Bebek Bakım Çantası İçinde Neler Olmalı?

Bebek Bakım Çantası İçinde Neler Olmalı? Tarifi

Bebek Bakım Çantası Nasıl Hazırlanır?

Anne olduktan sonra artık her şeyiniz 2 kişilik olmaktadır. Attığınız her adımda bebeğinizi de düşünmeye başlarsınız. Eğer ki bir yere gitmek isterseniz, önce bebeğinizi sonra kendinizi hazırlarsınız. “Bebeğim hasta olmasın, bebeğimin karnı tok olsun, bebeğim rahat etsin.” diyerek size verilen en güzel hediyeyi koruyup kollarsınız. Bu süreçte size yardımcı olacak bebek çantası işinizi epey kolaylaştıracaktır.

Bebek Bakım Çantası İçinde Neler Olmalı?

  • Bebek Bezi
  • Çöp Poşeti
  • Islak Mendil
  • Alt Açma Bezi
  • Yedek Kıyafet
  • Sırt Havlusu
  • Mama Önlüğü
  • Su Dolu Biberon
  • Mama
  • Oyuncak
  • Ateş Ölçer
  • Ek Gıda Malzemeleri
  • Müslin Bez

İlginizi çekebilir: Hamilelikte Karın Ağrısı Neden Olur? Ne Zaman Başlar? Nasıl Geçer?

bebek bakım çantası içinde neler olmalı

İhtiyacınız olan her detayı bebek bakım çantası ile karşılayabilirsiniz. Bunun için size bebek kokulu bir yazı hazırladık. Bu yazımızı okuduktan sonra bebek çantası hazırlama konusunda tecrübe edinebilirsiniz. Eğer çanta malzemelerini tek tek hazırlamak istemiyorsanız, bebek mağazalarından bebek çantası seti satın alabilirsiniz. Pek çok ürünü içeren bu setler oldukça pratik olmaktadır.

Eğer bebek bakım çantası seti hazırlığını her parçayı tek tek seçerek yapmak isterseniz de yazımız sizin için yol gösterici olacaktır. Bu noktada bir tüyo verelim, bebek bakım çantası desenli olursa çocuğunuza farklı bir oyun bulmak istediğinizde bu desenlerde uyduracağınız masallar eğlenceli zaman geçirmenizi sağlayabilir.

Bebek çantasına neler konur diye tatlı telaşa kapılan anne adaylarımıza rehber olacak bilgiler sizlerle. İşte bebek eşya çantası için almanız gerekenler!

Bebek Bakım Çantası İçinde Neler Olmalı?

1) Bebek Bezi

Özel bir bebek bakım çantası gerekli mi diye bir soru aklınıza gelebilir. En basitinden bebek bezi koymak için bile büyük bir çantaya ihtiyaç olduğunu söyleyebiliriz. Bebeğinizin ihtiyacı olan en önemli eşyalardan biri bebek bezidir.

Bebek bezinin bakım çantanızda olması, siz nerede olursanız olun sizi güvende hissettirecektir. Sık sık bez değişimi yapacağınız için çantanızda en az 5 adet bebek bezi bulundurabilirsiniz. Hijyenik paketlerde saklamak için özel bir poşet içinde çantanıza ekleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Hamilelikte Bel Ağrısı: 6 Popüler Soruda Tüm Merak Edilenler

bebek bezi

2) Çöp Poşeti

Bebek bakım çantası hazırlama aşamasında demirbaşlar arasında çöp poşetleri de vardır. Çöp poşetleri bebeğinizin bezleri ve diğer çöpler için olmazsa olmaz bir eşyadır. Dışarıda veya bir başka evde bebek bezi değişimi yaptığınızda, bezleri çöp poşetine koyarak daha rahat edebilirsiniz.

çöp poşeti

3) Hassas Cilde Uygun Islak Mendiller

Bebek cildine uygun mis kokulu ıslak mendiller, evde olmadığınız anlarda gerekli temizliği sağlayacaktır. Bebeğin altını değiştirirken sayısız kullanılan ıslak mendiller tüm istenmeyen durumları temizleyecektir. Islak mendil hem bebeğiniz için hem de ellerinizin temizliği için önemli bir çanta malzemesi olmaktadır.

bebek ıslak mendili

4) Alt Açma Bezi

Alt açma bezi için dilediğiniz temiz bir bezi kullanabilirsiniz. Mağazalardan satın alacağınız alt açma bezi de bu konuda işe yarayacaktır. Gideceğiniz ortamda bebeğinizi herhangi bir yerde yatırmak istemezsiniz değil mi? Bu konuya daha titiz yaklaşmak için alt açma bezleri size yardım edebilir. Misafirliğe gittiğiniz evlerde de gerekli konforu sağlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

bebek alt açma bezi

5) Yedek Kıyafet

Yeni doğan bebeklerin kusma evresi bir hayli uzun sürmektedir. Bu dönemlerde gün içinde kaç tane kıyafet değiştirdiğinizi takip bile edemezsiniz. İşte bu kusma dönemlerinde ihtiyacınız olan yedek kıyafetler ile her an bebeğinizin kıyafetini tazeleyebilirsiniz. Ayrıca mama veya yemek yeme anlarında da olası bir üst kirletme için kıyafetleri birkaç adet yedekleyebilirsiniz. Mevsim şartlarına göre alt ve üst giyim ürünlerini çantanıza eklemeyi unutmamalısınız.

bebek kıyafeti

6) Sırt Havlusu

Bebekler uyuyup uyandıktan sonra terlemeye başlar. Uyuduğu ortamın sıcaklığına göre kıyafetleri de terletebilir. Bu durumu önlemek adına sırt bezini veya havlusunu bebek bakım çantanıza eklemek iyi bir fikir olacaktır. Bebeğiniz uyurken terleyerek hasta olmasın diye sık sık kontrol edebilirsiniz.

bebek sırt havlusu

7) Mama Önlüğü

Hangi ayda olursa olsun bebeğinize mama yerken önlük takabilirsiniz. Mama önlükleri hem kıyafetlerin kirlenmesini önler hem de diş çıkarma döneminde oluşan salyaları tutar. Bir adet mama önlüğü size bu konuda yardımcı olabilir.

mama önlüğü

8) Su Dolu Biberon

Bebeğinizin su içmesi gereken anlarda, evinizde hazırladığınız su dolu biberonu bakım çantanıza ekleyebilirsiniz. Herhangi bir yerde kaynağını bilmediğiniz suyu, bebeğinize vermek istemezsiniz. Bu konuda hassas olan anneler için su dolu biberon unutulmamalıdır. Yiyecek ve içecekleri güvenle saklayabilmeniz için çok amaçlı bebek bakım çantası edinmeniz bol cep seçeneğiyle rahat etmenizi sağlar.

biberon

9) Mama

Bebeğinizin mama yediği dönemlerde, bakım çantanızda muhakkak mama olmalı. Çok çabuk acıkan bebeklere, içinde bulunduğu aya göre mama hazırlayıp verebilirsiniz. Katı gıdaya geçen bebekler için evinizde kendi ellerinizle hazırladığınız püreler iyi bir seçim olabilir. Mamalar, emziremediğiniz anlarda kurtarıcı takviye besin olacaktır. Birçok farklı eşyayı çantada kolayca bulabilmek için de bebek bakım çantası düzenleyici alabilirsiniz.

bebek maması

10) Zihin Gelişimini Destekleyen Oyuncaklar

Oyuncaklar bebeklerin düşünme yeteneğini geliştirmektedir. Yaşına uygun oyuncakları, bakım çantanıza eklerseniz, bebeğinizin dikkatini oyuncaklara verip dışarıdaki işlerinizi de aynı anda yapabilirsiniz. Dışarıya götürdüğünüz oyuncakları eve geldiğinizde temizlemeyi aman ihmal etmeyin. Açık hava ile bebeğiniz mikrop almasın. Eğer bebek diş çıkarma döneminde ise, diş kaşıyıcı oyuncaklar da bebeğin gelişimine destek olacaktır.

bebek oyuncağı

11) Ateş Ölçer

Bebek bakım çantasında ateş ölçer bulundurmayı ihmal etmeyin. Olası bir ateş yükselmesi durumunda vücut ısısını netleştirmek adına saniyeler içinde ateş ölçebilirsiniz. Böylece bebeğin kıyafetlerini vücut ısısına göre çıkarabilirsiniz.

ateş ölçer

12) Ek Gıda Malzemeleri

Bebeğiniz ek gıdaya geçmişse artık çantanızda yiyecekler için de cep ayırmaya başlayabilirsiniz. Özellikle de küçük kavanozlar içinde taşınan yoğurt, püre ve makarna gibi yiyecekleri bebeğiniz acıktığı anda anında verebilirsiniz. Bu nedenle bebek bakım çantasında 6. aydan sonra ek gıda için de hazırlıkları yapabilirsiniz.

bebek maması

13) Müslin Bez

Bir anne bebek bakım çantasında olmazsa olmaz müslin bezdir. Bu bezler her ortamda kolaylık sağlar. Bebeğin terini silmek, altını rahatça açmak, sırtındaki teri almak, saçlarını kurutmak ve rahatça emzirmek için müslin bezden yardım alabilirsiniz. Müslin bezler katllandığında oldukça az yer kaplayacaktır. Bu nedenle her bebek bakım çantasında kolayca taşınabilir.

müslin bez

Bu Önemli!

Bebek bakım çantası öneri listemizde olmayan çok önemli bir detayı da eklemek isteriz. Olası bir çanta unutma ihtimaline karşı, adınızı ve telefon numaranızı içeren bir not kağıdını çantanıza koyabilirsiniz. Böylece çantayı bir yerde unuttuğunuzda bulan kişi sizinle iletişime geçebilir. Bebekli ailelerin olmazsa olmazı bebek bakım çantasından sonra elbette bebek arabasıdır. Bu iki hayat kurtarıcıyı konforlu şekilde kullanmak için bebek bakım çantası askı aparatı size kolaylık sağlayacaktır.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman desteği alınız. İçeriğimizdeki bilgiler reçete niteliği taşımaz.

Bebek Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Bronzlaştırır Mı?

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı? Faydalı İpuçları, Tarifler

Bebeklerde Gelişim, Doğum Sonrası 12 Aylık Bebek Gelişim Evreleri

Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Bitkisel Çözümler

6 Soruda 2 Yaş Sendromu, Kritik Dönemde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İç Bakla Tarifi

İç Bakla

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
İç Bakla Salatası Tarifi

İç Bakla Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
İç Bakla Salatası Tarifi

İç Bakla Salatası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
İç Bakla Salatası Tarifi

İç Bakla Salatası

1-2 kişilik, 45dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yoğurtlu İç Bakla Tarifi

Yoğurtlu İç Bakla

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yumurtalı İç Bakla Tarifi

Yumurtalı İç Bakla

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
İç Bakla Tarifi

İç Bakla Tarifi

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
İç Bakla Yemeği Tarifi

İç Bakla Yemeği

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri