Batum’da Ne Yenir? En Leziz 12 Mekan

Batum’da Ne Yenir? En Leziz 12 Mekan Tarifi

Batum’da Yemek Yiyebileceğiniz En İyi 12 Mekan

Doğu Karadeniz turu yapanların zaman ayırdığında uğradığı Batum, adeta turizm şehri olmuştur. Ekonominin büyük bir kısmının yabancı turistler tarafından hareketlendiği bilinen Batum, görülecek yerleriyle de ilgi odağı bölgelerden biridir. Türkiye’den de pek çok turisti çeken Batum şehri, pek çok gezi turlarının da durağı haline gelmiştir.

Karadeniz’in hırçın sularında kendine sakin bir köşe bulan Batum, günübirlik ve birkaç gecelik tatillerin uğrak noktasıdır. Özellikle de Türkiye’den ağırladığı misafirler sayesinde oldukça hareketli günler geçiren Batum’u siz de görmeye hazır mısınız? Yolunuz Batum’a düştüğünde, gecesi ve gündüzü ayrı bir ahenkte olduğunu fark edeceksiniz. Sadece kimlikle girebileceğiniz Batum’da sizi bekleyen pek çok şey olacak.

İlk defa tadanlar için farklı gelecek Batum yemekleri, Batum’daki özenli restoranlarda servis edilmektedir. Gittiğinizde Batum’da ne yenir diye düşünmenize gerek kalmayacak. Neden mi? Çünkü sizler için yol gösterici bir Batum rehberi hazırladık.

Bu rehber niteliğindeki yazımızda Batum neleri meşhur? Nerede yemek yenir? Görülmesi gereken yerler nelerdir? gibi tüm sorularınıza yanıt bulacaksınız.

Hadi, biraz sınırları aşıp gezip görme zamanı! Batum’da sizi bekleyen lezzet noktalarını inceleyelim!

batum'da ne yenir

Batum’da Nerede Yemek Yenir? En Leziz 12 Mekan

1) Maspindzelo

Batum’da yemek yemek isteyenler Maspindzelo’da buluşuyor. Bu mekana geldiğinizde, Kafkas yemeklerini leziz şekilde görebilirsiniz. Mantı ve pidenin Kafkas mutfağındaki versiyonları ise sizi iştaha getirebilir. Eğer Batum’da tanıdık lezzetleri yemek isterseniz, güvenle Maspindzelo’yu tercih edebilirsiniz.

Adres: 35 Akhmed Melashvili St, Batumi, Gürcistan

İletişim: +995 599 55 67 78

maspindzelo batum

2) Heart Of Batumi

Gürcü mutfağından lezzetleri görebileceğiniz Heart Of Batumi, tam da Batum’un kalbi olan bir mekan. Salata ve etli yemeklerle donatılan bu restoranda, farklı lezzetleri deneme imkanınız var. Batum’da bulunduğunuz günlerde Heart Of Batumi’yi deneyerek farklı lezzet deneyimlerine şahit olabilirsiniz.

Adres: 11 ул.Генерала Мазниашвили, Batumi, Gürcistan

İletişim: +995 568 94 05 15

heart of batumi

3) Tavaduri

Batum’un ekonomik ve leziz menüye sahip olan mekanlarından biri de Tavaduri oluyor. Şarap ve et yemekleri konusunda müşterilerinden beğeni toplayan Tavaduri, servise ve yemeklere verdiği özenle de farkını ortaya koymakta. Şehir merkezinde kaliteli ve doyurucu mekan arayanlara Tavaduri tavsiyemizdir!

Adres: Pushkin St, Batumi, Gürcistan

İletişim: +995 593 31 36 11

tavaduri batum

4) Cafe Laguna

Batum’un meşhur yemekleri arasında bulunan haçapuri, Cafe Laguna’da iz bırakan lezzette hazırlanıyor. Konforlu ve samimi bir mekanda öğün geçirmek isteyenlerin tercihi olan Cafe Laguna, Batum’u ziyaret ettiğinizde uğramanız gereken yerlerden biri. Haçapuri yemek istiyorum diyorsanız hiç düşünmeden uğramalısınız!

Adres: 18 Gorgiladze st. (26 May st.) Batum / Gürcistan

İletişim: +995 422 22 52 12

cafe laguna batum

5) Zona Bar

Batum’da tatlı saatlerini taçlandırmak ve dinlenmek isteyenler, Zona Bar’ı tercih edebilir. Buraya geldiğinizde, hamburger ve pizza gibi hızlı yiyecekleri bulabilirsiniz. Ayrıca alkollü ve alkolsüz içeceklerle de sohbetlerinizi tatlandırabilirsiniz. Batum’un eğlenceli ve hareketli bir mekanı da Zona Bar adıyla karşınızda!

Adres: 5 Memed Abashidze Ave, Batumi, Gürcistan

İletişim: +995 422 27 48 42

zona bar gürcistan

6) Solo Pizza

Batum’da pizzanın adresi Solo Pizza. Her türlü damak zevkine göre hazırlanan pizzalar, Solo Pizza’da leziz şekilde sunuluyor. Canınız pizza yemek istediğinde kaliteli bir mekan arıyorsanız Batum’da Solo Pizza’yı bulmalısınız. Nezih ve sakin bir ortamda pizza yemenin tadını çıkarın!

Adres: 44 26 May St, Batumi, Gürcistan

İletişim: +995 555 43 84 38

solo pizza

7) Lurji Sufra

Lurji Sufra, Batum’da sevilen restoranlardan biridir. Mekan tasarımıyla dikkat çeken Lurji Sufra, kaliteli yemek seçenekleriyle de misafirlerin beğenisini topluyor. Sulu ve etli yemekleri sanata dönüştürerek sunan bu restoranda olduğunuz zamanları uzun bir süre unutamayabilirsiniz.

Adres: 35 Melashvili str 6000 Batumi, Gürcistan

İletişim: +995 591 44 19 70

lurji sofra

8) 360 Sky Bar

Batum’u tepeden seyredebileceğiniz 360 Sky Bar, doyurucu porsiyonları ile gelenlerin midesini şenlendiren bir lezzet noktası. Batum’a geldiğinizde bir kahve içimlik de olsa uğramanızı tavsiye ettiğimiz 360 Sky Bar’da Batum’u tablo gibi izleyebilirsiniz. Zengin menüsüyle her damak zevkine hitap eden bu mekana davetlisiniz!

Adres: 26-28 Rustaveli Ave, Batumi, Gürcistan

İletişim: +995 422 22 90 00

sky bar

9) Batumi Pizza

Pizza ile aranız iyiyse Batum’da da bir pizza merkeziniz olduğunu unutmayın. Batumi Pizza, birbirinden lezzetli pizzaları hızlı servisle sunan bir mekan. Doyurucu ve iştah açan pizzaları Batum’da da tatmak isteyenler için Batumi Pizza önerilmekte. Buraya geldiğinizde daha önce yediğiniz pizzaları unutacaksınız!

Adres: 33 Akhmed Melashvili St, Batumi, Gürcistan

İletişim: +995 599 50 23 86

batumi pizza

10) Porto Franco

Armutlu gazozu ve haçapurisiyle nam salan Porto Franco, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Bol porsiyonlu leziz yemekleriyle her gelen misafirin doyuma ulaşmasını hedefleyen Porto Franco, Batum’da sevilen mekanlardan biridir. Sizin de yolunuz Batum’a düştüğünüzde bir öğünü burada geçirmenizi öneririz.

Adres: 40 K. Gamsakhurdia St 6000 Batumi, Gürcistan

İletişim: +995 592 77 75 17

porto franco

11) İstanbul Restoran

Batum’a giden Türkler, aradığı ve özlediği yemekleri İstanbul Restoran’da bulacak. Anadolu mutfağının sevilen yemeklerini sunan bu mekan, Türk yemeklerine hasret kalanların buluşma noktası. Biraz memleket havası istiyorum diyenlerdenseniz; Batum’da İstanbul Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Khulo/kutaısı 32, Batumi, Gürcistan

İletişim: +995 558 07 72 72

istanbul restaurant batum

12) Baraka

Batum’daki gurbetçiler, Türk yemeklerini özlediğinde Baraka’yı tercih ediyor. Kafkas mutfağı dışında da yemek yemek isteyenlerin sık sık uğradığı Baraka etli yemekler konusunda oldukça beğenilmekte. Temiz ve konforlu bir restoranda, doya doya yemek yemek için Baraka Restoran’ı seçebilirsiniz.

Adres: Chavchavadze 39/47 Batumi, Gürcistan

İletişim: +995 422 27 01 00

baraka batum

Batum Yemekleri – Nesi Meşhur?

Her yörenin kendine has yemekleri olduğu gibi, Batum mutfağının da özgün lezzetleri vardır. Batum’a ziyaretiniz sırasında önerdiğimiz mekanlara gittiğinizde, mutlaka tatmanız gereken lezzetleri sizlere listeleyelim.

Türk yemekleriyle benzerlik taşıyan bazı yemekleri gördüğünüzde şaşırabilirsiniz. Batum mutfağının hamurlu yiyecekler üzerine kurulduğunu da bu listeden anlayabilirsiniz. Hamur ve sebzelerle hazırlanan Batum yemekleri, listemizde!

  • Haçapuri
  • Hinkal
  • Lobio
  • Harço Çorbası
  • Ponçiki
  • Sulguni Peyniri
  • Gürcü Turşusu
  • Ostri
  • Phkhali
  • Cevizli Patlıcan
  • Tabaka

Tarif için: Etli Hinkal

Batum Gezilecek Yerler – Aktiviteler Listesi

Pek çok kişinin katıldığı Doğu Karadeniz turlarında mutlaka Batum da yerini alır. Kimi gruplar günübirlik gitmek istese de bazı ekipler birkaç gece kalarak Batum gezisini tamamlar.

Peki, Batum’a gittiğinizde görmeniz gereken yerleri biliyor musunuz?

Şimdi size Batum’da gezilecek yerleri hatırlatalım. Genellikle kule ve açık hava müzelerinden oluşan Batum, yerli ve yabancı turistlere güzel hatıra bırakan meydanlara da sahip. İşte Batum’da görmeniz önerilen noktalar:

  • Gonio Kalesi
  • Batum Tiyatrosu
  • Ermeni Apostolik Kilisesi
  • Ters Ev
  • Batum Arkeoloji Müzesi
  • Batum Fener Kulesi
  • Alfabe Kulesi
  • Batum Bulvarı
  • Ali ve Nino Heykeli
  • Piazza Meydanı
  • Avrupa Meydanı
  • Orta Cami
  • Sputnik Tepesi
  • Batum Botanik Bahçesi
  • Cacha Saat Kulesi
  • Dönme Dolap
  • Aziz Nikola Kilisesi
batumda gezilecekler yerler
Ali ve Nino Heykeli

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ordu’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Leziz Mekan

Samsun’da Ne Yenir? Kalitesiyle Meşhur 10 Leziz Adres

Giresun’da Nerede Yemek Yenir? En İyi 10 Mekan

Trabzon’da Ne Yenir? Kalitesi Sabit En İyi 10 Restoran

Rize’de Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken En İyi 11 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bat (Tokat Batı) Tarifi

Bat (Tokat Batı)

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bat Tarifi

Bat

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Dama Pasta (Leziz) Tarifi

Dama Pasta (Leziz)

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır Tarifi

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, Pişirme yok
En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır Tarifi

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri