Meyve Diyeti ile 3 Günde 5 Kilo Zayıflayın!

Meyve Diyeti ile 3 Günde 5 Kilo Zayıflayın! Tarifi

Meyve Diyeti Nasıl Yapılır?

Modern yaşamın getirdiği en büyük sağlık problemlerinden biri olan kilo artışı, kişilerin yaşam kalitesini etkiler ve başka hastalıklara yakalanmasını kolaylaştırır. Her geçen gün zayıflama diyetlerine bir yenisi eklenmektedir. Yararlarıyla pek çok derde şifa olan meyveler de bu diyetlerden payını almış durumda. Son günlerin popüler zayıflama programlarından biri olan meyve diyeti nasıl yapılır sorusunu araştırdık.

Temel olarak tek gıda rejimine dayalı olan meyve diyeti uzun süre yapılması önerilmeyen şok diyet türlerinden biridir. Günde 1000 kalorili bir enerji alımı sağlayan meyve diyeti 12 gün veya 3 gün yapılır. Metabolizmaya ve beslenme uzmanının uygun gördüğü durumlarda meyve diyeti 3 günde 5 kilo zayıflama imkanı sunabilir.

Hemen hemen tüm mevsim meyveler tüketildiğinden dolayı rengarenk bir diyet olan meyve diyetine renkli diyet de denilmektedir. Özellikle meyve sevenlerin beğenisini kazanan bu diyet ile fazla kilo problemi yaşayanlar kilo sorunlarını çözebilir.

Meyve diyeti nasıl yapılır merak ediyorsanız detayları yazımıza bulabilirsiniz!

Tropik Meyveler Daha Önce Görmediğiniz 10 Değişik Meyve

meyve diyeti 3 günde 5 kilo

Meyve diyeti yerine meyve ağırlıklı diyet olarak tanımlamanın daha doğru olduğu bu diyette açlık hissini bastırmak amacı ile ekmek, patates, makarna, yoğurt, pirinç, peynir ve balığa sınırlı miktarda yer verilmektedir. Diyet ile başarıya ulaşmak için günlük spor aktiviteleri yapmak da önem taşır.

Meyve diyeti yapanlar arasında istedikleri sonucu alamayanların eksik yaptıkları şey genellikle hareketi ve sporu günlük rutinlerine dahil etmemeleriyle ilgili olmaktadır. Örneğin günlük 45 dakika ya da 1 saatlik yürüyüş, yüzme ve bisiklete binme gibi aktiviteler kilo vermeyi hızlandırır.

  • Meyve diyetinde ilk 3 gün yeşil meyveler,
  • Sonraki 3 gün sarı meyveler,
  • Üçüncü 3 gün kırmızı meyveler
  • Son 3 gün ise karışık renkte meyveler yoğunluktadır.
  • Ihlamur, yeşil çay, tarçın gibi bitki çaylarının tüketilmesi önerilir ve bu diyetle birlikte günlük en az 3 litre su tüketilmelidir.

Diyet Ürünleri: Düşük Kalorili, Sağlıklı 8 Çeşit

meyve diyeti yapanlar

Meyve Diyeti Listesi

Meyve diyeti, 3 günlük bir diyet listesidir. 4 aşamadan oluştuğu için totalde 12 günden oluşan meyve diyeti oldukça kolay bir diyettir. Bu konu ile ilgili olarak sıklıkla sorulan meyve diyeti nasıl yapılır ve neler yenir sorularını cevaplayalım.

  • Meyve diyeti listesi ilk üç gün yeşil meyve diyeti olarak tanımlanır. İstenen sonuçlara daha kolay ulaşılabilmesi için diyette meyve adetleri önemlidir. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde salatalık, kivi, armut, yeşil elma ve ananas tüketilir. Kahvaltıda 1 su bardağı yağsız yoğurt ve bir yeşil elma, öğle yemeğinde 1 porsiyon haşlanmış yağsız pirinç, ikindi ara öğününde iki adet kivi, 1 adet yeşil elma ve salatalık, akşam yemeğinde ise zeytinyağlı balık buğulama, 2 adet haşlanmış patates ve 2 dilim ananas tüketilir.
  • İkinci 3 gün sarı meyve diyetidir. Kavun, portakal, şeftali, kayısı ve muz gibi sarı meyveler diyetin demirbaşlarıdır. Kahvaltı 2 adet şeftali ve 1 bardak yağsız yoğurt, ara öğün 2 adet kuru kayısı, öğlen yemeği 1 haşlanmış patates, domates, bir dilim kavun ve 1 dilim peynir, ikindi ara öğünü beş adet kayısı ve bir adet şeftali, akşam yemeği ise bir tabak domatesli yağsız spagetti ile yanında şekersiz şeftali kompostosudur.
  • Üçüncü üç günlük diyet ise kırmızı meyveli diyettir. Erik, üzüm, karpuz ve çilek meyveleri yoğun olarak tüketilir. Kahvaltı 1 salkım üzüm, 1 kase yağsız yoğurt ile hazırlanan müsli, ara öğün bir kase kiraz, öğle yemeği süt ile haşlanmış bir kase pirinç, yeşil salata, birkaç dilim salam ve 1-2 adet erik, ara öğün 1 büyük dilim karpuz, akşam domatesli balık buğulama, iki adet haşlanmış patates, bir kase çilek ve yatmadan önce 2 adet kuru erikten oluşur.
  • Son üç gün ise karışık meyve diyetidir. Bu diyette tüm meyvelerden porsiyon miktarlarını geçmeden karıştırarak yiyebilirsiniz. Son 3 günde sadece ek olarak birer kase yağsız yoğurt önerilir.
  • Diyet meyve tatlıları ile zenginleştirilebilir. Meyvelerin kendi içinde bulunan meyve şekerini kullanarak ekstra rafine şekere ihtiyaç duymadan tarifler hazırlanabilir. Örneğin elmaları biraz tarçınla tavada çok az yağ ile çevirip üzerine ceviz serptikten sonra sıcacık tatlınızı afiyetle tüketebilirsiniz.
meyve suyu diyeti

Meyve Suyu Diyeti Nasıl Yapılır?

  • Meyve suyu diyeti detoks diyeti olarak da bilinmektedir. 3 gün, 5 gün ve 7 günlük çeşitleri vardır. 3 günlük detoks diyetinde 3 gün boyunca meyve suları, sebze suları ve çorba kullanılır.
  • Katı hiçbir ürüne yer verilmeyen bu diyetin amacı vücudu ve özellikle de bağırsakları toksinlerden arındırmaktır.
  • 5 gün ve 7 günlük meyve detoksu diyeti yumurta, yoğurt, peynir, balık gibi katı besinlerden sınırlı oranda alınmasına müsaade eder. Meyve suyu diyetinde en az 2-3 litre su tüketilmesi gerekir.
  • Ödem oluşmasını engellemek amacıyla tuz miktarı minimuma düşürülür. Vücutta su tutulmasına neden olan kafeinli ve gazlı içeceklerin tamamı diyetten çıkartılır.
  • 3 ana ve 3 ara öğün olmak üzere öğün sayıları 6’ya yükseltilir. Egzersiz önemlidir, günde en az 30 veya 45 dakikalık yürüyüşler önerilir. Tüm sebze ve meyveler karıştırıcıdan geçirilerek sıvı halde olmalıdır.
  • 5 ve 7 günlük detoks diyetlerinde ana öğünlere 2 bardak yoğurt ya da kefir eklenebilir. Ayrıca ızgara ve haşlama balık tüketilebilir.
  • Diyetten tam verim almak isteyenler için şunu da ekleyelim, meyve diyeti ile zayıflayanlar sağlıklı beslenmeyi ve sporu hayatlarına uzun vadede entegre etmezlerse verdikleri kiloları geri alma riskiyle karşı karşıya kalırlar.

Tarif için: Mürdüm Eriği Meyve Suyu (Videolu)

Meyve Diyeti ile Zayıflama İpuçları

  • Meyve diyeti ile zayıflama bir – iki kilo fazlalığı olanlarda kısa süreli uygulamalarda olumlu sonuçlar verebilir. Ancak uzun süreli yapılması zor olduğundan dolayı ve bu süre zarfında doğru miktarları uygulayamama gibi sorunların yaşanma ihtimali diyetin sürekliliğini engeller.
  • Vücudun gereksinimi olan yağ ve proteinlerin alınmaması kas kaybına ve yağ metabolizmasında bozukluklara yol açabilir.
  • Meyve diyet listeleri içinde yer alan meyveler ile birlikte protein içeren peynir, yumurta, et, yoğurt, tavuk ve balık gibi besinlerin de yeterli miktarda tüketilmesi önem taşır.
  • Meyve diyeti uygularken gerekli mineralleri ve proteini alabilmek adına yoğurt tüketilmesi çok önem taşır.
  • Meyve diyeti ile zayıflama programının 12 günden fazla yapılmaması önerilir. Dileyenler 3 günlük meyve diyeti listesini beslenme uzmanı onayı ile uygulayabilir.
  • 6 aylık süre zarfında iki ayda bir 12 günlük meyve diyeti yaparak diğer günlerde sağlıklı bir beslenme programı ayarlayabilir ve kilo verebilirsiniz.
  • Meyve diyeti ile zayıflayanlar elbette vardır ama çok fazla kilonuz varsa ve sağlığınızı kötü etkileyecek derecede beden ağırlığınız sizi zorluyorsa, sıkı bir beslenme programı oluşturmak için bir uzmana başvurmanızı öneririz.

Diyete Başlıyorum! Diyenlere 15 Altın İpucu

meyve diyeti 3 günde 5 kilo

Meyve Sebze Diyeti ve Kuru Meyve Diyeti

  • Destekleyici gıdalarla birlikte sadece meyve diyeti olduğu gibi meyve ve sebze diyeti de vardır.
  • Meyve ve sebzelerin yüksek lif içeriğinden yararlanılarak hazırlanan bu diyet ile tokluk hissi sağlanabilir. Sebzeler haşlama olarak ve neredeyse sıfır yağ kullanılarak tüketilir.
  • Kabuğu ile birlikte yenilebilen armut, elma, ayva gibi meyveler kabuklarını soymadan tüketilmelidir.
  • Bu diyette günde 4-5 adet ceviz, badem ve fındık önerilir. Meyve ve sebzelere ek olarak süt ve süt ürünleri, ızgara ya da haşlama et, tavuk ve balık kısıtlı miktarlarda meyve sebze diyetinde tüketilmektedir.
  • Yağlı tohumlar kullanılarak yapılan kuru meyve diyeti ise yaklaşık 3 ya da 5 gün yapılabilir. Kuru incir, kuru kayısı, kuru erik gibi kurutulmuş meyveler ve ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar kullanılarak yapılan kuru meyve diyeti için kullanılan yağlı tohumların çiğ olması gereklidir. Kavrulmuş ve tuzlu olmamalıdır.
  • 5 adet 100’er gramlık kuru meyve paketi içerisine 100’er gramlık ceviz, badem ve fındık içi hazırlanır. Toplam 5 öğünde her birinden birer paket tüketilebilir. Bu diyette 1 kadeh kırmızı şarap ya da beyaz şarap içilebilir.
  • Bu diyet türü aynı zamanda meyve detoks diyeti olarak da bilinir çünkü besin listesindeki posalı ve sindirimi ateşleyen gıdalar sayesinde vücudun kendini yenilemesi kolaylaşır. Böylece detoks etkisiyle kendinizi daha dinamik hissedersiniz.
meyve sebze diyeti

Meyve Diyeti Zararları ve Yan Etkileri

  • Meyve diyeti monoton bir içeriğe sahiptir. Bir süre sonra aynı besinleri tüketmek can sıkıcı olabilir. Vücudun ihtiyaç duyduğu diğer besinlerin alınmaması hastalıklara yol açabilir.
  • Kısa sürede yüksek kilo kayıpları yaşandığı için motive edici olsa da sürekliliğini sağlamak mümkün değildir. Üstelik az zamanda verilen kilolar yağlardan gitmez, yağsız kas kitlesinden kilo verilir.
  • Eski beslenme düzenine geri dönüldüğünde verilen kilolar çok çabuk alınır, hatta daha fazla kilo artışı gözlenir.
  • Meyveler kalori açısından çok da masum değildir. Gün boyu tüketilen meyveler günlük kalori ihtiyacının üzerinde olabilir. Yüksek karbonhidrat içerdiklerinden dolayı bel çevresinde yağ artışı gözlenir.
  • Meyvelerde yer alan şeker fruktoz adı verilen basit karbonhidratlardır. Basit karbonhidratlar kan şekerini aniden yükseltir ve aniden düşürür. Bu da daha çabuk acıktırır.
  • Meyve diyeti programı belirtilen günlerden çok daha uzun süre yapılırsa olumsuz sonuçlar doğabilir.
  • Meyvelerin genellikle karbonhidrat ve yağ oranları yüksek ama protein oranları düşük olduğu için vücut dengesi bozulabilir. Bu sorunu yaşamamak adına meyve diyeti protein içeren besinlerin desteğiyle güçlendirilebilir.
  • Meyve diyeti zararları olan ve uzun süre yapılması önerilmeyen bir diyet çeşididir.
  • En güzeli tüm besin öğelerinden yeterli ve dengeli miktarda alarak bir diyetisyen ya da doktor kontrolünde sağlıklı bir şekilde kilo vermektir.

Sonbaharın Bol Vitaminli En Faydalı 8 Meyvesi

Diyetisyenden Tatlı Krizlerini Bastıran 6 Tavsiye

Diyetiniz Neden Başarısız? Gözden Kaçan 8 Gerçek

Haşlanmış Limon Diyeti Nasıl Yapılır? Etkileri Nelerdir?

Meyve Çeşitleri: Mevsimleri, Faydaları, Kalori ve Şeker Oranları

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
3 Günde 2 Kilo Verdiren Kahvaltı Tarifi

3 Günde 2 Kilo Verdiren Kahvaltı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kabak Detoksu (3 günde 2 Kilo Verme ) Tarifi

Kabak Detoksu (3 günde 2 Kilo Verme )

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Sadece 3 Malzeme İle Diyet Tatlı Tarifi

Sadece 3 Malzeme İle Diyet Tatlı

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Kilo Aldırmayan Diyet Poğaça Tarifi

Kilo Aldırmayan Diyet Poğaça

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kilo Aldırmayan Diyet Puding Tarifi

Kilo Aldırmayan Diyet Puding

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kilo Verdiren Diyet Salata Tarifi

Kilo Verdiren Diyet Salata

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yulaflı Meyve Diyet Bowl Tarifi

Yulaflı Meyve Diyet Bowl

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Muzlu Diyet Meyve Bar Tarifi

Muzlu Diyet Meyve Bar

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri