İstanbul’un En İyi 12 Kahve Mekanı

İstanbul’un En İyi 12 Kahve Mekanı Tarifi

İstanbul’da İyi Kalite Kahve Nerede İçilir?

Ne derler bilirsiniz: Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Kahve içmek, dünyanın en keyifli eylemlerinden biri. Yalnızken içilen bir fincan kahve tüm günün yorgunluğunun atılmasını sağlar. Dostlarla içilen kahve ise muhabbetin dozunu artırır.

Bu yazımızda sizler için İstanbul’da en iyi kahveyi yudumlayabileceğiniz mekanları listeledik. Sevdiklerinizle hayatınızın koşuşturmasına mola vermek, sakince sohbet etmek için İstanbul kahve dükkanları arıyorsanız listemizdeki mekanlara mutlaka bir şans vermelisiniz.

İşte en iyi İstanbul kahve mekanları…

Müdavimi Olacağınız Soğuk Kahve Tarifi (Videolu)

En İyi İstanbul Kahvecileri: 12 Gurme Mekan

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) Coffee Department

Hazırsanız, İstanbul kahve içilecek yerler listemize Coffee Department ile başlayalım. Nişantaşı ve Balat olmak üzere iki farklı noktada hizmet veren Coffee Department, misafirlerine unutulmaz bir kahve deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. Bu mekanda dünyanın en kaliteli kahve çekirdekleri titizlikle aranıp bulunuyor ve özenle kavrulduktan sonra misafirlere ikram ediliyor. Marka ayrıca, bu lezzetli kahveleri evde de içmek isteyenler için coffeedepartment.co üzerinden çekirdek kahve satıyor.

Coffee Department’ın Balat’taki dükkanı hafta için 08.00-18.00, hafta sonu ise 09.00-19.00 saatlerinde hizmet veriyor. Nişantaşı’ndaki dükkan ise hafta içi 08.00-19.00 arası, cumartesi günleri 09.00-19.00 saatleri arasında açık. pazar günleri ise Nişantaşı’ndaki dükkan kapalı.

Balat Adres: Kürkçü Çeşmesi Sokak, No:5/A, Balat, Fatih, İstanbul

Nişantaşı Adres: Teşvikiye Mah. Sezai Selek Sokak No:28, Nişantaşı, Şişli

İletişim: 0532 441 6663

cofeee department

2) Story Coffee Roasters

“İstanbul’da kahve nerede içilir” sorusunun cevabı olacak bir diğer mekan olarak Story Coffee Roasters’ı söyleyebiliriz. Moda Yeldeğirmeni’nde faaliyet gösteren Story Roasters, bölgenin en beğenilen kahve mekanlarından biri. Dünyanın dört bir yanından özel olarak seçtikleri çekirdekleri misafirlerine sunan mekanın mottosu “en iyi kahvenin beğenilmesi ve değerli ilişkiler kurulması.” Story Roasters’ın muhteşem kahvelerine www.storyroasters.com üzerinden de ulaşabilir ve satın alabilirsiniz.

Adres: Dalga Sokak, No. 22, Moda, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0530 953 73 79

story coffee roasters

3) Cup of Joy

2013 yılında Bebek’teki dükkanıyla sektöre adım atan Cup of Joy’un günümüzde Bebek, Zorlu Center, Levent Loft, Vadistanbul ve Nişantaşı olmak üzere 5 şubesi bulunuyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden getirdiği nitelikli kahve çekirdeklerini kendi bünyesinde kavuran marka, misafirlerine kahvenin yanında tüketebilecekleri sağlıklı pastane ürünleri de sunuyor. Bebek ve Vadistanbul şubelerinde ise sporcular ve sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için zengin bir kahvaltı menüsü sunuluyor. Cup of Joy’da glutensiz, şekersiz, vejetaryen, raw ve vegan ürünler başta olmak üzere farklı diyet seçeneklerine uygun pastane ürünleri bulmak mümkün.

Bebek Adres: Cevdetpasa Caddesi, 53/5 Bebek, İstanbul

İletişim: 0542 525 58 00

cup of joy

4) Norm Coffee

Cihangir’in en sevilen mekanlarından biri olan Norm Coffee’nin İskandinav tarzı dekorasyonu en az kahveleri kadar beğeniliyor. Sıcak ve samimi ortamıyla dikkat çeken bu mekan dostlarıyla birlikte kahve içmek isteyenler için ideal bir yer. İstanbul 3. dalga kahve mekanlarına iyi bir örnek olan Norm Coffee’de günün her saati kahve yanında tüketilebilecek atıştırmalıklar bulunuyor. Mekan hafta içi 08.00-20.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Cihangir Mah. Güneşli Sk. No:39A, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0538 247 41 08

norm coffee

5) Coffee Brew Lab

3. dalga kahvecilerden biri olan Coffee Brew Lab, 2015 barista şampiyonu Özkan Yetik tarafından kurulmuştur. Bu mekanın bölgenin en sakin kahvecilerinden biri olduğunu söylemek mümkün. Mekanın kahveleri kadar lezzetli kekleri ve diğer pastane ürünleri de çok beğeniliyor. Sakin bir ortamda, huzurla kahvenizi yudumlamak istiyorsanız Coffee Brew Lab’a mutlaka uğramalısınız.

Adres: Tomtom Mahallesi, Yeniçarşı Caddesi, No 5/B, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 244 70 89

coffee brew lab

6) Deal Coffee Company

Beşiktaş’ın sevilen kahvecilerinden Deal Coffee Company’nin, uzun denemeler sonucunda keşfettiği Special Blend çok beğeniliyor. Özellikle yoğun lezzetli filtre kahve seviyorsanız Special Blend tam size göre. Deal Coffee Company ayrıca www.filtre-kahve.com üzerinden çekirdek kahve satışı yapıyor. Dilerseniz bu link üzerinden sipariş vererek kahve keyfini evinize taşıyabilirsiniz.

Adres: Abbasağa Mah. Yıldız Cad. No:53-A, İstanbul

İletişim: 0212 259 98 15

deal coffee company

7) Noir Pit Coffee Co

İstanbul’un en iyi 3. dalga kahvecilerinden olan Noir Pit Coffee Co, şehrin en işlek caddelerinden birinde farklı dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Misafirlerine muhteşem bir kahve deneyimi sunan bu mekan, dünyanın dört bir yanından temin ettiği kahve çekirdeklerini en iyi şekilde demliyor. Yolunuz Beyoğlu’na düştüğünde bir kahve molası için bu eşsiz mekana uğramanızı tavsiye ederiz.

Adres: Asmalımescit Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, No 109/A, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 245 80 86

noir pit coffee co

8) Coffee Sapiens

Kanyon ve Karaköy’de hizmet veren Coffee Sapiens’in muhteşem kahveleri uzman baristalar tarafından hazırlanıyor. Coffee Sapiens de web sitesi www.coffeesapiens.com üzerinden kahve satışı yapıyor. Mekan hafta içi 08.00-22.00, hafta sonları ise 08.00-23.00 saatleri arasında açık.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak, No 10/C, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 244 12 96

coffee sapiens

9) Petra Roasting Co

Gayrettepe’de bulunan Petra Roasting Co, ülkenin en iddialı 3. dalga kahvecilerinden biri olma özelliği taşıyor. Geniş ve ferah alanıyla huzur veren bu mekan, özellikle ofis dışında çalışmak isteyenler için ideal bir yer. 2013 yılında açılan Retra Roasting Co, o günden bu yana tüm misafirlerine benzersiz bir kahve deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. Petra Roasting Co’nun, kahvelerinin yanı sıra birbirinden lezzetli ve sağlıklı pastane ürünleri de çok seviliyor. Petra Roasting Co’nun Gayrettepe’deki merkez şubesi dışında, Kanyon Kiosk, Petra Toprakağacı, Kollektif House Levent ve Maslak’ta dükkanları bulunuyor. Marka birbirinden lezzetli kahvelerini ayrıca www.petracoffee.com linki üzerinden satışa sunuyor. Petra Roasting Co’nun merkez şubesi pazartesi günleri kapalı. Mekan salı ve cuma günleri arasında 08.00-20.00, hafta sonları ise 10.30-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Hoşsohbet Sok. Panorama Selenium Residence, Gayrettepe, İstanbul

İletişim: 0212 356 10 57

petro roasting co

10) Coffeetopia

Güzel bir Tarihi Yarımada turu yapmayı planlıyorsanız hemen sonrasında soluğu Coffeetopia’da alabilirsiniz. Bu mekan, bölgenin en iyi 3. dalga kahvecilerinden biri olma özelliği taşıyor. Birbirinden lezzetli sıcak ve soğuk kahve çeşitleriyle misafirlerini ağırlayan mekan, genellikle çok kalabalık oluyor. Eğer oturacak yer bulamazsanız, kahvenizi alıp turunuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Adres: Hobyar Mah. Arpacılar Cad. No:4 Eminönü, Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 522 61 77

coffeetopia

11) Spada Coffee

Nişantaşı’nın en sevilen kahvecilerinden biri ile karşınızdayız. Bu mekan, insana kendisini evindeymiş gibi hissettiren huzur dolu bir atmosfere sahip. Spada Coffee’de özenle seçilen kahve çekirdekleri uzman baristalar tarafından kavruluyor ve servise hazırlanıyor. Zengin bir kahve menüsüne sahip olan mekanda ayrıca kahvaltı servisi de bulunuyor. Mekanda al-götür servisi de bulunuyor. Ayrıca marka www.spadacoffee.com linki üzerinden çekirdek kahve satışı yapıyor.

Adres: Teşvikiye Mahallesi Av. Süreyya Ağaoğlu Sokak No: 8E Teşvikiye, İstanbul

İletişim: 0536 399 99 89

spada coffee

12) Federal Coffee Company

İstanbul kahveciler listemizin bir diğer üyesi Federal Coffee. Barista Eğitmeni Sam Çeviköz tarafından kurulan Federal Coffee’nin İstanbul’da Galata, Nişantaşı, Karaköy ve Göktürk olmak üzere 4 şubesi bulunuyor. Marka ayrıca Ankara, Adana ve Sakarya’da da hizmet veriyor. Yolunuz Federal Coffee’ye düşerse; baharat aromalı, çiğ bademli, bitter çikolatalı vb. farklı ve başka hiçbir yerde bulamayacağınız lezzetteki kahveleri deneyebilirsiniz.

Adres: Şahkulu Mahallesi, Küçük Hendek Caddesi, No 7, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 245 09 03

federal coffee company

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’un En İyi 15 Meşhur Tatlıcısı

İstanbul’un En Leziz 10 Waffle Mekanı

İstanbul’un En Çıtır 12 Yeni Nesil Lokmacısı

İstanbul’da Cheesecake Nerede Yenir? En İyi 7 Mekan

İstanbul’da Makaron Yiyebileceğiniz En Lezzetli 10 Şirin Pastane

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kahve En Köpüklüsünden Tarifi

Kahve En Köpüklüsünden

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Keyfi Tarifi

İstanbul Keyfi

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri