Trabzon’da Ne Yenir? Kalitesi Sabit En İyi 10 Restoran

Trabzon’da Ne Yenir? Kalitesi Sabit En İyi 10 Restoran Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi: Trabzon

Trabzon, Karadeniz denildiğinde hiç şüphesiz akla gelen ilk yer. Karadeniz’e kıyısı bulunan Trabzon, Roma, Bizans, Osmanlı Dönemi ve cumhuriyetin ilk yıllarına dair önemli izler barındıran, tarihi kaynaklara göre 4000 yıllık geçmişe sahip değerli bir kent. Tarihi geçmişi ve kültürel miras içeriğinin yanı sıra, ucu bucağı olmayan yaylaları ile sonsuz bir huzuru teneffüs edebileceğiniz yeşillikler cenneti adeta!

Trabzon Gezi Rehberi

Trabzon seyahatinizde mutlaka bulunması gereken duraklar arasında nereler var derseniz, işte listesi!

  • Trabzon Kalesi
  • Atatürk Köşkü
  • Sümela Manastırı
  • Uzungöl
  • Ayasofya Müzesi yer alıyor.

Ziyaretinizi festival dönemine denk getirirseniz eğer yaylalarda düzenlenen çeşitli kutlamaları da görmeden dönmeyin:

  • Akçaabat
  • Maçka
  • Çaykara
  • Düzköy de doğayla iç içe bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler için paha biçilemez yerler arasında.
Uzungöl

Trabzon Yemek Rehberi

Trabzon’da ne yenir? İklim özelliklerinin ve Karadeniz’in de etkili olduğu Trabzon mutfağında kayıtsız kalamayacağınız o meşhur lezzetler:

  • Karalahana Dolması
  • Pazılı Kaygana
  • Muhlama -kimi yörelere göre kuymak-
  • Mısır Ekmeği
  • Karadeniz Pidesi Çeşitleri
  • Laz Böreği
  • Hamsiköy’de Hamsiköy Sütlacı
  • Akçaabat’ta Köfte
  • Hamsili Pilav
  • Turşu Kavurması tatmadan dönmek istemeyeceğiniz türden, Trabzon’a geldiğinizi buram buram hissettiren lezzetler arasında.

Tarif için: Hamsi Tava

Trabzon Mekan Rehberi

Peki, birbirinden nefis bu yöreye özgü yemekleri tadabileceğiniz en lezzetli mekanlar hangileri? Nefis Yemek Tarifleri ekibi olarak seyahatinizi keyifli bir noktaya ulaştırabilmek adına Trabzon’da yemek yiyebileceğiniz meşhur mekanları derledik, keyifli okumalar!

Trabzon’da Ne Yenir? İşte, Meşhur Yöresel Lezzet Durakları!

1) Karpi Pide

Lezzeti tüm ülkeye yayılmış meşhur Karadeniz pidelerini yerinde tatmak isterseniz yöreye özgü tamamen doğal tereyağı ile hazırlanan ve birbirinden lezzetli çeşitleri bulunan bir mekana davet ediyoruz sizleri. Trabzon merkezde yiyebileceğiniz en iyi pide mekanı için Karpi Pide’yi seçebilirsiniz. Karpi Pide’den sonra farklı mekanlarda pide yemek istemeyebilirsiniz :)

Adres: Kunduracılar Caddesi Halkevi Sokak No: 15 Trabzon Merkez, Trabzon

İletişim: 0 462 321 79 33

karpi pide

2) Cemilusta

Trabzon merkezde yemek yenebilecek çok lezzetli bir mekan arıyorsanız yılların tecrübesiyle hizmet veren Cemilusta doğru bir tercih. Hem kafa dinlemek, biraz dinlenmek hem de tadı nefis yemekler eşliğinde karnınızı doyurmak istiyorsanız, burada sizleri tadına doyum olmayan mangal ziyafeti karşılayacak. Trabzon halkının da uğrak noktası haline gelen Cemilusta menüsünde et ve balık ürünleri için birçok farklı seçenek sunuluyor.

Adres: İskenderpaşa Mahallesi Atatürk Alanı Trabzon Merkez, Trabzon

İletişim: 0 462 321 61 61

cemilusta trabzon

3) Bordo Mavi Balık Restaurant

Trabzonspor’un efsane renkleri bordo mavili restoran, Trabzon’da olduğunuzu size buram buram hissettirebilecek profesyonel hizmet anlayışına sahip kaliteli bir mekan. Çalışanlarının müşterilerine karşı sıcak ilgisi de pek çok kişinin burayı tercih etmesindeki önemli bir etken. Deniz mahsulleri ve balık yemek için Trabzon’da tercih edebileceğiniz çok leziz menü içeriğine sahip bir işletme.

Adres: 77-83 Hastane Sokak Boztepe Dolmuş Durağı Karşısı Boztepe, Trabzon

İletişim: 0 462 351 38 88

bordo mavi balık

4) Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı

1853 Osmanlı-Rus Harbi sırasında askerlere yalnızca pilav-hoşaf-ekmek verilebiliyormuş. Hal böyle olunca Trabzon valisi Osman Ağa çok iyi bir pilavcı arayışına girmiş. Kalkanoğlu lakaplı Süleyman Ağa, Trabzon’da toplanıp cepheye giden askerlere pilav pişirmeye başlamış. Zaman içinde bu pilavın lezzeti dillere düşmüş ve halka pilav dağıtımı yapmak için bir aş evi açılmış. O günden bu güne Trabzon’da pilav denilince akla gelen ilk yer Kalkanoğlu Pilavcısı olmuş.

Adres: Pazarkapı Mahallesi Tophane Sokak No:3/A Ortahisar, Trabzon

İletişim: 0 462 321 30 86

kalkanoğlu pilav

5) Bozo Pide

Küçük ve samimi bir işletme olan Bozo Pide, Trabzon Sürmene’de yıllardır değişmeyen lezzetiyle hizmet veriyor. Sürmene’de pide yemek isterseniz tercih etmeniz gereken en doğru adres, öyle ki yemek eleştirmeni Vedat Milor’un da takdirini kazanmış. Özellikle Sürmene özel peyniri ile hazırlanmış kavurmalı pidesi sıkça sipariş edilen Bozo Pide, daha önce yediğiniz pideleri unutturacak türden.

Adres: Çarşı Mahallesi Orta Sokak No:43/A Sürmene, Trabzon

İletişim: 0 462 746 19 16

bozo pide

6) Sümer Restoran

Sümer Restoran, yeşilin her tonunu yaşayabileceğiniz Trabzon’un doyum olmayan manzaralı doğayla iç içe bir mekanında kurulmuştur. Sümela Manastırı bölgesinde yer alan Sümer Restoran aynı zamanda doğa kampı ve alabalık tesisi olanakları da sunan yenilikçi bir işletme. Yurt içi ve yurt dışından pek çok turistin uğrak noktası Sümela Manastırı’na yakınlığı ve yöresel kuymağı tatmak için lezzetli bir yer olması bu mekanı diğerlerinden ayıran özellikleri arasında yer alıyor.

Adres: Maçka Sümela Yolu 2. km Trabzon

İletişim: 0 462 512 15 81

sümer restoran

7) Balıklama Balık Lokantası

Karadeniz’in incisi Trabzon’a gidip de ağız tadıyla balık yemeden dönmek olur mu? Tam da bunun için memnun kalabileceğiniz bir balık restoranı önerimiz var: Balıklama Balık. Salaş görünümü ve samimi hizmet anlayışıyla keyifli bir balık ziyafeti çekebileceğiniz bu restoranda mevsimine göre özellikle hamsi ve farklı balık çeşitlerini tadabilirsiniz.

Adres: İskenderpaşa Mahallesi Şehit Karaibrahimoğlu Caddesi No: 15/A Sanayi, Trabzon

İletişim: 0 462 326 07 70

balıklama balık lokantası

8) Beton Helva

Balığın bu kadar geniş yer kapladığı bir mutfakta helva yememek olur mu? Yıllardan beri alışılagelmiştir balığın peşine helva yemek. İşte bu deneyimi yaşayabileceğiniz tecrübeli bir helvacı dükkanı Beton Helva. Kendisini helva sanatçısı olarak gören gizli tarif ustası Mustafa Özbak, 1953’ten beri değişmeyen kaliteli lezzetini müşterilerine sunuyor.

Adres: (Uzun Sokak Şubesi) Uzun Sokak No:13/A Trabzon

İletişim: 0 462 321 25 50

9) Nihat Usta

Trabzon merkeze yaklaşık 15 km mesafede Akçaabat ziyaret etmeden dönülmemesi gereken yerler arasında. Peki, Akçaabat’ta meşhur Akçaabat köftesi yiyebilmek için en uygun yer neresi? Nihat Usta işletmesi, bu bölgede özel olarak yetiştirilen dana ve düve etinden, özel baharatlar ve tecrübeli ellerle enfes köfteler pişiriyor. Piyaz, kızarmış domates biber ve yöresel ekmekle servis edilen bu enfes köfteyi denemenizi öneriyoruz.

Adres: Liman Mevkii Akçaabat, Trabzon

İletişim: 0 462 228 00 50

nihat usta akçaabat

10) Niyazi Usta Hamsiköy Sütlacı

Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlıları arasında ilk sıralarda yer alanı hiç şüphesiz sütlaç. Bu enfes tatlıyı yemenin de en doğru adreslerinden biri Trabzon-Hamsiköy’de Niyazi Usta. Hamsiköy’den sütlaç yemeden dönerseniz sonrasında derin bir iç geçireceğiniz kesin, Maçka’nın enfes manzarası eşliğinde unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Adres: Hamsiköy Mahallesi Maçka, Trabzon

İletişim: 0 462 542 63 07

hamsiköy sütlacı

Sıralama gelişigüzel verilmiştir, değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ordu’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Leziz Mekan

Rize’de Nerede Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken En İyi 11 Restoran

Amasya’da Ne Yenir? Şehzadeler Şehrinin En İyi 10 Lezzet Durağı

Sinop’ta Ne Yenir? Uğramanız Gereken En İyi 10 Lezzet Durağı

Samsun’da Ne Yenir? Kalitesiyle Meşhur 10 Leziz Adres

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Trabzon Pidesi Tarifi

Trabzon Pidesi

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Trabzon Pidesi Tarifi

Trabzon Pidesi

1-2 kişilik, 2 saat Hazırlık, 15dk Pişirme
En İyi Katmer Gibi Kete Tarifi

En İyi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Tarifler Geri
Videolar Geri