Zayıflatan Çorba Diyeti ve Diyet Çorba Çeşitleri

Zayıflatan Çorba Diyeti ve Diyet Çorba Çeşitleri Tarifi

Çorba Diyeti Zayıflatır Mı, Nasıl Yapılır?

Sağlıklı yaşam ve formda kalma kavramlarının öneminin giderek artması sonucunda her geçen gün yeni diyet yöntemleri oluşmaya başlamıştır. Farklı türlerini severek yediğimiz çorba ile diyet listesine büyük katkı sağlanabilir. Hatta çorbanın yoğunlukta olduğu diyet programları uygulamak tercih edilebilir.

Çorba yiyerek kilo verilmesi için iki seçenek vardır. Diyet listesine beğenilen çorba türlerini eklemek ya da çorbanın ön planda olduğu listeler ile diyet yapmaya çalışmak planlanabilir. Diğer zamanlarda daha sık tüketilen türlerin seçilmesi diyet sürecinin daha keyifli yaşanmasını sağlar. Ayrıca yapılan tariflerin yüksek kalori içermemesine dikkat etmek gerekir. Fazla yağlı türde çorbalar yerine diyet çorba tarifleri yapılmalıdır.

Diyet çorba tarifleri Oktay Usta tarafından da yapılmakta ve tavsiye edilmektedir. En fazla önerdiği tarifler ise brokoli, yulaflı ve patatesli çorbalardır. Çorba ve su diyeti ile 15 gün gibi bir sürede büyük oranda kilo verebilirsiniz. Su ve çorbanın yoğunlukta olduğu diyete çay, sebze ve salata gibi gıdalar ekleyerek diyeti yapabilirsiniz.

çorba diyeti

1 Haftalık Şok Çorba Diyeti Listesi

Kısa sürede hedeflediğiniz oranda kilo vermek sadece bir hayal değildir. Bünyeye göre farklılıklar da olmasına rağmen birçok kişi diyet listesine bağlı kalarak ve egzersiz ile yürüyüş gibi aktiviteler yaparak istediği kiloyu yakalayabilir.

Çorba diyeti son yıllarda popüler hale gelmiştir. Diyetin avantajlı yönü çorbanın leziz ve tok tutan bir besin olmasıdır. Çorba diyetini uygulamak kişilerin zorlanmadan yapacağı bir süreçtir.

Yine de herhangi bir olumsuz etki yaşanırsa diyet bırakılmalıdır ya da doktora danışılmalıdır.

“Çorba diyeti ile kaç kilo verilir?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Zayıflatan çorba diyeti sayesinde kısa sürede 1-5 kilo arasında fark gözlemlenir.

1. Gün

Bir hafta süren bu diyetin ilk gününde kahvaltıda çorba ve meyve tüketilir. Öğle ve akşam yemekleri de aynı şekildedir. Ara öğünlerde ise elma ve armut gibi meyveler ya da hafif atıştırmalıklar yenebilir. Meyve suyu içmek de iyi bir alternatiftir.

2. Gün

İkinci gün ise kahvaltıda sadece kahve içtikten sonra aynı program uygulanır. Akşam ise patates yemeği yenebilir.

3. Gün

Üçüncü gün de ilk günkü listeye benzerdir.

4. Gün

Dördüncü günde kahvaltıda yağsız süt ve muz karışımı içilir. Böylelikle enerji toplanır. Öğle yemeğinde ise light yoğurt yemek yararlıdır. Akşam ise sevilen bir diyet çorba tüketilir.

5. Gün

Beşinci gün diyet programına ton balıkla hazırlanmış salata türü tarifler eklenebilir.

6. Gün

Altıncı gün de az miktarda dana eti ve kızarmış tavuk diyetin bir parçası olabilir.

7. Gün

Yedinci gün diğer bir deyişle son günde ise aynı listeye buharda pişmiş hafif sebze yemeği eklenebilir. Her gün 2 litre su içmeye de dikkat etmek önemlidir.

Şok çorba diyeti olarak bilinen bu program ilk başta alışması zor gibi görünse de yedi günlük sürecin sonlarına doğru bünyenin alışacağı bir listedir.

diyet çorba

Mercimek Çorba Diyeti

  • Mercimek çorbası en lezzetli çorba türlerinden biridir. Bu nedenle diyet için de ideal bir seçenektir.
  • “Mercimek çorbası diyeti ile kaç kilo verilir?” sorusunun yanıtı ise en az 3 kilo olarak açıklanabilir.
  • 3 günlük çorba diyeti yaparak 3 kilo vermek istiyorsanız bu diyeti uygulayabilirsiniz.
  • Özel olarak hazırladığınız mercimek çorbası diyetin önemli bir parçasıdır.
  • Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam öğünü olarak bu çorbayı doyuncaya kadar içebilirsiniz.
  • Ara öğünlerde ise bir miktar badem ya da ceviz, zencefil çayı, salatalık ve hibiskus şerbeti tüketebilirsiniz.
  • Gece saatlerinde ise kefir içmeniz gerekir.
  • Günde en az 15 bardak su içmeye ve spor aktivitesi yapmaya da önem vermek gerekir.

Tarif için: Mercimek Çorbası

Ayran Çorbası Diyeti

  • Ayran çorbası diyeti klasik bir şok diyet türüdür. Ayran çorbası diyeti yapanlar iki gün gibi kısa bir sürede iki kilo civarında fark görebilirler. Bünyesel nedenler ve hareket oranına bağlı olarak daha az ya da fazla kilo vermek mümkündür.
  • Ayran detoksu diyeti ile aç kalmadan fazla kilonuzu vermek ve yağ yakmak mümkün olur.
  • Kahvaltıda peynir, domates, salatalık, yumurta ve esmer ekmek tüketmek iyi bir tercihtir.
  • Hazırladığınız ayran aşı çorbasını ise iki saatlik aralıklar ile yemeniz gerekir. Böylelikle hem sağlıklı beslenmiş hem de tok hissetmiş olursunuz.
  • Ayranlı çorba diyeti ile zayıflayanlar da bu durumu onaylamaktadır. Günde iki litre su içmek de önemlidir, meyve ve kahve ise diyet programında yoktur.
  • Yarım kilo yoğurttan ayran yaptıktan sonra salatalık, buğday, nohut, nane ve baharat ekleyince çorbanız hazır duruma gelir.
  • Yağ ve tuz eklemeden yapılan çorba besleyici bir tariftir.

Tarif için: Ayran Çorbası

Ayran Çorbası

Kabak Çorbası Diyeti

Kabak özellikle sonbahar aylarında sıklıkla tüketilen ve vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını destekleyen bir sebzedir. Çorba diyeti yapanların yorumları sonucunda diyet listesi ile 2 haftada 8 kilo verildiği gözlemlenir.

  • İlk gün kahvaltıda limonlu kabak ve havuç salatası, öğlen sebze çorbası akşam ise fırında kabak tüketilir.
  • İkinci gün ise kabak salatası, sebze çorbası, kabak püresi ve haşlama kabak yapılır.
  • Diğer günlerde de bu tariflere öğünlerde yer verilir.

Tarif için: Kabak Çorbası (Videolu)

Kabak Çorbası (Videolu)

Hazır Çorba Diyeti

Marketlerde kolaylıkla bulacağınız hazır çorbayı başka tarifler ile birleştirerek yapacağınız çabuk çorba diyeti belirli bir sürede forma girmenize ve kilo vermenize destek olur. Bir ayda 5 kilo verilebilen diyet metabolizmanızı da hızlandırır.

Ancak hazır çorbayı fazla tüketmemeye dikkat etmeniz iyi bir diyet için önemlidir.

  • Kahvaltıda peynir, meyve, domates salatalık türünde gıdalar tüketilir.
  • Öğle yemeğinde ise hazır çorba, ekmek, meyveler ve nar ekşili çoban salata vardır.
  • Ara öğün olarak sütlaç türü bir tatlı ya da ayran ile bisküvi yenilebilir.
  • Akşam saatlerinde ise hazır çorbaya artı olarak tavuk eti ya da kırmızı et yemekleri ile bol limonlu salata iyi bir menüdür.
çorba diyeti

Soğan Çorbası Diyeti

Diyet çorba tarifleri Ender Saraç tarafından da sunulmaktadır. Tarifler içinde ilgi çekici ve yararlı olanlardan biri soğan çorbası diyetidir.

  • İlk gün kahvaltı dışındaki her öğünde bu çorbadan bir miktar içmek iyi bir yöntemdir. Diyet programında sevdiğiniz meyvelere de yer verebilirsiniz. Kahvaltıyı ise beyaz peynir ve şekersiz çay ile oluşturabilirsiniz. Çorba diyeti ile zayıflama amacında olanlar için bu program ideal bir seçenektir.
  • İkinci gün ise akşam yemeğinde balık, tavuk ya da hindi eti ekleyebilirsiniz.
  • Üçüncü günün akşamı için ise pirinç lapası iyi bir tercih olur.

Tarif için: Soğan Çorbası Tarifi (Videolu)

Soğan Çorbası Tarifi (Videolu)

Soğuk Çorba Diyeti

  • Soğuk çorba ile diyet yapmak için farklı birçok seçenek vardır. Bunlardan en popüler olanlarından biri ise ayran çorbasıdır.
  • Çorba yoğurt diyeti söz konusu olunca ön plana çıkan tarif ayran çorbasıdır.
  • Bir diğer seçenek ise domates çorbasını soğuk olarak denemektir.
  • Kayısı ve semizotu çorbaları da diyete eklenebilir.
  • Hafif kahvaltı yapmak, öğünlerde her gün farklı soğuk çorbaları tüketmek ve diyet listesine meyve ile ızgara köfte ve balık ızgara yemeklerini eklemek soğuk çorba diyetinin konseptini oluşturur.
  • Soğuk çorba diyeti yorumları incelendiği zaman olumlu geri bildirimler alındığı görülür.

Tarif için: Soğuk Ayran Çorbası

Soğuk Ayran Çorbası

Çorba Diyeti Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Bu süreçte mutlaka bol bol su tüketmelisiniz. Çorba diyeti sizin için bir sıvı beslenme programı olsa da yağ yakımı için mutlaka su içmelisiniz.
  • Çorbaların yanında ekmek tüketme konusunda hassas olmalısınız. Mümkün olduğunca ekmekten uzak kalarak kilo verme hızını artırabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda önerilen ekmekleri tam buğday ekmeği olarak seçebilirsiniz.
  • İmkan oldukça düzenli spor yapmalısınız. Sıvı desteğini aldıktan sonra incelme konusunda spora ihtiyacınız olacaktır.
  • Çorba diyeti sizi aç bırakmaz. Oldukça tok tutar bu nedenle kendinizi kaçamak öğünlerinden sakınmalısınız.
  • Şeker ve tuz tüketimi de zayıflatan çorba diyetinde yeri olmayan malzemelerdir. Bu yüzden şekerli ve tuzlu gıdaları unutmalısınız.
  • Çorbaları hazırlarken, oldukça doğal malzemeler kullanmalısınız. Özellikle de yoğurtlu çorbaları içerken ev yoğurdu tercih etmeniz önerilir. Çünkü ev yoğurdunda probiyotik maddeler daha yoğundur ve yağ yakımı daha hızlı gerçekleşir.
  • Çorbalarınıza sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Kırmızı pul biberi ise her çorbaya ilave edebilirsiniz.
  • Kırmızı pul biberin yağ yakım hızını yükselttiğini hatırlatmak gerekir. Ayrıca antioksidan bir baharat olduğu için ödem atma konusunda da size yardım edecektir.

Zayıflatan 8 Farklı Diyet Çorba Tarifi

“Diyet çorbası nasıl yapılır?” sorusuna mükemmel şekilde yanıt verecek olan bu tarifleri mutfağınızda rahatlıkla yapabilirsiniz. Diyet çorba çeşitleri alanında farklı tarifler denemek isteyenler linklerdeki çorbaları inceleyebilir.

1) Formunu Korumak İsteyenler için Leziz Bir Seçenek

Mercimek çorbası en fazla bilinen ve aynı zamanda yararlı olan çorba türlerinden biridir. Üstelik diyet türündeki mercimek çorbası da bu özelliğini devam ettirmektedir. Linkteki tarife girip hazırlayarak diyet menüsünü daha zengin hale getirebilirsiniz. Zayıflatan Diyet Mercimek Çorbası

Zayıflatan Diyet Mercimek Çorbası

2) Nefis ve Yararlı Bir Ayran Çorbası Tarifi ile Fit Kalın

Ayran çorbası hem tok tutan özellikleri hem de nefis tadıyla diyet yapmak isteyenlerin aradıkları türde bir tariftir. Diyet Çorba

Diyet Çorba

3) Sebzeli Diyet Tarifi Arayanlara Brokoli Çorbası

Diyet yapmak isteyenlerin kilo vermeyi destekleyen çorbalar içmesi son derece faydalıdır. Çorbanın içinde sebze de varsa iki katı kadar daha fazla yarar elde edebilirsiniz. Diyet Brokoli Çorbası

Diyet Brokoli Çorbası

4) Spordan Önce İçebileceğiniz Enerji Verici Bir Çorba Tarifi

Diyet sürecinde olanların ya da enerji depolamak isteyenlerin metabolizmasını hızlandıracak bir çorba tarifi link dahilinde sizleri bekliyor. Metabolizma Hızlandıran Nefis Diyet Çorba

Metabolizma Hızlandıran Nefis Diyet Çorba

5) Diyet Sürecinize Destek Olan Ferahlatıcı Bir Tarif: Yaz Çorbası

Yaz aylarında sizi serinletecek olan bu tarif, zayıflamaya yüksek oranda destek olmasıyla bilinir. Diğer mevsimlerde de beğeni ile yiyebileceğiniz bir çorbadır. Diyet Yaz Çorbası

Diyet Yaz Çorbası

6) Farklı Sebzelerin Bir Çorbada Enfes Birleşimi

En yararlı sebzelerin bir arada tadılacağı enfes birleşimi bu çorbada bulacaksınız. Sebzeli Diyet Çorba

Sebzeli Diyet Çorba

7) Popüler Bir Çorba Türünün Diyet Hali

Domates çorbası da mercimek çorbası gibi önde gelen bir çorba türüdür. Diyet versiyonunu da severek yerken zayıflama yolunda bir adım daha atmış olabilirsiniz. Diyet Domates Çorbası

Diyet Domates Çorbası

8) Diyet İçin İdeal ve Faydalı Kabak Çorbası

Kabağın saymakla bitmeyen faydaları arasında tabi ki yağ yakımını desteklemesi de vardır. Linkte bulunan pratik tarifi yaparak düzenli olarak yediğiniz zaman bu etkileri kısa sürede görebilirsiniz. Diyet Kabak Çorbası

Diyet Kabak Çorbası

Çorba Tarifleri kategorisini ziyaret ederek tüm çorba tariflerine ulaşabilirsiniz!

Lahana Çorbası Diyeti Nasıl Yapılır?

Kışın Metabolizmanızı Hızlandıracak 3 Farklı Çorba

Sonbaharda Bağışıklık Güçlendiren Mucize: Propolis

Çorba Kaç Kalori? Çeşitlerine Göre Çorba Kalori Değerleri

Sıvı Diyeti Nasıl Yapılır? 3 Günlük Sıvı Diyeti Listesi ile Zayıflama

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Diyet Çorbam Tarifi

Diyet Çorbam

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kabaklı Diyet Çorba Tarifi

Kabaklı Diyet Çorba

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Diyet Sebze Çorba Tarifi

Diyet Sebze Çorba

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Soğuk Çorba (Diyet) Tarifi

Soğuk Çorba (Diyet)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Portakallı Havuçlu Diyet Çorbam Tarifi

Portakallı Havuçlu Diyet Çorbam

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Çorba Tarifi

Çorba

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ispanaklı Çorba Sağlıklı Çorba Tarifi

Ispanaklı Çorba Sağlıklı Çorba

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kolay Ve Lezzetli Çorba Tarifi

Kolay Ve Lezzetli Çorba

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Sebzeli Ve Tavuklu Çorba Tarifi

Sebzeli Ve Tavuklu Çorba

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri