Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

Elmayla Hiç Bu Kadar Yakın Olmadınız: Elma Diyeti

Herkes hayatının bir döneminde diyete maruz kalabilir. Elma diyeti de bunlardan biridir, kesin çözüm mü bilinmez ama zayıflama aşamasında size yardımcı olabilecek en iyi diyet seçeneklerinden biri olabilir. Elma diyetine uygun olup olmadığınızı anlamak için 3 günlük kısa bir elma diyeti uygulayarak gibi kilo verip veremeyeceğinizi deneyebilirsiniz.

Zira sonuçları bu kadar çabuk gösteren bir diyet çeşididir elma diyeti. Bir tanesi yaklaşık 90 kalori olan elmaları elbette organik olarak tüketmek gerekir.

Elma Diyeti Nedir?

Elma diyeti zayıflama için çok iyi tanınan tekil bir gıdanın kusursuz özelliklerinin keşfedilmesi ile zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Elma diyeti yapmanın faydaları bununla da sınırlı değil, aynı zamanda iyi bir cilt temizliği de sağlar.

Kalori alımını hızla azaltmak için normal sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yerine kullanılan yedek bir diyet çeşidi olan elma diyeti için ilk aşama 3 gün boyunca acıktıkça elma yemektir. Söylendiği kadar basit, yapmanız gereken tek şey elma yemek. Bu nedenle elma diyeti nasıl uygulanır diye endişelenmenize hiç gerek yok.

Elma Diyeti Nasıl Yapılır?

Bu diyet şekli şimdiye kadar denediğiniz oldukça basit bir diyettir. Hiçbir hazırlık süreci, karışım veya ek olmadan günde 2-3 kilo elma ve 10-12 bardak su ile zayıflamanız an meselesi. Eğer su içmekte zorlanan biriyseniz, elma suyu da işinizi görür.

Kalorisi oldukça düşük olan doğal besin kaynağı elma sayesinde açlık sınırınız dengelenir, tok kalır ve enerjiye sahip olursunuz. Çünkü elma yedikçe sindirim sisteminizin de tamamı toksinlerden temizleneceği için kendinizi daha enerjik, daha genç ve daha sağlıklı hissetmenizi sağlar. Diğer bir kullanım şekli ile elma çayı diyeti de elmayı bütün olarak yemeyi sevmeyenler için ideal olabilir.

  

Elma Diyeti Listesi

Zayıflamak için yeşil elma diyeti listesi hazırlanabileceği gibi kırmızı elma için de aynısı kullanılabilir. Bu noktada iyi bir elma diyeti tarifi işinizi kolaylaştırır:

  • Sabah kahvaltısına önce elma ile başlayın. İstenirse elma suyu da olabilir. Peynirli omlet ve 1 su bardağı yulaf ezmesi sabah için yeterli.
  • Öğlene doğru atıştırmalık saatini ihmal etmeyin. Diyetlerde doğru saatlerde alınan doğru besinler zayıflamanın kaderini belirler.
  • Öğle öncesi atıştırmalık olarak 1 su bardağı yoğurt veya ayran ile birkaç ceviz yiyebilirsiniz.
  • Öğle yemeği bir dönüm noktasıdır, güzel şeyler yenmeli ki akşam yemeği abartılmasın. Tabi önce elma ile başlamanız gerekir. Peşine ızgara tavuk göğsü, 2 bardak kadar buharda pişmiş brokoli ve yarım fincan kadar da kahverengi pirinç sizin öğle menünüzü belirler. Çok güzel olan bu öğle yemeği ile tokluğu hissedebilirsiniz.
  • Öğleden sonra mutlaka canınız bir şeyler isteyecektir. Bunu da bir kahve ile geçiştirebilirsiniz. Kahve de tokluğu korumaya yardımcı içeceklerden biridir.
  • Akşam yemeği yine önce elma, ızgara balık ve mutlaka yeşil salata ile tamamlanabilir.
  • Bir günlük menü için gayet doyurucu olan elma diyetinde yatmadan evvel de elma yeme hakkınız mevcut. Bu elma diyeti listesi ile yaza daha formda ve hatta zinde girebilirsiniz.

Farklı seçenekler için elma diyeti Ender Saraç tariflerine de göz atılabilir. Ender Saraç’ın tarif listesinde bir haftalık bir program elma çayı eşliğinde devam edilerek uygulanır. Bu uygulama sonucunda vücut rahatsa, herhangi bir yan etki de vermediyse istediğiniz gibi zayıflayabilirsiniz demektir.

Elma Diyeti Sağlıklı Mı? Sonuçları Nelerdir?

Özellikle kişinin sindirim sistemini alkalize ettiği ve detoks etkisi sağladığı için elma diyeti sağlıklı olmasının yanında diyet yapmayacak kişiler için bile yılda üç dört kez yapılması gereken bir diyettir. Elma diyeti ile sağlıklı bir şekilde zayıflanabilir. Sonuçlarını başta hızlı, zamanla yavaş yavaş alacağınız elma diyeti sayesinde cildiniz de gençleşir. Sağlığa türlü faydaları olan elma sağlık söz konusu olunca en mühim meyvelerden biri.

Elma diyetini sadece siz yapmıyorsunuz ki elma diyeti ile zayıflayan ünlüler de az değil. Başta Sibel Can olmak üzere pek çok ünlü bu diyeti uygulayarak formunu korur. Ezgi Mola da elma diyeti ile zayıflayanlar arasındaki yerini korumakta. Çünkü normal şartlarda bu elma diyeti 2 haftada 10 kilo vermenizi sağlar.

Elma Diyeti Yapanlar ve Yorumları

Temel olarak, diyet basittir. Basit olduğu için de çoğunlukla elma diyeti yapanların yorumları olumludur. Bol bol spor, elma ve su ihtiyacınız olan her şeyi karşıladığı için elma diyeti yapanlar genelde tavsiye ederek yayılmasına da destek olurlar. Yapılan yorumlarda elmanın sağlık üzerine etkileri söz konusudur.

Özellikle kolesterol düşürücü etkisi ile elma, şeker emilimini engellediği için vücuda depolanması konusunda da uyarı verir. Böylece hem şeker hem yağ gibi kilo yapıcı besinlerden uzak kalınabilir. Tabi diyet elmaları kabuğu ile birlikte yenilmeli.

Elma solunum yolları ile ilgili de pozitif bir etkiye sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirirler. Kanserle savaşırlar. Şeker hastalığı riskini azaltır ve sinir hücrelerine iyi gelir. Bol elma yiyerek hafızayı güçlendirebilir hatta Alzheimer olma riskinizi azaltabilirsiniz.

Bu açıdan elma diyeti deneyimleri herkesin hayatında olumlu bir yerdedir. Çünkü elmayı sevmeyen yoktur. Severek yapılan her iş sonuç verir. Siz de elma diyeti ile kilo verenler arasında olmak istiyorsanız hemen başlayabilirsiniz.

Aşırıya kaçılmadığı müddetçe elma diyeti zararları gibi probleminiz olmaz. Tabi mide yapınız hassas ve gastrit, ülser gibi problemleriniz var ise asit yapıcı etkisinden dolayı diyeti farklı bir şekilde uygulamanız gerebilir. Hatta az da olsa bazı kişilerde ishal gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları da neden olabilir. Böyle bir durumda elmayı pişirerek kullanmanızda fayda var.

Elma Sirkesi Diyeti Faydaları Nelerdir?

Kullanılan diğer sirke çeşitlerine nazaran elma sirkesi tartışmasız olarak daha güvenilir uygulamalara sahip. Soğuk algınlığı semptomlarından şeker hastalığına kadar pek çok sağlık endişesinde tedaviye destek olmak için elma sirkesi kullanılır.

Kilo bedene olduğu kadar kişiye de yüktür. Hem kalbi hem de yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kilo ile mücadelede elma sirkesi de faydalı bir yöntem. Siz de elma sirkesi diyeti uygulayarak rahat 10-15 kilo verebilirsiniz. Tabi diyete başlamadan elma diyeti kaç kilo verdirir diye düşünmek ne derece doğru ise. Çünkü hep bilindiği üzere önce sağlıklı beslenme, gerisi zaten kendiliğinden olur.

Özellikle evde doğal yollardan hazırlayacağınız elma sirkeleri ile diyete güvenle başlayabilirsiniz. Elma sirkesi, normal kan şekeri dengesine yardımcı olması açısından önemlidir. Ekmek yiyerek artırdığınız kan şekerinizi sirke ile düşürebilirsiniz. Bu nedenle kafanızda elma sirkesi diyette nasıl kullanılır gibi bir soru işareti olmasın.

Her öğün öncesi 1 bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve tatlandırmak için bal eklenerek içilir. Bu yöntem hem iştahınızı keser hem de yağ yakmanıza yardımcı olur.

Elma sirkesi vücuda olduğu kadar cilde de fayda sağlar. Elma sirkesi kürleri kepek tedavisinde bile kullanılır. Başınıza elma sirkesi ve su karışımını sarıp 20 dakika beklemeniz yeterli. Haftada iki kez uygulanan bu yöntem elma sirkesi faydaları açısından mühim.

Elma Sirkesi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Elma Kaç Kalori? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yeşil Elma Kalori Değeri, Faydaları ve Diyeti yazımızı inceleyebilirsiniz.

Meyve Diyeti yazımızı inceleyebilirsiniz.

Elma içeren tüm tarifler için sitemizi inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Diyet Elma Tatlısı Tarifi

Diyet Elma Tatlısı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kırıntılı Elma (Elma Crumble) Tarifi

Kırıntılı Elma (Elma Crumble)

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Elma Reçeli Tarifi

Elma Reçeli

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Tarçınlı Elma Tarifi

Tarçınlı Elma

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Elma Topları Tarifi

Elma Topları

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Elma Kakı Tarifi

Elma Kakı

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Elma Topları Tarifi

Elma Topları

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Elma Reçeli Tarifi

Elma Reçeli

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri