İstanbul’da Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan

İstanbul’da Katmer Tatlısı Yiyebileceğiniz Damak Çatlatan 10 Mekan Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri Gezgin Gurme Serisi

En Lezzetli Katmercileri Keşfettik!

Gaziantep yöresinin en meşhur lezzetlerinden biri olan katmer tatlısı, ününü Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İstanbul’a da taşımış ve mekanlarda günün her saatinde tercih edilebilen bir enerji bombası olarak sunulur. Katmer Antep, kimi mekanlarda bol Antep fıstığıyla servis edilirken kimi mekanlarda yaz aylarında dondurma ile kış aylarında ise kaymakla birlikte servis edilir.

Katmerin yapımı ise kısaca şu şekilde: İncecik baklava yufkalarının arasına tereyağı sürülür, yufkaların üzerine Antep fıstığı ve toz şeker serpilir. Daha sonra muntazam bir şekilde katlanır. Kısık ateşte nar gibi kızartılan baklava yufkaları ateşten alınır. Son olarak üzerine tekrar Antep fıstığı ve kaymak eklenir, servise hazır hale gelir. Bazı mekanlarda toz şeker yerine pudra şekeri de kullanılır.

Bu leziz tatlıyı denemeniz için ise İstanbul’un en meşhur ve en iyi katmer mekanlarını bir araya getirdik. Üstelik bu mekanlar daha önce ziyaretçilerinden en yüksek puan oylamaları alan mekanlardandır.

İşte, birbirinden güzel katmer servisi yapan İstanbul katmer mekanları!

Tarif için: Gaziantep Katmeri

Tarif: Gaziantep Katmeri

1) Katmer Uzmanı: Çanak Kebap & Katmer

Antep yöresinin yemeklerinden tatlılarına tüm lezzetlerini içeren muazzam bir menüsü olan Çanak Kebap & Katmer; kebapları, soğuk mezeleri ve geniş tatlı skalasıyla Kadıköy’ün en nezih mekanları arasında yer alır. Künefe, şöbiyet, incir tatlısı, havuç dilimi, kabak tatlısı gibi farklı lezzetlere de ev sahipliği yapan mekanın baş tatlısı ise katmer. Katmer denildiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Çanak Katmer, Halep bohçası, fıstıklı baklava, Halep baklavası gibi tatlılarla da ön plana çıkar. Göztepe, Acıbadem ve Kozyatağı’nda da birer şubesi olan mekana yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız.

Adres: Acıbadem Çanak Kebap, Acıbadem Caddesi No: 115 Kadıköy / İstanbul

İletişim: 0216 325 22 34

çanak katmer

2) Yılların Tecrübesi: Katmerci Zekeriya Usta

1925 yılından beri dededen toruna geçerek katmer ustalığı yapan bir ailenin işletmesi olan mekan, bu konuda yılların ustalığının hakkını verir ve müşterilerine güler yüzlü hizmetiyle mükemmel bir katmer lezzeti sunar. Kaliteli malzemeleriyle katmerin lezzetini artıran Zekeriya Usta, katmer konusunda kendisine rakip tanımaz. Temiz bir işletme olmasıyla da dikkat çeken mekan, ahşap tasarımıyla nostalji rüzgarları estiren lokasyonlardan… Gaziantep’te de iki adet şubesi bulunan mekan, Antep katmerinin hakiki yöresinden gelen lezzeti sunduğunu da onaylar. Ataşehir’de bulunan Katmerci Zekeriya Usta her gün yüzlerce misafirin ilgisini çeken nezih katmercilerden.

Adres: Barbaros Mah. Sümbül Sok. 5/B Ataşehir / İstanbul

İletişim: 0216 515 69 49

katmerci zekeriya usta

3) Kapalı Çarşı’nın Katmercisi: Tatlıcı Safa

Künefe, katmer ve halka tatlı yapan mekanlar arasında en gözde tatlıcılardan biri olan Tatlıcı Safa, birçok tatlıseverin sıkça uğradığı bir mekandır. Yıllardır aynı lokasyonda hizmet veren Tatlıcı Safa, katmer ile öne çıksa da geniş bir tatlı menüsü bulunur. Tatlı ve sevimli küçük bir mekan olmasına rağmen iyi ve kaliteli bir hizmet anlayışına sahip olan Tatlıcı Safa’nın üst katı da mevcut. Oldukça sade ve sıcak bir iç mekan tasarımına sahip olan Tatlıcı Safa, ekonomik bir mekan olmasıyla da ziyaretçilerini memnun eder. Hem ekonomik, hem çok lezzetli bir sunum isteyen biriyseniz, burası tam size göre. Kapalı Çarşı’ya yolunuz düşerse, bu mekanı da göz ardı etmemeniz önerilir.

Adres: Rüstem Paşa Mah. Hasircilar Cad. No: 10 Kapalı Çarşı Beyazıt / İstanbul

İletişim: 0212 527 22 77

tatlıcı safa katmer

4) Yöresinden Gelen Lezzet: Antep Katmer Kahke

Antep Katmer Kahke, katmeri farklı bir şekilde yorumlayan ve farklı bir sunum anlayışı olan nezih mekanlar arasında yer alır. Buradaki katmer çeşitleri o kadar fazla ki dürüm şeklinde katmer dahi bulabilirsiniz. Eğer katmeri sürekli tüketen biriyseniz ve dürüm şeklinde denemek isterseniz bu mekan sizin için çok uygun. Üstelik sunumlarının yanında harika içecek seçenekleri de bulabilirsiniz. Mütevazı bir mekan seçeneği olan Antep Katmer Kahke, gümüş ve bakır tepsilerde yapılan sunumlarıyla da Antep yöresini aratmaz.

Adres: Merkez Mah. Aydınlar Sk No: 14 Güngören, İstanbul

İletişim: 0212 436 98 49

katmer kahke

5) Beyoğlu’nun Katmercisi: Köşkeroğlu Katmer

Ziyaretçi yorumlarına bakıldığında Köşkeroğlu Katmer’in sunduğu katmerin, Antep katmerine en yakın katmer olduğu iddiası var. Özellikle sıcak servis anlayışının çok beğenildiği mekanda hakiki kaymakla birlikte gelen katmere bayılacaksınız. Eski Beyoğlu tatlıcılarını aratmayan bir dekorasyonu da olan mekanın çok sayıda farklı tatlı servisi bulunur. Fakat mekanda en çok öne çıkan ve en başarılı bulunan tatlının katmer olduğu dedikoduları durmadan yayılır. Yolunuz Beyoğlu’na düşerse katmerinizi burada yemeden geçmeyin.

Adres: Mumhane Cad. No:2 D:2, Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 243 15 91

köşkeroğlu katmer

6) Çaysız Olmaz: Develi Katmer

Katmerle en güzel giden içeceklerden birisi olan çay ile birlikte servis yapan Develi Katmer menüsünde, fıstıklı dolma tatlısı, havuç dilim, baklava, belluriye gibi tatlı çeşitleri bulundurur. Üstelik burası da uygun fiyat seçenekleri içeren mekanlardan biridir. Arkadaşlarınızla veya ailenizle tercih edebileceğiniz mekanın şık bir dekorasyonu da var. Hem ekonomik hem kaliteli hizmet hem de lezzet üstünlüğü, arayışlarına cevap veren Develi Katmer, tatlı ihtiyacınızı fazlasıyla giderir.

Adres: Tahtakale, Hasırcılar Cd. No:37, 34116 İstanbul / Fatih

İletişim: 0212 512 12 61

develi katmer

7) Kilikya Katmer: Katmerin Kilis’teki Adı

Kilikya Katmer, en iyi katmer İstanbul adresleri arasında yer alan, özel ve nezih bir mekandır. Mükemmel bir deniz manzarası bulunan mekanın, Fransız pencerelerinin önüne konumlandırılmış masaları bulunur. Temiz ve düzenli bir mekan olan Kilikya Katmer’de hizmet anlayışı en üst sınırdadır ve eğitimli çalışanlarıyla birlikte lezzetli sunumları masalara taşır. Buradan memnun bir şekilde ayrılacağınızın garantisi olduğu da kaçınılmaz.

Adres: Armağanevler Mahallesi, Mithatpaşa Caddesi, No 235, Ümraniye / İstanbul

İletişim: 0216 328 23 24

kilikya katmer

8) Dürümcü Emmi: Bol Malzemeli Arayanlara

Dürümleriyle ön plana çıkan Dürümcü Emmi’de katmer servisi de yapılır. Fakat zamanla Dürümcü Emmi’nin katmeri o kadar meşhur olmuş ki katmerin lezzeti dürümleri gölgede bırakmış. Hatta Dürümcü Emmi’nin kapısında katmer kuyrukları dahi görebilirsiniz. Kadıköy’ün merkezinde yer alan Dürümcü Emmi, yemek yedikten sonra leziz bir katmer yiyebileceğiniz hoş mekanlardan. Nezih bir dekor anlayışı da bulunan Dürümcü Emmi’yi bir akşam uğramak üzere planlarınıza ekleyebilirsiniz.

Adres: Hasanpaşa Mahallesi, Mahmut Baba Sokak, No: 11, Kadıköy / İstanbul

İletişim: 0216 348 18 86 – 0216 330 95 56

dürümcü emmi katmer

9) Görkem Kilis Sofrası: Kilis Kültürü Konsepti

Kilis kültürü konseptiyle dikkat çeken ve Bakırköy’de bulunan en meşhur katmercilerden olan Görkem Kilis Sofrası, nefis yemeklerinin yanı sıra ağızda dağılan taptaze ve sıcacık katmer servis anlayışıyla ön plana çıkar. Hizmet anlayışıyla da rakiplerini geride bırakan Görkem Kilis Sofrası’nın, bol fıstıklı katmeri hem göz zevkinize hitap edecek hem de lezzetli bir seçim yapmış olmanın hazzını yaşayacaksınız.

Adres: Şenlikköy, 34153 Bakırköy / İstanbul

İletişim: 0212 663 28 94

görkem kilis sofrası katmer

10) Çiya Sofrası: Kadıköy’ün Katmercisi

Çiya Sofrası, çok çeşitli yemek seçeneklerinin yanında harika katmeriyle ün kazanan lokasyonlardan. Mekanda ev yemeklerinden soğuk meze türlerine neredeyse tüm yemek seçenekleri bulunur. Yemeğinizi yedikten sonra üzerine mükemmel bir katmerle kendinizi şımartacağınız nezih mekanda, kaliteli sunum ve hizmet anlayışı da sizi memnun eder.

Adres: Caferağa Mah. Güneşli Bahçe Sok. No:43 Kadikoy / İstanbul

İletişim: 0216 330 31 90

çiya katmer

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Cağ Kebabı İstanbul’da Nerede Yenir? Lezzet Garantili 10 Kebapçı

Etli Ekmek İstanbul’da Nerede Yenir? En Köklü 10 Enfes Restoran

Beyran Çorbası Nerede İçilir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır?

İstanbul Boğaz Manzaralı Akşam Yemeği – Şık ve Nezih 10 Restoran

İstanbul’da Makaron Yiyebileceğiniz En Lezzetli 10 Şirin Pastane

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Damak Çatlatan Balbadem Tatlısı Tarifi

Damak Çatlatan Balbadem Tatlısı

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Damak Çatlatan Brownie Tarifi

Damak Çatlatan Brownie

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Damak Çatlatan Aşure Tarifi

Damak Çatlatan Aşure

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Damak Çatlatan Supangle Tarifi

Damak Çatlatan Supangle

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Damak Çatlatan Malaga Tarifi

Damak Çatlatan Malaga

10-12 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Damak Çatlatan Kurabiye Tarifi

Damak Çatlatan Kurabiye

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri