Hamilelikte Karın Ağrısı Neden Olur? Normal Mi?

Hamilelikte Karın Ağrısı Neden Olur? Normal Mi? Tarifi

Hamilelikte Karın Ağrısı Olur Mu?

Hamilelikte 9 ay boyunca vücudunuzda birçok değişiklik meydana gelir. Bu değişikliklerden bazıları, siz hamile olduğunuzu bile bilmeden veya doğrulamadan önce ortaya çıkabilir.

Ancak bu süreçte ne yaşayacağınızı ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmek, hem fiziksel hem de mental açıdan daha rahat bir hamilelik geçirmenizi sağlar. Özellikle de hamileliğin ilk aylarında, ağrı, sancı ve kanama gibi belirtilere karşı tetikte olmak gerekir.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için mutlaka hamileliğinizi takip eden uzman doktorunuza başvurunuz. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz.

hamilelikte karın ağrısı normal mi

Hamilelikte Karın Ağrısı Normal Mi?

Hamilelikte karın ağrısı, mide bulantısı gibi belirtiler her kadının deneyimlediği ve genellikle zararsız şikayetlerdir. Sonuçta organlar sürekli olarak değişir, uterus (rahim) bebeğe yer açmak için genişler ve bağlar gerilir. Kısa süren, şiddeti yüksek olmayan karın ağrısı hamilelikte normal kabul edilebilir.

Hamilelikte karın ağrısı yaygın görülen ve normal bir belirtidir. Hamileliğin başında ve sonunda hafif dereceli periyodik sıkıntılar veya kramplar da hissedebilirsiniz. Ancak karın ağrıları kimi zaman ciddi bir problemin de belirtisi olabilir. Karın ağrınız birden başladıysa ve sizi kıvrandıracak kadar şiddetliyse doktorunuza başvurunuz.

Şiddetli ve uzun süre devam eden ağrılar göz ardı edilmemelidir. Bir anne adayı olarak, tüm potansiyel ağrı nedenleri konusunda kendinizi eğitmeniz önemlidir, bu sayede endişeye etmenizi gerektirecek semptomları tanımanız kolaylaşır. Ağrının şiddeti artıyor ve geçmiyorsa sağlığınız için uzman doktora başvurunuz. Kronikleşen ağrılarınızda doktorunuzu bilgilendirmenizi öneririz.

Hamilelikte Karın Ağrısı Ne Zaman Başlar?

Karın ağrısı hamileliğin herhangi bir döneminde meydana gelebilir. Gebeliğin ilk 3 aylık dönemi olan 1. trimesterda karın ağrısı normaldir; çünkü anne adayının vücudunda yoğun olarak hormonal değişimler oluşur. Ayrıca bu dönemde karın ağrılarına sabah bulantıları da eşlik eder. 2. trimester yani 20. haftaya doğru bu belirtiler hafifleyebilir.

Gebelik oluştuktan sonra döllenmiş yumurta fallop tüpünü uterusa doğru hareket ettirir. İmplantasyon sırasında döllenmiş yumurta uterus duvarına yapışır ve plasenta oluşur. Bazı kadınlar gebeliğin dördüncü haftasında meydana gelen, implantasyon sırasında hafif kramplar yaşarlar, yaklaşık 10 ila 14 gün sonra.

Dördüncü hafta aynı zamanda bir kadının, eğer gebe değilse, adet döngüsünün başlamasını beklediği zamandır. Yani, birçok kadın henüz implantasyon ile ilişkili karın krampları yaşadıkları sırada hamile olduklarını bilmezler. Annelerin büyük bölümü hamilelikte 5. haftada karın ağrısı yaşamaya başlarlar.

İlk üç aylık dönemde karın ve ağrısı ve krampları deneyimlemeyen anne adayları, bu ağrıları daha seyrek de olsa ikinci üç aylık dönemde de yaşayabilirler. İkinci trimesterde, 14 ila 28 haftalar arasında, karın kasları ve bağlar rahmi genişletmek amacıyla uzar. Bu germe, karnın yanlarında veya pelvik bölgede kısa kramplar ile kendini gösterir ve genelde yuvarlak bağ ağrısı olarak adlandırılır.

Örneğin; 4 aylık hamilelikte karın ağrısı yaşamak sıklıkla yuvarlak bağ ağrısına işaret eder. Eğer anne adayı geçmişte abdominal bölgeden bir ameliyat geçirmişse, karnı büyüyüp gerildikçe bu rahatsızlıkları daha fazla duyma ihtimali yüksektir.

Peki, hamilelikte karın ağrısı hangi durumda tehlikeli?

3. trimester yani hamileliğin son 3 aylık döneminde sık ve şiddetli yaşanan karın ağrıları tehlikeli olabilir. Bu ağrıların altında farklı sağlık durumları yatıyor olabilir. Aşağıdaki belirtileri yaşıyorsanız vakit kaybetmeden kadın doğum doktorunuzu bilgilendirmenizi ve sağlık kuruluşuna başvurmanızı tavsiye ederiz:

  • Aniden ve şiddetli başlaması,
  • Geçmemesi veya azalmaması,
  • Belirli bir bölgede yoğunlaşması,
  • Kaşıntı ile ağrının devam etmesi,
  • Ateş, bulantı ve kusmanın seyretmesi,
  • Vajinal kanama.
hamilelikte karın ağrısı ne zaman başlar

Hamilelikte Karın Ağrısı Nasıl Geçer?

Ilık bir banyo yapmak kasları gevşetmeye ve vücuttaki gerginliği gidermeye yardımcı olur. Banyo suyuna İngiliz tuzu da ekleyebilirsiniz. İngiliz tuzunda bulunan magnezyum vücudun rahatlamasını sağlar. Sıcak su ve magnezyum kombinasyonu özellikle de yuvarlak bağ ağrıları için oldukça etkilidir. Ekstra yatıştırıcı bir özelliği olsun isterseniz, banyo suyuna birkaç damla lavanta veya papatya yağı da ekleyebilirsiniz.

Banyo yapmak için zamanınız yoksa, yuvarlak bağ ağrılarını hafifletmek için sıcak su torbalarından yararlanabilirsiniz. Ancak sıcak su torbasını bir kat havluya sararak direkt olarak vücudunuzla temas ettirmemeye dikkat etmelisiniz. Sıcak su torbanız yoksa şişeye sıcak su doldurarak da uygulama yapabilirsiniz. Sıcak su torbasını ağrıyan bölge üzerinde 10-15 dakika bekletmek yeterlidir.

Hamilelik yogası ve yüzme, anne adayları için uygundur. Bu gibi tüm egzersizler mutlaka uzman kontrolünde ve gözetiminde yapılmalıdır. Evde kendi kendinize bilinçsizce egzersiz yapmamalısınız. Yoga kasların esnemesini ve rahatlamasını sağlarken, su da bağlardaki baskının hafiflemesine yardımcı olur. Düzenli egzersiz, ligament ağrısını kolaylaştırır ve ağrı ataklarını azaltmak için tetikleyicileri ortadan kaldırır. Ancak egzersiz konusunda bilinçsizce hareket etmemek ve aşırıya kaçmamak önemlidir.

Alınması gereken bebek eşyaları, boyanması gereken bir bebek odası ve daha birçok şey hamile bir annenin vücudunu oldukça yorabilir. Abdominal bölgede kramp hissi genellikle yuvarlak ligamentlerin aşırı efor sarf etmesinden kaynaklanır. Bir süre sol tarafın üzerine yatıp dinlenmek basıncı azaltır. Aynı zamanda dizleri göğse çekmek de bağlardaki gerilmeyi azaltmaya yardımcı olur.

Bebek büyüdükçe ağırlığını yuvarlak bağlar üzerine vermeye devam eder ve ağrıyı artırır. Gebelik kemeri kullanmak baskının bir kısmını hafifletmeye yardımcı olabilir. Gebelik kemerinin birçok çeşidi mevcuttur. Vücut tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olan birini seçebilirsiniz.

Eğer kabızlık yüzünden karın ağrısı yaşıyorsanız, beslenme programınıza daha çok lif eklemeniz gerekebilir. Brokoli, bezelye, kabak, mercimek, havuç, kayısı, elma ve armut gibi besinler yüksek oranda lif içerir. Bunun haricinde bol su içmek de kabızlık için faydalıdır. Hamile kadınların günde en az 8-10 bardak su içmeleri gerekir.

İlginizi çekebilir: Hamile Pilatesi: Ne Zaman Başlamalı? Faydaları Neler?

hamilelikte karın ağrısı ne iyi gelir

Hamilelikte Karın Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Hamilelik döneminde rahmin genişlemesi ve karnın büyümesi dışında karın ağrısına neden olan başka durumlar da vardır.

1) Kabızlık ve Gaz

Kabızlık ve gaz da maalesef hamileliğin bir parçası. Hamilelik sırasında yükselen bir hormon olan progesteron, tüm sindirim sistemini yavaşlatır ve yiyeceklerin daha ağır ilerlemesine neden olur. Tüketilen gıdalar daha uzun süre bağırsakta kalır ve bu da daha fazla gaz oluşumuna izin verir.

Hamilelikte karın ağrısı ve ishal de anne adaylarını rahatsız eden problemlerdendir. Bunun sebebi ise sürekli değişen hormonlardır. Aynı zamanda kabızlık atlatıldıktan sonra da ishal görülebilir. Kabızlık ve gaz problemiyle mücadele etmek için en iyi yol; bol bol su içmek, kızarmış, yağlı yiyeceklerden uzak durmak ve lif bakımından zengin besinler tüketmektir.

2) Braxton Hicks Kasılmaları

7 aylık hamilelikte karın ağrısı yaşamak Braxton Hicks kasılmalarının olduğu anlamına gelebilir. Bu kasılmalar serviksin genişlemesiyle ilişkili değildir, genelde “yalancı doğum sancıları” olarak adlandırılır ve regl sancısına benzer. Bu ağrıyı gerçek doğum sancısından ayıran özellik ise düzensiz olması ve şiddetinin artmamasıdır. Ilık bir duş almak ve dinlenmek ağrıların azalmasına yardımcı olur.

3) Ektopik (Dış) Gebelik

Yumurta implantlarının rahim dışında bir yerde, çoğunlukla fallop tüpünde olduğu, ektopik veya tubal gebelikler, 50 gebelikte 1 görülür. Ektopik bir hamileliğinizin olması durumunda, tüp şiştikçe, gebeliğinizin 6 ila 10. haftaları arasında yoğun bir ağrı ve kanama yaşayabilirsiniz. Ektopik gebeliklerin sürdürülmesi mümkün değildir ve acil tedavi gerektirir. Geçmişte pelvik, abdominal, fallop tüpü cerrahisi geçirmiş olan kadınlar ve intrauterin cihaz (RİA) bulunan kadınlar ektopik gebelik konusunda risk grubunda sayılabilirler.

4) Düşük

Hamilelikte karın ağrısı ve kanama düşük belirtileri arasındadır, bu nedenle özellikle de ilk 3 ay dikkatli olmak gerekir. Bu tarz karın ağrıları genelde regl sancıları ile benzerlik gösterir. Bazı durumlarda kanamasız ağrılar da görülebilir.

5) Preeklampsi (Gebelik Zehirlenmesi)

Preeklampsi, hamileliğin 20. haftasından sonra herhangi bir zamanda gelişebilir. Doktorların her randevuda anne adayının tansiyonunu ölçmesinin sebebi de budur ve preeklampsi yüksek tansiyon ve idrarda protein ile karakterizedir. Yüksek tansiyon, rahim içinde bulunan bebeğe oksijen ve besin taşıyan damarların daralmasına neden olur. Preeklampsi şiddetli olduğunda, karnın sağ üst kısmında ağrı, buna bağlı olarak da bulantı, baş ağrısı, şişkinlik ve göz önünde parlak ışıklar yanıp sönmesi gibi görsel rahatsızlıklarla birlikte olabilir.

hamilelikte karın ağrısı nasıl geçer

Hamilelikte Karın Ağrısı Bebeğe Zarar Verir Mi?

Hamilelik sırasında görülen karın ağrılarının çoğu zararsız olsa da yukarıda bulunan ağrı nedenlerinden bazıları oldukça tehlikelidir ve bebeğe zarar verebilir. Örneğin preeklampsi bunlardan biridir, tedavi edilmediği takdirde hem size hem de bebeğinize zarar verebilir. Yüksek tansiyon ve idrarda protein görülmesinin haricinde diğer preeklampsi belirtileri şunlardır:

  • Üst karın ağrısı, genellikle sağ tarafta kaburgaların altında
  • Mide bulantısı ya da kusma
  • Şiddetli baş ağrısı
  • Bulanık görme veya ışığa duyarlılık
  • Trombositopeni (kandaki trombosit seviyesinin düşmesi)

Preeklampsi ne kadar şiddetliyse ve hamileliğinizde ne kadar erken ortaya çıkarsa, siz ve bebeğiniz için tehlikeleri de o kadar fazla olur. Böyle bir durumda erken doğum söz konusu olabilir. Bebeğin prematüre doğması sağlığı açısından bazı problemlere yol açabilir. Bu gibi sorunlar yaşadığınızda doktorunuza başvurunuz.

Preeklampsinin diğer bir komplikasyonu ise fetüsün yeterli büyüyememesidir çünkü preeklampsi, kanı plasentaya taşıyan arterleri etkiler. Plasenta yeterince kan alamazsa, oksijen ve besini de yeterli seviyede alamaz. Bu, fetal büyüme kısıtlaması, düşük doğum ağırlığı veya preterm doğum olarak da bilinen yavaş büyümeye yol açabilir.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için mutlaka hamileliğinizi takip eden uzman doktorunuza başvurunuz. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz.

hamilelikte karın ağrısı normal mi

Hamilelikte Karın Ağrısını Azalmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Gebelik sürecinde karın ağrısı şikayetini önlemek için anne adaylarımızın hayatında ufak değişimler yapması önerilir. Beslenmeden oturuş şekline kadar birkaç ufak dokunuş sayesinde karın içinde oluşan ağrının önüne geçilebilir. Karın ağrısı bazen çevresel faktörlerden dolayı da meydana gelebilir. Müdahale edilebilen noktalara değinerek bu ağrıyı yaşamamak için bilmeniz gerekenleri açıklayalım:

  • Besin gruplarına dikkat ederek beslenme listesi hazırlanabilir. Karın içinde asitlenmeye neden olan zararlı yiyecekler tüketilmemelidir.
  • Özellikle de kızarmış ve yoğun şekerli besinler karın ağrısına neden olabiliyor. Bu besinler anne ve bebek sağlığını etkilediği için öğünlerde bulunmamalıdır.
  • Karın ağrısını gebelik sürecinde yaşamamak için oldukça rahat pozisyonda oturmak ve uzanmak önemlidir.
  • Eğer hala çalışma ortamında bulunma durumu varsa; bacak ve karın kısmının sıkışmamasına dikkat edilmelidir.
  • Bacakların uzanmış konumda, karın bölgesine baskı yapmayacak şekilde oturma tercih edilmelidir.
  • Şekerin yoğun tüketimi karın ağrısını tetikler. Buna önlem almak için rafine şekerden uzak durmak gerekir.
  • Gebelik sürecinde takipler sık sık yapılarak olası risk faktörlerine karşı tedbir alınmalıdır.
  • Enfeksiyon durumu da karın ağrısını tetiklediği için eğer enfeksiyon varsa doktorun önerileri dikkate alınmalıdır.

İlginizi çekebilir: Hamilelikte Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Ne Zaman Başlar? Nedenleri, Tedavisi

hamilelikte karın ağrısı

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için mutlaka hamileliğinizi takip eden uzman doktorunuza başvurunuz. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz.

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Hamilelikte Aşerilen 9 İlginç Yiyecek

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli Ne Yememeli?

Hamilelikte Bel Ağrısı: 6 Popüler Soruda Tüm Merak Edilenler

Hamilelikte Mide Bulantısı Hakkında En Popüler 7 Soru ve Cevapları

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Boğaz Ağrısı İçin Şifa (Videolu) Tarifi

Boğaz Ağrısı İçin Şifa (Videolu)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Anne Ekmeği Mi Fırın Ekmeği Mi? Tarifi

Anne Ekmeği Mi Fırın Ekmeği Mi?

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kardan Adam Tarifi

Kardan Adam

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kara Kavurma Tarifi

Kara Kavurma

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri