Kahve, Bitki Çayı İçin French Press Nasıl Kullanılır?

Kahve, Bitki Çayı İçin French Press Nasıl Kullanılır? Tarifi

French Press ile Sıcak İçecekler Nasıl Hazırlanır?

French press, son yıllarda kafe kültüründe önemli bir yere sahip olan mutfak ekipmanıdır. Keyifli sohbetlerinize eşlik edecek kahve türlerinin ve bitki çaylarının hazırlandığı bu cihaz, artık birçok evde yerini almış bulunuyor. Bir tür kahve ve bitki çayı demliği olarak tanımlanan French press daha yakından tanımak ve lezzetli içecekler hazırlamak için buradayız.

Pek çok kişinin elinden düşürmediği French press nedir, ne değildir hep beraber inceleyelim. Yazımızın sonuna doğru kahve kokuları hissedilecek, hazır mısınız?

french pressle sıcak içecekler

French Press Nedir?

  • French press, Fransızlar tarafından popüler hale gelen İtalyan icadı bir içecek cihazıdır.
  • Kahve severlerin muhakkak temin ettiği ve birçok şekilde kahve hazırladığı bu küçük alet, kolay kullanımı sayesinde kahveyi epey bir kesime sevdirmiştir.
  • Hem estetik açıdan dikkat çeken hem de evde bulunduğunda pratik şekilde kahve hazırlayan French press, cam bir hazneden ve bu hazneyi koruyan dış yüzeyden oluşur.
  • Cam haznenin alt kısmında öğütülmüş kahveyi ve kuru bitkileri süzen bir filtre bulunur.
  • İçeceğin tadını tam almanız adına da bir press yani baskı aparatı yer alır.
  • Uzun bir süre sıcak içecek içmek için elinizin altında olması gereken French press, günümüzde birçok mekanda kahve sunumu için kullanılmaktadır.
  • French press kahve ile bütünleşen bir araç olarak popülerliğini korumaya devam ediyor.
french press nedir

French Press Nasıl Kullanılır?

French press kullanımı hem eğlenceli hem de pratiktir. Filtre kahve ve bitki çayı hazırlama amacıyla hatta süt köpürtmek için de kullanılır. Kendinize yeni bir French press aldıysanız ve kullanımı hakkında biraz acemi iseniz, listemizdeki adımları izleyerek hazırladığınız kahve kokusunda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Sadece kahve değil, bitki çayı ile de tüm stresleri yok edebilirsiniz. Şimdi French pressi nasıl kullanacağınızı ifade edelim.

  • French pressi kullanmak için öncelikle fincan, sıcak su, öğütülmüş kahve, dilerseniz şeker yanınızda hazır bulunmalı.
  • French press haznesini öncelikle sıcak su ile bir defa çalkalayın. Bu işlem kahvenizin daha uzun süre sıcak kalmasını sağlayacaktır.
  • Sıradaki işlem kahve veya bitki çayını filtre üzerine eklemektir. Ekleme işleminden sonra sıcak suyun yarısını toz malzemenin üzerine dökün ve 2 dakika bekleyin. Bu esnada bitki çayları açılacak, kahve ise tam anlamı ile demlenecektir.
  • Şimdi sıcak sudan kalan miktarı dökün ve French pressin kapağını kapatın.
  • Aşağı ve yukarı doğru hareket eden pistonu yavaş yavaş aşağıya indirin. Böylece içeceğin demlenmesini sağlarsınız.
  • Pistonu hızlı şekilde aşağı ve yukarı doğru hareket ettirirseniz, cam haznenin dışına doğru taşma meydana gelebilir.
  • 200 ml sıcak su için 1 tatlı kaşığı kahve yeterli olmaktadır. Kullanacağınız kahvenin ise coarse boyutunda olması daha iyi olur. Bu boyuttaki kahveler, biraz iri tanelidir ve lezzetli şekilde demlenir.
  • French pressi iyi bir markadan aldıysanız, size uzun bir zaman dilimi için yetecektir. Fakat çok dayanıksız şekilde üretilen French pressler, birkaç demlemeden sonra çatlayıp filtresini bozmaya başlayacaktır.
  • Uzun ömürlü bir cihaz için her kullanımdan sonra yıkamanızı tavsiye ederiz. French pressin malzemelerini elinizde yıkamanız önerilmektedir. Makine yıkaması için uygun değildir.
french press nasıl kullanılır

French Presste Kahve Nasıl Yapılır?

  • French press ile kahve hazırlamak istediğinizde doğru miktarda su ve kahve eklerseniz, kafelerden daha lezzetli bir kahve elde edebilirsiniz.
  • Bunun için yaklaşık 1 litre sıcak suyun içine 60 gram kadar toz kahve kullanmalısınız.
  • Bu kahve türünüz ise filtre kahve için özel öğütülmüş toz kahve olmalıdır. Çünkü French press filtre kahve için özel olarak tasarlanmış mekanizmaya sahiptir.
  • Türk kahvesi ile French presste kahve yapmak isterseniz, başarısız bir deneyim yaşayabilirsiniz. Kahve dükkanlarında French press için satılan kahve türleri bulunmaktadır. Damak zevkinize göre bu kahvelerden alıp dilediğiniz her an kahve keyfini yaşayabilirsiniz.

French Presste Bitki Çayı Nasıl Yapılır?

  • Antioksidan ve arındırıcı bitki çaylarını paket olarak hazırlamaktan sıkılanlar için yeni bir yöntem uygulanmakta. Paket bitki çayları, bazı kişileri tazelik konusunda düşündürmektedir.
  • Bu gibi durumlarda aktardan bitki çayı alıp French press ile demleme fikri oldukça pratik olmaktadır.
  • Papatya çayı, yeşil çay, melisa çayı veya nane çayı gibi şifalı bitkilerin kuru hali ile işe başlayabilirsiniz.
  • French pressin filtre üzerindeki bölmesine 1 tatlı kaşığı kadar kuru bitki ekleyerek, bir miktar da sıcak su dökerek kendi ilacınızı kendiniz yapabilirsiniz.
  • Hastalık günlerinde ve yorgun olduğunuz her anda French press ile bitki çayı hazırlamak sağlıklı bir adım olabilir.
  • Artık sizin de French press bitki çayı saatlerinizi keyifli hale getirecek!
french pressle bitki çayı

French Press Fiyatı Ne Kadar? Nerede Satılır?

  • İtalyan ve Fransız kahve kültüründen Türk kahve kültürüne kadar uzanan French press, artık Türkiye’de de ilgi görmektedir.
  • Bir tıklama ile kapınıza kadar ulaştıran firmalar, çeşitli mağazalara da ürünlerini göndererek müşterilerine ulaştırıyor.
  • French press, belirli kahve firmalarında satıldığı gibi çeyiz ve ev eşyaları satan dükkanlarda da yer alıyor.
  • 15 TL ile 50 TL arasında değişen hatta 300 TL fiyatlara kadar uzanan geniş yelpazeden French press fiyat bilgisi, zaman zaman piyasadan etkilenerek ufak değişimler yaşayabilir.
  • Her zevke hitap eden renk ve modelleri ile sizleri mağazalarda bekliyor; tek yapmanız gereken ne kadar bütçe ayırabileceğinize karar vermek.
  • Metal, plastik, bambu, cam French press çeşitleri arıyorsanız ev – mutfak ürünleri satışı yapan her yerde karşılaşabilirsiniz.
french press fiyatı

French Press Süt Köpürtmek İçin Nasıl Kullanılır?

Leziz ve tam kıvamında bir latte içmek için sütün çok iyi şekilde köpürmesi gerekiyor. Bu süt köpürtme işlemini yapan araçlardan biri de French press oluyor. Eğer evinizde French press varsa, kahveniz için gerekli olan süt köpüğünü kolay şekilde hazırlayabilirsiniz. Bunun için listemizdeki adımları izlemenizi öneriyoruz.

Şimdi French press ile süt köpürtme adımlarına geçelim:

  • Sıcak içecekler için sütün French press cam kabına sıcak eklenmesi gerekir.
  • Sıcak şekilde eklenen süt, piston yardımı ile çalkalanır.
  • Birkaç dakika boyunca pistonu aşağı ve yukarı hareket ettiriniz. Bu işlem sizi biraz yorsa da nefis bir kahve için denemeye değer.
  • Öncelikle yavaş yavaş başlayan aşağı yukarı hareketler, köpüklenme başlayınca biraz daha hızlandırılmalı. Köpüklerin daha çok olması ve dağılmaması için bu detay önemli.
  • Köpüren sütü latte için veya diğer kahveler için kullanabilirsiniz.
french presste süt köpürtme

French Press ile Hazırlanan 12 İçecek Tarifi

1) Barista Ellerinden Çıkmış Gibi! Filtre Kahve French Press Lezzetiyle

Canınız dışarı çıkmak istemiyorsa, bugün kahvenizi kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. Bir adet French press ile günlük kafein ihtiyacınızı en leziz şekilde alabilirsiniz. Her mevsim tüketilebilen filtre kahve bu tarifle sizin de evinizde! Filtre Kahve (French Press)

Tarif: Filtre Kahve (French Press)

2) Zaman Dursun! Şimdi Filtre Kahve French Press Coffee Vakti

Stresli geçen günün ardından kahve yudumlamak istiyorsanız, bu tarifimiz size çok yardım edecek. Mutfakta iş kolaylaştıran French press ile kafelerde hazırlanan kahveyi dakikalar içinde evinizde deneyebilir, mutfağınızı kahve kokusu ile donatabilirsiniz. Filtre Kahve (French Press Coffee)

Tarif: Filtre Kahve (French Press Coffee)

3) Sütlü Filtre Kahve Mutlaka Deneyin, Harika Sonuçlar Verecek ;)

Şöyle bol köpüklü bir sütlü filtre kahve olsa da içsek dediğiniz anlarda kurtarıcı olan bu tarif, bir fincan mutluluğun ta kendisi. Filtre kahve sevenlerin sıkça tükettiği lezzete ulaşmak için vakit kaybetmeden tarife tıklayabilirsiniz. Sütlü Filtre Kahve

Tarif: Sütlü Filtre Kahve

4) Tam Tadında French Presste Filtre Kahve

Kış soğuklarında içinizi ısıtan, yaz sıcaklarında tansiyonu dengeleyen filtre kahve, kahve tutkunlarının favori içeceği olmakta. Daha önce hiç denememiş olanların çok kolay şekilde hazırlayabileceği bir tarifi buraya bırakıyoruz. Kahve kokusunu almak için tıklayabilirsiniz. French Presste Filtre Kahve

Tarif: French Presste Filtre Kahve

5) French Presste Hazırlanan Öksürük İçin Bitki Çayı Şifa Dağıtıyor

French presste sadece kahve olmaz dedik ve bitki çayı denemeye karar verdik. Üstelik bu bitki çayı öksürük için ilaç gibi gelecek. Solunum yolunu rahatlatmak ve daha iyi nefes almak isteyenlere işte doğal ilacın sırrı! Öksürük İçin Bitki Çayı

Tarif: Öksürük İçin Bitki Çayı

6) Hatmi Çiçeği Çayı Öksürük Kesen Doğal Etki

Son günlerde öksürüklerinize çare bulamadıysanız, French press kullanarak hatmi çiçeği hazırlayabilirsiniz. Hatmi çiçeğinin solunum yolunu iyileştirme özelliğini bir de bu tarifle keşfedin! Hatmi Çiçeği Çayı (Öksürük Kesen)

Tarif: Hatmi Çiçeği Çayı (Öksürük Kesen)

7) Her Fincanda Ayrı Lezzet – Şifalı Kış Çayı Sizinle!

Bu şifalı çay tam 9 malzemeden oluşuyor. 9 bitki ile hazırlanan bu çay bağışıklık sisteminizi güçlendirme özelliğine sahip. Kış soğuklarından, yaz sıcaklarından korunmak için mutlaka bu çayı için. Denemek isteyenleri tarife bekliyoruz. Şifalı Çay (Kış Çayı)

Tarif: Şifalı Çay (Kış Çayı)

8) Elveda Kilolar! 5’i 1 Yerde Zayıflama Çayı

Zayıflama planlarınızı gerçekleştirmeye yardım eden mucize bir çay sizinle. French press ile hazırlaması kolay olan bu bitki çayını düzenli içtiğinizde, ödemden kurtulup kilo kaybı yaşayabilirsiniz. 5’i 1 Yerde Zayıflama Çayı

Tarif: 5’i 1 Yerde Zayıflama Çayı

9) Herkesin Aradığı Yağ Yakan Detoks Çayı

Kilo vermek isteyenlerin en büyük sorunu vücutta oluşan fazla yağlanmadır. Bu problemi ortadan kaldıracak nefis bir çay önerisi sizinle. Her yudumunda metabolizmanız daha da hızlanacak. Geç kalmayın, denemelisiniz! Yağ Yakan Detoks Çayı

Tarif: Yağ Yakan Detoks Çayı

10) Şişkinliğe Son Veren Ödem Söktürücü Çay

Yolculuk sonrasında, kaçamak yemeklerden sonra oluşan ödemleri bir an önce atmak istiyorsanız, etkili içeceğiniz bu tarifte sizinle. Ödem söktürücü çay ile kilo vermek daha kolay! Ödem Söktürücü Çay

Tarif: Ödem Söktürücü Çay

11) Boğaz Ağrısına İyi Gelen Şifalı Bitki Çayı Hemen Tesirini Gösterir

Soğuklardan etkilenen boğazınız için hazırlanan bu çay, sizi anında iyileştirecek. Boğaz ağrısını ortadan kaldırıp kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Sağlıklı günlere devam etmek için tarifimizi inceleyebilirsiniz. Boğaz Ağrısına İyi Gelen Şifalı Bitki Çayı

Tarif: Boğaz Ağrısına İyi Gelen Şifalı Bitki Çayı

12) Şık Sunumlu Latte Macchiato Sütlü Köpüklü

Keyifli anları lezzetlendirmek adına hazırlayabileceğiniz nefis bir kahve önerisi sizinle. Sütlü köpüklü lezzetleri sevenlere özel olarak hazırlanan bu sıcak içeceği her denemede çok seveceksiniz. Latte Macchiato (Sütlü Köpüklü)

Tarif: Latte Macchiato (Sütlü Köpüklü)

Kahve Tarifleri Evinizi Kahve Dükkanına Çevirecek 9 Tarif

Kahve Çeşitleri Nelerdir? Türk ve Dünya Kahveleri Resimli Listesi

Süt Köpürtücü ile 5 Dakikada Hazır! 10 Şipşak Yemek – Pratik Fikirler

Filtre Kahve Makinesi Kullanımı: 5 Adımda İhtiyacınız Olan Püf Noktaları

Soğuk Kahve Çeşitleri Nelerdir? Ev Yapımı Soğuk Kahve Tarifleri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
French Press İle Soğuk Kahve Tarifi

French Press İle Soğuk Kahve

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
French Press İle Soğuk Kahve Tarifi

French Press İle Soğuk Kahve

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Soğuk Kahve (İce Coffee) Tarifi

Soğuk Kahve (İce Coffee)

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Salça Nasıl Küflenmeden Uzun Süre Kullanılır Tarifi

Salça Nasıl Küflenmeden Uzun Süre Kullanılır

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Öksürük İçin Kış Çayı Tarifi

Öksürük İçin Kış Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Öksürük İçin Elma Çayı Tarifi

Öksürük İçin Elma Çayı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
İce Coffee (Soğuk Kahve) Tarifi

İce Coffee (Soğuk Kahve)

4-6 kişilik, 4 saat Hazırlık, 5dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri