Kırmızı Biberin Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri

Kırmızı Biberin Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri Tarifi

Vitamin Deposu Kırmızı Biber Hakkında Her Şey

Kırmızı biber acı bir gıda olarak bilindiği için her yemekte kullanılmasa da eklendiği tariflere tat veren bir üründür. Ayrıca doğru miktarda kullanıldığı zaman iştah açıcı özelliği de vardır. Faydalı yönleri de kırmızı bibere değer katar.

Kırmızı biberin en fazla bilinen özelliği yemeklere eklenmesi olsa da başka birçok faydalı yönü de vardır. Şifalı bir tat olan kırmızı biber yeterli oranda tercih edilirse katkıları büyüktür. Kırmızı biber zayıflama isteğine de destek olmakta ve ideal kiloya erişilmesine yardımcı olmaktadır.

Kırmızı Biber Faydaları Nelerdir?

  • Kırmızı biber vücuttaki mikropları öldürmekte ve zararlı maddeleri dışarı atmakta son derece etkilidir.
  • Sindirim sistemini olumlu yönde düzenler ve yemekten sonra daha rahat hissedilmesine yardımcı olur.
  • Kırmızı biber cinsel hayata destek veren türde bir gıdadır. Cinsel hayatın daha renkli ve hareketli olmasını destekler.
  • Romatizma türü kronik ağrıların ve olumsuz durumların giderilmesini sağlar.
  • Endorfin isimli mutluluk hormonunun artmasını sağlayarak daha keyifli hissedilmesine neden olur.
  • Metabolizma hızını arttıran kırmızı biber daha güçlü ve dirençli hissedilmesine yardımcı olur.
  • Kırmızı biber yararları arasında yer alan özellikler kan dolaşımının daha düzenli olmasına katkıda bulunur.

Kırmızı Biber Kalori ve Besin Değerleri

Kırmızı biberin 100 gramında 37 kalori oranı görülmektedir. Bu yönüyle kırmızı biber diyet açından ideal bir besindir. Besin değeri yönünden de zengin içerikli bir gıdadır. Kırmızı biber C vitamini barındırması sayesinde tüketenlerin kendilerini daha dirençli hissetmelerini ve hastalıklardan korunmalarını sağlar.

Kırmızı biber vitamin ve mineral özellikleri ile vücudun kendisini daha güçlü hissetmesine yardım eder. Eksik olan vitaminleri de bünyenize aktarır. İçeriğindeki maddeler kolesterol oranını düşürür ve kırmızı biber şeker hastalığı yaşayanların sağlığını olumlu yönde etkiler. Kırmızı biber şeker oranı ise yüzde 5 değerindedir.

Detaylı bilgi için: Biber Kaç Kalori? Közlenmiş, Acı, Kırmızı, Yeşil Biber Kaç Kalori?

kırmızı biber besin ve kalori değeri

Kırmızı Biber Zayıflatır Mı?

Kırmızı biber zayıflatan bitkiler arasında ilk sıralarda bulunur. Baharat halinde kullanılan biber ve pişmiş durumdaki biber çeşitleri zayıflamayı yüksek oranda etkiler. Protein yönünden ideal olması da diyet listelerine eklenmesini sağlayan bir özelliktir.

Kırmızı biber zayıflama hapı içerisinde de yer almasıyla bilinir. Vücut ısısını arttırması terlemeyi de aynı şekilde etkiler. Yemeklere dahil olarak ya da yanında bir aperitif olarak tüketilmesi tercih edilebilir. Yağların sindirilmesine destek olarak yakım sürecine katkıda bulunur. Kırmızı biber zayıflama kremi ise selülitlerin azalmasına ve yağların yakılmasına destek olur.

Kırmızı Biber Zararları Nelerdir?

Bünye özelliklerine bağlı olarak kırmızı biber zararları ile karşılaşmak mümkündür:

  • Gereğinden fazla eklenmesi durumunda mide sıkıntıları meydana gelebilir.
  • Yüksek tansiyon ve damar sertliği sıkıntısı yaşayanlar kırmızı biberin olumsuz etkilerini yaşayabilir.
  • “Kırmızı biber alerji yapar mı?” endişesi de egzama problemi yaşayanlar açısından olumsuz şekilde sonuçlanabilir. Bu nedenle tüketirken dikkatli olmak önemlidir.

Kırmızı Biber Çeşitleri Nelerdir?

Kırmızı biber özünde sebze durumunda bulunan bir gıdadır. Gerekli işlemlerden geçtikten sonra ise baharat durumuna gelir. Baharata dönüşmesi için kurutulma sürecinden geçmesi gereklidir. Közlenmesi ve bu şekilde sofralara eklenmesi de özellikle soğuk havalarda tercih edilir.

Sebze durumundaki kırmızı biber ile dolma bile yapabilirsiniz. Kızartmalık ve dolmalık biber ayrımı da tariflerde söz konusu olur. Kırmızı biber toz durumunda ise mükemmel bir baharat seçeneğidir. Kırmızı biberin baharat haline pul biber de denilmektedir.

Kırmızı Biber Nasıl Kurutulur?

Kırmızı biber kurutma işlemi dolmalar için yapılıyorsa içlerini boşaltmak önemlidir. Deldikten sonra bir ipliğe geçirip güneş gören bir konuma asılırlar. Biberler pembe duruma gelince ise kırmızı biber saklama süreci için üstleri bir bezle örtülür. Kızartmalık biberleri kurutmadan önce ise dikine şekilde kesmek önem taşır. Toz almayan ve güneşli ortamda bekletilen biberler kurumaya başlayınca işlem tamamlanır.

Detaylı bilgi için: Biber Nasıl Kurutulur? Püf Noktalı Anlatım, Resimli Tarifler

Kırmızı Biber Fiyatı Ne Kadar?

Kırmızı biber popüler bir ürün olduğu için fiyatları ekonomik özellik gösterir. Tabi ki sebze ve baharat durumundaki biberlerin fiyatları da farklıdır. Kırmızı biber kilogramı 6 TL civarındadır. Toz durumundaki kırmızı biber ise 5 TL’den başlayan fiyatlar karşılığında satın alınır.

Kırmızı Biberle Ne Yapılır? Merakınızı Giderecek 7  Leziz Öneri

  • Kırmızı biberin öncelikli kullanımı yemek tariflerini yapmak amaçlıdır. Diğer yönlerden de kırmızı biberden yararlanmak mümkündür.
  • Kırmızı biber kremi kullanarak zayıflama sürecine katkıda bulunulur. Ayrıca cilt görünümü de iyileşir.
  • Kırmızı biber maskesi ise cildin daha iyi hale gelmesine yardımcı bir karışımdır ve son derece pratiktir. Kaynatılan biberlerin suyu, maden suyu, limon suyu ve bir miktar alkol karıştırarak maske oluşturulup yüze sürülür. Öncesinde buz kaplarına dökerek 6 saat buzdolabında bekletilir.
  • Kırmızı biber çayı ise soğuk algınlığı yaşayanlara tedavi niteliğindedir. Kırmızı biber yağı ise aknelerin giderilmesi ve masaj için kullanılır.

1) Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Kırmızı biberleri kullanarak enfes bir turşu yapabilirsiniz. Yemeklerin yanına ekleyeceğiniz bu tarif ile iştahınız açılacak ve yemekler daha keyifli duruma gelecektir. Sirke, yağ ve biberleri kaynatmak ilk adımdır. Biberleri ve sarımsakları kavanoza koyduktan sonra sirkeli sıvı eklenir. Bekletilen turşu bir süre sonra yemeye hazır olur.

Kırmızı Biber Turşusu

2) Kırmızı Biber Salatası

Közlenmiş durumdaki kırmızı biberler ile özellikle kebap türü yemeklerin yanında iyi gidecek bir salata yapma imkanı vardır. Doğranmış durumdaki biberlere zeytinyağı, sarımsak, tuz, maydanoz ve limon suyu ekleyerek bu ekşi, acı ve leziz salata yapılır.

Kırmızı Biber Salatası

3) Kırmızı Biber Konservesi

Kırmızı biber konservesi yapımı da turşu yapımına benzerdir. Turşu yapımındaki malzemeler ile aynı adımları izledikten sonra buzdolabına alarak ya da düdüklü tencerede pişirerek söz konusu ürün elde edilir.

Kırmızı Biber Konservesi

4) Kırmızı Biber Dolması

Alışılmışın dışında ve farklı bir dolma yapmak için biberlerin üst kısmını açtıktan sonra hazırladığınız kıyma harcını içine doldurmanız gerekir. Domates dilimleri ile kapandığınız dolmaları bir süre salçalı suda pişirince tarif hazır duruma gelir.

Közlenmiş Kırmızı Biber Dolması

5) Kırmızı Biber Mezesi

Közlenmiş kırmızı biberleri öncelikle rulo durumuna getirmeniz gerekir. Limon suyu, sarımsak, sirke, zeytinyağı ve tuz eklediğiniz karışım enfes ve iştah açıcı bir mezeye dönüşür. Böylelikle ideal bir aperitif meydana gelir.

Közlenmiş Kırmızı Biber Mezesi

6) Kırmızı Biber Sosları

Domates ve kırmızı biber kışlık sos ile yemekleriniz ve tüm gıdalar daha leziz bir hal alacaktır. Domates ve biberleri doğrayıp kaynattıktan sonra blender yardımıyla karıştırmanız sosu yapmanızı sağlar. Kavanozlara koyduğunuz sosun kapağını kapatmayı da unutmamanız önemlidir. İsteğinize göre bu tarife sarımsak ya da kekik gibi eklemeler yaparak farklı çeşniler ve tatlar katabilirsiniz.

Kırmızı Biber Sosu

7) Kırmızı Biber Közlemesi

Yıkanmış durumdaki kırmızı biberleri kuruladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizmeniz gerekir. 200 derece ısıtılmış fırına vererek yarım saat ters yüz ederek közleyince işlem tamamlanır.

Közlenmiş Kırmızı Biber Kavurması

Kırmızı Biber ile Hazırlanan İştah Açıcı 7 Tarif

Linklerde yer alan kırmızı biber içerikli tarifler ile bu ürünü daha fazla tüketmeye başlayabilirsiniz.

1) Yemeklerin Lezzetini Arttıran Domates Sosu

Yemeklerde acı tadı seviyorsanız bu sos sizin için ideal bir seçimdir. Üstelik birçok farklı yemekle hatta cipslerle bile uyumludur. Kırmızı Biberli Domates Sos

Tarif: Kırmızı Biberli Domates Sos

2) Enfes Kıyır Kıyır Biberli Poğaça

Zeytinli ya da peynirli poğaçalara alışmış olabilirsiniz ama biberli poğaçayı da keyifle tüketebilirsiniz. Biberli ekmeğe benzeyen tarifin yanında soğuk içecekler de iyi gider. Kırmızı Biberli Kıyır Poğaça

Tarif: Kırmızı Biberli Kıyır Poğaça

3) Fit Kalmak İsteyenlere Kurabiye Tarifi

Pastaneden aldığınız ürünlere benzeyen bu nefis kurabiye çay veya kahve ile son derece uyumludur.
Kırmızı biber ile yapacağınız en leziz tariflerden birisi olan kurabiye diyet yapanlar için de idealdir. Kırmızı Toz Biberli Margarinsiz Kurabiye

Tarif: Kırmızı Toz Biberli Margarinsiz Kurabiye

4) Kahvaltıda Fark Yaratan Börek

Kahvaltıda klasik ürünler tatmaktan sıkıldıysanız bu börek sofranıza renk ve çeşitlilik katacaktır.
Zeytin, sucuk ve peynir gibi malzemelerin de yer aldığı börek mutlaka hoşunuza gidecektir. Kırmızı Biberli Kahvaltı Böreği

Tarif: Kırmızı Biberli Kahvaltı Böreği

5) Mezede Çığır Açan Haydari

Acılı bir meze yapmak istiyorsanız klasik Haydari tarifine kırmızı biber eklemeniz büyük fark yaratır. Tarifteki adımları takip ederek mezeyi kısa sürede sofranıza ekleyebilirsiniz. Porsiyonluk Kırmızı Biberli Haydari

Tarif: Porsiyonluk Kırmızı Biberli Haydari

6) Kırmızı Biber ve Makarna Birleşimi

Makarnaya hafif acı ve sıra dışı bir tat eklemek için bu tarifi yapabilirsiniz. Makarnayı diğer yemeklerin yanında aperitif ya da meze amaçlı da kullanabilirsiniz. Kırmızı Biberli Makarna

Tarif: Kırmızı Biberli Makarna

7) Kış Aylarının Vazgeçilmezi Sos Tarifi

Kısırın yanında ya da kahvaltıda yiyeceğiniz kırmızı biberli bir sos arayanları mutlu edecek olan bu tarif kış aylarında vazgeçilmeziniz olabilir. Kışlık Kırmızı Biberli Sos

Tarif: Kışlık Kırmızı Biberli Sos

Kırmızı biber ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Köz Biber Ve Patlıcanlı Beyti Tarifi

Köz Biber Ve Patlıcanlı Beyti

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Besin Değeri Yüksek Karnabahar Salatası Tarifi

Besin Değeri Yüksek Karnabahar Salatası

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Közlenmiş Havuç Ve Kırmızı Biber Mezesi Tarifi

Közlenmiş Havuç Ve Kırmızı Biber Mezesi

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kırmızı Biber Dolması Tarifi

Kırmızı Biber Dolması

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yoğurtlu Kırmızı Biber Tarifi

Yoğurtlu Kırmızı Biber

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kırmızı Biber Salatası Tarifi

Kırmızı Biber Salatası

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Lorlu Kırmızı Biberler Tarifi

Lorlu Kırmızı Biberler

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri