French Press Nasıl Kullanılır? Filtre Kahve, Bitki Çayı Nasıl Yapılır?

French Press Nasıl Kullanılır? Filtre Kahve, Bitki Çayı Nasıl Yapılır?

French Press: Ev Tipi Pratik Demleme Cihazınız!

French press, son dönemde 3. nesil kahve kültüründe trend olan mutfak ekipmanıdır. Keyifli sohbetlerinize eşlik edecek kahve türlerinin ve bitki çaylarının hazırlandığı bu cihaz, artık birçok evde yerini almış bulunuyor. Bir tür kahve ve bitki çayı demliği olarak tanımlanan French pressi daha yakından tanımak ve lezzetli içecekler hazırlamak için buradayız.

Pek çok kişinin pratikliği, kullanım kolaylığı ve ulaşılabilirliği ile elinden düşürmediği French press nedir, french press ile neler yapılır birlikte inceleyelim. Yazımızın sonuna doğru kahve kokuları hissedilecek, hazır mısınız?

French Press Nedir?

French press, bir tür kahve demleme cihazıdır. Akıtma bölmeli cam bir hazne, dış çerçevede koruyucu, tutma yeri, presleme ve filtre çubuğundan oluşur. Farklı boyları ve çeşitleri mevcuttur.

French press yardımıyla ev ortamında başka herhangi bir ekipman ya da özveri gerekmeden manuel olarak kısa sürede kahve demleyebilirsiniz. Orijinal deyimiyle cafetière, press pot veya plunger pot olarak da bilinir.

1929’da İtalyan tasarımcı Attilio Calimani tarafından patenti alınmıştır. Her ne kadar İtalyan icadı da olsa “French” tabirinden hareketle Fransız etkisiyle popüler kültüre yerleşmiş olabileceği gözlemlenebilir. Basit ve kullanımı kolay olan french press, kahve çekirdeklerinin sıcak suyla demlenmesi ve ardından metal bir filtre kullanılarak süzülmesi prensibine dayanır.

Hem estetik açıdan dikkat çeken hem de evde bulunduğunda pratik şekilde kahve hazırlayan French press, cam bir hazneden ve bu hazneyi koruyan dış yüzeyden oluşur. Cam haznenin alt kısmında öğütülmüş kahveyi ve kuru bitkileri süzen süzgeç benzeri bir filtre bulunur. İçeceğin tadını tam almanız adına tepe kısmında da bir press yani baskı aparatı yer alır.

Sıcak içecek kültüründe pratik kullanımı ile yer edinen bu cihaz, çeşitli bitki çaylarını demlemek için de sıklıkla tercih edilse de french press kahve ile bütünleşen bir araç olarak popülerliğini korumaya devam ediyor.

French Press Nasıl Kullanılır? Filtre Kahve, Bitki Çayı Nasıl Yapılır?-5768328-140634

French Press ile Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

French press ile kahve hazırlamak istediğinizde doğru miktarda su ve kahve eklerseniz, kafelerden daha lezzetli bir kahve elde edebilirsiniz. Şimdi, püf noktalarıyla adım adım french press ile filtre kahve yapımına geçelim:

Öğütülmüş Kahve Alın

Öncelikle french press için uygun öğütülmüş kahve edinmelisiniz. İri-orta kalınlıkta öğütülmüş kahve çekirdekleri kullanmak idealdir. İnce öğütülmüş kahve, metal filtreyi geçebilir ve demlenen kahvede tortu bırakabilir.

Suyu Isıtın

Suyu yaklaşık 93-96°C’ye (200-205°F) ısıtın. Kaynamış suyu bir dakika bekleterek bu sıcaklığa ulaşabilirsiniz.

Kahve Ölçüsünü Ayarlayın

Genellikle 1 litre sıcak suyun içine 55-60 gram kadar toz kahve önerilir. 1 kişi için 2 tepeleme tatlı kaşığı kahve ve 300 ml su yeterli olacaktır. Kendi damak zevkinize göre bu miktarı ayarlayabilirsiniz. Bu kahve türünüz ise filtre kahve için özel öğütülmüş toz kahve olmalıdır. Çünkü French press filtre kahve için özel olarak tasarlanmış mekanizmaya sahiptir.

Türk kahvesi ile French presste kahve yapmak isterseniz, başarısız bir deneyim yaşayabilirsiniz. Kahve dükkanlarında French press için satılan kahve türleri bulunmaktadır. Damak zevkinize göre bu kahvelerden alıp dilediğiniz her an kahve keyfini yaşayabilirsiniz.

Kahveyi French Presse Ekleyin

Öğütülmüş kahveyi French press’in içine koyun.

Suyu French Presse Ekleyin

Suyu yavaşça kahvenin üzerine dökün. İlk olarak suyun bir kısmını ekleyip kahveyi karıştırarak tüm kahve çekirdeklerinin ıslanmasını sağlayın. Ardından kalan suyu ekleyin.

Kahvenin Demlenmesini Bekleyin

5 dakika kadar bekleyin. Bu süre, kahvenin tam olarak demlenmesi için uygundur.

Presleyin

Pistonun kapağını takın ve metal filtreyi yavaşça aşağı doğru itin. Bu işlem, kahve çekirdeklerini dibe iterken, üstte berrak bir kahve bırakır.

Sıcak Servis Edin

Hemen servis yapın, çünkü french press içinde bekleyen kahve, fazla demlenmeye devam edebilir ve acılaşabilir.

French Press Nasıl Kullanılır?

French press kullanımı hem eğlenceli hem de pratiktir. Filtre kahve ve bitki çayı hazırlama amacıyla hatta süt köpürtmek için de kullanılır. Kendinize yeni bir French press aldıysanız ve kullanımı hakkında biraz acemi iseniz, listemizdeki adımları izleyerek hazırladığınız kahve kokusunda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Sadece kahve değil, bitki çayı da hazırlayabilirsiniz. Şimdi French pressi nasıl kullanacağınızı ifade edelim.

  • French pressi kullanmak için öncelikle fincan, sıcak su, öğütülmüş kahve veya bitki çayı, dilerseniz şeker yanınızda hazır bulunmalı.
  • French press haznesini öncelikle sıcak su ile bir defa çalkalayın. Bu işlem kahvenizin veya çayınızın daha uzun süre sıcak kalmasını sağlayacaktır.
  • Sıradaki işlem kahve veya bitki çayını filtre üzerine eklemektir. Ekleme işleminden sonra sıcak suyun yarısını toz malzemenin üzerine dökün ve 2 dakika bekleyin. Bu esnada bitki çayları açılacak, kahve ise tam anlamıyla demlenecektir.
  • Şimdi sıcak sudan kalan miktarı dökün ve French pressin kapağını kapatın.
  • Aşağı ve yukarı doğru hareket eden pistonu yavaş yavaş aşağıya indirin. Böylece içeceğin demlenmesini sağlarsınız.
  • Pistonu hızlı şekilde aşağı ve yukarı doğru hareket ettirirseniz, cam haznenin dışına doğru taşma meydana gelebilir; nazik olmalısınız.
  • 200 ml sıcak su için 1 tatlı kaşığı kahve yeterli olmaktadır.
  • Kullanacağınız kahvenin ise coarse boyutunda olması daha iyi olur. Bu boyuttaki kahveler, biraz iri tanelidir ve lezzetli şekilde demlenir.

French pressi iyi bir markadan aldıysanız, size uzun bir zaman dilimi için yetecektir. Fakat çok dayanıksız şekilde üretilen French pressler, birkaç demlemeden sonra çatlayıp filtresini bozmaya başlayacaktır. Uzun ömürlü bir cihaz için her kullanımdan sonra yıkamanızı tavsiye ederiz. French pressin malzemelerini elinizde yıkamanız önerilmektedir. Makine yıkaması için uygun değildir.

French Press Nasıl Kullanılır? Filtre Kahve, Bitki Çayı Nasıl Yapılır?-5768328-140613

French Press ile Bitki Çayı Nasıl Yapılır?

Antioksidan ve arındırıcı bitki çaylarını paket olarak hazırlamaktan sıkılanlar için yeni bir yöntem uygulanmakta. Paket bitki çayları, bazı kişileri tazelik konusunda düşündürmektedir. Bu gibi durumlarda aktardan bitki çayı alıp French press ile demleme fikri oldukça pratik olmaktadır.

  • Papatya çayı, yeşil çay, melisa çayı veya nane çayı gibi şifalı bitkilerin kuru hali ile işe başlayabilirsiniz.
  • French pressin iç bölmesine 1 tatlı kaşığı kadar dilediğiniz kuru bitki (yeşil çay, adaçayı, papatya çayı, ıhlamur vs.) ekleyerek, bir miktar da sıcak su dökerek kendi çayınızı demleyebilirsiniz.
  • Hastalık günlerinde ve yorgun olduğunuz her anda French press ile bitki çayı hazırlamak sağlıklı bir adım olabilir.
  • Artık sizin de French press bitki çayı saatlerinizi keyifli hale getirecek!

French Press Süt Köpürtmek İçin Nasıl Kullanılır?

Leziz ve tam kıvamında bir latte içmek için sütün çok iyi şekilde köpürmesi gerekiyor. Bu süt köpürtme işlemini yapan araçlardan biri de pratik yardımcınız, French press! Eğer evinizde French press varsa, kahveniz için gerekli olan süt köpüğünü kolay şekilde hazırlayabilirsiniz. Bunun için listemizdeki adımları izlemenizi öneriyoruz.

Şimdi French press ile süt köpürtme adımlarına geçelim:

  • Sıcak içecekler için sütün French press cam kabına sıcak eklenmesi gerekir.
  • French pressteki sütü piston yardımıyla çalkalayın.
  • Birkaç dakika boyunca pistonu aşağı ve yukarı hareket ettirin.
  • Öncelikle yavaş yavaş başlayan aşağı yukarı hareketler, köpüklenme başlayınca biraz daha hızlandırılmalı. Köpüklerin daha çok olması ve dağılmaması için bu detay önemlidir.
  • Köpüren sütü latte için veya diğer kahveler için kullanabilirsiniz.

French Press ile Neler Yapılır?

  • Filtre Kahve: Temel kullanım amacı filtre kahve demlemektir. Zengin ve tam gövdeli bir kahve sunar.
  • Soğuk Demleme (Cold Brew): Kahve çekirdeklerini soğuk suyla karıştırarak 12-24 saat buzdolabında bekletip ardından presleyebilirsiniz.
  • Bitki Çayları: Bitki çaylarını demlemek için de kullanılabilir.
  • Süt Köpürtme: Sıcak sütü French presse koyup pistonu hızla yukarı ve aşağı hareket ettirerek köpürtülebilir.
  • Aromatik Yağlar: Bazı kişiler, otlar ve baharatlarla aromatik yağlar hazırlamak için de French press kullanır.

French Press Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

French Press Önce Su mu Kahve mi Eklenir?

Kahve önce eklenir, ardından su eklenir.

French Press ile Çay Demlenir mi?

Evet, French press ile bitki çayları ve siyah çay da demlenebilir.

French Press Mantığı Nedir?

Kahve çekirdeklerinin sıcak suyla demlenmesi ve metal bir filtre ile süzülmesi prensibine dayanır.

French Press İçin Hangi Öğütme Uygun?

Orta-iri kalınlıkta öğütülmüş kahve çekirdekleri idealdir.

French Press Filtre Kahve Kaç Kaşık Eklenir?

Her 1 litre su için yaklaşık 8-10 yemek kaşığı (55 gram) kahve, 1 kişilik 300 ml su için 2 tepeleme tatlı kaşığı kahve önerilir.

French Presste Kahve Ne Kadar Dinlenmeli?

Kahve 5 dakika demlenmelidir.

French Press ile Hazırlanan 12 İçecek Tarifi

1) Barista Ellerinden Çıkmış Gibi! Filtre Kahve French Press Lezzetiyle

Canınız dışarı çıkmak istemiyorsa, bugün kahvenizi kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. Bir adet French press ile günlük kafein ihtiyacınızı en leziz şekilde alabilirsiniz. Her mevsim tüketilebilen filtre kahve bu tarifle sizin de evinizde! Filtre Kahve (French Press)

Filtre Kahve (French Press)

2) Zaman Dursun! Şimdi Filtre Kahve French Press Coffee Vakti

Stresli geçen günün ardından kahve yudumlamak istiyorsanız, bu tarifimiz size çok yardım edecek. Mutfakta iş kolaylaştıran French press ile kafelerde hazırlanan kahveyi dakikalar içinde evinizde deneyebilir, mutfağınızı kahve kokusu ile donatabilirsiniz. Filtre Kahve (French Press Coffee)

Filtre Kahve (French Press Coffee)

3) Sütlü Filtre Kahve Mutlaka Deneyin, Harika Sonuçlar Verecek ;)

Şöyle bol köpüklü bir sütlü filtre kahve olsa da içsek dediğiniz anlarda kurtarıcı olan bu tarif, bir fincan mutluluğun ta kendisi. Filtre kahve sevenlerin sıkça tükettiği lezzete ulaşmak için vakit kaybetmeden tarife tıklayabilirsiniz. Sütlü Filtre Kahve

Sütlü Filtre Kahve

4) Tam Tadında French Presste Filtre Kahve

Kış soğuklarında içinizi ısıtan, yaz sıcaklarında tansiyonu dengeleyen filtre kahve, kahve tutkunlarının favori içeceği olmakta. Daha önce hiç denememiş olanların çok kolay şekilde hazırlayabileceği bir tarifi buraya bırakıyoruz. Kahve kokusunu almak için tıklayabilirsiniz. French Presste Filtre Kahve

French Presste Filtre Kahve

5) French Presste Hazırlanan Öksürük İçin Bitki Çayı Şifa Dağıtıyor

French presste sadece kahve olmaz dedik ve bitki çayı denemeye karar verdik. Üstelik bu bitki çayı öksürük için ilaç gibi gelecek. Solunum yolunu rahatlatmak ve daha iyi nefes almak isteyenlere işte doğal ilacın sırrı! Öksürük İçin Bitki Çayı

Öksürük İçin Bitki Çayı

6) Hatmi Çiçeği Çayı Öksürük Kesen Doğal Etki

Son günlerde öksürüklerinize çare bulamadıysanız, French press kullanarak hatmi çiçeği hazırlayabilirsiniz. Hatmi çiçeğinin solunum yolunu iyileştirme özelliğini bir de bu tarifle keşfedin! Hatmi Çiçeği Çayı (Öksürük Kesen)

Hatmi Çiçeği Çayı (Öksürük Kesen)

7) Her Fincanda Ayrı Lezzet – Şifalı Kış Çayı Sizinle!

Bu şifalı çay tam 9 malzemeden oluşuyor. 9 bitki ile hazırlanan bu çay bağışıklık sisteminizi güçlendirme özelliğine sahip. Kış soğuklarından, yaz sıcaklarından korunmak için mutlaka bu çayı için. Denemek isteyenleri tarife bekliyoruz. Şifalı Çay (Kış Çayı)

Şifalı Çay (Kış Çayı)

8) Elveda Kilolar! 5’i 1 Yerde Zayıflama Çayı

Zayıflama planlarınızı gerçekleştirmeye yardım eden mucize bir çay sizinle. French press ile hazırlaması kolay olan bu bitki çayını düzenli içtiğinizde, ödemden kurtulup kilo kaybı yaşayabilirsiniz. 5’i 1 Yerde Zayıflama Çayı

5’i 1 Yerde Zayıflama Çayı

9) Herkesin Aradığı Yağ Yakan Detoks Çayı

Kilo vermek isteyenlerin en büyük sorunu vücutta oluşan fazla yağlanmadır. Bu problemi ortadan kaldıracak nefis bir çay önerisi sizinle. Her yudumunda metabolizmanız daha da hızlanacak. Geç kalmayın, denemelisiniz! Yağ Yakan Detoks Çayı

Yağ Yakan Detoks Çayı

10) Şişkinliğe Son Veren Ödem Söktürücü Çay

Yolculuk sonrasında, kaçamak yemeklerden sonra oluşan ödemleri bir an önce atmak istiyorsanız, etkili içeceğiniz bu tarifte sizinle. Ödem söktürücü çay ile kilo vermek daha kolay! Ödem Söktürücü Çay

Ödem Söktürücü Çay

11) Boğaz Ağrısına İyi Gelen Şifalı Bitki Çayı Hemen Tesirini Gösterir

Soğuklardan etkilenen boğazınız için hazırlanan bu çay, sizi anında iyileştirecek. Boğaz ağrısını ortadan kaldırıp kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Sağlıklı günlere devam etmek için tarifimizi inceleyebilirsiniz. Boğaz Ağrısına İyi Gelen Şifalı Bitki Çayı

Boğaz Ağrısına İyi Gelen Şifalı Bitki Çayı

12) Şık Sunumlu Latte Macchiato Sütlü Köpüklü

Keyifli anları lezzetlendirmek adına hazırlayabileceğiniz nefis bir kahve önerisi sizinle. Sütlü köpüklü lezzetleri sevenlere özel olarak hazırlanan bu sıcak içeceği her denemede çok seveceksiniz. Latte Macchiato (Sütlü Köpüklü)

Latte Macchiato (Sütlü Köpüklü)

Soğuk Kahve Çeşitleri: Evde En İyi Soğuk Kahve Tarifleri

Filtre Kahve Makinesi Kullanımı: 5 Adımda Püf Noktaları

Kahve Tarifleri Evinizi Kahve Dükkanına Çevirecek 9 Tarif

Kahve Çeşitleri Nelerdir? Türk ve Dünya Kahveleri Resimli Listesi

Süt Köpürtücü ile 5 Dakikada Hazır! 10 Şipşak Yemek – Pratik Fikirler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
French Press İle Soğuk Kahve Tarifi

French Press İle Soğuk Kahve

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Filtre Kahve Tarifi

Filtre Kahve

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Soğuk Filtre Kahve Tarifi

Soğuk Filtre Kahve

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Sütlü Böğürtlenli Bitki Çayı Tarifi

Sütlü Böğürtlenli Bitki Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Soğuk Filtre Kahve (Starbucks Tarifi)

Soğuk Filtre Kahve (Starbucks Tarifi)

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
French Tost Tarifi

French Tost

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri