En Sağlıklı Tencere Tava Hangisi? Nasıl Seçilir?

En Sağlıklı Tencere Tava Hangisi? Nasıl Seçilir? Tarifi

Hangi Tencere Modeli Daha Sağlıklıdır?

Yemek yaparken mutlaka elinizin altında bulunan tencere ve tavalar, kullanılan malzemeye göre kaliteli ve sağlıklı olarak nitelendirilir. Tencere ve tavanın sahip olduğu özellikler sayesinde daha kolay yemek pişirebilir sonuçlarında ise daha sağlıklı kullanım alanı oluşturabilirsiniz.

Malzemenin kalitesine göre besinleri yakmadan, yapıştırmadan pişirme şansını elde edebilirsiniz. Bunun için evinizde kullanacağınız tava ve tencerenin kaliteli olması aynı zamanda sağlıklı malzemeleri içeriyor olması gerekli. Bu konuda merak ettiklerinizi sizler için bu yazımızda anlatacağız.

En sağlıklı tavalar sağlığa zarar vermeyen malzemeden üretilen, ısıya temas ettiğinde koku oluşturmayan ürün olarak reyonlarda yerini alır. Bu mutfak gereçlerini seçerken fiyatına değil içeriğine odaklanmanız önerilir. Peki, en sağlıklı tava hangisi ve nasıl seçilmeli diye düşünüyorsanız sizlere bazı tüyoları bu satırlarda tek tek açıklıyor olacağız. Tavuk, balık, kırmızı et ve sebze gibi besinleri tam lezzetinde pişirmek için en sağlıklı tencereler ve tavalar dolabınızda yerini almalı.

Amaca uygun şekilde kullanmak adına satın alacağınız tencere ve tavanın iyi bir seçim olduğuna emin olmak için yazımızı sonuna kadar okuyabilirsiniz. Tava ve tencere alışverişinde seçiminize yön verecek önerilerimiz sizlerle.

İlginizi çekebilir: Düdüklü Tencere Kullanımı Püf Noktaları, Resimli Anlatım

en sağlıklı tencere hangisidir

En Sağlıklı Tencere Tava Malzemesi Nedir?

En sağlıklı tencere hangisidir? Tencere ve tavanın sağlıklı olduğunu gösteren unsurlardan biri; kullanılan malzemenin kalitesi ve içeriğidir. Aynı zamanda kişisel ihtiyacınızı ve beklentinizi karşılayan ürünler de sizin için sağlıklı olabilir.

Piyasada birçok modelde ve malzemeyle üretilen tencere – tava seçenekleri vardır. Sizlere bu ürünleri tek tek açıklamak daha doğru olacaktır. Paslanmaz çelik, granit ve döküm tencerelerin kullanım alanına göre sağlıklı olduğunu bilmenizde fayda var. Bu malzemeleri kısaca tanıyalım.

Paslanmaz Çelik Tencere & Tava

Paslanmaz çelik malzeme, ısıyı kısa sürede iletme özelliğine sahiptir. Yiyeceklerinizin eşit pişmesine yardım eder. Dayanıklı ve temizliği kolay bir ürün olduğu için uzun ömürlüdür. Paslanmaz çelik malzemeli tencere ve tavayı kullanırken tereyağı ya da sıvı yağ kullanabilirsiniz. Böylece besinleri kısa sürede ısınmış yağ ile karıştırıp kıvamında pişirebilirsiniz. Çelik malzemenin sağlığa zararı bulunmadığı için önerilmektedir.

çelik tencere tava

Dökme – Döküm Tencere & Tava

Dökme demir malzemeden üretilen tava ve tencereler, ısıyı eşit şekilde besine ulaştırma özelliğine sahiptir. Bu ürünlerin temizliği kolaydır ve herhangi bir kimyasal madde kullanmadan temizleyebilirsiniz. Bu nedenle sağlıklı malzemeler arasında yerini alır. Paslanmaz özelliği olduğu için uzun süre boyunca sağlıklı koşullarda muhafaza edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Döküm Tava Nasıl Temizlenir? İlk Kullanımına Dair İpuçları

döküm tencere tava

Bakır Tencere & Tava

Yumuşak metalden işlenerek elde edilen bakır tencere ve tavalar, ısıyı çok kısa sürede alır ve besinlere dağıtır. Kullanım sırasında tahta kaşık tercih etmeniz önerilir. Yapısı hassas olduğu için hemen çizilme özelliğe sahiptir. Doğru kullanım sonucunda uzun süre yemek yapmanıza yardım eder.

bakır tencere tava

Cam Tencere & Tava

Cam tencere ve tavalar, sağlıklı malzemelerden üretilmiştir. İçme suyunun cam şişede saklanması, bardaklarda cam ürünlerin kullanılması cam malzemenin sağlıklı olduğunu pekiştirmektedir. Tencere ve tavalarda kaliteli cam ürünleri tercih ederseniz yemeklerinizi daha sağlıklı koşullarda pişirebilirsiniz.

cam tencere tava

Granit Tencere & Tava

Pek çok tava ve tencerede kullanılan granit malzeme, yüksek sıcaklığa dayanıklı olmasıyla dikkat çeker. Magmatik kayadan üretilen bu ürünler, çorba ve ana yemek gibi hazırlıklarda işinizi kolaylaştırır. Temizliği kolay, pişirmesi keyifli olan granit ürünlerin sağlık için herhangi bir zararı bulunmamıştır.

İlginizi çekebilir: Granit Tava Nedir? Sağlıklı Mı? Nasıl Temizlenir?

granit tava tencere

En Sağlıklı Tencere Tava Hangisi, Nasıl Seçilir?

Bazı ürünlerin taklit olduğunu unutmamak gerekir. Kaplama ürünlerden kaçınmanız önerilir. Peki, sağlıklı kriterleri taşıyan tencere ve tava neye göre seçilir? Bu konuya açıklık getirelim.

  • Tencere ve tavanın yüzeylerinde kaplama uygulanmışsa bu ürünlerden uzak durmanız sağlığınız için avantaj.
  • Kaplamalar, ısıyla beraber zaman içinde kavlayarak dökülmeye neden olur. Bu durum da sağlıksız koşullarda yemek hazırlamanıza ortam hazırlar.
  • İnsan sağlığına uygun malzemenin kullanıldığı paslanmaz çelik, granit, seramik, cam ya da dökme demirle üretilen ürünleri tercih edebilirsiniz.
  • Amacınıza uygun tava ve tencere seçmeye dikkat edin. Ürünlerin genişliği ve derinliği yemek hazırlama esnasında size kolaylık sağlamalı. İçinde taşan ya da yapışan besinler sağlığa zararlı hale gelebilir.
  • Tava ve tencerelerin kulpları da önemli bir detay. Basit malzemeden üretilen kulpları görüyorsanız bu ürünlerden uzak durabilirsiniz.
  • Çizilmeye müsait, basit malzemeli ve dayanıksız ürünler sağlıklı koşullarda yemek hazırlamanızı engeller. Bu nedenle firmaların tescil belgesine ve malzeme kalitesine dikkat ederek tava – tencere seçmeye özen gösterebilirsiniz.
en sağlıklı tencere tava

En Sağlıklı Tencere Tava Markaları

Mutfak eşyalarınızı yenilerken ya da evlilik hazırlığında çeyiz alışverişi yaparken kendiniz için en sağlıklı tencere tavayı seçmeyi dilersiniz. Bu alışveriş için birçok mağaza gezip sayısız marka incelemesi yaparsınız. En sağlıklı tencere ve tava markalarının hangilerinin olduğunu merak ediyorsanız; sizlere çelik, demir döküm, granit, emaye ve seramik ürünler sunan bazı markaların adını vereceğiz.

  • Karaca
  • Emsan
  • Jumbo
  • Tefal
  • Bernardo
  • Schafer
  • KitchenAid
  • Leggno
  • Taç
  • Korkmaz
  • Zwilling
  • Tchibo
  • Phantom
  • Copperson
  • Nehir
en sağlıklı tava tencere

Hangi Yemek Hangi Tencerede Pişer?

  • Eğer çorba yapıyorsanız paslanmaz çelik ya da emaye tencere tercih edebilirsiniz. Çorba soslarınızı ise bakır tavada eriterek lezzetli çorbalar sunabilirsiniz.
  • Et pişirme durumunda ise yanmaz ve yapışmaz özelliği olan granit, döküm tavaları kullanabilirsiniz.
  • Tencere yemekleriniz için hem çelik hem de granit ürünlerden yardım alabilirsiniz.

Tarif için: Tencerede Patates Oturtma Yemeği

Buzdolabı Düzeni: 7 Adımda Mükemmel Sonuç

Mutfak Dolapları Temizliği: 7 Kolay Püf Noktası

Fırın Kullanırken İşinize Yarayacak 9 Pratik Bilgi

Blender Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar? Neler Yapılır?

Buzdolabı Ayarı Kaç Olmalı? Derecesi Nasıl Ayarlanır?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Tencere Tava Keki Tarifi

Tencere Tava Keki

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Çilekli Sağlıklı Tencere Keki Tarifi

Çilekli Sağlıklı Tencere Keki

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Sağlıklı Muzlu Tava Keki Tarifi

Sağlıklı Muzlu Tava Keki

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
En Sağlıklısından Fit Muhallebi Tarifi

En Sağlıklısından Fit Muhallebi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Çupra Tava Nasıl Yapılır ?

Çupra Tava Nasıl Yapılır ?

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Hamsi Tava Nasıl Yapılır

Hamsi Tava Nasıl Yapılır

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri