İstanbul’da Cheesecake Nerede Yenir? En İyi 7 Mekan

İstanbul’da Cheesecake Nerede Yenir? En İyi 7 Mekan Tarifi

İstanbul’un 7 Efsane Cheesecake Mekanı

Cheesecake birçok kişiye son moda tatlı olarak tanıtılsa da aslında bu tatlının geçmişi çok eski dönemlere uzanmaktadır. Neredeyse 4 bin yıllık bir tarihi olan bu özel tatlı, füzyon mutfağının da bir yansıması olmaktadır. Tatlı malzemesi içinde peynir kullanılması, cheesecake tatlısının çekici hale gelmesini sağlamıştır. Hem ekşi hem de tatlı tatların aynı dilimde buluşması, pek çok kişinin severek tükettiği bir tatlının uzun uzun yıllar boyunca popüler hale gelmesini de desteklemiştir. Kek ya da baklavadan çok farklı bir çizgide olan cheesecake, Türk mutfağında da artık sıkça yapılan ve tüketilen bir tatlı oldu. Hemen hemen birçok mekanda cheesecake servisi yapılmaya başladı. Limonlu, frambuazlı, çikolatalı, balkabaklı, fıstıklı ve daha fazla türde ağız sulandıran cheesecake neydi? Ne ile yapılırdı?

New York ve San Sebastian cheesecake türleri ile kendinden söz ettiren bu özel tatlının ana malzemesi peynirdir. Fakat bu peynir öyle klasik peynirlerden değildir. Özel bir kıvama sahip olan peynir ile hazırlanan cheesecake, genellikle labne peyniri ile yapılmaktaydı. Son yıllarda, philadelphia peyniri ile de yapılması oldukça meşhur hale geldi. Türkiye’de cheesecake yapıldığında ise; kullanılan özel peynirin temini zor olduğundan süzülmüş labne peyniri tercih edilmektedir. Ülkemizde de yaygın olan bu meşhur tatlı hemen hemen birçok ilde afiyetle tüketilir. Almanya’da cheesecake yapımında en çok quark kullanılmaktadır. Quark bu tatlının kıvamını ve tadını koruyan bir tür peynirdir. Özetlemek gerekirse; ülkelere göre cheesecake peyniri farklılık gösterecektir.

Tabanı bisküvi, arasında peynirli özel dolgu kreması ve üzerinde son dokunuşu veren sosu ile ağız sulandıran cheesecake, İstanbul’da kapış kapış tüketilmekte. İstanbul’da cheesecake nerede yenir diyenlere nokta atışı adresleri vereceğimiz listemizi bir köşeye not ediniz. İstanbul’un cheesecake seven halkını en kaliteli mekanlar ile buluşturacağız. Bu özel tatlıya kavuşmanıza çok az kaldı. Tatlı krizini sonlandırmak için yazımızı okumaya başlayabilirsiniz. Bu satırlar sizi en leziz cheesecake noktasına götürecek. Mekan önerilerine giderken birkaç saatlik diyeti bozmanız gerekebilir!

Tarif için: Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır?

İstanbul’da Cheesecake Nerede Yenir? İz Bırakan 7 Enfes Mekan

1) B Blok Bakery

B blok cheesecake İstanbul içinde cheesecake ile ünlenmiş, müşterilerin kapıda sıraya girdiği bir mekandır. B Blok Bakery sizin için en özel tatları taze taze hazırlıyor ve şık sunumları ile sizi bir tatlı ziyafetine hazırlıyor. Buraya geldiğinizde beyaz çikolatalı brownie, San Sebastian ya da çeşitli cheesecake tabakları ile kendinizden geçebilirsiniz. Kakao ve çikolataya doymayanlar, San Sebastian kekin akışkanlığına hayran kalanlar bu mekanı sık sık ziyaret etmeyi alışkanlık haline getirmiş. Eğer siz de ufak bir tatlı kaçamağı yapmayı planlıyorsanız; İstanbul’da tatlı krizi çözüm noktanız B Blok Bakery olacak!

Adres: Vişnezade Mahallesi Şair Nedim Caddesi No: 35/A1 Akaretler

İletişim: 0212 258 31 49

b blok bakery

2) Viyana Kahvesi

Tatlı krizlerini sonlandırmayı hedefleyen Viyana Kahvesi, birçok kişinin gönlünde taht kurmuş durumda. Oldukça ekonomik bir menüye sahip olan bu mekanı, favori mekanlar listenize eklemeniz için birçok nedeniniz var. Ruby çikolata aromalı ve çikolata soslu San Sebastian keki mi dersiniz yoksa Hezarfen tatlısı mı istersiniz bilinmez ama siz ilk gidişinizde diyeti bozmayı göz alın en iyisi. Bu mekana gelenler biraz kilo alıp çıkabilir, bizden demesi. Viyana Kahvesi hem tatlıları hem de özel kahveleri ile tüm misafirlerine keyifli bir an yaşatmak için kapılarını açıyor. Kahvenizi nasıl alırdınız?

Adres: Bereketzade Mahallesi Büyükhendek Caddesi No: 19/A Beyoğlu, Galata

İletişim: 0553 578 89 28

viyana kahvesi

3) Gezi İstanbul

Gezi İstanbul cheesecake konusunda oldukça iddialı. İstanbul’un nezih mekanlarından biri olan Gezi İstanbul, sakin ve sessiz ortamı ile tam bir dinlenme mekanı. Buraya acıktığınız her an gelebilir tatlı ve tuzlu menüleri ile midenizde bayram havası oluşturabilirsiniz. Pastane ve restoran hizmeti sunan Gezi İstanbul, birbirinden farklı ve lezzetli cheesecake türleri ile de gelenleri memnun ediyor. Tüm özel günlerinizde ve tatlı krizlerinizde Gezi İstanbul’u tercih etmeyi unutmayın. Gezi İstanbul, serotonin hormonunu çalıştıran lezzet duraklarından biri!

Adres: Gümüşsuyu Mahallesi İnönü Caddesi No: 5 Taksim, Beyoğlu

İletişim: 0212 292 53 53

gezi istanbul

4) Marias Cheesecake

Marias Cheesecake, İstanbul’un adeta cheesecake merkezi. Vitrindeki cheesecake çeşitlerinin dili olsa da konuşsa dediğiniz, bir dilimden sonra acaba ikinci dilimi hangisinden alsam diye düşündüğünüz bir mekan. Badem parçacıklı, yaban mersinli, frambuazlı, mozaik, kestaneli ve aklınıza ne gelirse! Cheesecake türlerini gördüğünüzde diyeti unutacak ve bu tatlının tadını çıkarmaya başlayacaksınız. Özenle hazırlanan cheesecake dilimleri, çay ya da kahvenize nefis bir uyum sağlayacak. Marias Cheesecake, ticari bir kaygı içinde olmayan hedefi herkese cheesecake lezzetini ulaştırmak olan nefis bir durak. Denemelisiniz!

Adres: Çiftlik Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 231/D Çavuşbaşı – Beykoz

İletişim: 0216 479 67 81

marias cheesecake

5) Limonlu Bahçe

Limonlu Bahçe, cheesecake çeşitleri, tatlı ve içecek menüsü ile popüler hale gelen bir mekan olarak karşınıza çıkıyor. Doğal ortam ve bol ağaçlı mekanı ile misafirlere rahat bir alan sunan Limonlu Bahçe, fast food yemekler konusunda da oldukça iddialı. İddialı olduğu lezzetlerden biri de cheesecake! Tatlı saatini keyifli bir alanda geçirmek isteyenlerin muhakkak gelebileceği bir adres. Siz anın tadını çıkarırken çevrenizde gezen kaplumbağa ve kediler doğal ortama eşlik edecek. Tatil ve dinlenme günlerinizde Limonlu Bahçe’nin stresi yok eden özelliğinden yararlanabilirsiniz :)

Adres: Yeniçarşı Caddesi No: 98 Beyoğlu

İletişim: 0212 252 10 94

limonlu bahçe

6) Mums Cafe

Unsuz ve çikolatalı kek yemek ister misiniz? Eğer bu tadı merak ediyorsanız Mums Cafe’ye davetlisiniz. Mums Cafe, servislerinde yarattığı farklı sunum tarzı ile sosyal medyada oldukça popüler. Önce göze sonra da mideye hitap eden tatlılar arasında enfes cheesecake çeşitleri de yer alıyor. Kıyır kıyır kurabiyeler, yumuşacık kekler, aromalı kahveler ve doyumsuz lezzet sizin için Mums Cafe’de. Eğer kahvaltı için geliyorsanız şanslısınız çünkü burada cheesecake kalitesi olduğu gibi ekşi mayalı köy ekmeğinin de kalitesi çok konuşuluyor.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Fransız Geçidi Sokak No: 1/16-17 Mumhane Caddesi, Beyoğlu

İletişim: 0212 245 98 48

mums cheesecake

7) Zula İstanbul

Zula İstanbul, acıkanların anında buluştuğu ve mideleri şenlendirdiği kaliteli adreslerden biridir. Zula İstanbul cheesecake konusunda öyle bir ün salmış ki; tatlı yemek isteyenler nerede olursa olsun bu mekana uğruyor. San Sebastian cheesecake ve ev yapımı hamburger ile adeta bir marka olan Zula İstanbul, sizi hem tatlı hem de yemek konusunda mutlu etmek için yola çıktı. Avuca sığmayan hamburgerler, damakta iz bırakan cheesecake; tam kıvamında Zula İstanbul’da yenir. En kısa zamanda uğrayın ve herkesin hayran kaldığı lezzetlere siz de tanık olun. Zula İstanbul’un tatlı menüsüne göz atmadan başka bir yere gitmeyin :)

Adres: İnönü Mahallesi Harbiye Çayırı Sokak No: 101/1 Şişli

İletişim: 0533 148 79 90

zula istanbul

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Cheesecake Kaç Kalori? San Sebastian, Çikolatalı, Frambazlı, Limonlu

İstanbul’da Makaron Yiyebileceğiniz En Lezzetli 10 Şirin Pastane

İstanbul’da Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

İstanbul Boğaz Manzaralı Akşam Yemeği – Şık ve Nezih 10 Restoran

İstanbul’da Serpme Kahvaltı – Müdavimi Olacağınız En Doyurucu 10 Yer

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 45dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En Kolay Cheesecake Videolu Tarifi

En Kolay Cheesecake Videolu

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri