedir. Çağımızın en çok tercih edilen bakımlarından biri olan detokslar, talep yoğunluğundan dolayı güzellik merkezlerinde belirli bir ücret karşılığında yapılır.

Ayak detoksunun seansları ortalama 50 TL’den başlamaktadır. Her hafta uygulanması tavsiye edilen bu detokslar çeşitli kuaförlerde de yapılıyor. Ayak detoksu bandı ise çeşitli eczanelerde ve medikal ürünler satan yerlerde bulunmaktadır. Fiyatları ise 10 TL ile 30 TL arasında değişmektedir. Bu bantları internet üzerinden alışveriş imkanı sağlayan satıcılardan da almanız mümkündür.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (5)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ne Buldum Tatlısı Tarifi

Ne Buldum Tatlısı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Akıtma (Krepte Neymiş) Tarifi

Akıtma (Krepte Neymiş)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri