Dalyan’da Ne Yenir? En İyi 12 Meşhur Mekan

Dalyan’da Ne Yenir? En İyi 12 Meşhur Mekan Tarifi

Dalyan’ın En Popüler Lezzet Durakları

Dalyan, ülkemizin nadide tatil beldelerinden biridir. Muğla ilinin Ortaca ilçesine bağlı olan Dalyan, bolca oksijen alabileceğiniz tertemiz doğal güzelliklere sahip değerli bir bölgedir. Haritadaki konumu Fethiye ile Marmaris arasındadır. Kışın oldukça sessiz, yaz mevsiminde ise adet bir şölen havası oluşan Dalyan’da Akdeniz ikliminin rahatlığını her mevsim hissedebilirsiniz.

Bu bölgeye ismini veren Dalyan Çayı üzerindeki dalyanlar, balık tuzağı ifadesinin karşılığıdır. Coğrafya bilgilerinde yer alan bu terim, Türkiye’nin tatil noktaları arasında popüler bir merkezi de hatırlatmaktadır. Dalyan’ı meşhur yapan detaylardan biri de The Times gazetesinin 2008 senesinde yaptığı araştırma sonucunda “Avrupa’nın En İyi Açık Alanı” seçilmesidir. Yerli ve yabancı pek çok turist tarafından ilgi gören Dalyan hem tarihi güzellikleriyle hem de doğal miraslarıyla yaz ve kış görülmesi gereken yerlerden biri olmuştur.

Eğer sizin de yakın zamanda deniz kıyısına bir tatil planınız varsa, bu tatili Dalyan’da gerçekleştirebilirsiniz. Alabildiğine mavilik, sonsuz huzur ve tertemiz hava sizi Dalyan’da karşılıyor olacak. Ayrıca Dalyan yemek konusunda da sizi doyuracak lezzetlere sahip.

Deniz ürünleri ve şifalı otlar ile hazırlanan Dalyan ev yemekleri sizi pek çok restoranda bekliyor. Yöresel lezzetleri ve deniz manzaralı akşam yemekleri bir arada olsun diyorsanız siz de Dalyan’a davetlisiniz.

Fethiye’de Ne Yenir? Tatil Cennetinde 10 Süper Mekan – Gezilecek Yerler

dalyan'da ne yenir

Dalyan’da Nerede Yemek Yenir? En İyi 12 Mekan

1) Begonville House

Dalyan’ın sevilen mekanlarından biri olan Begonville House, Dalyan’da nerede ne yenir sorunun iştah açan yanıtlarından biridir. Buraya geldiğinizde pek çok kişinin severek tükettiği turşulu tavuk menüsünü deneyebilirsiniz. Tavuk ve turşu aynı tabakta özel soslarla harmanlandığında ortaya nefis bir yemek çıkıyor. Soya soslu kırmızı et de yine bu mekanın gözde siparişlerinden biri oluyor.

Adres: 88, Sulungur Bulvarı Maraş Mahallesi, Ortaca, Muğla

İletişim: 0542 422 61 02

begonville house dalyan

2) Günlüklü Restaurant

Dalyan’da kendinizi oldukça rahat hissedebileceğiniz iştah açan bir mekan daha var. Günlüklü Restoran hem balık ziyafetlerini hem de açık havada akşam yemeklerini doya doya yaşayabileceğiniz bir adres. Alkollü ve alkolsüz içeceklerin servis edildiği, lezzetli mezelerle masanın donatıldığı bu restoranda kalamar çok seviliyor. Siz de Dalyan’a geldiğinizde Günlüklü Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Metinler Caddesi Dalyan Ortaca, Muğla

İletişim: 0252 284 53 43

günlüklü restaurant dalyan
Kaynak: dalbel.com.tr

3) Ekin Restaurant & Kahvaltı

Dalyan’ı gezmeye başlamadan önce güne güzel ve doyurucu bir kahvaltı ile başlamak ister misiniz? Ekin Restoran ve Kahvaltı, sizlere doyumsuz manzara eşliğinde serpme kahvaltı imkanı sunuyor. Doğal nar suyu ile içinizi ferahlatıp sıcacık el açması gözlemeler ile midenizi şenlendirebilirsiniz. Ekin Restoran ve Kahvaltı ekonomik rakamlar ödeyerek keyif alacağınız bir mekan!

Adres: İztuzu Caddesi Gökbel Ortaca, Muğla

İletişim: 0252 289 00 05

ekin restaurant kahvaltı dalyan

4) Mai Restoran

Mai Restoran, kendine has dekor ve iç mekanıyla Dalyan sokaklarında dikkatinizi çekebilecek bir mekan. Fast food ve ızgara yemeklerini afiyetle yiyebileceğiniz Mai Restoran’da mantı ve biftek yemeklerini çok beğeneceksiniz. Buraya gelenlerin favori yemeği çingene soslu biftektir. Siz de özel sosla hazırlanmış lezzetli bir et yemek isterseniz Mai Restoran’a uğrayabilirsiniz.

Adres: Dalyan, Sulungur Caddesi, Ortaca, Muğla

İletişim: 0252 284 26 42

mai restoran dalyan

5) Çağrı Pide & Pizza

Dalyan’da çok ekonomik rakamlar ödeyerek birbirinden lezzetli pide ve pizzaları tatmak ister misiniz? Fırından sıcacık çıkan pide ve pizzalar, en acıktığınız anlarda kurtarıcınız olacak. Dalyan’ın ara sokaklarında saklanmış lezzeti yakalamak istediğinizde mutlaka Çağrı Pide & Pizza’yı keşfetmelisiniz. Buraya gelenler pide ve pizzaların lezzetini uzun süre unutamıyor.

Adres: Atatürk, Dalyan Mahallesi Gülpınarı Caddesi Pazaryeri Sokak No: 2 Ortaca, Muğla

İletişim: 0554 279 37 47

çağrı pide pizza dalyan

6) Dalyan Kebapçım

Kebap sever misiniz? Eğer gittiğiniz her yerde kaliteli bir kebap yemek istiyorsanız Dalyan’daki adresiniz Dalyan Kebapçım olacak. Burada kebap ve iskender lezzetlerini en güzel şekilde bulabilirsiniz. Üstelik fiyatlar piyasa ortalamasında. Mezeler yemeğinize eşlik ederken ocakbaşından gelen iştah açan kokuyla ruhunuz da mideniz de doyabilir.

Adres: Dalyan Mahallesi, Maraş Caddesi, Ortaca, Muğla

dalyan kebapçım

7) Temsi Restoran

Dalyan’da yemek yemek için uğrayacağınız adreslerden biri de Temsi Restoran olabilir. Büyük porsiyonlarla servis edilen biftek ve et menüleri size lezzetli tatlar verecek. Kuzu tandırıyla da meşhur olan Temsi Restoran, gelen misafirlere gösterilen ilgi ve hizmetle de kendinden söz ettiriyor. Samimi bir ortamda keyifli bir akşam geçirmek istiyorsanız Temsi Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Maraş Caddesi Yali Sokak No: 6b, Ortaca, Muğla

İletişim: 0252 284 54 63

temsi restaurant dalyan

8) Mavi Yengeç

Dalyan’da yerli ve yabancı pek çok turist yengeç yemek için mekan arıyor. Bu arayışlara ise Mavi Yengeç son verecek. Yengeç böreği, yengeç güveç gibi deniz ürünleri yemeklerini bulacağınız bu mekanda yaz akşamlarını unutulmaz kılabilirsiniz. Taze ve hızlı servis edilen deniz ürünlerini Dalyan’da Mavi Yengeç ile hatırlayacaksınız. Canlı müzik eşliğinde doyumsuz bir akşam için uğramalısınız!

Adres: Maraş Mahallesi Rodoslu Yaşar Sünger Sokak No: 3/C Dalyanköy, Dalyan, Türkiye

İletişim: 0543 291 38 68

mavi yengeç dalyan

9) Okyanus Restaurant

Dalyan’da balık nerede yenir diyerek zaman kaybetmeyin bir an önce Okyanus Restoran’ı deneyin. Okyanus Restoran sizlere deniz ürünlerini tam tadında sunan bir yer. Balık, yengeç ve kalamarı Dalyan’ın beğenilen restoranı Okyanus Restoran’da tadabilirsiniz. Deniz manzarası eşliğinde geçen dakikalarınız tatilinizi daha da anlamlandıracak!

Adres: Kordon Boyu Dalyan, Muğla

İletişim: 0252 284 54 27

okyanus restaurant dalyan

10) Gölbaşı Restaurant

Gölbaşı Restoran size doğa ile iç içe bir mekanda hem serpme kahvaltı imkanını hem de doğayla kucaklaşma keyfini sunuyor. Bisiklet turu, göl üzerinde yüzen ördek ve çevredeki kaplumbağalar sizi şehrin gürültüsünden uzaklaştıracak detaylar olacak. Ailenizle ve sevdiklerinizle dolu dolu bir gün geçirmek istediğinizde Dalyan’da Gölbaşı Restoran’a davetlisiniz!

Adres: İztuzu Yolu, Dalyan, Ortaca, Muğla

İletişim: 0545 284 40 04

dalyan gölbaşı restaurant

11) Soul Kitchen Dalyan

Dalyan sokaklarını renklendiren küçük ve bir o kadar samimi mekan sizleri bekliyor. Soul Kitchen, kahvaltı ve mantısıyla ünlenen bir lezzet durağı. Hızlı kahvaltı sevenlerin, zamanı çok az olanların, bir kahve içimlik buluşmaların ortak noktası olan Soul Kitchen Dalyan’daki renkli adresiniz. Her mevsim keyifli bir ortamda olmak isteyenler mutlaka ziyaret etmeli!

Adres: Dalyan Mahallesi Gülpınar Caddesi No: 32/A Dalyan, Ortaca

İletişim: 0541 251 90 82

soul kitchen dalyan

12) Ceyhan Restaurant

Dalyan’da ilk defa bulunuyorsanız ve henüz nerede yemek yiyeceğinize karar veremediyseniz Ceyhan Restoran kapılarını size açıyor. Burada aradığınız pek çok yemeği bulabilirsiniz. Çok nadir yerlerde görebileceğiniz manzara ise Ceyhan Restoran’ı sevilen bir mekan yapan unsurlardan. Leziz öğünler ve huzur veren manzara için Ceyhan Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Gülpınarı Mahallesi Sahil Kenarı Dalyan, Muğla

İletişim: 0538 500 15 74

ceyhan restaurant dalyan

Dalyan Yemekleri – Neyi Meşhur?

Akdeniz ve Ege ikliminden esinlenen menüler, Dalyan mutfağını şekillendiriyor. Lezzetli otlar, şifalı balıklar ve daha pek çok yemek Dalyan’a geldiğinizde sizi restoranlarda bekliyor olacak. Dalyan’ın en meşhur yemekleri nelerdir diyorsanız; listede pek çok yöresel Dalyan yemeklerini görebilirsiniz:

  • Kabak Çiçeği Dolması
  • Hardal Haşlaması
  • Dalyan Köftesi
  • Taze Fasulye Ekşilemesi
  • Ahtapot Yahni
  • Çıntar Kavurması
  • Pirinçli Balık
  • Ekşili Biber Dolması
  • Yoğurtlama
  • Ekşili Tavuk
  • Börülce Kavurması
  • Balık Buğulama
  • Mavi Yengeç
  • Nar Pekmezi
  • Ekşili Balık
  • Ot Kavurması
  • Lokma Tatlısı
  • Nar Reçeli
  • Tarhana Çorbası
  • Yufka Ekmeği

Dalyan Köfte (Rulo Köfte)

Dalyan Köfte (Rulo Köfte)

Dalyan Gezilecek Yerler Listesi – Aktivite Tavsiyeleri

Yolunuz Muğla’dan geçtiğinde Dalyan ve çevresinde görebileceğiniz ilgi çekici adresler var. Tarihi ve doğal güzelliklerle donatılmış Dalyan’da listedeki adrese uğrayıp Türkiye haritasında güzel hatıralarınıza bir yenisini daha ekleyebilirsiniz.

  • Kaunos Antik Kenti
  • İztuzu Plajı
  • Kargıcak Koyu
  • Aşı Koyu
  • Ekincik Koyu
  • Yuvarlak Çay
  • Dalaman Çayı
  • Likya Kaya Mezarları
  • Sülüngür Gölü
  • Bacardi Koyu
  • Sultaniye Kaplıcaları
  • Çandır Köyü

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Muğla’da Ne Yenir? Çok Beğenilen 8 Mekan

Marmaris’te Ne Yenir? En İyi 10 Lezzet Durağı

Bodrum’da Ne Yenir? En Leziz 10 Meşhur Mekan

Azmak Nehri Sakin ve Huzurlu 8 Kahvaltı Mekanı

Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Meşhur Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Dalyan Köfte Tarifi

Dalyan Köfte

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Dalyan Köfte Tarifi

Dalyan Köfte

4-6 kişilik, 40dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri