Hazır Çorbalar Nasıl Yapılıyor? Hazır Çorba Çeşitleri ile Pratik Tarifler

Hazır Çorbalar Nasıl Yapılıyor? Hazır Çorba Çeşitleri ile Pratik Tarifler Tarifi

Kısıtlı Zamanların Kurtarıcısı: Hazır Çorbalar

Hızla gelişen ve değişen hayat şartlarına, iş hayatının verdiği fiziksel ve ruhsal yorgunluğu eklediğimizde ne kadar da stresli bir döngü içinde yaşadığımızı fark ediyoruz. Bu döngü içinde de gerek bizler gerekse çocuklarımız, hızlı yemek kültüründe kaybolup gidiyoruz.

Okula veya işe yetişme telaşların sabah yaşayan bizler, akşam eve gelince hemen dinlenmek ve zihni temizlemek için en kolay ve pratik yemek tercihlerinde bulunuruz. Kısa zamanda daha çok doymak için makarnalar, hazır gıdalar, işlenmiş yiyecekler ile market sepetlerini doldururken aldığımız ürünlerin içeriklerini ve sağlığa olan etkilerini pek de önemsemiyoruz. Çünkü hep bir koşuşturma ve bir yerlere yetişme çabasındayız.

Hızlı yaşam telaşında, mutfakta zamandan tasarruf sağlayan gıdalar artık gıda sektörünün popüler ürünleri arasında yer almaktadır. İçimizi ısıtan, günün her saatinde ilaç gibi gelen bayat ekmekle bile kendini sevdiren hazır çorbalar da bu popüler ürünler arasında kendini epeyce göstermiştir.

Üniversite öğrencilerinin can dostu, bekar evinde yaşayan ve ailesinden uzakta kalan gurbetçilerin masasını süsleyen hazır çorbalar birkaç çeşitle de sınırlı kalmıyor haliyle. Hem hazır çorba fiyatları uygun olduğundan hem de arz-talep ilişkisine fazlasıyla cevap verildiği için üretici firmalar da klasik çorbaların yanı sıra,memleket hasreti çekenler için de yöresel lezzetleri hazır çorba çeşitleri olarak gıda piyasasına sunmaktadır.

Sizlere bu başlık altında çok sevilen, her koşulda tercih edilen hazır çorbalar hakkında en çok merak edilen soruların cevaplarını sunacağız.

Mutfaklardaki Kurtarıcınız Hazır Çorbalar Nasıl Yapılıyor?

  • Toz ya da paket halinde alınan hazır çorbalar aslında geleneksek bir yöntem olan kurutma yöntemiyle kurutuluyor. Tabii öncesinde detaylı bir şekilde temizlenip yıkanması gereklidir ki kurutma esnasında üzerinde herhangi bir dış faktör kalmasın.
  • Güzelce yıkanan sebzeler, ufak parçalar haline geldikten sonra toz olana kadar öğütülür ve gerekli muhafaza koşullarında, daha sonra masalarda yerini alması için saklanır.
  • Uzun ömürlü hazır çorbalar için güneşe, neme ve havaya dayanıklı ambalajlar tercih edilir.
  • Hepimiz isteriz ki; yediğimiz yiyeceklerde koruyucu madde olmasın, en doğal haliyle beslenelim.
  • Hazır çorbalarda da koruyucu madde kullanılıyor diye bir söylem vardır ki bu da tüm anneleri endişeye düşürür. Gıda yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, hazır çorbalarda koruyucu madde kullanılmamaktadır.
  • Uzun ömrünün sırrı kaliteli kurutma yönteminde saklıdır.

En Çok Sevilen ve Yeni Hazır Çorba Çeşitleri Nelerdir?

  • Her yaş grubunun sıkça tercih ettiği hazır çorbalar kurutulmuş, konserve ve dondurulmuş şekilde tüketiciye sunulmaktadır.
  • Ömrünün uzun olmasından ötürü kurutulmuş yani paket içinde toz olarak satışa sunulan çorbalar daha çok tercih edilmektedir.
  • Tüketiciler için daha ekonomik ve muhafaza süresi daha uzundur. Sıkça tercih edilen bir gıda ürünü olduğundan artık pek çok firma sıvı hazır çorba da üretmeye başlamıştır.
  • Klasik çorbalarla yarışan geleneksel tatlar da marketlerde hazır çorba reyonlarında yerini almaktadır. Bundan birkaç yıl önce, neredeyse sadece mercimek ve ezogelin çorbası bulunurken şimdi yüksük, analı kızlı, tutmaç hazır çorba çeşitleri de marketlerde satılmaktadır.
  • Markete gittiğinizde hazır çorba reyonu karşısında kararsız kalabilirsiniz. Çünkü onlarca hazır çorba çeşidi bulunmaktadır.
  • Mantar, tavuk suyu, yoğurt, şehriye, kremalı çorba, sebze, hanımağa çorbası, işkembe çorbası, alaca gibi pek çok tür bulunmaktadır. Bu çorbalardan her biri sıcak suyla buluştuğunda nefis bir çorba sunmaktadır.

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

Yepyeni Lezzetler: Hazır Çorba ile Neler Yapılır?

Yeni tarifler cesurca denemeler sonucunda ortaya çıkar öyle değil mi? Mutfakta denemekten korkmayın ve hayal ettiğiniz lezzetleri bir an önce masanızda görün :) “Neden olmasın?” dediğiniz her hayalinizi gerçekleştirmek için geç kalmış sayılmazsınız.

  • Sevgili mutfak dostlarının denemeleri sonucunda da hazır çorbadan makarna sosları ve tavuk yemeklerinize eşlik edecek kremalı sos tarifleri kulaktan kulağa yayılmaktadır.
  • Makarna sosu elde etmek için su miktarıyla biraz oynamak yeterli olacaktır.
  • Hazır çorbaları kullanarak en acıktığınız anları lezzetli saatlere dönüştürebilirsiniz. Hazır çorbanız tencerede fokur fokur kaynarken siz de bir yandan tavada kıtır ekmekleri kızartabilirsiniz.
  • Kış günlerinde vücudunuzu sıcacık tutmak için ihtiyacınız olan 1 paket hazır çorba ve birkaç dilim ekmek olacak.
  • Birbirinden lezzetli hazır çorbalar ile hem ana yemek, hem makarna hem de çeşitli soslar hazırlayıp evinizde iştah açan kokular oluşturacaksınız!

Hepimiz Merak Ediyoruz: Hazır Çorbanın Zararları Nelerdir?

  • Mutfakta bize zaman kazandıran, herkesin muhakkak paketlerce stok yaptığı hazır çorbaların yararı olduğu kadar zararı da olduğunu ifade eder uzmanlar.
  • Kısa sürede hazır olan ve sıcak yemek dürtüsünü bastıran çorbaların zararları metabolik olarak açıklanmaktadır.
  • Fazla tüketildiği takdirde özellikle de kadınlarda obeziteye davet çıkarmaktadır. Bu durum da hazır çorba sağlıklı mı konusunda bizi epeyce düşündürür.
  • Akılları kurcalayan bir diğer konu ise hazır çorba kalori değeridir. Çeşitlerine göre kalorisinde değişkenlik göstermektedir. Örneğin klasik bir domates çorbasının orta büyüklükteki bir kase değeri ortalama 50 kaloridir. Bu değer ortalama 250 gram için verilmektedir. Aynı miktardaki şehriyeli tavuk çorbası ise 40 kaloridir.
  • Her ne kadar koruyucu madde içermez uyarısı yapılsa da, koruyucu maddeye sahip hazır çorbalar çok fazla tüketildiğinde kanser riskini artırmaktadır.
  • Sağlığınız ve daha doğal beslenmeniz için ev yapımı çorbaları tüketmenizi tavsiye ederiz. Çeşitli çorba tarifleri ve hazır çorba püf noktaları için, tarifler bölümünden çorbalar kategorisini incelemenizi öneririz.

Bir Diyet Meselesi: Hazır Çorba Kilo Aldırır Mı? Diyeti Nasıl Yapılır?

  • Hazır çorba zayıflatır mı diye sorar dururuz çevremize ve doktorlara.Herkes bildiğinden biraz ekler ortaya. Her şeyin fazlası zarar derler ya;işte hazır çorbanın da fazla tüketildiği durumlarda vücuda zararı olacaktır.
  • Yüksek miktarda sofra tuzu içeren hazır çorbalar tüketildiğinde,vücutta fazlasıyla ödeme yol açar ve vücuttan toksin atmayı zorlaştırır. Bu durum da eğer ki sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinilmediği takdirde kalıcı kilolara sebep olacaktır.
  • Dikkatli beslenme alışkanlığı edinildiği durumlarda, sofradan da tuzu kaldırdığınızda, hazır çorbanın verebileceği zararları bir nebze olsun aza indirmiş olacaksınız.
  • Alışveriş yaparken hazır çorba içindekiler kısmını da gözden geçirmenizi önermekteyiz.

Ayrıntılar için: Zayıflatan Çorba Diyeti ve Diyet Çorba Çeşitleri 

Minik Gurmeler Bebeklere Hazır Çorba Verilir Mi?

  • Çalışan annelerimizin merak ettiği bir konuya değineceğiniz. Göz nuru yavrular için hazır gıdalar ne kadar sağlıklıdır sizce? Gelin bu hassas konuyu uzmanların dilinden netleştirelim.
  • Uzmanlar, bebeklere ek gıdanın ne kadar geç başlanırsa o kadar sağlıklı olduğunu söylemektedir. Bir bebeğe verilecek en sağlıklı çorbanın ise, sütle yapılan ev tarhanası olduğunu da eklerler.
  • Su ile yapılan çorbaların, bebekler için besin değeri düşük gıdalar olduğunun da altını çizerler.
  • Bu demek oluyor ki, bebeğe hazır çorba verilir mi konusunda, sebzeli ve sütlü çorbalar annelerin tercihi olacaktır.
  • Bebeklerin doğal ve sağlıklı beslenmesi gelişimlerini olumlu yönde etkileyecektir ve bebeklerinizin gülüşü hep taze kalacaktır.

Sihirli Dokunuşlarla Hazır Çorba Nasıl Lezzetlendirilir?

  • Marketlerden alınan hazır çorbaların arka tarafında yer alan hazır çorba yapımı aşamaları dışında sizler de çorbanıza ufak dokunuşlar katabilirsiniz. Nasıl mı? Biraz baharat, belki biraz tel şehriye, biraz da süt…
  • Şehriyeli tavuk çorbasını hazırlamadan önce, tencerenizde biraz yağ ve salça kavurup paket karışımını eklediğinizde alıştığınız şehriye çorbasına yeni bir tat katabilirsiniz. Servis ederken nane eklemeyi de unutmayın.
  • Domates çorbalarının ise genel olarak 1 litre su ile hazırlanması önerilir. Biz bu sefer su miktarını bir tık azaltıp bu eksiği sütle tamamlayarak domates çorbamıza farklı bir tat katabiliriz.
  • Çorbanızı ocaktan almadan bir tatlı kaşığı margarin eklerseniz;çorbanıza kıvam katmış olacaksınız.

Kolayca Hazırlanabilen Lezzetli Hazır Çorba Tarifleri

Hazır çorbaların hayatımıza girmesiyle beraber,bazen ufak değişimlere uğrayıp diğer yemeklerde de kendini gösterdiğine şahit olmaktayız. Bir paket toz karışımı suya ekleme tabusunu yıkıp masamızı şenlendiren sıcak yemeklere yenilerini eklemeye hazır mıyız? O halde buyurun nefis hazır çorba tarifleri denemeye :) Afiyetle!

1) Çorbayla Makarna Bu Kez Aynı Tabakta

Çorba ve makarna aynı tabağa nasıl girer diye endişelerinizi hisseder gibiyiz. Şimdi telaşlarınız bir kenara alın ve kremalı mantarlı hazır çorbanın makarnaya verdiği lezzete hazır olun. Hazır Çorba ile Kremalı Mantarlı Makarna

Tarif: Hazır Çorba ile Kremalı Mantarlı Makarna

2) Çorbayla Buluşan Garnitür Kuşağı

Garnitürün kullanıldığı yemeklere biri daha eklendi işte. Makarnaya biraz renk katmak istediğinizde bu tarifimiz size yardımcı olacaktır. Siz de denemek için: Hazır Çorba ile Garnitürlü Fırın Makarna

Tarif: Hazır Çorba ile Garnitürlü Fırın Makarna

3) Sulu Köftenin Tabularını Yıkmaya Geldik

Alıştığımız sulu köfte tarifinin yanı sıra, hazır çorbalar burada da bize mutfakta yardım edecektir. Enfes bir sulu köfte hazırlamak için: Hazır Çorbadan Sulu Köfte

Tarif: Hazır Çorbadan Sulu Köfte

4) Fesleğenden Vazgeçemeyenleri Unutur Muyuz?

İştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcı özelliğe sahip olan fesleğen, verdiğimiz leziz hazır çorba hazırlanışı ile iştahınızı daha çok açacak: Hazır Çorba ile Kremalı Fesleğen Soslu Makarna

Tarif: Hazır Çorba ile Kremalı Fesleğen Soslu Makarna

5) Yöresel Tatları Unutmadık: Yuvalama Çorbası

Marketler sayesinde artık aradığımız her malzemeyi kısa süre içinde bulabiliyoruz. Yöresel lezzetleri bile bize sundukları için mutluyuz :) İşte Antep yöresinden yuvalama çorbası: Antep Yöresi Hazır Yuvalama Çorbası

Tarif: Antep Yöresi Hazır Yuvalama Çorbası

6) Kendisi Hazır, Tadı Nevi Şahsına Münhasır: Mantı Çorbası

Akdeniz Bölgesi’nde yüksük çorbası olarak da bilinen mantı çorbasını bu şekilde denediniz mi? Püf noktaları için: Nohutlu Mantı Çorbası (Hazır Mantıdan)

Tarif: Nohutlu Mantı Çorbası (Hazır Mantıdan)

7) Salçalı Makarnalardan Usananlar İçin: Hazır Çorbalı Enfes Makarna

Malzemeler evden, yapımı kolay, lezzeti şahane evde hazır çorba yapımı sizler için linkte. Hazır Çorbalı Makarna

Tarif: Hazır Çorbalı Makarna

8) Aç, Dök, Fırına Yolla: Zahmetsiz Fırında Makarna

Makarnayı pişirmeden, ufak sihirli dokunuşlarla hazırlamak için bu tarifi denemenizi öneriyoruz: Fırında Hazır Çorbalı Çiğ Makarna

Tarif: Fırında Hazır Çorbalı Çiğ Makarna

9) Hazır Çorbalı Tavuk Lezzeti

Tavuğa çeşit çeşit soslar ekler, lezzetlendirmeyi çok severiz. Bu sefer hazır çorba ile tavuğun lezzetine lezzet katmaya hazır mısınız? Hazır Çorba ile Kremalı Mantarlı Tavuk

Tarif: Hazır Çorba ile Kremalı Mantarlı Tavuk

10) Davet Sofralarında Renkli Bir Lezzet: Hazır Çorbalı Kurabiye

Hazır çorba çeşitleri bu tarifimizle kurabiyelerde kendini gösterecektir. Deneyenler lezzetine hayran kalmış bulunmakta. Siz de denemek isterseniz, tarif için linke tıklayın. Hazır Domates Çorbasıyla Tuzlu Kurabiye

Tarif: Hazır Domates Çorbasıyla Tuzlu Kurabiye

11) Hastalara Şifa Bir Çorba: Hazır Tarhana

Grip,öksürük ve halsizlik günlerinin en iyi dostu tarhana çorbası;mahalle bakkallarından zincir marketlere kadar ulaşmış durumda. Anne eli değmiş gibi lezzetini koruyan hazır çorba çeşitleri, zevke göre eklenen baharatlarla lezzetine lezzet eklemektedir. Hazır Tarhana Çorbası

Tarif: Hazır Tarhana Çorbası

12) Protein Kaynağı: Hazır Mantar Çorbası

Mantar, selenyum minerali açısından zengin bir besindir. Selenyum minerali ise bağışıklık sistemini güçlendirip kanserden korumada etkili bir mineraldir. Mantarlar da artık hazır çorba çeşitleri arasında yerini almış bulunuyor. Sizler için seçtiğimiz anane usulü mantar çorbasını denemek isterseniz, buyurun tarife: Anneanne Usulüyle Hazır Çorba

Tarif: Anneanne Usulüyle Hazır Çorba

Çorba tarifleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Çeşitlerine Göre Kalorileri ve Faydaları Eşliğinde Şifalı Çorba Tarifleri 

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kremalı Mantarlı Makarna (Hazır Çorba İle) Tarifi

Kremalı Mantarlı Makarna (Hazır Çorba İle)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Hazır Çorba Tadında Domates Çorbası Tarifi

Hazır Çorba Tadında Domates Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Çorba Tarifi

Çorba

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ispanaklı Çorba Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Çorba Nasıl Yapılır?

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En Kolay Çorba Tarifi Beş Dakikada Hazır

En Kolay Çorba Tarifi Beş Dakikada Hazır

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Espresso Nedir, Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir, Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri