Kas Yapmak İsteyenler İçin En Etkili 12 Yiyecek, Beslenme Tüyoları

Kas Yapmak İsteyenler İçin En Etkili 12 Yiyecek, Beslenme Tüyoları Tarifi

Kas Yapmak İçin Neler Yemeliyiz?

Kas Yapan Yiyecekler Listesi

Antrenman, beslenme ve dinlenme faaliyetlerinin sabırlı sonucunda, vücuda kas depolamaktır. Kaslar ise vücut direnci için gerekli olan, canlı organizmalardır. Vücudunda belirli bir oranda kas bulunan kişilerin, kalp ve damar hastalıklarından uzak kaldığı bilinir. Ayrıca kaslar kemikleri güçlendiren yapılardır. Böylece kemik erimesi riskini de en aza indirir.

Düzenli şekilde ve spor koçu ile yapılan antrenmanlar, vücuda bir süre sonra kas kazandırır. Kaslar ise beslenme ve uyku ile desteklenir. Kas yapmak için beslenme en önemli faktördür. Bu yazımızda spora yeni başlayanlar ve sporu hayatının önemli bir noktası haline getirenler için faydalı bilgiler yer alıyor. Kas yapmak için nasıl beslenmeliyiz sorusuna yanıt arayanlar ise çok şanslılar. Çünkü doğru sayfadasınız.

Kas oluşumu için gerekli olan besinlerin listelendiği bu yazımızda kas yapma diyetleri bir süre askıya alınıyor ve en sağlıklı seçimlerle kas oluşumu destekleniyor. Kas yapmak için protein tozu kullananlar, kas yapmak için yumurta nasıl yenmeli diye merak edenler! İşte sizler için hazırlanan kas yapan yiyecekler listesi.

1) Badem

Kas oranı düşük bir beden için kas yapma yemek programı ile doğru orantılı olacaktır. Sağlıklı ve kas yapan yiyeceklerle düzenlenen yemek programı ve öğünler ile vücudunuzda kas onarımını hızlandırabilirsiniz. Bu noktada size badem önereceğiz. Bademi spor öncesinde veya sonrasında rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ara öğünlerinizde E vitamini kaynağı olan bademi eksik etmemelisiniz.

badem

2) Avokado

Diyet yaparken yağ yakıp kas kazanmak isteyenler için avokado harika bir seçenek. Pek çok hastalıklardan avokado yiyerek uzak kalabilirsiniz. Ayrıca avokado omega-3 yağ asitleri açısından da oldukça zengin. Salatasını yapıp veya meyve tabağınıza ekleyip vücudunuzdaki kas artışını destekleyebilirsiniz.

avokado

3) Yumurta

Kas yapmak için yumurta nasıl yenmeli? Galiba spora yeni başlayanların zihninde en çok dolaşan sorudur. Yumurta beyazında bulunan protein ile sarısında bulunan mineraller bir araya geldiğinde kas oluşumunu hızlandıran bir mucizeye dönüşüyor. Yağ oranı düşük şekilde tüketilmesi sağlık açısından daha uygun olacaktır. Bu nedenle en iyi tüketim şekli haşlama halinde olmaktadır. Haşlanan yumurtalar ile fit salata ve fit sandviçler yapabilirsiniz. Hem doyurucu hem de sağlıklı!

yumurta

4) Ispanak

Kas yapan besinler arasında bol vitaminleriyle ıspanak da yerini aldı. Çok eskiden çizgi filmlerde Temel Reis’in sıkça tükettiği bir besindir ıspanak. Hani yediği anda kollarındaki kaslar daha da ortaya çıkardı. Demek ki Temel Reis bu konuda haklıydı :) Kas oluşumunu hızlandırmak ve desteklemek için ıspanağı mutfağınızdan eksik etmemelisiniz.

ıspanak

5) Elma

Her sporcunun mutlaka gün içinde tüketmesi gereken bir meyvedir elma. Çünkü içerdiği lifler sayesinde kas kütlesine destek oluyor. Ayrıca bir avuç kuru yemiş ile tüketildiğinde doyurucu ve fit bir ara öğün tercihidir. Elma sağlığınızı koruyacak besinlerden sadece bir tanesi! Karbonhidrat yüklemesi için 1 adet elma iyi fikir olabilir.

elma

6) Lor Peyniri

Peynirler genellikle tuzlu tada sahip olmasından dolayı ölçülü şekilde tüketilmektedir. Fakat lor peyniri bu konuda biraz daha farklı bir konuma sahiptir. Yağ oranı düşük olması da tercih edilme sebeplerinden biridir. Yaklaşık 100 gramlık lor peynirinde 28 gram protein yer alır. Bu rakam ise kas oluşumu için oldukça ideal bir değerdir. Lor peynirini salataya ekleyerek veya kahvaltıda omlet yaparak tüketebilirsiniz.

lor peyniri

7) Zeytinyağı

Akdeniz ve Ege insanlarının sağlıklı yaşam sırlarından biri de yemeklerde kullanılan zeytinyağı olarak bilinir. Zeytinyağı ile hazırlanan yiyecekler, sindirimi daha kolay hale getirmektedir. Doymamış yağ ve omega-3 yağ asitleri açısından da oldukça kuvvetli olduğunu söylesek, mutfağınızdan eksik etmezsiniz muhakkak. Zeytinyağını tükettiğiniz durumda kasların daha hızlı onarıldığını ve desteklendiğini fark edebilirsiniz. Sporcular ve diyet yapanlara itina ile önerilir.

zeytinyağı

8) Hindi Eti

Son günlerde kas yapma diyetleri incelendiğinde hindi etine önem verildiğini fark edebilirsiniz. Çünkü hindi eti; kas oluşumunda büyük katkısı olan bir et türüdür. Protein açısından da oldukça zengindir. Sandviçlere hindi füme, ana yemeklere de hindi etini ekleyerek vücut kas oranını yükseltebilirsiniz.

hindi eti

9) Fıstık Ezmesi

Zararlı ve yağlı atıştırmalıklar yerine 1 kaşık fıstık ezmesi tüketmek daha sağlıklı bir karar olabilir. Kilo almak isteyenler için diyetisyen önerisi ile tüketilmelidir. Sağlıklı beslenenler için de tüm tatlı krizlerini bastıracak bir tatlı seçeneğidir fıstık ezmesi. Kas oluşumundaki etkisi ise ancak tüketildiğinde fark edilir. Denemeye değer!

fıstık ezmesi

10) Yoğurt

Yoğurt sağlıklı beslenme programlarında metabolizmayı çalıştıran ve kas gelişimini destekleyen bir besin olarak karşınıza çıkacaktır. D vitamini kaynakları arasında olması da beden gelişimi için etkilidir. Gün içinde acıktığınız anlarda tüketeceğiniz bir kase yoğurt, size büyük katkıda bulunacaktır. Üstelik ev yoğurdu ise kalitesi tartışılmaz.

yoğurt

11) Muz

Spor esnasında enerjinizi korumak ve daha dinamik olmak istiyorsanız, bir adet muz ile spora başlayabilirsiniz. Gün içinde tükettiğiniz 1 adet muz, vücudunuz için gerekli olan vitamin ve lifi karşılar. Ayrıca uzun süre tok tutması da oldukça dikkat çekici bir yönüdür. Kas oranını biraz daha yükseltmek için muz tavsiye edilmektedir.

muz

12) Tavuk Eti

Tavuk etinin göğüs kısmı yüksek oranda protein içermektedir. B vitaminleri açısından da zengin oluşu, sporcuların dikkatini çeker. B vitaminleri sayesinde fiziksel aktivitelerde daha dinamik olabilirsiniz. Tavuk etini tükettiğiniz durumda antrenmanlarda veya açık hava sporlarında daima enerjili olabilirsiniz. Eh bu durum da doğrudan kaslarınıza yansıyacak ve kas oluşumu desteklenecektir.

tavuk

Protein Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Protein Diyeti Listesi

Protein İçeren Besinler Yüksek Protein Kaynağı 13 Yiyecek

Kilo Alma Programı, Sağlıklı Kilo Aldıran 4 Diyet Listesi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kilo Almak İsteyenler İçin Tarifi

Kilo Almak İsteyenler İçin

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yapmak Sarmasının En Kolay Hali Tarifi

Yapmak Sarmasının En Kolay Hali

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Salata (Ekmek Arası Yiyecekler İçin) Tarifi

Salata (Ekmek Arası Yiyecekler İçin)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Beslenme Çantaları İçin Köfteli Sandviç Tarifi

Beslenme Çantaları İçin Köfteli Sandviç

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Trileçe (Sunum Yapmak İçin Bile Kalmadı) Tarifi

Trileçe (Sunum Yapmak İçin Bile Kalmadı)

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
İlk Aşure Deneyimim (Denemek İsteyenler İçin) Tarifi

İlk Aşure Deneyimim (Denemek İsteyenler İçin)

12-14 kişilik, 45dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir? Tarifi
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Nasıl Olmalı, İlk Ne Verilir?

Bebeklerde Ay Ay Ek Gıdaya Geçiş Tablosu Yenidoğan bebekler için temel yaşam kaynağı olan anne…

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu Tarifi
Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır? Püf Noktaları, Resimli & Videolu

Düdüklü Tencere Kullanım İpuçları Düdüklü tencereler aktif durumdaki hemen her mutfağın vazgeçilmez yemek pişirme aletleri…

İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler Tarifi
İyot Nedir? Eksikliği, Faydaları, İçeren Besinler

İyot Nedir, Ne İşe Yarar? İyot, tiroid fonksiyonlarından metabolizmaya, sinir sistemi gelişiminden enerji seviyelerine kadar…

Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi Tarifi
Hacamat Günleri: 2024 Hacamat Takvimi

Hacamat Altın Günleri ve Takvimi Arapça kökenli "hijamah" kelimesinden gelen hacamat, kan alma işlemi olarak…

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? Tarifi
Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? Yiyecekleri taptaze saklamanın en kolay yolunu sunan derin dondurucular, günümüzde…

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır? Tarifi
Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Boyama Teknikleri Evin kalbi mutfakta atar! Mutfak dolapları sık kullanıma bağlı olarak zaman…

Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir? Tarifi
Bebeğe Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?

Anne Karnında Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Anne adaylarının ve yakın çevresinin en çok merak ettiği…

Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler Tarifi
Emzirmeyi Bıraktıkan Sonra Annedeki Değişiklikler

Emzirmeyi Bırakan Annedeki Değişiklikler Emzirmek, bir annenin bebeğiyle kurduğu en özel bağlardan biridir. Emzirme zamanları…

Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli? Tarifi
Anne Sütü Alan Bebeğe Ne Kadar Mama Verilmeli?

Bebek İçin Anne Sütü ve Mama Kombini Anne sütü, ilk 6 ay bebeklerin en doğal…

Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu Tarifi
Gebelikte Ay Ay Sağlıklı ve Dengeli Beslenme Tablosu

Hamilelikte Ay Ay Beslenme Programı Gebelikte ay ay değişen beslenme ihtiyaçlarını bilmek, sağlıklı bir hamilelik…

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi
Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi Hamilelik, hayatınızın en heyecan verici ve duygusal yolculuklarından biri. Bu dönemde…

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler Tarifi
Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir? Doğal Çözümler

Buzdolabı Kokusu Giderme Yöntemleri Mutfakların olmazsa olmazı buzdolabı, gün içinde pek çok yemeği soğutmak ve…

Tarifler Geri
Videolar Geri