Eşek Sütü Sabunu Faydaları ve Kullanımı, Kleopatra’nın Güzellik Sırrı!

Eşek Sütü Sabunu Faydaları ve Kullanımı, Kleopatra’nın Güzellik Sırrı! Tarifi

Yaşlanma Etkilerini Geciktirir, Nem Oranını Dengeler!

Anne sütündeki koruyucu ve besleyici ögelere benzer içerikteki eşek sütü, tarih boyunca mucizevi bir şifa kaynağı olarak öne çıkar. Eşekler günlük olarak çok az süt verdiği için oldukça kıymetli olan eşek sütünün litre fiyatı 100 liranın üzerinde seyreder.

Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın genç kalmak için süt banyosu yaptığını herkes bilir, ama o sütün eşek sütü olduğu nedense pek söylenmez. Üstelik Kraliçe Kleopatra’nın bir banyosu için 700 eşeğin sütü gerekmiştir. Evet, eşek sütü şifa niyetine içilmesi ya da vücuda sürülmesi yanında yüzyıllardır sabun olarak da kullanılır ve faydaları saymakla bitmez.

Eşek sütü sabunu faydası ile yüzyıllardır bilindiği için tarih boyunca insanlar daha güzel bir cilde kavuşmak için bu sabuna başvurur. Eşek sütü sabunu sivilce başta olmak üzere pek çok cilt problemine deva olabilir.

İsterseniz eşek sütü sabunu faydası ve olumlu özellikleriyle nelere iyi geliyor, birlikte birlikte göz atalım.

Eşek Sütü Faydaları, Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Nasıl İçilir?

eşek sütü sabunu ne işe yarar

Eşek Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir?

  • Eşek sütü sabunu gençleştirici etkisiyle cilde büyük faydalar sağlar, yaşlanma etkilerini geciktirir. Daha genç bir görünüm sağlayan eşek sütü sabunu, kırışıkları giderici ve cildi yenileyici özellikleriyle öne çıkar.
  • Nem oranını dengeler ve cildin daha sıkı, daha dolgun bir görünüme kavuşmasını sağlar. Soğuk aylarda yıpranan ve kuruyan ciltler üzerinde olumlu etki gösterir.
  • Cilt lekeleri ve cilt kararmaları üzerinde etkilidir, lekelerin kolayca geçmesine yardımcı olur. Özellikle yaşlılıkta görülen lekeleri hücre yenileme özelliği sayesinde geçirebilir.
  • Yıpranma, tahriş ve kızarıklıklara karşı cildi korurken, ölü hücreleri uzaklaştırır ve derinlemesine bir temizlik sağlar. Ciltte görülen alerjik reaksiyonlara bağlı kızarıklıkların daha kolay geçmesini sağlar, kaşınma hissini ciddi oranda azaltır.
  • Eşek sütü sabunu sivilce, siyah noktalar ve aknelere karşı etkili bir koruma kalkanı oluşturur.
  • Zengin vitamin ve mineral içeriği cilt sağlığını korur, sorunlu hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunur. Daha sağlıklı ve daha parlak bir cilt için düzenli kullanımı tavsiye edilir.
  • Eşek sütü sabunu sedef hastalığı tedavisinde yardımcı bir etken olarak kullanılır. Egzama başta olmak üzere benzer pek çok deri sorununu daha hızlı tedavi olmasını sağlar.
  • Eşek sütü sabunu antibakteriyel özelliği ile cildi temizler ve arındırır.
  • Saçlar üzerinde etkilidir, kepek oluşumunu önler, saçların kendini yenilemesine ve onarmasına yardımcı olur.

eşek sütü sabunu faydaları

Eşek Sütü Sabunu Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

  • Cilt sorunlarına karşı etkili ve işlevli bir ürün olan eşek sütü sabunu kullanımı oldukça kolay bir ürün olarak öne çıkar.

Kullanım amacına ve yerine bağlı olarak kullanım biçimi değişebilen eşek sütü sabunu genel olarak günde 3 kez kullanılır:

  • Eşek sütü sabunu sivilce ve yüzdeki diğer sorunlarına karşı kullanıldığında sabah, öğle ve akşam saatlerinde köpürterek cilde maske gibi sürülmesi gerekir.
  • En az 5 dakika bekledikten sonra cilt yıkanır ve su ile durulanır.
  • Eşek sütü sabunu zararları bakımından bilinen herhangi bir sorun yoktur. Yan etkisi olmayan doğal bir sabun olan eşek sütü sabunu vücudun tüm bölgelerinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
  • Eşek sütü sabununu bilinen bir zararı olmamasına karşın, bazı maddeler yoğun olarak bulunduğundan nadiren de olsa alerjik sorunlar görülebileceğinden herhangi bir duyarlılık durumunda kullanımın kesilmesi ve doktora danışılması önerilir.

A’dan Z’ye Sabun Yapımı – Çeşitleri, Malzemeleri, Kalıpları ve Süslemesi

eşek sütü sabunu fiyatları

Eşek Sütünün Yapısında Hangi Maddeler Bulunur?

  • Besleyici özellikleri yanında kozmetik faydalarıyla da aranan bir ürün olan eşek sütü içinde başta sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, çinko olmak üzere pek çok mineral ile birlikte A, B2, B1, E, C vitaminleri bulunur.
  • Laktoz miktarı yüksek olan, yağ ve kalsiyum zengini eşek sütünde lezzet olarak daha şekerli bir yapıya sahiptir.
  • Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri bakımından zengin olan eşek sütü sabun olarak kullanıldığında antimikrobiyal ve antiinflamatuar etkiler gösterir.
  • İçildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiren ve hücre yenilenmesine yardımcı olan eşek sütü sabun olarak da esansiyel yağ asitleri sayesinde tedaviye yardımcı olan bir özellik gösterir.

eşek sütü sabunu cilde faydaları

Eşek Sütü Sabunu Sivilcelere İyi Gelir Mi?

Eşek sütü sabunu sivilce sorununa karşı etkili bir çözüm alternatifi sağlar.

  • Antibakteriyel özelliği sayesinde sivilce oluşumunun önüne geçebilen eşek sütü sabunu sivilce izlerinin onarılmasına da katkı sunar.
  • Cildi besleyerek onaran ve hatalı bölgelerin kendini yenilemesine yardımcı olan eşek sütü sabununun yanı sıra eşek sütü kremi ve eşek sütü maskesi gibi ürünler de sivilcelere karşı etkili biçimde kullanılabilir.
  • Eşek sütü sabunu düzenli kullanımda peeling etkisi gösterir ve cilt gözeneklerinin tamamen temizlenmesine yardımcı olur.
  • Cildin pürüzsüz hale gelmesinde ve daha parlak görünmesinde de etkilidir.

eşek sütü sabunu saç

Eşek Sütü Sabunu Saça Faydaları Nelerdir?

Eşek sütü sabunu sadece cilt üzerinde değil saçlar üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.

  • Saç yıkamada gönül rahatlığıyla ve istenen sıklıkta kullanılabilen eşek sütü sabunu, düzenli kullanıldığında saçların çok daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlar.
  • Düzenli olarak eşek sütü sabunu ile yıkanan saçlar hacim kazanır ve bakımlı bir görüntü oluşturur. Saç dökülmelerini azaltan sabun, saç derisinin kabarmasını ve kepek oluşumunu önleyici etkiye sahiptir.
  • Eşek sütü sabunu saç derisinde görülen kaşıntıların önüne geçer, alerjik reaksiyonları önler ve bakterileri ortadan kaldırır.
  • Saçkıran tedavisi sırasında yardımcı bir rol oynayabilir.

Cilt ve Saç İçin Zeytinyağlı Sabunun 7 Faydası

eşek sütü sabunu haram mı

Eşek Sütü Sabunu Haram Mı?

  • İslam dininde eşek sütü kullanımı Hadis-i Şerif ile yasaklanmış, haram kılınmıştır. Pek çok sahih hadiste eşek etinin haram olduğu açıkça belirtilir. İslam Fıkıhı uyarınca eti haram olan hayvanların, sütü de haram sayılır.
  • Kimi İslam alimleri eşek sütünü mekruh saymış, az sayıdaki bazı alimler helal olarak görmüş olsa da, ekseriyetle haram hükmü geçerli sayılmıştır. Haram kuralı sütün içilmesi yanında krem, sabun gibi ürünlerle kullanımı için de geçerlidir.
  • Ancak kolaylıklar dini olan İslam’da tedavi amaçlı kullanımlar ayrı tutulur. Alanında uzman ve Müslüman bir hekimin tavsiye etmesiyle eşek sütü sabunu tedavi amaçlı olarak kullanılabilir.
  • Eşek sütü sabunu sedef hastalığı, egzama gibi durumlarda doktor tavsiyesiyle rahatlıkla kullanılabilir. Dinen caiz olan kullanım, zorunlu hallerde tedavi amaçlı olarak ihtiyaç miktarı kadar kullanılmasıdır.
  • Yaban eşeğinin eti ve sütü ise helaldir; ancak buna ulaşmak günümüz şartlarında pek mümkün değildir.

eşek sütü sabunu

Eşek Sütü Sabunu Fiyatı Ne Kadar? Nerede Bulunur?

  • Eşek çiftliklerinde hem süt olarak, hem de sabun ya da krem olarak üretilen ürünler, internet siteleri aracılığıyla doğrudan bu çiftliklerden alınabilir. Ayrıca organik ürün satan dükkanlarda da eşek sütü ürünlerine ulaşmak mümkündür.
  • Yeni doğum yapmış eşekler en fazla 1 litre süt verirler ve bu durum fazla uzun sürmez. Zamanla sütleri azalan eşeklerden alınan süt 4-5 ay sonra yarım litrenin altına düşer.
  • Doğumdan 8 ay sonra ise süt tamamen kesilir. Bu nedenle diğer hayvanlardan alınan süt ve süt ürünlerine göre, eşek sütü ve eşek sütü ürünleri biraz pahalıdır.
  • Eşek sütü sabunu İbrahim Saraçoğlu tarafından tavsiye edilen ürünler arasında yer aldığı gibi, bu adı taşıyan sabun ürünleri de satın alınabilir.
  • Eşek sütü sabunu fiyatları markaya ve saflık düzeyine göre farklılık gösterir.
  • Saf olarak üretilen eşek sütü sabunları biraz daha yüksek fiyatlardan alıcı bulurken, bitkisel yağlar ile harmanlanarak üretilen sabunlar daha makul fiyatlardan satışa sunulur.

Defne Sabunu: Cilde 9 Önemli Faydası

Keçi Sütü Faydaları: Anne Sütüne En Yakın Besin Deposu

Bıttım Sabunu Faydaları Nelerdir? Saç Çıkarır Mı? Ne İşe Yarar?

Keçi Sütü Sabunu Faydaları, Ne İşe Yarar? Evde Nasıl Yapılır?

Evde Doğal Sabun Nasıl Yapılır? Pratik, Sağlıklı ve Onarıcı Etkili 4 Tarif

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bursa'nın Meşhur Süt Helvası Tarifi

Bursa'nın Meşhur Süt Helvası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Bursa'nın Meşhur Süt Helvası Tarifi

Bursa'nın Meşhur Süt Helvası

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası Tarifi

Bursa’nın Meşhur Süt Helvası

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Bursa'nın Meşhur Süt Helvası (Videolu) Tarifi

Bursa'nın Meşhur Süt Helvası (Videolu)

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Bursa'nın Meşhur Tatlısı (Süt Helvası) Tarifi

Bursa'nın Meşhur Tatlısı (Süt Helvası)

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Süt Helvası (Bursa'nın Meşhur Tatlısı) Tarifi

Süt Helvası (Bursa'nın Meşhur Tatlısı)

6-8 kişilik, 25dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Bursa'nın Meşhur Tatlısı - Süt Helvası Tarifi

Bursa'nın Meşhur Tatlısı - Süt Helvası

6-8 kişilik, 25dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Cennet Hurması Güzelliği Tarifi

Cennet Hurması Güzelliği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Çilek Ve Muzlu Süt Tarifi

Çilek Ve Muzlu Süt

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Tarifler Geri
Videolar Geri