İstanbul’un En İyi 15 Meşhur Tatlıcısı

İstanbul’un En İyi 15 Meşhur Tatlıcısı Tarifi

İstanbul’un En Meşhur Tatlı Dükkanları

İstanbul tatlıcıları ve yemek mekanlarıyla birçok kişinin iştahını kabartmaya devam ediyor. Asırlardır faaliyet veren İstanbul meşhur tatlıcılar pek çok tatlı severin beğenisini toplamaktadır. Söz konusu tatlıdan açılmışsa ve şehrimiz İstanbul ise; sizlere kısıtlı bir liste vermek çok güç olacak. Her damak zevkine göre hazırlanan tatlıcılar, İstanbul’un dört bir yanına dağılarak tatlı saatlerini taçlandırıyor.

Ev ziyaretlerinde, çay ve kahve saatlerinde, en özel anlarda damak tatlandıran çeşitli tatlılar İstanbul’da pek çok noktada hazırlanmaktadır. Şimdi sizler için çok özel bir yazı hazırladık. Bu sayfada İstanbul tatlıcı mekanları en beğenilen tatlı menüleriyle karşınızda olacak. Sütlü, şerbetli, hamurlu ve meyveli tatlıların adreslerini sizlere tek tek açıklayalım.

Yüzlerce mekan arasından adını en çok duyuran İstanbul ünlü tatlıcıları kimlermiş, hep beraber öğrenelim. İstanbul şerbetli tatlıcıları ile hem diyet bozduracak hem de damakları çatlatacak!

İşte İstanbul’un ağız sulandıran, yedikçe yediren ünlü tatlı durakları!

İstanbul’da En İyi Tatlıları Yiyebileceğiniz 15 Meşhur Mekan

1) Adana Tatlıcısı

İstanbul’da sıcak servis halka tatlısı sunan bir lezzetli durakla tanışmalısınız. Adana Tatlıcısı, sık sık sipariş kuyruğu oluşan bir mekan. Ceviz, fındık ve şerbet sevenlerin pek çok tatlıya tanışacağı Adana Tatlıcısı, taş kadayıfın ve tulumbanın tek adresi olacak. Geç kalmadan siz de bu önerimizi denemelisiniz!

Adres: Eski Saraçhane Sokak Fatih İtfaiyesi Önü Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 524 60 39

adana tatlıcısı

2) Nizam Sütlaç

Sütlaç sevenlerin buluşma noktası olan Nizam Sütlaç, sütlaç tatlısını farklı lezzetlerle sunan bir mekan. Meyvelerle süslediği sütlaç, masanıza konuk olduğunda önce gözleriniz sonra da mideniz bayram edecek. Yemek sonrası veya tatlı kaçamaklarında sütlaç yemek isteyenler Nizam Sütlaç kapısını aralayabilir.

Adres: Kamer Hatun, Kamer Hatun Caddesi No: 3 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 249 55 01

nizam sütlaç

3) Tatlıcı Safa

Aradığınız pek çok tatlı türünü aynı anda bulabileceğiniz Tatlıcı Safa, pastadan tulumbaya katmerden künefeye kadar zenginleşen menüsüyle ilgi görüyor. Her damak zevkini düşünerek tatlıları en taze şekilde hazırlayan Tatlıcı Safa, İstanbul’un tatlı krizi çözüm merkezi olmuş durumda. Tüm lezzetler için uğramayı sakın unutmayın!

Adres: Rüstem Paşa, Hasırcılar Caddesi No: 10 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 527 22 77

tatlıcı safa

4) Rumeli Tulumba

Rumeli Tulumba, 1988 senesinden günümüze kadar gelen bir hikayenin merkezi. Rumeli tulumbasının ülkemizde yayılmasını sağlayan bu mekanda tulumba tatlısını en güzel haliyle tadabiliyorsunuz. Üstelik makul rakamlarla satılan bu sevilen tatlıyı, anında sıcak sıcak da alma şansınız var. Yedikçe yediren tulumba tatlısı için mutlaka uğramalısınız!

Adres: Sevinç Caddesi No: 1 Alibeyköy/Eyüp, İstanbul

İletişim: 0544 427 87 88

rumeli tulumba

5) Güneş Dondurma & Waffle

Yaz günlerinin sen sevilen tatlılarından biri olan dondurma, İstanbul’da Güneş Dondurma’da bulunur. Sadece waffle ve dondurma üzerine hizmet veren bu lezzet durağında, kendinizi frenlemekte zorlanabilirsiniz. İştah açan çikolata kokusuyla hangi tatlıyı yesem diye düşünürken; bir bakmışsınız dondurma ve waffle aynı masada!

Adres: Cevdet Paşa Caddesi No: 58/C Bebek, İstanbul

İletişim: 0212 263 27 70

güneş dondurma waffle

6) Meşhur Balkan Tulumba & Dondurma

Şerbetli tatlıları sevenlerin sık sık geldiği, sevmeyenlerin ise artık bu mekanı öğrendiği bilinir. Meşhur Balkan Tulumba ve Dondurma, tatlı krizlerinde akıllara gelen ilk yerlerden biridir. Bittikçe tazelenen tulumba, çeşit çeşit baklavalar, katkısız dondurmalar için tercih edebileceğiniz bir mekan. Eyüp çevresindeyseniz, bu lezzetleri aman kaçırmayın deriz!

Adres: Alibeyköy Mahallesi Gazi Osmanpaşa Caddesi No: 4/B Eyüp, İstanbul

İletişim: 0212 627 45 41

meşhur balkan tulumba ve dondurma

7) Tarihi Sarıyer Muhallebicisi ve Börekçisi

Tarihler 1928’i gösterdiği günden beri aynı kalitede ve lezzette tatlı hizmeti veren Tarihi Sarıyer Muhallebicisi, günümüzde de İstanbul’un meşhur tatlı duraklarından biridir. Tatlı ve börek konusunda uzmanlaşan bu lezzet durağı, tam kıvamındaki muhallebiler ile kendinden yıllardır söz ettirmekte. Canı tatlı çekenler, Sarıyer’de hiç düşünmeden uğrayabilir!

Adres: Merkez Mahallesi Yeni Mahalle Caddesi Sarıyer, İstanbul

İletişim: 0212 242 17 76

8) Ceviz Ağacı

Ceviz Ağacı’nda kaç çeşit tatlı var sayamadık. Fakat herkes için bir tatlı olduğunu hemen fark ettik. Kurabiyeden pastaya kadar birçok türde damak tatlandıran yiyecekleri bulabilirsiniz. Çikolatanın, dondurmanın, sütlü ve şerbetli tatlıların kaliteyle sunulduğu Ceviz Ağacı İstanbul’da oldukça meşhur bir mekan. Siz de uğradığınızda farkı görebilirsiniz!

Adres: Muhittin Üstündağ Caddesi No: 85 Koşuyolu Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 339 18 26

ceviz ağacı koşuyolu

9) İnci Pastanesi

Profiterol tatlısıyla adından söz ettiren İnci Pastanesi, İstanbul’da tatlıyı doya doya yiyebileceğiniz bir mekan tavsiyesidir. Çikolata ile aşk yaşayanların severek geldiği İnci Pastanesi, ekler ve sütlü tatlılara da reyonunda yer veriyor. Canınız bol çikolatalı bir lezzet arıyorsa adresiniz İnci Pastanesi!

Adres: Mis Sokak No: 18 Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 293 92 24

inci pastanesi

10) Beyaz Fırın

Yeni nesil tatlıların özenle hazırlandığı, severek tüketildiği Beyaz Fırın İstanbul’da olanların favori mekanlarından biri olarak bu listede yerini alıyor. Milföylü pastalar, renk renk makaronlar, jöleli tatlılar tam damak zevkinize göre servis edilmektedir. Siz ne zaman tatlı isterseniz, anında beklentinizi karşılayan bu tatlı durağına uğrayabilirsiniz.

Adres: Bağdat Caddesi Yener Sokak No: 9 Kat: 1/2 (yarım) Erenköy, Kadıköy

İletişim: 0216 360 90 90

beyaz fırın

11) Künefis

İstanbul’da künefe yemek istediğinizde çok uzaklara gitmenize gerek kalmıyor. Künefeyi leziz şekilde servis eden Künefis, İstanbul’da olup da künefe yapan tatlıcı arayanların beklentisine cevap vermekte. Fıstıklı, dondurmalı ve kaymaklı künefeleri doya doya tatmak istediğinizde Künefis’e uğrayabilirsiniz.

Adres: Türkali Mahallesi, Ihlamurdere Caddesi No: 62/A Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 227 06 03

künefis

12) B Blok Akaretler

Son günlerin en çok denenen tatlısı San Sebastian, İstanbul’da B Blok Akaratler’de yenir. Çikolata tadını zirvesine kadar almak isteyenler için de beyaz çikolatalı brownie hazırlayan bu mekan, tatlı sohbetlerinize en güzel tatlılarla eşlik edecek. Sakin ve konforlu bir mekanda doya doya tatlı yemek için B Blok Akaretler’de masanızı ayırabilirsiniz.

Adres: Vişnezade Mahallesi Şair Nedim Caddesi No: 35/A1 Akaretler, İstanbul

İletişim: 0212 258 31 49

b blok bakery akaretler

13) Fıstıkzade

Fıstığın tatlıya konuk olduğu, şerbetle buluştuğunda ise çok sevildiği bir mekan daha karşınızda. Fıstıkzade, katmerin ve şöbiyetin beğeni aldığı yerlerden biridir. Mekan tasarımı ve sunumlarıyla ilgi gören Fıstıkzade, baklava gibi geleneksel tatlıların sunulduğu leziz bir durak. İstanbul’da tatlıyı kaliteli şekilde yemek için Fıstıkzade’yi tercih edebilirsiniz.

Adres: Ataşehir Bulvarı 38. Ada Ata 3/1 No: 21-22-23 İstanbul

İletişim: 0532 436 79 78

fıstıkzade

14) Tartolet

Tartolet, İstanbul’un çikolata kokan mekanlarından biri. İzmir bombası, meyveli tartoletler, çeşitli pastalar Tartolet mutfağından çıkıyor. Çay ve kahve saatlerinizi lezzetlendirmeyi hedefleyen bu mekan, İstanbul’un huzurlu ve sakin yerlerinden biri olarak da dikkat çekiyor. Ataşehir’den yolunuz geçtiğinizde uğramanızı tavsiye ediyoruz!

Adres: Yenişehir Mahallesi Baraj Yolu Caddesi No: 36 Ataşehir, İstanbul

İletişim: 0216 455 99 52

tartolet

15) Kadayıfzade

Damaklarda bıraktığı tatlı aromayla kendini sevdiren Kadayıfzade, taze ve sıcak tatlıları sunan bir mekan olarak karşınızda. Kadayıfın lezzetle sunulduğu, damak zevkine göre çeşitlendiği Kadayıfzade’de fıstıklı muhallebiden künefeye kadar leziz tatlıları bulabilirsiniz.

Adres: Acıbadem Mahallesi Acıbadem Caddesi No: 204 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 339 29 29

kadayıfzade

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Tamamı denenmiş resimli ve videolu Tatlı Tarifleri ülkenin en zengin yemek arşivinde sizleri bekliyor!

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’un En Çıtır 12 Yeni Nesil Lokmacısı

İstanbul’da Cheesecake Nerede Yenir? En İyi 7 Mekan

İstanbulda Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

İstanbul’da Makaron Yiyebileceğiniz En Lezzetli 10 Şirin Pastane

İstanbul Semtleri ile Bütünleşen 12 Lezzet – Hangi Semtin Nesi Meşhur?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
New York'un En Meşhur Kurabiyesi Levain Tarifi

New York'un En Meşhur Kurabiyesi Levain

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri