Tokat’ta Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 8 Restoran – Gezilecek Yerler

Tokat’ta Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 8 Restoran – Gezilecek Yerler Tarifi

Yeşilırmak Havzası’nda Medeniyet Durağı: Tokat

Yeşilırmak havzasında bulunan Tokat, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması ve dillere destan yöresel yemekleri ile kendinden söz ettirmektedir. Evliya Çelebi’nin “Alimler ve Şairler Şehri” olarak tanımladığı Tokat, Türk kültüründeki çeşitliliğin bir sayfası olmuştur. Asırlardır devam eden bakırcılık ve dokumacılık gibi el sanatlarının günümüzde de devam etmesinde önemli rol oynar. Tokat’a gitmek ve gezilecek yerleri gezmek istediğinizde yolunuzu Orta Karadeniz Bölgesi’ne çevirmelisiniz. Batı bölümüne Amasya’yı alan Tokat, verimli ovaları ve 11 ilçesi ile misafirlerini ağırlamaktan mutluluk duyacak. Karadeniz iklimini yaşayan Tokat, hava şartlarında biraz sert davranabilir. Bu nedenle yolculuğa çıkmadan önce tedbirli olmanızda fayda olacağını düşünüyoruz.

Tokat’ın Zile ilçesinin kiraz konusunda çok verimli olduğu bilinmektedir. Zile kirazını tanıtmak amacıyla Zile Kiraz Festivali düzenlenir. Eğer festival dönemine denk gelirseniz, bolca kiraz yeyip Tokat’ı en eğlenceli şekilde gezebilirsiniz. Üşümeden ve keyifle gezmek istiyorum derseniz yaz aylarını değerlendirebilirsiniz. Tokat için ayıracağınız birkaç gün size tertemiz hava ve doyumsuz lezzet sunacak. Kış günlerinde havadan etkilenme ihtimaliniz oldukça yüksek. Ayrıca Tokat’ta konaklama imkanı bulabileceğiniz birçok konforlu otel de mevcut. Tokat merkez ve ilçelerde güvenle otellerde konaklayabilirsiniz.

Roma, Hitit, Frig ve daha birçok medeniyetin dönem içinde yaşadığı Tokat’a siz de bekleniyorsunuz. Tokat’ın neyi meşhur diyorsanız sizlere iştah açan bir liste sunabiliriz. Tokat’a geldiğinizde meşhur Tokat kebabı, Tokat çemeni, Tokat pidesi, Tokat keşkeği, Tokat Zile pekmezi ve Tokat bez sucuk damaklarınızı lezzetlendirecek. Bu lezzetleri Tokat dışında başka bir coğrafyada bulamayacaksınız.

Coğrafi ve gastronomi açısından iştah açan Tokat, Türkiye’yi adım adım gezmek isteyenlerin bir durağı olacak! Doya doya yemek ve bolca gezmek için Tokat’ı tanıyalım!

tokat gezilecek yerler
www.bizevdeyokuz.com

Leziz Tokat Yemeklerini Yiyebileceğiniz En Meşhur Restoranlar

1) Pirhan Restoran

Pirhan, Tokat’ta lezzetin piri olmuş durumda. Tokat yemekleri bu mekanda en özenli şekilde hazırlanmaktadır. Meşhur Tokat keşkeği, bakla dolması, Tokat pehlisi, çökelik sündürmesi Pirhan Restoran’da sizin için hazırlanıyor. Ünlü gurmelerin bu mekan için epey olumlu görüşleri de bulunuyor. Yolunuz Tokat’a düştüğünde muhakkak lezzetin pirine uğrayıp yöresel yemekleri tatmanızı öneriyoruz. Kebaptan kahvaltıya kadar zengin menüsü ile Pirhan Restoran hizmetinizde.

Adres: Yarahmet Mahallesi Meydan Cami Karşısı No: 1 Tokat

İletişim: 0356 213 25 25

pirhan tokat

2) İşeri Restoran

Doğa ile iç içe bir mekanda, Tokat’ın tertemiz havasında lezzetli yemekler yiyebileceğiniz bir lezzet durağı önermek istediğimizde, sizlere İşeri Restoran’ı önerebiliriz. Bu mekanda adından sıkça söz ettiren bir yemek var: Meşhur Osmanlı kavurması. Yeşillikler içinde, ferah bir şekilde aileniz ve sevdikleriniz ile ziyafetin tadını tam anlamıyla almak için; İşeri Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Yarahmet Mahallesi Meydan Cami Karşısı No: 1 Tokat

İletişim: 0356 213 25 25

işeri tokat

3) Hacivat Köftecisi

Hacivat Köftecisi, “Ekmek Arası Tiyatro” sloganı ile yola çıkan ufak fakat bir o kadar da sevimli bir mekan. İşletme sahibinin tiyatrocu olduğunu, mekana girdiğinizde anında anlayacaksınız. Bu köfteci bildiğiniz köftecilerden oldukça farklı. Zaman zaman tiyatro gösterileri ile konuklarının hem midesini hem de ruhunu doyuran bir mekan. Ev yemeklerini anne eli değmiş lezzette yiyebileceğiniz Hacivat Köftecisi, Tokat’ta farklı bir doku arayanlar için ideal bir adres. Balık sevenler için balık servisleri de bulunmaktadır. Keyif ve afiyet için bekleniyorsunuz.

Adres: Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 257/B Tokat

İletişim: 0356 212 94 18

hacivat köftecisi

4) Saklıbahçe Restoran

Tokat’ta iseniz, yöresel lezzetlere imza attıran kebap ve keşkek gibi tatları Saklıbahçe Restoran’da tadabilirsiniz. Şehir kalabalığından uzak, doğa ile kucaklaşma imkanı sunan bu mekan, çocuklu ailelerin konforunu da düşünmüş. Kahvaltı ve keyifli yemekler için tercih edebileceğiniz Saklıbahçe Restoran, masanızda Tokat’ın gözlemesi ve yağlaması ile doyurucu bir kahvaltıya imza atacak.

Adres: Sivas Yolu Üzeri Geyras Mevkii Beybağı Mahallesi, Tokat Merkez

İletişim: 0356 214 12 34

saklıbahçe tokat

5) Peri Konağı Kahvaltı Evi

Peri Konağı tüm damak zevklerine hitap eden menüsü ile sevilen mekanlardan biri oluyor. Tokat baklalı dolması, çökelik sündürmesi, Tokat yaprağı ile sarılmış leziz sarmalar ve daha ötesi için Peri Konağı’nın kapısını aralamanız gerekiyor. İçeri girdiğiniz anda samimi ve huzur veren bir mekana geldiğinizi anlayacaksınız. Peri Konağı, Tokat’ta favori kahvaltı eviniz olacak.

Adres: Alipaşa Mahallesi, Gaziosmanpaşa Bulvarı, Tokat Merkez

İletişim: 0356 214 16 22

peri konağı kahvaltı evi

6) Çamlıbel Pidecisi

Tokat’ın meşhur yemekleri listesine pideyi de eklerseniz yanlış yapmazsınız aslında. Çünkü Tokat’ın pidesi bilinen pidelerden çok farklı. Yöresel peynirlerden çökelek ile hazırlanan pidenin tadını, ancak yediğiniz anda anlayabilirsiniz. Ağızda eriyen çökelek, pide hamuru ile nefis bir uyum içinde oluyor. Tokat merkezde acıktığınız an Çamlıbel Pidecisi’ne uğrayabilirsiniz.

Adres: Tokat Sivas Yolu, Çamlıbel Merkez, Tokat

İletişim: 0356 243 21 28

çamlıbel pidecisi

7) Aykutoğlu Restoran

Dededen toruna geçen bir lezzet mirası, Aykutoğlu Kebap’ta hayat buluyor. Tokat kebabının en iyi şekilde yapıldığı mekan neresidir derseniz, vereceğimiz yanıtlardan biri de Aykutoğlu Restoran olur. Tokat’a gelip de damaklarda iz bırakan Tokat kebabını yemeden dönmek olmaz diyorsanız, Aykutoğlu Restoran uğramalısınız. Buraya geldiğinizde etin tadına doyacaksınız.

Adres: Gülbaharhatun Mahallesi, GOP Bulvarı 13. Sokak No: 4 Tokat

İletişim: 0356 214 15 35

aykutoğlu tokat

8) Liva Restoran

Dört mevsim ayrı tatta olan Liva Restoran, kahvaltı keyiflerinden akşam yemeklerine kadar leziz seçenekler sunan bir mekan olarak Tokat’ta yerini alıyor. Kuzu tandır, serpme kahvaltı, Tokat keşkeği, taze ve sıcak yemekler ile damaklarınıza yakışır bir masa hazırlanacak. Tokat’a ilk defa geliyor ve tam kıvamında yemekleri tatmak istiyorsanız, Liva Restoran’da masanızı ayırmayı unutmayınız.

Adres: Altıyüzevler Mahallesi İmamlık Caddesi Tokat

İletişim: 0356 228 70 00

liva tokat

Tokat’ın Meşhur Yöresel Yemekleri

Etin lezzetli şekilde kullanıldığı Tokat yemekleri tam bir ziyafet sofrası oluşturuyor. Kendine has pişirme yöntemi ve tarifleri olan nefis Tokat yemeklerinden oluşan bir masa hazırlamak istediğinizde, listedeki tatları görebilirsiniz.

İşte Tokat’ın dillere destan tatları!

  • Tokat Kebabı
  • Zile Kömesi
  • Zile Pekmezi
  • Tokat Çökeleği
  • Çerkes Mantısı
  • Yoğurtmaç
  • Tokat Yağlısı
  • Bat
  • Keşkek
  • Pehlili Pilav
  • Baklalı Dolma
  • Tokat Çemeni
  • Niksar Çöreği
  • Çökelekli gözleme
  • Tokat Kuşburnusu
  • Tokat Pağacı

Tarif için: Tokat Kebabı

Tarif: Tokat Kebabı

Tokat’ta Gezilecek Yerler – Görmeden Dönmeyin!

Tokat gezilecek yerler listesinden yola çıkarak Tokat’ı adım adım gezebilirsiniz. Meşhur Tokat yemeklerini yedikten sonra enerjinizi depolayıp Tokat’ı tanımaya başlayabilirsiniz. Tarih boyunca farklı medeniyetlerin kültürüyle şekillenen Tokat, yerli ve yabancı turistlere bu medeniyetlerin kapısını aralıyor. Dini, tarihi ve turizm odaklı bir gezi hedefliyorsanız şimdi rotayı oluşturabiliriz.

Tokat’ta nerelere gidebilirim diyorsanız, gezi programınıza şu noktaları da dahil edebilirsiniz.

  • Zile Maşathöyük
  • Erbaa Horoztepe
  • Atatürk Evi
  • Latifoğlu Konağı
  • Ulu Cami
  • Tokat Müzesi
  • Mevlevihane
  • Saat Kulesi
  • Taşhan
  • Ballıca Mağarası (Bknz: Görsel)
  • Kaz Gölü
  • Mahperi Hatun Kervansarayı
  • Yağbasan Medresesi
  • Tarihi Sulusokak
  • Deveciler Hanı
  • Tokat Kalesi
  • Hıdırlık Köprüsü
  • Yeşilırmak
  • Artova Yeraltı Yerleşimi
  • Tokat Garipler Cami
tokat gezilecek yerler
www.ntv.com.tr

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Ordu’da Ne Yenir? En İyi 10 Leziz Mekan

Amasya’da Ne Yenir? Şehzadeler Şehrinin En İyi 10 Lezzet Durağı

Samsun’da Ne Yenir? Kalitesiyle Meşhur 10 Leziz Adres

Sinop’ta Ne Yenir? Uğramanız Gereken En İyi 10 Lezzet Durağı

Trabzon’da Ne Yenir? Kalitesi Sabit En İyi 7 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Meşhur Tokat Batı Tarifi

Meşhur Tokat Batı

8-10 kişilik, 25dk Hazırlık, Pişirme yok
Meşhur Tokat Batı Tarifi

Meşhur Tokat Batı

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 15dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri