İstanbul’da En İyi Sandviçleri Yapan 10 Meşhur Mekan – Bayılacaksınız!

İstanbul’da En İyi Sandviçleri Yapan 10 Meşhur Mekan – Bayılacaksınız! Tarifi

Sandviçe Bakış Açınızı Değiştirecek Mekanlar

Sandviç dünyanın hatta Türkiye’nin her yerinde farklı içeriklerle karşınıza çıkabilecek bir lezzet. Yeterli uyum yakalandığı sürece içine eklenebileceklerin sınırı yok. Doğru malzemeleri doğru oranlarda kullanmak, ekmeğin lezzeti gibi faktörler ise sandviçi mükemmel yapan özelliklerin başında. Tüm dünya lezzetlerini bulabileceğiniz İstanbul da sandviç konusunda oldukça zengin bir şehir.

Günün her saatinde beslenme tarzınıza uygun örnekler bulabileceğiniz İstanbul’un en iyi 10 sandviçini sizler için derledik!

sandviç

İstanbul’da Sandviç Nerede Yenir? İşte, Sandviç Ayarlarınızla Oynayacak 10 Süper Mekan

1) Şık Mekan Leziz Sandviç: Tribeca

Sandviç her ne kadar ‘al götür’ olarak hızlı tüketmeye uygun bir gıda olsa da şık bir mekanda oturarak da yenebilir. Nişantaşı’nda bulunan Tribeca da leziz sandviçinizi yerken rahat ve şık bir mekanda oturma imkanı sağlıyor. Tavuk, ton balığı, krem peynir, sebze gibi farklı alternatifleri sandviçinize sığdırabileceğiniz bu mekan sandviç deneyimini farklılaştırmış durumda. Özel makinelerde yapılan ve New York Simidi olarak adlandırılan bagelleri deneyebilirsiniz. Sandviçin yanında eşlik etmesi için taze filtre kahvelerini de tadabilirsiniz.

Adres: Teşvikiye Mah. Şakayık Sok. No:69/B Nişantaşı Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 230 82 94

tribeca sandviç

2) Sandviçte Balık Farkı: Dardenia Fish & Bread

Dardenia balık ekmek konseptini farklılaştırarak zincirleşmeyi başaran bir marka. Bu başarısında en büyük pay sahibi ise geniş balık alternatifi. İlk mekanı Ümraniye’de olsa da hızla İstanbul’a yayılan Dardenia’yı farklı AVM’lerde de görebilirsiniz. Özel ekmekleri ile sıradan balık ekmek konseptine leziz bir alternatif geliştiren Dardenia’da somon, levrek gibi farklı balıkları sandviçinizde deneyebilirsiniz.

Adres: Buyaka AVM, Fatih Sultan Mehmet Mah. Balkan Cad. No: 56 Ümraniye, İstanbul

İletişim: 0216 290 79 50 & 0216 290 79 51

dardenia fish

3) Beyoğlu Lezzeti: Myka

Beyoğlu her mutfaktan bir şeyler bulabileceğiniz yüzlerce farklı mekana sahip. Sandviç konusunda ise Myka öne çıkan mekanlar arasında. Ticket, Sodexo, Multinet gibi kartların da kullanılabildiği mekan, çalışanlar için keyifli ve hızlı bir öğle arası alternatifi. Sandviç ekmeğini kendisi yapan Myka’nın en çok sevilen lezzetleri arasında içinde armut dilimleri barındıran Bayern isimli sandviçi var. Farklı peynir ve şarküteri çeşitleri bulunan sandviçlerini de deneyebilirsiniz.

Adres: Pürtelaş Hasanefendi Mah. Cihangir Cad. No: 13/A Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 245 25 97

myka istanbul

4) Size Özel Sandviçler: Şütte

Sandviçte kullanılan malzemelerin tazeliği sandviçi sandviç yapan en önemli özellikler arasında. Şütte de bunun bilincinde bir mekan olarak yaklaşık 100 yıldır İstanbullulara hizmet vermekte. En bilinen mekanı Caddebostan’da yer alsa da şimdilerde İstanbul’un farklı yerlerinde Şütte’ye rastlayabilirsiniz. Derler ki en taze şarküteri ürünleri her zaman mezecilerde bulunur. Şütte’de de ekmeğinizin arasında olmasını istediğiniz malzemeleri kendiniz seçebilirsiniz ve böylece İstanbul’un en taze şarküteri ürünlerini sandviç ekmeğinizde tüketebilirsiniz. İstanbul’da zor bulunan birçok şarküteri ürününü de Şütte’de deneyebilirsiniz.

Adres: Caddebostan Mah. Plaj Yolu Cad. No: 1/G Kadıköy/İstanbul

İletişim: 0216 385 69 98 & 0216 385 69 99

şütte

5) Fast Food Cenneti: 86’d Deli Sandwiches

Amerikan dizi ve filmlerinde sıkça rastladığınız tüm sandviçlere artık İstanbul’da da kolayca ulaşabilirsiniz. Zengin menüsü, ne sipariş ederseniz edin diğer sandviçte aklınızın kalmasına neden olabilir. Farklı lezzetlere açık olanlar ise salamura et ile öne çıkan Corned Beef isimli sandviçi deneyebilir. Ekşi maya ile hazırlanan ekmeklerin çıtırlığı ve kıvamları sandviç için oldukça uygun. Her ne kadar sandviçleri ile öne çıksa da 86’d Deli Sandwiches’te Mac & Cheese gibi Amerikan mutfağının farklı lezzetlerini de tadabilirsiniz.

Adres: Seher Yıldızı Sokak 22, Etiler, İstanbul

İletişim: 0212 352 35 24

86'd deli sandwiches

6) Küçük Mekanda Büyük İşler: Bubada

Kadıköy-Moda hattı son zamanlarda açılan farklı mekanları ile her lezzeti bulabileceğiniz bir muhit halini aldı. Klasik fast food mekanlarının aksine Bubada bilgisayarınızı alıp bir yandan doyarken bir yandan çalışabileceğiniz bir konsepte sahip. Ekşi mayalı ekmeklerinin içinde vegan ve vejetaryen gıdalar, domuz eti, deniz mahsülleri gibi farklı seçenekler bulunuyor. Dekorasyonu ile sıcak bir konsept yaratan Bubada’da sandviçinizin yanına sıcak bir çay da eşlik edebilir. Sandviçlerin yanına eşlik eden patates kızartması ise Bubada’yı doyurucu yapan bir diğer özellik.

Adres: Dr. Esat Işık Cad. 42 Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 266 20 12

bubada

7) Uygun Fiyat Bol Malzeme: Yeldeğirmeni Sandviççisi

Kadıkoy’ün bir başka mekan zengini muhiti Yeldeğirmeni’nde yer alan bu yer, soğuk sandviç mekanları arasında oldukça geniş bir menüye sahip. Profesyonel bir şefin ellerinden harika bir sandviç yemek isteyenler için Yeldeğirmeni Sandviççisi oldukça leziz bir alternatif. Sandviç maceranıza önce ekmeğinizi seçerek başlıyorsunuz. Ardından ekmeğinizde yer almasını istediğiniz soslara sıra geliyor. Hardal-mayonezli, bezelyeli, közlenmiş patlıcanlı gibi oldukça farklı sosların arasında seçim yaptıktan sonra ise iç malzemelere geçebilirsiniz. Sebze sote gibi vejetaryen seçeneklerin yanında dana, hindi, tavuk gibi jambonlara da sandviçinizde yer verebilirsiniz. Ayranını kendisi yapan mekanda çay ve kahve gibi sıcak seçenekler de mevcut.

Adres: Karakolhane Cad. 45/A Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0534 592 18 13

yeldeğirmeni sandviççisi

8) İstanbul’un İthal Lezzeti: Duran Sandwiches

Duran Sandwiches’ın hikayesi Avusturya’nın başkenti Viyana’dan İstanbul’a uzanan bir hikaye. Yaklaşık 60 ürünü ile geniş bir yelpazeye sahip olan mekan franchise usulü ile yayılsa da lezzetinden eksilen bir şey yok. Viyana mutfağından gelen lezzetleri sıcak ve soğuk şekilde tüketebilirsiniz. Mini, midi ve maxi boy seçenekleri ile açlığın her aşamasına eşlik edebilecek seçeneklere sahipler. 1991’de Taksim’de açılan ilk Duran Sandwiches kapansa da Şişli, Gayrettepe, Fındıklı, Bostancı gibi muhitlerde Duran Sandwiches lezzetleri ile karşılaşabilirsiniz. Duran’ın klasik lezzeti ise Viyana’dan gelen ilhamla tavuk schnitzel foccacia.

Adres: Gayrettepe Mahallesi, Ali Sami Yen Sk. No:5, 34394 Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 275 51 92

duran sandwiches

9) Günün Her Saati Sandviç: Susam Büfe

İstanbul’da 24 saat sandviç yiyebileceğiniz Susam, özellikle İstanbul gecelerinde lezzetli şeyler yemek isteyenlerin hizmetinde. Oldukça ufak bir mekana sahip olsa da sandviçleri ile birçok İstanbulluları mest etmiş durumda. Sıcak ve soğuk sandviçlerin yanında dürüm ve waffle gibi seçenekleri de bulabileceğiniz Susam Büfe’nin en sevilen sandviçi ise biftekli kaşarlı. Bir klasik olan sosisli sandviçi de Susam Büfe’de yiyebilirsiniz.

Adres: Bebek Mahallesi, Cevdet Paşa Caddesi, No: 49, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 263 54 30

susam büfe

10) İstanbul’un Sandviç Efsanesi: Goralı

Yaklaşık 70 yıl önce ilk şubesini Ankara’da açmış olsa da Goralı, 1961’den bu yana İstanbul’da da hizmet vermekte. Şimdilerde Türkiye’nin her yerinde taklitlerine rastlayabileceğiniz Goralı’nın asıl yeri Fındıkzade’de bulunuyor ve saat 21:00’da kapanıyor. Hafif kızartılmış sandviç ekmeği içinde özel patates püresi, üstünde Goralı’ya özel köfte ve salam, en üstte de turşu. İşte İstanbul sandviç mekanları arasında Goralı’yı farklı kılan sandviçin tarifi! Goralı ailesinin 2. kuşağı tarafından işletilen mekanda klasik Goralı dışında sandviçler de mevcut elbette. Kadınbudu köfteli, ciğerli, patates köfteli, sosisli sandviç gibi seçenekler mevcut olsa da klasikleşmiş Goralı sandviçten vazgeçmek pek mümkün değil. Bu lezzetin orijinali ile tanışmak için gitmeniz gereken tek bir adres olduğunu unutmayın.

Adres: Seyyid Ömer Mahallesi, Kızılelma Cd. 24/B, 34098 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 589 90 67

goralı sandviç

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’un En İyi 5 Hot Dog Mekanı – Daha Önce Yediklerinizi Unutun!

İstanbul’da Taco Yiyebileceğiniz Meksika Esintili 10 Nefis Restoran

Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran

İstanbul Semtleri ile Bütünleşen 12 Lezzet – Hangi Semtin Nesi Meşhur?

İstanbul’da Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Dünyanın En Pratik Peynirli Sandviçi Tarifi

Dünyanın En Pratik Peynirli Sandviçi

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Sosisli Sandviç (Goralı Sandviç) Tarifi

Sosisli Sandviç (Goralı Sandviç)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Büyükanne Sandviçi Tarifi

Büyükanne Sandviçi

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Sandviç Pizza Tarifi

Sandviç Pizza

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Köfteli Sandviç Tarifi

Köfteli Sandviç

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Soğuk Sandviç Tarifi

Soğuk Sandviç

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Tarifler Geri
Videolar Geri