Kars’ta Ne Yenir, Nesi Meşhur? Gidebileceğiniz En İyi 7 Restoran

Kars’ta Ne Yenir, Nesi Meşhur? Gidebileceğiniz En İyi 7 Restoran Tarifi

Kars Gezi & Yemek Rehberi

Kars, son günlerde Doğu Ekspresi turları ile revaçta olan bir ilimizdir. Türkiye’nin en doğusu olarak nitelendirilen Kars, İpek Yolu’nun önemli noktasıdır. Ermenistan ile komşu olan bu güzel şehir, zaman içinde birçok kültüre de ev sahipliği yapmıştır. Türkiye gezisinde muhakkak görülmesi gereken bir il olan Kars, kendine özgü lezzetiyle farklı bir peynir türü olan Kars gravyeri ile de gastronomi alanında adından sıkça söz ettiriyor.

Türkiye’deki en eski Türkçe il adına sahip olan Kars, Osmanlı Rus Savaşı’nda Rus Ordusu’na karşı savunmasından dolayı zafer kazanmıştır ve Kars Zafer Madalyası almıştır. Anadolu’daki bir şehir için verilen ilk gazilik madalyası olmuştur. Bu yönü ile Kars, tarihimizde büyük önem taşır. Aşıklık geleneğinin son derece korunduğu Kars, Türk Edebiyatı’na birçok aşık kazandırmıştır. Kars’ın Türk Milleti için olan önemlerinden biri de Sarıkamış’ta şehit vermemizdir. Milli Mücadele için 1914 yılında şehit olan Türk Askerleri, bu ülkenin hem en büyük acısı hem de unutulmayan bir dönemidir. 60 bin askerin donarak şehit olduğu Sarıkamış, Türkiye’nin unutulmaz acısıdır. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz…

Ülke turunda Kars için planlar yapmaya başladıysanız, gezi esnasında sizlere yardım edecek Kars gezilecek yerler listemizi muhakkak incelemelisiniz. Tarih ve coğrafya bakımından güçlü bir şehir olan Kars’ı adım adım gezerek tanıyalım. Yazı ayrı kışı ayrı güzel olan Kars, soğuğu ile meşhur halkın samimiyeti ile de kendinden söz ettiren bir memleket köşesidir.

Kış mevsiminde gitmeyi tercih ediyorsanız, kışlık elbiseleri bol tutmanızı ve hiçbir yerde göremeyeceğniz kış manzaralarını fotoğralamanızı hatırlatalım! Yola çıkıyoruz, hazır mısınız?

kars ani harabeleri
Ani Harabeleri www.arpaboyuyol.com

Meşhur Kars Yemekleri

Et ve hamur ağırlıklı olan Kars yemekleri, meşhur Kars kazı ile daha da lezzetlenmektedir. Kars halkı arasında “Ye kaz etini, gör lezzetini.” ifadesi geçer. Bu cümle kaz etinin garantili lezzet olduğunu anlatmaya yeter de artar. Kars yaylalarında yetişen otlar ile hazırlanan çorba ve ana yemekler, Kars mutfağını özel kılan detaylardandır. Kars’a vardığınızda, tatmanız gereken özel ve geleneksel lezzetleri listeden görebilirsiniz.

  • Çızlak
  • Kazyağı Gözlemesi
  • Kazyağı Pilavı
  • Tandırda Kaz Pilavı
  • Kaz Hengeli
  • Kars Gravyeri – Kars Peyniri
  • Hörre Çorbası
  • Piti Kebabı
  • Revan Köfte
  • Evelik Aşı
  • Kars Katmeri
  • Feselli
  • Umaç Helvası
  • Haşıl
  • Elma Dolması
  • Bozbaş
  • Kars Ketesi
  • Kaz Pastırması

Tarif için: Umaç Helvası (Kars)

Tarif: Umaç Helvası (Kars)

Kars’ta Nerede Ne Yenir? İşte En İyi Kars Mekanları!

Atalarımızdan miras kalan tarih kokan Kars, yerli ve yabancı turistler tarafından son yıllarda Doğu Ekspresi ile ziyaret edilmektedir. Ziyaret esnasında meşhur Kars yemeklerini yemek için önceden bilgi sahibi olursanız, yemek saatiniz daha lezzetli ve stressiz geçebilir. Gezip görmeye daha çok zaman ayırmak için; acıktığınız anda mekan önerilerimizden birini tercih edebilirsiniz. Bu restoranlarda kaz eti ile lezzzetlenen yöresel yemeklerin tadını unutamayacaksınız!

1) Kars Kaz Evi

Diyar diyar gezip yöresel yemekleri yemeye kendinize söz verdiyseniz, Kars gezinizde uğramanız gereken yerlerden biri de Kars Kaz Evi oluyor. Bu restorana geldiğinizde kaz eti ile hazırlanan yöresel lezzetleri sipariş edebilirsiniz. Kars Kaz Evi, zaman zaman geleneksel kültürümüzü yaşatan aşık atışmalarını da gelen misafirlerine sunuyor. Kars’a uzaklardan geliyorsanız ve Kars kültürünü doya doya yaşamak istiyorsanız, iletişim bilgisini kullanarak aşık atışmalarının olduğu bir akşama rezervasyon yaptırabilirsiniz. Kaz etli pilavdan hengele kadar tüm lezzetler, uygun fiyatlarla Kars Kaz Evi’nde!

Adres: Ortakapı Mahallesi, Şehit Polis Nuri Yıldız Sokak, No: 17 Kars

İletişim: 0474 212 37 13

kars kaz evi

2) Han-ı Hanedan

Kars’ta yöresel lezzetleri tatma imkanı sunan Han-ı Hanedan tüm damak zevklerine hitap eden menüsü ile ilgi görmekte. Et yemekleri, Kars lezzetleri, vegan beslenme ve aradığınız her şey en iyi şekilde burada hazırlanıyor. Keyifli ve eğlenceli bir akşam yemeği için tercih edebilirsiniz. Bu restoranda Kars peynirlerinden oluşan bir tabak da masanızın tadımlıklarından biri olacak. Taze meze ve peynirler ile kurulan Kars yemekleri sofranızı şenlendirsin. Siz yemeğinizi afiyetle yerken aşıklar sazı ile size eşlik edecek!

Adres: Ortakapı Mahallesi, Faik Bey Caddesi, No: 154 Faik Bey Caddesi Kars

İletişim: 0 474 223 99 99

hanı hanedan

3) Atalay’ın Yeri

Atalay’ın Yeri, Çıldır Gölü’nde yer alan enfes mekanlardan biridir. Kars’ta balık ziyafeti yaşamak istediğinizde Çıldır Gölü’nde tutulan balıkları doya doya yiyebilirsiniz. Kars’ın en meşhur balığı sarı sazan, Atalay’ın Yeri’nde lezzetleniyor. Çıldır Gölü’ne karşı leziz bir balık sofrası için adresinizi belirleyebilirsiniz. Alkollü ve alkolsüz içecek menüsü ile balığınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Adres: Kars Yolu Üzeri, Çıldır Gölü Kenarı, Çıldır, Ardahan

İletişim: 0533 934 61 00

atalay'ın yeri

4) Hanımeli Ev Yemekleri

Kars’ta ev samimiyeti içinde yöresel yemekleri bulabileceğiniz bir mekan olan Hanımeli Ev Yemekleri, sizlere birçok çeşit Kars yemeğini tanıtıyor. Fonda çalan müzik ile ruhunuzu dinlendirirken, masanızda yerini alan lezzetleri tadabilirsiniz. Aşık atışmalarını yaşatan Hanımeli Ev Yemekleri, uygun fiyatlarla otantik mekanında sizlere en iyi şekilde hizmet etmek için kapılarını açıyor.

Adres: Ortakapı Mahallesi, Faik Bey Caddesi, No: 16 Kars

İletişim: 0506 474 03 64

hanımeli

5) Kosor Cağ Kebabı

Erzurum ile kendini sevdiren cağ kebabı, Kars’ta da sizinle. Kars’ın soğuk günlerine denk geldiyseniz, cağ kebabı ile içinizi ısıtabilirsiniz. Masanızı donatan ekmek ve mezeler ile karnınızı iyi şekilde doyurabilir, Kars gezinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Yemek sonrasında ise burma kadayıfı deneyerek iyi bir tatlı keyfi yapmayı da unutmayın.

Adres: Ortakapı Mahallesi, Faik Bey Caddesi. No: 8 Kars

İletişim: 0 538 044 50 29

kosor cağ kebabı

6) Güneş Lokantası

Güneş Lokantası’nda birden fazla yöresel yemeği tatma fırsatınız olduğunu biliyor musunuz? Anında masanızda olan siparişleriniz ile Kars’a doyabilirsiniz. Piti, kaz etli pilav ve tüm ev yemeklerini yemek istiyorsanız, günün geç saatlerine kalmanızı tavsiye etmiyoruz. Öğle saatlerinden sonra yoğun ilgiden dolayı yemeklerin birçoğu tükenebilir. Programınızı iyi bir saate ayarlayabilirsiniz.

Adres: Yusufpaşa Mahallesi, Av. Kurtuluş Boy Caddesi No: 57, Kars

İletişim: 0474 223 72 36

güneş lokantası

7) Tadım Döner

Kars’ın sevilen ve güvenilir mekanlarından biri olan Tadım Döner, etlerinin lezzetini merada yetişen büyükbaş hayvanlardan alıyor. Döner etini tam anlamı ve kıvamı ile yemek isteyenlerin buluştuğu Tadım Döner, sıcak ve hızlı servisi ile gelenleri memnun eden bir işletme. Uygun fiyatlar ile kaliteli bir döner yemek için Kars’ta döner mekanınız Tadım Döner!

Adres: Yusuf Paşa Mahallesi, Kazımkarabekir Caddesi, No: 71

İletişim: 0539 366 44 86

tadım döner

Kars Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

Türkiye’yi karış karış gezerken yolunuz Kars’a düştüğünde mutlaka görmeniz gereken tarihi ve coğrafi dokular var. Kars’ın hem tarihi hem de mimari açıdan şekillenmesinde büyük rolü olan medeniyetler günümüz Karsı’nı meydana getirmiştir. Tarih kitaplarında sıkça adı geçen yerleri merak ediyorsanız, görmeniz gereken yerleri gezi notlarınıza alabilirsiniz.

  • Çıldır Gölü
  • Kars Merkez
  • Kars Ani Harabeleri
  • Taş Köprü
  • Kars Kalesi
  • 12 Havariler Kilisesi
  • Fethiye Cami
  • Eski Vali Konağı
  • Kars Güzel Sanatlar Binası
  • Menüçehr
  • Meryem Ana Katedrali
  • Resimli Kilise
  • Şeytan Kalesi
  • Sarıkamış Kayak Merkezi
  • Horomos Manastırı
kars gezilecek yerler
Meryem Ana Katedrali – zekeriyaipek.blogspot.com

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    kars ani harabeleri ayri bir dünya sanki ben yapılarına hayran kaldim kesinlikle gidilmesini tavsiye ederim kars benim için gerek insani gerek kültürü tarihi yapısı bende ayri bir iz birakti görülmesi gereken bir şehir kesinlikle

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kars Ketesi Tarifi

Kars Ketesi

12-14 kişilik, 40dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Kars Ketesi Tarifi

Kars Ketesi

12-14 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler Tarifi
Kan Yapan Yiyecekler, Kansızlığa Birebir En İyi Besinler

En Çok Kan Yapan Yiyecekler Nelerdir? Kansızlık (anemi) günümüzde birçok insanın problemi haline gelmiş durumda.…

Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur? Tarifi
Mide Yanmasına Ne İyi Gelir? Mide Yanması Nedir, Neden Olur?

Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide yanması, günlük yaşantımızda sıkça karşılaşabileceğimiz, genellikle beslenme veya stres kaynaklı…

İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri Tarifi
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir? Belirtileri, Nedenleri

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE) Sağlıklı bağışıklık sistemini desteklemek adına hazırladığımız bu yazımızda, idrar yolu enfeksiyonuna…

Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Zerdeçalın Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Zerdeçal (Kurkumin) Anti-inflamatuar ve Antioksidan Mucizesi! Zerdeçal, zencefilgiller familyasına ait, Asya kökenli bir bitkidir. Turuncu…

Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?
Bebekler İçin En İyi Mamalar Listesi, Nasıl Yapılır, Seçilir?

En İyi Devam Sütü ve Bebek Maması Markaları Bebekler için en iyi mama hangisi sorusuyla…

Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024 Tarifi
Starbucks Kahve Fiyatları: Son Zamlı Mayıs 2024

Starbucks Kahve Fiyatları: Hangi Kahve Ne Kadar? Günün her anında kahve içmek isteyenlere, vakti az…

Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif Tarifi
Soğuk Yemekler: Hafif ve Leziz 25 Tarif

Bahar ve yaz ayları, serinletici ve hafif yemeklerin tadını çıkarmak için idealdir. Sıcak havalarda canımız…

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Hindistan Cevizi Yağı: Doğanın Şifalı Kozmetiği! Hindistan cevizi yağı, son yıllarda sağlık ve güzellik alanında…

2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi
2024 Nisan Ayının 30 Popüler Tarifi

Nisan ayında binlerce kez deftere eklenen, pek çok takipçimizin beğenisini kazanan en özel tarifler bu…

En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları Tarifi
En İyi Mama Sandalyesi Modelleri, Özellikleri, Yorumları

Mama Sandalyesi Ürün İncelemeleri İlk 6 aylık anne sütü sürecinden sonra katı ve ek gıda…

Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları
Espresso Nedir? Nasıl Yapılır ve İçilir? Çeşitleri, Faydaları

Espresso: Küçük Fincanda Yoğun Lezzet! Tüm dünyaya İtalya'dan yayılan espresso kahvesi, oldukça yoğun aromalı ve…

Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri Tarifi
Mineral Nedir? Mineral İçeren Besinler, Görevleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Tarifler Geri
Videolar Geri