Giresun’da Nerede Yemek Yenir? En İyi 10 Mekan

Giresun’da Nerede Yemek Yenir? En İyi 10 Mekan Tarifi

Giresun’un En Meşhur Lezzet Durakları

Karadeniz sevdasını tam anlamı ile yaşamak isteyenler, gezip göreceği yerlere Giresun’u da eklemeli! Giresun Doğu Karadeniz’in en sakin ve sessiz sahil illerinden biridir. Hem Karadeniz üzerinde geçiş noktası olması hem de lezzetli yemeklere sahip olmasından dolayı, bu sevimli şehri her yıl binlerce kişi ziyaret eder. Eğer yumuşacık pideyi tam yerine yemek istiyorsanız Giresun’un sokaklarında gezmenizi önereceğiz.

Tam 16 değerli ilçesi olan Giresun’da kamp tatili ya da günübirlik bir tatil yapmak, eminiz ki size de iyi gelecektir. Sahilde yürüyüş ya da sahil restoranlarında geçireceğiniz bir öğün tatilinizi unutulmaz kılacaktır. Yiyecek sektöründe Giresun fındığı ile ün salmış olan bu şehir, kiraz konusunda da oldukça verimli toprakları barındırır. Türkiye’de fındığın başkenti neresidir diye soranlar; mutlaka Giresun adını duyacaktır.

Cennet gibi ülkemizde sizlere bir şehri daha yakından tanıtmak istiyoruz. Osmanlı zamanında liman şehri olarak kullanılan Giresun, şimdilerde birçok kişinin tatil için tercih ettiği illerden biri oluyor. Giresun neyi meşhur? Giresun’da ne yenir? gibi tüm soruların yanıtları şimdi sizinle!

giresun'da ne yenir

Giresun’da Ne Yenir? Tam Not Alan 10 Meşhur Restoran

1) Şoray Balık Lokantası

Söz konusu bir deniz şehriyse, konuya balık sofrası ile başlayalım istedik. Şoray Balık Lokantası, Giresun’da balığı en taze ve leziz yiyebileceğiniz mekanlardan biri. Giresun’da öyle çok balık lokantası var ki; her biri birbirinden lezzetli menüler sunuyor. Buranın meşhur yemekleri kaşarlı levrek ve ısırgan çorbası. Eğer yolunuz Giresun’a düşerse Şoray Balık Lokantası’na keyifli ve doyurucu bir öğün geçirmeyi unutmayın!

Adres: Yalıköy Mevkii No: 25/A Bulancık, Giresun

İletişim: 0454 324 75 57

şoray balık lokantası

2) Bohça Mantı

Kaliteli ve lezzetli malzemelerin harmanlanmasından meydana gelen nefis mantılar, Giresun’da Bohça Mantı’da yenir. Yarımca börek, kızarmış mantı, ıspanaklı mantı, sebzeli erişteler ve daha da ötesi en taze haliyle Bohça Mantı’da sizlerle buluşuyor. Doya doya mantı keyfini yaşamak için muhakkak uğrayın!

Adres: Kapu, Bekirpaşa Caddesi No: 13, Giresun Merkez

İletişim: 0454 244 00 00

bohça mantı giresun

3) Emre Balıkçılık

Emre Balıkçılık, Giresun’un leziz balık restoranlarından biridir. Giresun halkının sık sık uğradığı bu lezzet durağı, sizin de Giresun gezinizde yer almalı. Giresun’a kadar gelmişken taze taze tutulan balıklardan yemeden olmaz diyoruz ve sizleri meşhur lezzetlerle donatılan Emre Balıkçılık’a bekliyoruz.

Adres: Hacısiyam, Fatih Caddesi, Giresun, Merkez

İletişim: 0 454 212 72 00

emre balıkçılık

4) Haşlamacı İlhan Usta

Hastalara şifa dağıtan et haşlama, Giresun’da Haşlamacı İlhan Usta’da bir başka lezzette yapılıyor. Acıktığınız an uğrayabileceğiniz ve meşhur dana haşlamanın tadına bakabileceğiniz bu mekanda, tüm ev yemekleri ve et haşlama yemekleri sunuluyor. Dana etinin ağızda dağılan kıvamını tutturan Haşlamacı İlhan Usta, bu işin ustası olduğunu size de ilan etmek istiyor.

Adres: Yeni Mahallesi Papatya Sokak No: 11 Piraziz Belediye Binası Karşısı, Piraziz

İletişim: 0454 361 61 61

haşlamacı ilhan usta

5) Kukul Pide

Giresun yöresel yemekleri arasında yer alan yumuşacık Giresun pidesi, Kukul Pide kalitesi ile binlerce kişinin midesini şenlendiriyor. Açık, kapalı, pizza pide seçenekleri ile masanızı donatabilir has tereyağı ile lezzetlenen pidelerden birkaç çeşit alabilirsiniz. Şefin tavsiyesi kavurmalı yumurta pideyi denemeden dönmeyin.

Adres: Giresun Espiye Yolu, Espiye/Tirebolu, Giresun

İletişim: 0454 611 50 54

kukul pide

6) Altın Bahçe Restoran

Et ürünlerini sevenler, Altın Bahçe’de buluşuyor. Izgara et, köfte, balık ve tavuk etlerinin lezzetle pişirildiği Altın Bahçe mutfağı sizlere doyurucu bir öğün geçireceğinizin garantisini de veriyor. Kaliteli servis ve ekonomik menüsü ile beğeni toplayan Altın Bahçe Restoran, damak zevkinize göre çeşitlenen menüleri ile Giresun’da hizmetinizde!

Adres: Sahil Yolu üzeri Eynesil, Giresun

İletişim: 0533 355 53 77

altın bahçe giresun

7) Tirebolu 42 Kahvaltı Evi & Restaurant

Giresun kahvaltı duraklarından biri olan Tirebolu 42 Kahvaltı Evi, doğal ve lezzetli kahvaltılık ürünleri masanıza getiriyor. Kuymak, doğal fındık ezmesi, semaver çayı ve köy ekmekleri ile görsel bir şölen yaratıp midenizde bayram havası estirmeye hazır mısınız? Denize karşı yapacağınız keyifli bir kahvaltıyı uzun bir süre hafızalardan silemeyeceksiniz.

Adres: Doğancı Köyü, Yılgın Mevkii Karayolu Üzeri, Tirebolu, Giresun

İletişim: 0454 423 21 83

tirebolu kahvaltı evi

8) Tibor Restoran

Ocakbaşı keyfinizi Giresun’da da yaşamak ister misiniz? Tibor Restoran, canlı müzikle stresinizi atabileceğiniz leziz yemekler ile karnınızı doyurabileceğiniz bir mekan. Rakı – balık sofrasında, keyifli sohbetlerde, doyumsuz eğlencelerde buluşmak isteyenler Tibor Restoran’ı tercih ediyor!

Adres: Hacımiktat, İncedayı Sokak No 4/4, Giresun Merkez, Giresun

İletişim: 0454 212 28 78

tibor restoran

9) Kumyalı Simit Fırını

Giresun’un meşhur lezzetleri arasında her sabah mutlaka tüketilen Giresun simidi de yer alıyor. Bu simidin özelliği ise susamsız ve biraz sert yapıda olmasıdır. Simitler fırından çıkmadan Kumyalı Simitçisi’nin kapısında kuyruklar oluşturan bu lezzeti siz de tatmalısınız. Giresun’da sabah saatlerinde karnınızı güzel bir çayla doyurmak için Kumyalı Simitçisi’nden alacağınız simitleri siz de çok seveceksiniz!

Adres: Hacısiyam Mahallesi, Fatih Caddesi, Giresun Merkez

İletişim: 0454 216 75 98

kumyalı simit fırını

10) Eğrice Pide Salonu

Giresun’un denize açılan mekanlarından bir tanesi daha sizinle. Eğrice Pide Salonu hem manzarası hem de leziz menüsü ile beğeni toplamaya devam ediyor. Pidelere eşlik eden çay ve ev turşuları masanızı daha da lezzetlendirirken siz bir sonraki pideyi neli yiyeceğinizi düşünebilirsiniz. Giresun pidesinin ün saldığı duraklardan biri de Eğrice Pide Salonu kalitesiyle karşınızda!

Adres: Maden, Fener Sokak Piraziz, Giresun

İletişim: 0454 361 52 52

eğrice pide salonu

Giresun Yöresel Yemekleri: Nesi Meşhur?

Giresun mutfağında sadece pide ve balık yok. Birbirinden lezzetli yöresel yemekler ile şekillenen Giresun mutfağında hangi yemekler var hep beraber göz atalım. Yolunuz Giresun’a düşerse bu yemekleri tatmadan dönmeyin!

  • Karalahana çorbası
  • Mendek Çorbası
  • Fasulye Diblesi
  • Pezik
  • Karalahana Sarması
  • Isırgan Yemeği
  • Hamsi Böreği
  • Çalı Çiçeği Çorbası
  • Mısır Unu ekmeği
  • Sakarca Kızartması
  • Merevcen
  • Siron
  • Samaksa
  • Tel Kadayıf
  • Darı Unu Helvası
  • Giresun Pidesi
  • Giresun Pastası
  • Fındıklı Güllaç
  • Fırın Kurusu Fasulye
  • Yağlaş
  • Fasulye Turşusu Kavurması

Tarif için: Giresun’un Fasulye Diblesi

Tarif: Giresun’un Fasulye Diblesi

Giresun Gezilecek Yerler – Aktivite Tavsiyeleri

Giresun’a gittiğimde neler yapabilirim diyenler için; tatili dolu dolu geçirebileceğiniz önerileri listeledik. Giresun’un tadını almak için mutlaka bu önerilerimizi görün ve deneyin!

  • Giresun Kalesi
  • Giresun Adası
  • Kapu Cami
  • Giresun Müzesi
  • Bedrama Kalesi
  • Tirebolu Kalesi
  • Kümbet Yaylası
  • Kulakkaya Yaylası
  • Meryem Ana Manastırı
  • Kuzalan Şelalesi
Kuzalan Şelalesi

Tatili Unutulmaz Kılmak İçin:

  • Giresun’un tertemiz havasına sahip olan yaylarını gezebilirsiniz. Kümbet ya da Şebinkarahisar yaylası tam size göre!
  • Yöresel yemekleri tadın. Biraz diyeti bozabilirsiniz ama dillere destan Giresun yemeklerini yemeden tatil yaptım demeyin :)
  • Kazancılar Çarşısı’nı ziyaret edin. Geleneksel el yapımı hediyelik ürünlerin sergilendiği bu çarşıdan kendinize ve sevdiklerinize hatıra bir hediye alabilirsiniz.
  • Giresun Adası’na uğrayın. Giresun Adası’ndaki tepeden tüm şehri uzaktan izleyebilirsiniz. Bu öneriler ile tatiliniz daha da keyifli olacak!
Kümbet Yaylası

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ordu’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Leziz Mekan

Trabzon’da Ne Yenir? Kalitesi Sabit En İyi 10 Restoran

Sinop’ta Ne Yenir? Uğramanız Gereken En İyi 10 Lezzet Durağı

Tokat’ta Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 8 Restoran – Gezilecek Yerler

Rize’de Nerede Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken En İyi 11 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Giresun Pideleri Giresun Yağlısı Tarifi

Giresun Pideleri Giresun Yağlısı

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Giresun Yağlısı Tarifi

Giresun Yağlısı

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri