Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran

Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi

İstanbul’un En İyi Etli Ekmeklerini Keşfettik!

Fırın küreklerine sığmayan etli ekmeği bu yazımızda sizler için yakından inceledik. Etli ekmek nerenin diye soracak olursanız, Konya’nın en özel lezzetleri arasında yer alıyor. Koyun eti, soğan, domates, maydanoz, tereyağı ve biber bir araya gelerek uzunlamasına açılan incecik hamura seriliyor. Etli ekmek, ekmek fırınında pişirildiği için bu ismi almış. Yapı olarak kıymalı pideye benzeyen etli ekmek, özellikle Konya’da uzun bir ahşap üzerinde servis ediliyor. Konya’ya kadar gitmek bazen sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor. Sizler için iyi bir haber; İstanbul’da etli ekmek yapan birbirinden şık ve kaliteli restoranlar bulunuyor.

Konya demişken ilginizi çekebilir: Konya’da Ne Yenir?

İşte en iyi 10 etli ekmek İstanbul noktası!

1) Birçok Lezzetin Bir Araya Geldiği: Konyalılar Etli Ekmek

Başta etli ekmek olmak üzere, etli ekmek çeşitlerinden biri olan Mevlana’da Konyalılar Etli Ekmek mutfağından çıkıyor. Usulüne uygun bir servis anlayışı olan Konyalılar Etli Ekmek, etli ekmeği tıpkı Konya’da olduğu gibi uzun ve dar ahşap sunum tepsilerinde servis ediyor. Konya etli ekmeğinin boyunun en az 90 cm, eninin ise 20 cm olması görenleri hayrete düşürüyor. Yayık ayranı ve şalgam gibi özel içecekleri olan lokanta, harika bir akşam yemeği için sizi bekliyor. Misafirlerinden en iyi notları alan şık restoran, yemeye doyamayacağınız tatlılara da ev sahipliği yapıyor. Tatlı seçenekleri arasında ise kaymaklı ekmek kadayıfı, künefe, fırın sütlaç, saçarası ceviz gibi lezzetler bulunuyor. Ayrıca Konya’nın meşhur bamya çorbasını da burada bulabilirsiniz. Etli ekmek fiyatı bakımından ekonomik olan restoran ailecek gitmek için de uygun.

Adres: 19 Mayıs Mahallesi, Şemsettin Günaltay Caddesi, No 150, Kadıköy, İstanbul

İletişim: (0 216) 369 99 99 & (0 216) 302 87 55

konyalılar etli ekmek

2) Matbah Restaurant: Dekor Anlayışıyla Konya’yı İstanbul’a Getiren Mekân

Oldukça şık ve nezih bir dizayna sahip olan Matbah, Sultanahmet semtinin tarihi dokusu ile bütünleşerek Osmanlı’nın en güzel saray yemeklerini ve etli ekmeği mükemmel bir şekilde sunuyor. Kış bahçesi, yaz bahçesi ve sultan odası gibi bölümleri olan şık restoran, Osmanlı saray bahçelerini anımsatıyor. Çok sayıda yemek yazarının ve gurmenin övgülerini alan Matbah, Vedat Milor’dan da harika yorumlar almış. İstanbul’da yer alan en iyi restoranlar listesinde bulunan Matbah, hem muazzam dekoru hem de lezzetli yemekleriyle iştah kabartıyor.

Adres: Cankurtaran Mah, Caferiye Sok, No 6/1, 34122, Sultanahmet, İstanbul

İletişim: (0 212) 514 61 51

matbah restaurant

3) Konyalı Topkapı Sarayı Lokantası: Sultanahmet

1897 yılından bu yana hizmet veren köklü lokanta, etli ekmeği ustalarının ellerinden sofralara getiriyor. Deniz manzarası eşliğinde sunulan etli ekmek servisine, Osmanlı mutfağından harika spesiyaller ve ara sıcaklar da eşlik ediyor. Mekanda Osmanlı saray şerbeti de özel reçetesiyle birlikte sunuluyor ve misafirlerinden beğeni topluyor. Etli ekmeğin yanında birçok lezzette ödüller ve övgüler alan şık restoran, tatlı seçenekleriyle de misafirlerini memnun ediyor. Güler yüzlü personeliyle hizmet veren kusursuz Topkapı Sarayı Lokantası, İstanbul etli ekmeğinin tartışmasız durak noktalarından biri olmayı başarıyor.

Adres: Konyalı Topkapı Sarayı Lokantası, Topkapı Sarayı Müzesi, Sultanahmet, İstanbul

İletişim: (0 212) 513 96 96

konyalı topkapı sarayı lokantası

4) Bir Ortaköy Durağı: Konyalı Ahmet Usta

Ortaköy’e yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken lokasyonlardan olan Konyalı Ahmet Usta, yörenin etli ekmek yapımını İstanbul’a başarıyla taşıyor. Bıçakarası, etli ekmek ve birçok lezzeti aynı çatı altında toplayan Konyalı Ahmet Usta, hem lezzet hem de fiyat bakımından müşterilerini memnun ediyor. Nezih ambiyansıyla, hızlı servisiyle ve muazzam etli ekmeğiyle misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan Konyalı Ahmet Usta, tatlı konusunda da zengin bir menü sunuyor. Misafirlerinden harika yorumlar alan Konyalı Ahmet Usta, personeli ve hizmet kalitesiyle İstanbul’un en başarılı 10 etli ekmek restoranı arasına girmeyi başarıyor.

Adres: Mecidiye Mah. Muallim Naci Cad. No:25/A Ortaköy, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: (0 212) 227 00 10

konyalı ahmet usta

5) Erkonyalılar Etli Ekmek: Kurtköy’ün En İyi Etli Ekmeği

Kaliteli hizmet anlayışı ve harika etli ekmeğiyle listemizin en başarılı isimleri arasında yer alan en iyi etli ekmek duraklarından biri olan Erkonyalılar, Kurtköy’de. Estetik sunum detayları, yetenekli ustaları ve yayık ayranı ile tadını unutamayacağınız bir etli ekmek sunuyor. 1988’den beri hizmet veren şık restoran, etli ekmek malzemelerini de Konya’dan özel olarak getirtiyor. Bu sayede lezzetini kat kat artıran ve koruyan lokanta, Konya’nın en meşhur çorbası olan bamya çorbasını da misafirlerine sunuyor. Mevlana pidesi ve nefis tandır kebapları da bulunan lokanta geniş bir ziyafet skalası sunuyor.

Adres: Yenişehir, Osmanlı Bulvarı, Ayport No:2 D:79-80, Kurtköy, Pendik, İstanbul

İletişim: (0 216) 688 42 42

erkonyalılar

6) Gevrek Hamur Sevenlere: Konya Mevlana Lokantası

Harika bir açık terası bulunan Konya Mevlana Lokantası, gevrek hamur sevenleri memnuniyetle misafir ediyor. Sunum kompozisyonlarıyla göz zevkinize de hitap eden Konya Mevlana, bamya çorbası servisi de sunuyor. Rahat ve hoş ambiyansıyla damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak olan şık restoran, kaymaklı tatlı seçeneklerine de yer veriyor. Upuzun bir etli ekmek servisi olan lokanta, közlenmiş biberle birlikte gelen çıtır çıtır bir etli ekmek servisi yapıyor.

Adres: Bahçelievler Mahallesi, Elvan Sk. 1/A, 34180 Bahçelievler, İstanbul

İletişim: (0 212) 441 75 59

konya mevlana lokantası

7) Mis Konyalı: Ataşehir

Ataşehir’in geleneksel Konya mutfağı duraklarından biri olan Mis Konyalı’nın Üsküdar’da da bir şubesi bulunuyor. 1999 yılından beri hizmet veren Mis Konyalı nezih ve kaliteli bir dizayna ev sahipliği yaparak misafirlerini etli ekmekle buluşturuyor. Lokantanın menüsü, başta etli ekmek olmak üzere Konya’nın meşhur tandır kebabını, sac arasını, bamya çorbasını da içeriyor. Lokantanın aynı zamanda kampanyalı fiyat seçenekleri de bulunuyor.

Adres: Fatih Mahallesi, Karaman Çiftliği Yolu Caddesi, No:3, 34704 Ataşehir, İstanbul

İletişim: (0 216) 324 64 46

mis konyalı

8) Konyatat Etli Ekmek

Ataşehir merkezinde yer alan lokanta, etli ekmeğin en iyi sunulduğu lokasyonlardan biri olarak biliniyor. Ziyaretçi yorumlarında övgüler alan Konyatat Etli Ekmek, gevrek etli ekmeğin yanında salatalarıyla da çok konuşuluyor. Çok daha ekonomik fiyatları sevenlere hitap eden Konyatat, hem ekonomik hem de lezzetli bir seçenek olarak dikkat çekiyor.

Adres: Yenişehir Mahallesi, Baraj Yolu Cd. 28A, 34779 Ataşehir, İstanbul

İletişim: (0216) 455 30 40

konyatat

9) Semazen Konya Etli Ekmek Salonu

Eyüp’te yer alan başarılı lokanta, ayaküstü uğramalar için uygun. Hijyenik koşullarıyla ayrıca beğeni kazanan Semazen Konya Etli Ekmek, orta yağlı yumuşak etli ekmeğiyle övgü dolu yorumlar alıyor.

Adres: Eyüp Merkez Mahallesi, Eyüp Sultan Meydanı/arasta Çarşısı 114/Y, 34050 Eyüp, İstanbul

İletişim: (0212) 501 14 93

semazen konya etli ekmek salonu

10) Konya Ovası Etli Ekmek: Üsküdar

Başarılı bir öğle yemeği veya akşam yemeği için, ailenizle birlikte güvenle tercih edebileceğiniz bir mekân. Üsküdar’a yolunuz düşerse tereddüt etmeden gidebilirsiniz. Ziyaretçilerinden tam puan alan lokanta grup olarak etli ekmek yemek isterseniz, en uygun noktalardan biri olmayı başarıyor.

Adres: Bulgurlu Mahallesi, Karlıdere Cd. 7/A, 34696 Üsküdar, İstanbul

İletişim: (0216) 650 99 40

konya ovası etli ekmek

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı

İstanbul’da Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

Uykuluk Nerede Yenir? Sütlüce’nin En Meşhur 5 Uykuluk Dükkanı

Beyran Çorbası Nerede İçilir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

İstanbul Semtleri ile Bütünleşen 12 Lezzet – Hangi Semtin Nesi Meşhur?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Dana Etli Enfes Söğürtme Tarifi

Dana Etli Enfes Söğürtme

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Kuşbaşı Etli İstanbul Böreği Tarifi

Kuşbaşı Etli İstanbul Böreği

6-8 kişilik, 25dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Etli Ekmek Tarifi

Etli Ekmek

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Etli Ekmek Tarifi

Etli Ekmek

6-8 kişilik, 25dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Etli Ekmek Tarifi

Etli Ekmek

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
Etli Ekmek Tarifi

Etli Ekmek

4-6 kişilik, 45dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Etli Ekmek Tarifi

Etli Ekmek

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Etli Ekmek Tarifi

Etli Ekmek

6-8 kişilik, 45dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Etli Ekmek Tarifi

Etli Ekmek

8-10 kişilik, 40dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri